Hälsningar från ett soligt Göteborg! Det var en underbar dag på Fitnessfestivalen igår och Team Proteinbutiken gjorde så himla bra ifrån sig och alla såg så fina ut!
Nathalie och Maria flexar |
Underbar utsikt från frukosten på Heaven 23 |
Nyttiga lussebullar "latmask-versionen"
ca 16 små lussebullar
3,5 dl dinkel/bovete/råris/ris/fullkorn/vetemjöl
2 dl mandelmjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 paket (0,5g) saffran
4-5 msk stevia sötströ (efter smak)
5 msk osötat äppelmos
1 dl osötad mandelmjölk
1 tsk äppelcidervinäger
Russin
1 uppvispat ägg
1. Sätt ugnen på 200 C.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. I en separat skål, blanda ihop de blöta ingredienserna. Blanda ihop de torra och blöta ingredienserna och rör om tills du får en deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl om degen är för kladdig.
3. Häll ut degen på en mjölat yta och strö över lite mjöl så att degen inte fastnar på händerna. Skär degen i ca 16 bitar (färre om du vill göra större lussebullar) och rulla ut en bit i taget för att sedan rulla ihop ändarna för att forma en lussebulle. Lägg över lussebullarna på en bakplåt klädd med bakplåtspapper, dekorera med russin, pensla med ägg och baka i ugnen i ca 8-12minuter. Ta ut och låt svalna på galler.
Näringsvärde per lussebulle:
81 kcal
10 g kolhydrater
2 g protein
3,4 g fett
Det där blir att testa :)!
SvaraRaderaHoppas du gillar dem :)
RaderaBakade dom till advents fikat idag och dom vart jätte goda =) Tack för så härliga recept hela tiden
SvaraRaderaVad roligt!! Och tack, jag uppskattar verkligen din feedback :)
RaderaBehövs äppelcidervinäger och varför? Tack för en bra blogg!
SvaraRaderaHej!
RaderaJa, annars blir de inte lika luftiga. Bakpulvret (eller bikarbonat går också bra) neutraliserar äppelcidervinägern vilket skapar "kolsyra" vilket hjälper till att få brödet/bullarna att jäsa...
Gjorde dessa idag och smaken var kanon. Använde majsmjöl. Men det är så svårt med gräddtiden. Det blir lätt så torrt när man bakar nyttigt..hade de inne i ca 8 min. Nästa gång tar jag ut dom ännu tidigare för de blev lite torra
SvaraRaderaJa, alla ugnar är olika och man måste hålla koll på nyttigt bakverk noggrannare än när man bakar "vanliga bakverk". Hellre lite kletiga än torra :)
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaFinns det något substitut för äppelcidervinägern? Funkar det tex med vitvinsvinäger? :)
SvaraRaderaJag vet faktiskt inte hur smaken blir med vitvinsvinäger....men du kan alltid testa :)
RaderaÅh nu har jag provat dessa med 50% dinkelmjöl och 50% bovete och dem blev toppen! Nästan lika goda som dem du la ut med jäst! Igår gjorde jag även pepparkakorna som visade dig bli fantastiska! Som du hör älskar jag din blogg! Ska testa kokostopparna i helgen :)
SvaraRaderaVad glad jag blir för din kommentar, tack så mycket Julia :)
RaderaHade höga förväntningar på dessa, men hjälp vad mina förväntningar blev överträffade! Trodde dem skulle smaka mer "bröd" och inte så mycket lussekatt, men det är verkligen inte mycket som skiljer dessa i smak från vanliga. Så himla goda! Tack snälla för detta receptet!!
SvaraRaderaÅh vad roligt att höra att de blev bra! Jag tycker också att de smakar väldigt likt "vanliga" lussebullar :)
Radera