Sidor

söndag 17 maj 2015

Date med @fitalicious_me och Blueberry cheesecake bars

Det är fantastiskt hur sociala media kan få människor över hela världen att kommunicera, träffas, nätverka och utveckla vänskaper.
Jag startade mitt Instagram-konto ca 2012-2013, jag kommer faktiskt inte ihåg exakt när det var, och då trodde jag att det var ett bildredigeringsprogram. Jag började lägga upp recept på min mat och mina bakverk och helt plötsligt hade följar-antalet växt oanat mycket. Min tanke var aldrig att få en massa följare utan jag började för att jag ville dela mina recept och visa att nyttig mat inte behöver vara tråkig, precis som här på bloggen. Jag har faktiskt aldrig gjort en enda "shoutout" under dessa år och jag skulle aldrig göra det heller.
En av de personer jag började följa på en gång är Vevian @fitalicious_me, en amerikansk tjej som precis som jag älskar att laga mat och baka. Jag inspireras otroligt av att hon alltid följer sitt hjärta och historien om hur hon träffade sin man Ben är helt otrolig. De träffades nämligen genom Instagram! Ben är svensk och jag såg på Vevians Instagram att hon var i Sverige den här veckan för att hälsa på Bens familj, så jag skrev till henne på Instagram och frågade om hon ville träffas och baka ihop. Vi bokade en "date" och träffades hemma hos mig i fredags kväll och jag slogs direkt av hur lätt hon var att prata med, det kändes som att vi varit vänner hur länge som helst.
Vi tog fram ett recept på dessa "Blueberry cheesecake bars" och även om de, precis som alla cheesecakes, blir bättre av att stå i kylen i minst 4 timmar, så kunde vi inte hålla oss från att provsmaka dem på en gång. Smaken var helt fantastisk men konsistensen blev betydligt bättre av att de fick stå i kylen över natten.
Kolla hur krämiga de blev!!
Jag är otroligt tacksam över att få träffa så fina människor genom bloggen och Instagram och även om sociala media kan vara drygt ibland så öppnar det upp väldigt mycket dörrar och bidrar till många nya upplevelser, i det här fallet smakupplevelser ;)

Blueberry cheesecake bars
24 små rutor

Botten:
2,5 dl havremjöl
2 msk kokossmör (mandelsmör går också bra)
Tillräckligt med vatten eller mjölk för att det ska bli en formbar deg
Valfritt: sötningsmedel

Fyllning:
500 g lättkvarg
2 hela ägg
2 skopor (ca 50g) whey complete vanilj
1 msk stevia sötströ
1 tsk vaniljextrakt
1,5 dl blåbär

1. Sätt ugnen på 170 C.
2. Blanda ihop havremjöl och kokossmör och tillsätt sedan lite vatten i taget (ca 2-3 msk totalt) tills det blir en smuldeg som kan tryckas ner i en form. Pressa ner degen i en form (smörj gärna med kokosolja innan) och ställ åt sidan.
3. Blanda ihop alla ingredienser, utom blåbären, med en stavmixer tills det blir en slät smet. Vänd försiktigt ner blåbären och häll sedan smeten över botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten men inte rinnig. Ta ut formen och låt svala. Ställ sedan in i kylen i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Näringsvärde per bit:
47,3 kcal
4 g kolhydrater
4 g protein
1,7 g fett

35 kommentarer:

  1. Vilken trevlig fredagskväll! Och receptet låter jättegott, som vanligt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var superkul, du skulle varit med ;)

      Radera
  2. Kan man använda frysta bär? :)

    SvaraRadera
  3. Hur många kcal är det i dem?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det står längst ner i inlägget :)

      Radera
    2. Ok. Konstigt. Såg inte det först. Tack. Ska prova imorgon.

      Radera
  4. Så himla kul att se er tillsammans! Har följt er båda i flera år och man kan ju bara gissa att ni är en perfect match :D

    SvaraRadera
  5. Visst är det helt fantastiskt alla nya sätt att mötas nu förtiden! Kan tänka på hur mycket svårare det måste ha varit längre tillbaka i tiden. Barerna ser helt fantastiska ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen, hur gjorde man då? Så roligt att kunna träffa likasinnade från andra länder :)
      Tack! :)

      Radera
  6. Gud så gott! Det måste jag prova! Men hur många kcal och gram är varje bit? Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det står längst ner i inlägget :) Kram

      Radera
    2. det står faktiskt inte, det står bara:
      Näringsvärde per bit:
      4 g kolhydrater
      4 g protein
      1,7 g fett

      Radera
    3. Nu står det kcal också :)

      Radera
    4. Fansy (you know who.. puss!)15 juni 2015 kl. 01:33

      Men Sanna tycker du PÅ RIKTIGT att dina stackars läsare ska behöva räkna 4x4 , 4x4, 1,7x9 SJÄLVA?! Ohmygaaaad..

      Haha OK förlåt, men jag kunde inte låta bli.

      Radera
    5. Ha ha, Fansy, du är roligt du :D

      Radera
  7. Går det att utesluta proteinpulvret? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, det går inte att bara utesluta det, man måste ersätta det med något, förslagsvis några msk dinkel/bovete/rismjöl :)

      Radera
  8. Kan man använda neutralt kokosfett istället för kokossmör?

    SvaraRadera
  9. Åh vilket recept!! Det här med kvark i kakor är en big hit! :)

    SvaraRadera
  10. Vad är det för mått på formen? :)
    Måste införskaffas!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en fyrkantig form, ca 20x20 från IKEA :)

      Radera
  11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  12. Måste bara kommentera och säga att jag älskar din blogg! Har testat flera utav dina recept och de är hur goda som helst :D Fortsätt med det du gör!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen tack, det lovar jag att jag ska :)

      Radera
  13. Tack för ett grymt recept! Jag gjorde en variant på denna: http://anotherfoodblog.devote.se/blogs/29984172/peanut-butter-raspberry-cheesecake.htm

    Kolla gärna in. Kram!

    SvaraRadera
  14. Hej ! Tack för jättegott recept, vill bara tipsa om att byta ut blåbären mot finskurna rabarber, nu när det är säsong blev jättegott jag tog 3 st rabarberstjälkar, sen har jag istället för kvarg använt philadelphiaost med 3% fetthalt .

    SvaraRadera
  15. Kommer ofta tillbaka till det här receptet, men såg en annan bloggare (Melv fitness tror jag) som använde Questbars som botten, funkar också toppen och är väldigt enkelt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smart, det blir nog kanongott! Kan tänka mig att Vanilla almond crunsh-smaken passar bra :)

      Radera
  16. The best Mediterranean cuisine
    it is important with whom you try it

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)