Sidor

onsdag 10 juni 2015

Avsnitt 1 av "I köket med Tasty Health" - Snabb cheesecake med pekan & chocolate chipkakor

Det var ett tag sedan jag spelade in de tre första avsnitten av "I köket med Tasty Health" och det har tagit lite tid att få till filmerna (ljud, färg, klippning osv) precis som jag vill. Jag är så tacksam för att ha fått möjligheten att jobba med Another Brother och de har verkligen varit lyhörda för mina idéer men även kommit med massa bra tips och förslag. De är grymt duktiga och jag hoppas få samarbeta med dem igen och spela in fler filmer.

Det var såklart supernervöst att stå framför kameran när vi började men jag hoppas att det inte märks så mycket ;). Jag frågade ju er några veckor innan inspelningen vad ni ville se för recept och det som var mest önskat var:

Proteinrika kvällsmål
Middagar
Bröd

Jag lyssnade såklart på er och gjorde ett recept ur varje kategori i dessa avsnitt. Vi spelade som sagt in tre avsnitt under en dag och detta är det första avsnittet vi spelade in och jag lagar ett riktigt lyxigt proteinrikt kvällsmål:

Snabb cheesecake med pekan & chocolate chip kakor och bär
(Receptet hittar ni här under)

Det vore såklart jättekul om ni ville ge feedback på vad ni tycker om videon, om ni vill se mer sådant här på bloggen och vad för typ av recept ni vill se!


Pecannöt & chocolatechip-kakor
8 kakor

1,5 dl havremjöl (ca 2 dl havregryn som mals till ett mjöl)
1 msk vassleproteinpulver vaniljsmak
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
1 krm bikarbonat
1 msk kokosolja
1 msk stevia strö eller sukrin
2,5 msk havremjölk (eller annan valfri mjölk)
20g hackad sockerfrichoklad (eller valfri choklad)
20g grovt hackade pekannötter

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Ha i de blöta och jobba ihop till en deg med händerna och forma till en stor boll.
2. Dela bollen i 8 lika stora delar. Rulla varje del till små bollar och lägg på bakplåtspapper på en bakplåt. Tryck till kakorna lite eftersom de inte smälter ut av sig själva.
3. Grädda i 180 C i ca 8-10 minuter. De ska gärna få lite färg men ta inte ut dem för sent eftersom de fortsätter att bakas efter att man tagit ut dem. Lägg över på bakgaller och låt svalna helt, de stelnar när de svalnar.

Snabb proteincheesecake
150g minikeso
100g cream cheese 3%
75g lättkvarg
1 msk vassleprotein vaniljsmak (kan uteslutas)
1,5 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver

1. Blanda ingredienserna till "cheesecaken" i en skål med en stavmixer. Se till att det blir en slät kräm och att du får bort klumparna i keson.

Hacka kakorna grovt, varva sedan cheesecake och kaksmulor med färska bär.

Macros per portion (cheesecake + 1 kaka):
331 kcal
19,4 g kolhydrater
42,6 g protein

11,5 g fett

16 kommentarer:

  1. Det går inte att se, står att man ska logga in :/

    SvaraRadera
  2. ...och efter man loggat in så står det att videoklippet är privat.

    Fixa snarast, vill så gärna se :)

    SvaraRadera
  3. går ej att se...

    SvaraRadera
  4. Jättebra video!! Tummen upp flera gånger om :) det såg väldigt fint och proffsigt ut. Vill gärna se fler filmer som visar hur du faktiskt gör alla bakverk! Ibland kan det vara lite klurigt att få till det hemma... men ännu en gång, kanon bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket!
      Jättebra tips, det ska jag tänka på framöver :)

      Radera
  5. Jättebra! Mycket lättare att förstå hur man ska göra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, det är precis det jag hoppades på :)

      Radera
  6. Ljudet är ganska dåligt. Bakgrundsmusiken gör det inte bättre. Bakgrundsmusik sätter man till när ingen annan pratar... :) En mikrofon som sitter närmare dig eller/och brusreducering skulle vara toppen. Annars är det toppbetyg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tar till mig feedbacken och ska tänka på det till kommande videos :)

      Radera
  7. ser jättefint och proffsigt ut, gillade verkligen videon! :D

    SvaraRadera
  8. Är redan receptet till 1 eller 2 portioner?

    SvaraRadera
    Svar
    1. cheesecaken + 1 kaka är för en portion

      Radera
  9. Inspirerande! :-) :-)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)