onsdag 13 augusti 2014

Gratinerad fylld aubergine och dagens frukost

I måndags började jag på mitt nya jobb och mina dagar är just nu helt annorlunda från hur de tidigare sett ut! Jag är van att börja kl 07.00 och ha mina kunder på gymet fram till 13 och sedan jobb med mina online-kunder, men nu är det än så länge lite ostrukturerat. Just nu är dagarna lite huller om buller då jag letar och träffar leverantörer, intervjuar ansökande för jobb och skriver recept.
Utöver det jobbar jag med mina onlinekunder och skriver de sista recepten till appen som snart släpps. Många bollar i luften, men jag älskar det! Jag har altid haft hyfsat lätt för att hitta tid till att träna men nu måste jag verkligen planera för att få det gå ihop. Men vill man så kan man och träningen är verkligen viktig för att jag ska må bra så den tar jag mig tid till att hinna med.

Innan dagens första möten gjorde jag en kalasgod frukost som jag egentligen bara tänkte lägga upp på Instagram, men många frågade efter receptet på svenska så jag slänger upp det här också.
Vaniljpannkaksrulle med pumpa & kokosfyllning (low carb)

För 1 portion behöver du:
3 äggvitor eller 1 dl flytande äggvita
1 msk kokosmjöl
1 msk Whey complete vanilj
2 tsk mandelmjöl
1/2 tsk vaniljextrakt
1 msk stevia sötströ
1/4 tsk bakpulver

Fyllning:
1/2 dl (ca 50g) pumpapuré (banan eller nötsmör är också grymt gott!)
1 msk kokosmjölk
1/2 skopa (10g) whey complete vanilj
2 tsk stevia sötströ

1. Blanda ihop ingredienserna till pannkakan med en stavmixer. Häll smeten i en varm stekpanna (använd lite kokosolja i) och sprid ut smeten så att pannkakan blir hyfsat tunn. Stek ca 1 minut per sida.
2. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen, bred den över pannkakan och rulla ihop den. Dekorera med en sås gjord på 2 msk lättkvarg, några tsk mandelmjölk, stevia sötströ och några droppar vaniljextrakt.

Näringsvärde per portion (pannkaka + fyllning):
225 kalorier, 7 g kolhydrater, 24 g protein, 12 g fett

Från ett sött frukostrecept till ett matigare middagsrecept. Det här gjorde jag ofta när jag var yngre och jag vet inte varför jag inte gjort det på länge. Ibland behöver man bara bli påmind om de här gamla "klassikerna" igen :) En supersmarrig och enkel rätt som påminner lite om moussaka.
Gillar man inte aubergine går det lika bra med zucchini och det går självklart att välja fyllning efter smak och tycke. Qurnfärs ett bra vegetariskt alternativ!

Detta behöver du för två halvor:

1 aubergine, ca 400 g

Fyllning:
125 g 5% nötfärs eller kycklingfärs
1/2-1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
75 g krossade tomater
"urgröpet" från auberginen
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk grönsaksfond
salt och peppar

30 g riven 5% ost (Västan heter märket, finns även i 10%)

1. Skär auberginen på längden så att du får två avlånga halvor. Gröp ur köttet med en sked och lägg sedan aubergine-halvorna i en ugnsform.

2. Gör fyllningen genom att hacka lök och vitlök och bryn dem i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt köttfärs och stek tills den fått färg. Ha i auberginen, krossade tomater och kryddor. Låt puttra några minuter och fyll sedan auberginehalvorna med fyllningen.
3. Toppa med ost och gratinera i ugnen på 200 C i ca 15 minuter.
Näringsvärde för båda halvorna med fyllning och 5%-ig ost:
399 kcal
43 g kolhydrater (10 g fiber)
41 g protein
9 g fett

4 kommentarer:

  1. Du gör mig hungrig! Den där pannkaksrullen blev jag extremt sugen på... Så spännande med det nya jobbet :)

    SvaraRadera
  2. Mums så mycket gott!! Det blir nog att testa fylld aubergine igen! Det var så himla gott förra gången jag gjorde det så det får allt bli en repeat!! :D

    SvaraRadera
  3. The vision of ITSolution24x7 focuses on helping businesses to adopt the latest trends considering the design and development concerns meeting the business requirements of the clients.

    SvaraRadera
  4. Haste and hurriedness is removed from the lives of people for the betterment. The skills of the ai video generator are inclined for the terms. The joyful end is place for the terms. Fund implanted for the top of the targeted element for the suggestions.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...