onsdag 28 oktober 2015

Kladdig proteinchokladkaka med hemgjord kokosglass

Ser ni? Ser ni hur saftig och chokladig den är?!
För några år sedan var kladdig caseinfudgekaka det enda jag åt till kvällsmål...det var det målet jag längtade efter och såg fram emot hela dagen. En varm caseinkaka med varma hallon, lite lättglass och en matsked mandelsmör...hur gott!?
Men som med allt annat så tröttnar man ju efter ett tag och jag testade lite olika varianter av kvällsmål som kvargglass, protiensmoothies och proteinpuddingar innan jag experimenterade fram detta recept för ett bra tag sedan eftersom jag saknade den här "lyxkänslan" som en chokladkaka ger :)
Det var nog faktiskt över 2 år sedan jag gjorde detta recept och jag kommer ihåg hur exalterad jag var över hur god kakan var och det var svårt att låta bli att äta alla bitar på en gång! Jag var så nöjd med det här receptet att jag sparade det till min e-bok som jag släppte för ett par år sedan.
De är inte så ofta jag går tillbaka till mina "gamla" recept, jag gillar ju att hitta på nya hela tiden, men för några dagar sedan tittade jag igenom en massa anteckningsböcker och då hittade jag det här receptet. Jag bakade det och oh la la...lika exalterad som förut!!! Eftersom jag vet att ni är lika bakglada som jag kände jag att jag måste dela det med er.

Glassen är en bonus och kakan är minst lika god med lite bär och en klick nötsmör till, eller lite vaniljkvarg. Välj själva, men lova mig att ni testar denna kaka!
Kladdig proteinchokladkaka
8 bitar

225 g kokta och sköljda kikärtor (ca 1 tetrapak)
2 ägg
1 msk valfritt nötsmör (or other nut butter)

1 msk kokosolja
1-1,5 msk stevia strö
2,5 msk kakao (mer om du vill ha den riktigt chokladig)
1 tsk bakpulver
1 skopa (20g) casein i chokladsmak
0,5 dl osötat äppelmos
25 g sockerfri mörk choklad


Kokosglass (1 portion):
0,5 dl lättkvarg (gärna i kokossmak)
0,5 dl minikeso (eller mer kvarg)
1 msk stevia strö
1⁄2 tsk kokosextrakt (valfritt)
1 msk riven kokos


1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser, utom den sockerfria chokladen, med en stavmixer tills du får en tjock slät smet. Hacka chokladen och blanda ner den i smeten.
3. Smörj en bakform, ca 20x20 cm, med kokosolja och täck med riven kokos. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Håll koll så du inte gräddar den för länge, då blir den torr. Ta ut och låt svalna.
4. Gör glassen genom att mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Ställ in i frysen i ca 20 minuter. Ta ut glassen, rör om och ställ in i frysen i ytterligare 20 minuter.

Näringsvärde per portion (1 bit chokladkaka och all glass):

270 kcal
18,5 g protein 
11 g kolhydrater
16 g fett 

torsdag 22 oktober 2015

I Cannes med Add Ice cream

Hej på er!
Har varit lite "missing in action" senaste veckan och anledningen (en av dem i alla fall) har varit en resa till Cannes med Add Ice cream där vi var på lite olika möten med möjliga samarbetspartners. Vi har såklart hunnit med lite sightseeing också och vilken fantastisk vacker stad Cannes är!! Jag har bara varit i Frankrike en gång tidigare, när jag var 19 år och då i Paris så det var riktigt kul att få se kusten och det var inte helt fel att få lite sol och värme.
Första dagen gick vi till en marknad och handlade frukost, sedan lade vi oss på stranden en stund och efter det gick vi runt i Cannes stad och kikade. På kvällen åt vi middag på en skaldjursrestaurang och
jag åt ostron för första gången i mitt liv. Även om det inte var så äckligt som jag hade trott så beställer jag hellre annat, ostron är helt enkelt inte min grej. Men kul att ha testat!
På lördagen började vi med en joggingtur längs med stranden och sedan åkte vi och handlade.Vi köpte en massa färsk frukt (kolla det lila kaktusfikonet!), nybakt bröd, pålägg mm och man kan ju inte vara i Frankrike utan att äta en croissant så en sådan slank ner också.
Efter brunchen åkte vi till Antibes och gick runt udden Cap d'Antibes, där ett av världens dyraste hus ligger. 4 miljarder ligger priset på...billigt! Men jag förstår priset med tanke på utsikten, så vackert!
Middagen blev på en lokal fransk restaurang som heter Le salon des Indépendants. Fantastiskt god mat och rolig underhållning med livemusik. Rekommenderas!!!

Efter lite olika möten och jobb på måndagen åkte vi längst kusten till St Tropez och stannade vid lite olika smultronställen på vägen.
Och är man i glassbranschen måste man ju testa en massa glass för inspirationens skull....tufft jobb men någon måste ju göra det ;)
Det var verkligen en fantastiskt inspirerande resa men det är ännu roligare att vara tillbaka på Add Ice creams kontor och jobba vidare! Just nu jobbar vid med montern vi ska ha på Fitnessfestivalen 27-29 november. Vilka av er ska dit?! Vi kommer vara både på Fitnessfestivalen på Älvsjömässan och Power Weekend i Göteborg 4-6 december. Vi har självklart med och smakprov och vi kommer ha tävlingar och lite happenings under båda mässorna.
Jag hoppas få träffa och prata med så många av er som möjligt!!!

Och jag lovar att det kommer upp mer recept på bloggen framöver :)

onsdag 7 oktober 2015

Guldhjärtat 2015 - årets PT

Jag fick igår veta att jag blivit nominerad till Fitnessfestivalens ”Guldhjärtat 2015” som årets PT. Wow, jag är verkligen så tacksam och överväldigad över nomineringen! Jag har blivit nominerad till årets hemsida/blogg 2 år i rad men aldrig till årets PT och det var verkligen inte väntat. Jag har inte gjort speciellt mycket reklam för min PT-verksamhet hittills eftersom jag gör detta på min fritid då jag jobbar mer än heltid med Add Ice cream, men jag tycker det är så oerhört roligt och givande. För det är verkligen givande att på något sätt kunna påverka en människas liv på ett positivt sätt och när jag får de där mailen från er klienter om att ni äntligen klarat att göra en övning ni tidigare inte fixat, klarat er målvikt, att ni hanterat en jobbig situation på ett annorlunda sätt eller att ni mår så mycket bättre i vardagen, då blir jag alldeles varm inombords och det är det som gör att jag vill fortsätta ta mig an kunder i den mån jag kan.

Här kommer utvärderingar från två av mina grymma kunder som jag haft under detta år:
"Efter två graviditeter var det dags att komma tillbaka och i form, hade kommit i form efter min första graviditet så nu var det dags igen. Egentligen har vikten aldrig varit det stora problemet  då jag inte gick upp jätte mycket i vikt (9-11kg) utan var mer intresserad av att komma i bättre form mer muskler och mindre fett. När jag började hade jag ett extremt sötsug och ”ätar” behov, ammade just då lite men inte så mycket att det skulle jämna ut sig med allt jag åt =)
Jag har varit i kontakt med Sanna förut och visste att jag skulle få den bästa hjälp man kan få. Jag bestämde mig för att köra med Sanna i 6månader. Jag fick mitt kost och träningsschema. Ibörjan var det jobbigt med all mat jag skulle äta, tänkte det här går jag ju aldrig ner på, var proppmätt första tiden men efter ett tag börjar kroppen ge med sig och resultaten börja smyga sig fram. Kosten sänktes sakta, vilket ibland var frustrerande då jag ville att det skulle gå fortare men jag litade på Sanna och körde efter hennes rekommendationer. Träningen var aldrig ett problem, har alltid tränat mycket, fick en lite svacka mot slutet men som Sanna sa, det vore konstigt om jag inte fick det under den här tiden, så jag kämpande på och är väldigt nöjd men mitt slutresultat.
Jag har aldrig känt att jag gått på något diet som inneburit att jag måste avstå massa godheter utan jag fick lära mig använda en app för att registrera mat, vilket gjorde att jag kunde äta allt bara jag höll mig inom mina macrons. Dock bra mat men jag kunde äta en efterrätt eller fika om jag ville det. Och det har nog gjort att jag aldrig känt att det varit speciellt jobbigt, visst det är jobbigt med all registrering men värt det i slutändan.
Har lärt mig mycket om mig själv och hur min kropp funkar.  Har ändrat mitt sätt att se på mat. Man kan äta ganska mycket mat om man äter av rätt saker och en godsak här och där förstör inte allt man kämpat för.

Jag kan varmt rekommendera Sanna. Hon har en enorm kunskap, vilja och glädje att hjälpa andra. Lyssnar på en när det är lite tungt och ger en snabb feedback. Sen har hon även otroligt goda recept …mums!"

Kolla vilken grym utveckling på benen!!
"För 6 månader sedan vände jag mig till Sanna för att få hjälp med min kost och träning. Efter att ha misskött både kost och träning pga tidigare ätstörningar lyckades jag rubba min ämnesomsättning och kroppen ville bara samla på sig fett, än mindre bli av med det. 
Jag tvingades äta ungefär hälften av ett normalt dagsintag under nästan två års tid, överskred jag det så gick jag upp i vikt med en gång. 
Efter att ha tröttnat på att ständigt vara trött och hungrig och att ha följt Sannas blogg väldigt länge, och läst om att hon själv haft problem med sin ämnesomsättning, valde jag att vända mig till henne. Hon gav mig ett kostschema som faktiskt innehöll både fett och kolhydrater, mer och mer av det också för varje vecka. Det var svårt i början och kändes så fel att äta så "mycket", men med tiden när jag insett att det faktiskt inte är någon fara, och hur mycket mer energi jag fick av all mat, började jag längta till nästa ökning hela tiden. 
6 månader senare och jag äter så mycket mer mat, tränar kortare (men intensivare) pass, är så mycket piggare, gladare och starkare! Har insett att fett och kolhydrater inte är farligt eller får mig att gå upp i vikt längre, utan dom hjälper mig till att få energi i vardagen och utvecklas på gymmet. 
Har fått så bra verktyg, tips och råd under detta halvåret, som jag kommer att ta med mig för resten av mitt liv. Tack Sanna för allt, kommer sakna att skicka uppdateringar till dig varje vecka, du har varit grym!"


Från och med nu, till och med den 5e november, kan man rösta på vem man tycker ska få Guldhjärtat 2015 i de olika kategorierna (Årets Gruppträningsinstruktör, Årets PT, Årets Hemsida/blogg, Årets Klubb/gym och Årets Förebild) och man gör det HÄR.

måndag 5 oktober 2015

En-portions kanelbulle på 2 minuter

Var det någon som missade att det var kanelbullens dag igår? Jag hade nog faktiskt missat den om det inte var för att jag gick förbi Pressbyrån otaliga gånger igår och utanför varje butik var det reklam för kanelbullar och kanelbullens dag.

Jag hade tänkt baka igår men jag har varit dundersjuk i över en vecka nu med feber, halsont och hosta så det fanns inte riktigt energi till det. Jag har inte heller kunnat träna på nästan en och en halv vecka och det börjar spritta i kroppen efter att få röra på mig, men det är tyvärr bara att vila och hoppas på att det går över snart. Energin är inte på topp idag heller men jag var ändå sugen på att göra ett kanelbulle-recept, ett enkelt recept utan allt meck med jäsning. Jag tycker det är väldigt kul att baka riktiga kanelbullar men nackdelen är att det blir så många bullar och risken när man har dem hemma är att man går och nallar i frysen tills de är slut. Hur smidigt är det inte då att bara göra en kanelbulle?!
Det här receptet kunde inte vara enklare och vet ni? Det smakar verkligen som kanelbulle!!! En perfekt liten munsbit som görs i micron på 1 minut, inte illa va?!
En-pertions kanelbulle på 2 minuter
1 bulle

0,5 dl mandelmjöl (eller 0,25 dl havremjöl + 0,25 dl mandelmjöl)
1,5 msk kokosmjöl
1 msk whey complete vanilj
1 msk stevia sötströ eller liknande sötning
1/2 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
1/8 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/8 tsk äppelcidervinäger
1 msk osötat äppelmos
1 msk valfri mjölk (jag använde mellanmjölk)

Fyllning:
1/2 tsk kanel
1/2 msk Sukrin gold eller liknande sötning

Glasyr:
2 msk Philadelphia light
1-2 msk mjölk
1-2 tsk sukrin melis (som florsocker)

1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en liten skål. Tillsätt de blöta ingredienserna och rör om tills det blir en deg. Lägg degen på bakplåtspapper (strö lite mandelmjöl över så att degen inte fastnar) och kavla ut den. Strö över kanel och sukrin gold och rulla ihop.
2. Lägg den ihoprullade degen i en mugg (smörj med kokosolja) och tryck till den lite. Laga i micron i 1 minut och vänd över muggen på en tallrik.
3. Gör glasyren och ringla den över kanelbullen.
Näringsvärde per portion (beräknat på 0,5 dl mandelmjöl):
222 kcal
8 g kolhydrater
12 g protein
14 g fett

lördag 3 oktober 2015

Merithon - grym ny träningsapp

Det finns en massa träningsappar på marknaden där man kan skriva ner sina träningsresultat och få tips på övningar och träningsprogram. Jag har dock saknat en app som är lite mer interaktiv och där man kan motiveras och utmanas av andra träningsintresserade.
Jag har precis börjat testa nya träningsappen Merithon och är faktiskt riktigt imponerad!
Appen är lite som Instagram, fast för träning, och riktar sig mer mot personer som tar sin träning på allvar!
Några av Sveriges främsta atleter (tex Jenny "Kitsune" Adolfsson, Joseph Tekie, Kristian Sewén mfl) har satt medaljnivåer (challenger, bronze, silver, gold, champion) i allt från klassiska basövningar, löpning och kroppsviktsövningar, till nya roliga utmaningar och man kan sedan posta sitt resultat och se vilken nivå man ligger på jämfört med andra och vad som krävs för att man ska nå nästa nivå. Jag blir verkligen taggad att utvecklas och utmana mig själv och även andra som lägger upp sina resultat i appen. Perfekt om man har hamnat i en platå i sin träning och behöver lite extra motivation för att utvecklas och nå ett nytt personbästa. En annan bra sak är också att du kan utmana några av Sveriges största träningspersonligheter och även få tips från dem om hur du kan bli bättre. 
Om ni vill följa min träningsresa eller öka träningsmotivationen ytterligare kan den verkligen vara värd att testa. Den är helt gratis och finns till både App store och Google play.
Jag klarade 31 strikta armhävningar och tog en guldmedalj, nästa nivå är 40 stycken och det ska jag ta snart! :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...