Det är fantastiskt hur sociala media kan få människor över hela världen att kommunicera, träffas, nätverka och utveckla vänskaper.
Jag startade mitt Instagram-konto ca 2012-2013, jag kommer faktiskt inte ihåg exakt när det var, och då trodde jag att det var ett bildredigeringsprogram. Jag började lägga upp recept på min mat och mina bakverk och helt plötsligt hade följar-antalet växt oanat mycket. Min tanke var aldrig att få en massa följare utan jag började för att jag ville dela mina recept och visa att nyttig mat inte behöver vara tråkig, precis som här på bloggen. Jag har faktiskt aldrig gjort en enda "shoutout" under dessa år och jag skulle aldrig göra det heller.
En av de personer jag började följa på en gång är Vevian @fitalicious_me, en amerikansk tjej som precis som jag älskar att laga mat och baka. Jag inspireras otroligt av att hon alltid följer sitt hjärta och historien om hur hon träffade sin man Ben är helt otrolig. De träffades nämligen genom Instagram! Ben är svensk och jag såg på Vevians Instagram att hon var i Sverige den här veckan för att hälsa på Bens familj, så jag skrev till henne på Instagram och frågade om hon ville träffas och baka ihop. Vi bokade en "date" och träffades hemma hos mig i fredags kväll och jag slogs direkt av hur lätt hon var att prata med, det kändes som att vi varit vänner hur länge som helst.
Vi tog fram ett recept på dessa "Blueberry cheesecake bars" och även om de, precis som alla cheesecakes, blir bättre av att stå i kylen i minst 4 timmar, så kunde vi inte hålla oss från att provsmaka dem på en gång. Smaken var helt fantastisk men konsistensen blev betydligt bättre av att de fick stå i kylen över natten.
Kolla hur krämiga de blev!! |
Blueberry cheesecake bars
24 små rutor
Botten:
2,5 dl havremjöl
2 msk kokossmör (mandelsmör går också bra)
Tillräckligt med vatten eller mjölk för att det ska bli en formbar deg
Valfritt: sötningsmedel
Fyllning:
500 g lättkvarg
2 hela ägg
2 skopor (ca 50g) whey complete vanilj
1 msk stevia sötströ
1 tsk vaniljextrakt
1,5 dl blåbär
1. Sätt ugnen på 170 C.
2. Blanda ihop havremjöl och kokossmör och tillsätt sedan lite vatten i taget (ca 2-3 msk totalt) tills det blir en smuldeg som kan tryckas ner i en form. Pressa ner degen i en form (smörj gärna med kokosolja innan) och ställ åt sidan.
3. Blanda ihop alla ingredienser, utom blåbären, med en stavmixer tills det blir en slät smet. Vänd försiktigt ner blåbären och häll sedan smeten över botten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten men inte rinnig. Ta ut formen och låt svala. Ställ sedan in i kylen i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Näringsvärde per bit:
47,3 kcal
4 g kolhydrater
4 g protein
1,7 g fett
Vilken trevlig fredagskväll! Och receptet låter jättegott, som vanligt :)
SvaraRaderaJa det var superkul, du skulle varit med ;)
RaderaKan man använda frysta bär? :)
SvaraRaderaJa det går bra :)
RaderaHur många kcal är det i dem?
SvaraRaderaDet står längst ner i inlägget :)
RaderaOk. Konstigt. Såg inte det först. Tack. Ska prova imorgon.
RaderaSå himla kul att se er tillsammans! Har följt er båda i flera år och man kan ju bara gissa att ni är en perfect match :D
SvaraRaderaTack, hon var otroligt trevlig :)
RaderaVisst är det helt fantastiskt alla nya sätt att mötas nu förtiden! Kan tänka på hur mycket svårare det måste ha varit längre tillbaka i tiden. Barerna ser helt fantastiska ut!
SvaraRaderaVerkligen, hur gjorde man då? Så roligt att kunna träffa likasinnade från andra länder :)
RaderaTack! :)
Gud så gott! Det måste jag prova! Men hur många kcal och gram är varje bit? Kram!
SvaraRaderaDet står längst ner i inlägget :) Kram
Raderadet står faktiskt inte, det står bara:
RaderaNäringsvärde per bit:
4 g kolhydrater
4 g protein
1,7 g fett
Nu står det kcal också :)
RaderaMen Sanna tycker du PÅ RIKTIGT att dina stackars läsare ska behöva räkna 4x4 , 4x4, 1,7x9 SJÄLVA?! Ohmygaaaad..
RaderaHaha OK förlåt, men jag kunde inte låta bli.
Ha ha, Fansy, du är roligt du :D
RaderaGår det att utesluta proteinpulvret? :)
SvaraRaderaNja, det går inte att bara utesluta det, man måste ersätta det med något, förslagsvis några msk dinkel/bovete/rismjöl :)
RaderaKan man använda neutralt kokosfett istället för kokossmör?
SvaraRaderaJa det borde funka :)
RaderaÅh vilket recept!! Det här med kvark i kakor är en big hit! :)
SvaraRaderaJa det blir så saftigt med kvarg! :)
RaderaVad är det för mått på formen? :)
SvaraRaderaMåste införskaffas!
Det är en fyrkantig form, ca 20x20 från IKEA :)
RaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaMåste bara kommentera och säga att jag älskar din blogg! Har testat flera utav dina recept och de är hur goda som helst :D Fortsätt med det du gör!!!
SvaraRaderaTusen tack, det lovar jag att jag ska :)
RaderaTack för ett grymt recept! Jag gjorde en variant på denna: http://anotherfoodblog.devote.se/blogs/29984172/peanut-butter-raspberry-cheesecake.htm
SvaraRaderaKolla gärna in. Kram!
Jag ska genat kolla :)
RaderaHej ! Tack för jättegott recept, vill bara tipsa om att byta ut blåbären mot finskurna rabarber, nu när det är säsong blev jättegott jag tog 3 st rabarberstjälkar, sen har jag istället för kvarg använt philadelphiaost med 3% fetthalt .
SvaraRaderaÅh, det låter fantastiskt gott!! :)
RaderaKommer ofta tillbaka till det här receptet, men såg en annan bloggare (Melv fitness tror jag) som använde Questbars som botten, funkar också toppen och är väldigt enkelt :)
SvaraRaderaSmart, det blir nog kanongott! Kan tänka mig att Vanilla almond crunsh-smaken passar bra :)
RaderaThe best Mediterranean cuisine
SvaraRaderait is important with whom you try it