Sidor

lördag 28 november 2015

Fitnessfestivalen!

Vilka av er kommer till Fitnessfestivalen i helgen?
Gårdagen var magisk och jag kan bara tänka mig hur mycket folk det kommer bli idag och imorgon! Vi på Add Ice cream finns i monter B04:34 och vi bjuder självklart på smakprov. Vi har också en tävling där priset är en årsförbrukning av glass, det ni!
Kl 14-15 kommer Niklas Wadman (@youagainstyou) och Carolina Asplund (@betterhappythansorry) stå i vår monter så kom förbi och snacka lite!

Det finns hur mycket roliga montrar som helst och igår föråt jag mig på smakprov på bars och bcaa-drycker. Om jag hinner ska jag försöka köpa lite nya träningskläder och kanske ett par Freddys WRUP (så många snygga nya modeller och färger!). Jag träffade många vänner och stötte på bla @fitspooration och även en massa av er som läser bloggen, så kul!!


Hoppas vi ses på mässan!!

onsdag 25 november 2015

Kyckling på burk?

Jag måste erkänna att jag blev riktigt skeptisk när jag hörde talas om nyheten som Proteinbutiken lanserat. Kyckling på burk? Konstigt!
Jag var såklart jättenyfiken på att testa och jag blev positivt överraskad över smaken! Kycklingen kommer i 3 smaker: Kycklingbröst i tomatsås, i vatten och i olja. Kycklingen i tomatsås smakar lite som makrillfilé i tomatsås men mycket mildare och såklart inte lika "fiskig" smak. Den neutrala smakar inte så mycket men jag kan tänka mig att den är god att blanda ner i såser eller grytor och kanon för de som dietar och är trötta på tonfisk/torsk. Den i olja var jag inte så förtjust i, men jag gillar i och för sig inte tonfisk i olja heller :) Näringsvärdena är jättebra (71 kcal per 100 g för den i tomatsås) och det är inga konstigheter i innehållsförteckningen.
Något som jag kände att jag behövde kolla upp är vart kycklingen kommer ifrån och hur den är uppfödd. Även om jag inte är superstrikt med att köpa ekologiskt och enbart svenskt (ibland räcker inte ekonomin till) så tycker jag att det är viktigt att inte köpa kött/kyckling där man inte vet hur djuren blivit uppfödda. Jag pratade med Thomas på Proteinbutiken som berättade att kycklingen kommer från Spanien och den kommer från frigående kycklingar. Det gjorde stor skillnad för mig och tänker man på hur mycket tonfisk i burk jag köpt genom åren och att man inte alltid vet hur den fiskats så tycker jag detta är ett jättekul alternativ.

För er som är nyfikna kommer Proteinbutiken finnas på Fitnessfestivalen och de kommer bjuda på smakprov på kycklingen. Ni hittar dem i monter B10:35.

måndag 23 november 2015

Avsnitt 2 av "I köket med Tasty Health"

Jag hade nästan glömt bort att jag spelade in filmer i början av året, men jag blev påmind av en läsare som undrade över om det kommer fler avsnitt (tack för remindern!). Jag spelade faktiskt in 3 stycken avsnitt men har bara lagt upp ett av dem än så länge. Inte av någon speciell anledning egentligen, det har bara kommit så mycket annat emellan.

Det är lika konstigt som tidigare att se sig själv på film, men man kanske aldrig vänjer sig vid sånt :)
Hur som helst är detta ett av mina absoluta favoritrecept. Superenkelt att göra, smakrikt och riktigt riktigt gott.
Hoppas ni gillar det och hoppas ni gillar filmen!
Thai salladswraps med chilikyckling och lime & chilidipsås
2 portioner

Chilikyckling:
400 g kycklingfärs (eller mager nötfärs)
2 salladslökar
½ msk sesamolja
5 cm färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
2/3 röd chili
½ msk fisksås
2 tsk Sukrin gold (eller kokossocker)
Skal från 1 lime 
Saften från ½ lime

Dipsås:
1/2 dl soja
Saft från 1 lime
1 tsk sesamolja
1/3 röd chili
½ kruka hackad koriander
1 tsk sesamfrön

Tillbehör:
Hjärtsallad eller romansallad

1. Hacka ingefära, chili och vitlök. Hetta upp en panna med sesamolja och stek de hackade kryddorna i någon minut. Tillsätt kycklingfärsen och stek tills den är genomstekt. Tillsätt fisksås, riven lime, limesaft, Sukrin och till sist hackad salladslök. Smaka av med salt och peppar.
2. Medan kycklingen steks, blanda ihop ingredienserna till dipsåsen.
3. Lägg hjärtsalladsblad på en tallrik, fördela kycklingen mellan salladsbladen och häll lite dressing över. Ät med händerna!

Macros per portion:
364 kcal
5,5 g kolhydrater
43,5 g protein
18 g fett (om man inte använder all dipsås blir det såklart inte lika mycket fett per portion)


tisdag 17 november 2015

Just nu.....

.....Mumsar jag på dessa små godbitar. Jag lade upp dessa på Instagram i helgen och har nog gjort dem 4 ggr sedan dess, sjukt goda!

Pepparkaksdegsproteinbollar
För ca 10 stycken

1 skopa (30 g) whey complete vanilj
1 dl havregryn, mixa till ett mjöl i en matberedare/mixer
1 tsk pepparkakskrydda
1 msk mandelmjöl
1 msk mandelsmör (eller valfritt nötsmör, jordnötssmör blir inte så bra dock)
1,5 msk mandelmjölk, kan behövas lite mer (eller valfri mjölk)

Valfri topping: Sockerfri vit choklad

1. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Ha i alla blöta ingredienser och knåda ihop allt med händerna. Rulla till små bollar. Smält lite sockerfri choklad och ringla över bollarna. Ställ in i kylen och låt svalna. Kan frysas!

Näringsvärde för hela satsen:
368 kcal
23 g kolhydrater
32 g protein
16 g fett

....Inspireras jag av godheten som finns i världen mitt i alla hemskheter. Jag sitter och läser min vän, OS-simmerskan Gabriellas Fagundez blogg, där hon berättar om sitt volontärarbete för Project Playground nere i Sydafrika där hon lär barnen i kåkstäder att simma.

Från Project Playgrounds hemsida:
"Sydafrika är ett populärt turistmål och Afrikas rikaste land, men också ett land präglat av enorma motsättningar. I landets kåkstäder är fattigdom, missbruk och våld vardag. Här mördas 40 människor varje dag. Var fjortonde sekund våldtas en kvinna, och antalet HIV-smittade är högst i världen.
Att växa upp i en kåkstad är en ständig kamp. Project Playground stärker barn och ungas personliga och sociala utveckling genom kostnadsfri organiserad aktivitet, sport och stödprogram efter skoltid fem dagar i veckan.
Det finns flera sätt att ge en gåva och förändra barns villkor världen över.
Var med och stöd Project Playground!"

När man ser bilderna på barnens leenden och lyckan i deras ögon över att få lära sig simma kan man inte annat än le. Jag kommer i alla fall skänka pengar till insamlingen, gör gärna det ni också!

.....Är jag exalterad över att vi äntligen fått mer Add Ice cream-glass i smaken Cookie dough  till vårt lager. Detta är vår överlägset populäraste smak och den har varit slut i butik i flera veckor. Vi har också förbättrat receptet (den är svingod!!) och vi kommer att sälja glassen i vår monter på Fitnessfestivalen om två veckor.

Vi finns i monter B04:34 och ser verkligen fram emot att träffa alla er som ska dit. Kom förbi och provsmaka glassen och prata lite! :)

....Funderar jag på vilka julrecept jag ska försöka göra nyttiga i år. Jag har ju redan gjort en hel del (ska lista upp alla julrecept som finns på bloggen snart) så jag tänkte testa några nya. Har ni några önskemål? :)


onsdag 11 november 2015

Citronkladdkaka med vit choklad

Tanken var att lägga ut det här receptet på kladdkakans dag men man kan väl äta kladdkaka på en dag som inte är kladdkakans dag också, eller hur?! :)

Jag var hos en kompis för några veckor sedan och vi hittade ett recept på nätet på en hälsosam citronkladdkaka med vit choklad som såg jättebra ut. Vi var supertaggade och gjorde allt enligt receptet, men det slutade med platt fall. Kakan blev inte alls som vi tänkt oss, den blev bränd på toppen, satte sig inte (blev som en fluffig äggröra) och smakade bittert. Ingen hit med andra ord. Sedan dess har jag gått och funderat om inte jag skulle kunna få till en liknande kladdkaka eftersom jag verkligen gillar smakkombinationen. Jag testade att göra ett variant på detta recept och det blev verkligen superbra!!!
Jag har faktiskt gjort receptet två gånger, ena gången gräddade jag den lite för länge och den blev mer som en kladdig sockerkaka (vilket i och för sig inte är helt fel det heller) och den andra gången blev den perfekt, en kladdig och inte alltför söt citronkladdkaka med bitar av vit choklad....dröm!!!


Citronkladdkaka med citron och vit choklad
10 bitar

2 dl mandelmjöl
3 msk riven kokos (kan uteslutas) + extra till formen
citronskal från 1 citron
2 tsk citronarom (kan uteslutas men ger en "rundare" smak)
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk kokosolja (eller smör)
50 g hackad vit choklad (jag använde sockerfri och näringsberäkning är på den sockerfria versionen)
3 ägg
8-9 urkärnade dadlar

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Smörj en form med löstagbara kanter (ca 18 cm diameter) med kokosolja och täck den med riven kokos.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Mixa ihop dadlar och citronarom till en slät smet i en matberedare. Tillsätt ägg och mixa igen.
4. Smält kokosoljan, häll i de torra ingredienserna i äggsmeten, citronskalet och till sist kokosoljan. Blanda väl. Tillsätt till sist den hackade chokladen men spara lite till dekoration. Häll sedan i formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den från ugnen. Låt svalna ca 10 minuter och ställ sedan in kakan i kylen i minst en timme. Ta ut och servera med vispad grädde, kokosgrädde, kvarg eller glass samt färska bär.

Näringsvärde per bit:
160 kcal
9,6 g kolhydrater
4,3 g protein
12,4 g fett

tisdag 3 november 2015

Produktutveckling och julbak

Hjälp vad tiden går fort nu, redan november och snart jul! Jag har redan planerat nya julrecept som ska bakas och jag längtar efter pepparkaks- och saffransdofter som sprids i lägenheten.
Jag gillar verkligen hösten, den är ju bara för vacker. Jag fångade denna bild på väg hem från en promenad på Djurgården i söndags:
Men innan julbaket kan börja måste jag bli klar med produktutvecklingen av glass-smaker på Add Ice cream, vilken jag är ansvarig för. Jag tycker verkligen att jag har det bästa jobbet EVER och höjdpunkten är att få provsmaka alla olika tester och experiment. Kollegorna blev också nöjda när jag kom in med senaste proverna till eftermiddagsfikat ;)
Om det inte fanns några gränser (mer än fantasin), vilken/vilka smaker skulle ni vilja se i vårt sortiment?

Apropå nya produkter, har ni smakat senaste nyheten från Lindahls? Pepparkakskvarg!!! Måste bara smaka så jag hoppas få tag i den snart. Tänk er en skål med pepparkakskvarg, hackade mandlar, massa kanel och kanske lute smulade pepparkakor över (finns recept på nyttiga pepparkakor HÄR). Mums!
Träningen flyter på och jag är tillbaka på gymet efter en väldigt långdragen förkylning/influensa och höftproblem. Jag gjorde en magnetröntgen (efter lång väntetid och lite tjatande) som visade ödem/ökad mängd vätska i leden och möjlig ruptur/blödning. Så nu blir det rehab för höften och inte så mycket tung benträning på ett tag. Det stoppade däremot inte mig från att testa marklyft igår.
Ibland blir jag faktiskt förvånad över hur kroppen fungerar! Mitt max i marklyft är 110 kg och det gjorde jag för flera år sedan. På grund av höften har jag inte kört mark på nästan ett halvår och jag har blivit mycket stelare. Redan under uppvärmningslyften igår kände jag mig stark och stabil och jag fick i slutet av passet till 102,5 kg, inte långt ifrån mitt max. Är det inte konstigt?! Men jag gläder mig åt det och kämpar vidare för att bli starkare. Jag blir faktiskt riktigt peppad av att använda appen Merithon och jag lägger in resultat regelbundet och försöker slå mig själv och alla andra som är registrerade användare. Utöver att använda appen ska jag sätta upp några mål för vintern och sedan nya för våren.

Har ni satt upp några mål inför vintern? Tell me!! :)