tisdag 25 april 2017

Jag är gäst i Body Radios senaste avsnitt

Förra veckan blev jag och min fina vän Ylva Birgersdotter inbjudna att vara med i Body Radio med Linnea Enstedt och Anders Axklo. Ämnet vi pratar om är de fallgropar man kan hamna i av att gå på en lång tävlingsdiet. Jag var lite nervös innan vi skulle spela in men väl där så var det en extremt avslappnad stämning och det kändes som vi satt ett gäng i soffan och diskuterade. Tiden gick supersnabbt och vi hade nog kunnat prata om detta i flera timmar!

Vi går igenom frågor och punkter som:

➡️Vad som fick in oss i tävlandet
➡️Vad gick vi på för nitar som rookies
➡️Hur hanterar du efter-diet tiden på bästa sätt
➡️Hur kan kroppen reagera på stressen en diet kan innebära och hur undviker man de värsta misstagen
➡️Metabolic damage/adaptation
➡️Hur ska man se på sitt val av coach?
➡️Vad är rimligt att förvänta sig av sin kropp givet de förutsättningar du har - jämförandets gissel.

Det här blev en ganska personlig och ärlig diskussion och även om det här är något jag verkligen brinner för och som jag pratat en hel del om på bloggen, så är det såklart alltid lite läskigt att vara så personlig och dela med sig av problem och svårigheter man haft. Men jag hoppas att avsnittet kan hjälpa någon och jag finns alltid tillgänglig via mail (info@tasty-health.se) om det är någon som vill prata mer om detta eller har några frågor eller funderingar. I arkivet på bloggen hittar ni mina inlägg och metabolic damage/metabolic adaptation och mina erfarenheter kring vad som kan hända med kroppen om man inte tar hand om den ordentligt.

Det finns såklart många områden vi skulle kunna fördjupat oss i som mental balans och självbild, mens och håravfall, hormonell balans, metabolic adaptation m.m. Men det här avsnittet är en övergripande diskussion för att lyfta de erfarenheter vi har kring tävlingsdieter, och även hör om från andra som tävlar/tävlat. Tyvärr är det många som inte vågar prata om detta trots att jag vet att många har det tufft både fysiskt och psykiskt efter en diet. 

Länk till detta avsnitt hittar ni här:


Stort tack till Linnea och Anders samt Body Radio för att vi fick vara med och prata om detta viktiga ämne. Jag hoppas att ni gillar det och vore jättekul att höra vad ni tycker! :) 


onsdag 19 april 2017

Tyngre, bikinifitness och glass

Är det bara jag som tycker att den här våren går så himla fort? Det är snart maj liksom?! Det kändes som igår som jag och kollegorna på Add ice cream satt och planerade vårens events och helt plötsligt har ett av eventen, Tyngre Classic 5, redan varit.

Det var en superrolig helg med mycket besökare i Solnahallen trots att det var påskhelg. Tyngre Classic är verkligen en av mina favorittävlingar, dels för att det är en så familjär stämning och dels för att den är så välorganiserad, både för tävlande och för oss som har monter på mässan. Allt flyter på kanonbra och de tänker verkligen till och gör förbättringar varje år. Ett guldupplägg helt enkelt!

På lördagen var det Body Fitness och Bikini Fitness och jag coachade min Bikini-junior Lina som gjorde sin första tävling i mars på Better Bodies Challenge. Efter det har hon gjort en tävling till och nu på Tyngre körde hon både junior- och senior-klassen. Hon gjorde en enormt bra prestation och kom till final i båda klasserna och hamnade på 4:e och 5:e plats.
Det var längesedan jag coachade någon som tävlar men ibland när tiden räcker till och jag ser att det finns bra förutsättningar (som till exempel att man tränat ett par år för att hinna lära känna sin kropp samt att man äter ordentligt innan man börjar en diet) så tar jag min an några klienter som vill tävla. Lina och jag körde igång med dietupplägget i början av december och det är riktigt kul att se hur pass mycket man kan förändra kroppen med olika justeringar och upplägg. Jag förespråkar verkligen att man ska äta ordentligt innan man påbörjar en diet för att undvika att hamna på ett för lågt kaloriintag under dieten och att inte köra för mycket cardio i sin "offseason". Lina hade superbra förutsättningar och kunde äta ganska mycket mat under hela dieten och komma i form utan att köra så mycket cardio, vilket är optimalt! Det är så himla kul att få vara en del av tävlandet även om jag själv aldrig kommer tävla igen. Och det var riktigt kul att hänga backstage på Tyngre och dregla över "uppladdningsbordet" som fanns för alla backstage! Fullt med godis, kakor, bullar, nutella, riskakor, bars, chokladbollar, rulltårtor...you name it! Galet!
Lina nr 3 från vänster
På söndagen kunde jag ta det lite lugnare och prata med alla som kom förbi vår monter och jag kunde också käka en massa glass ;) Vi hade turen att stå bredvid Barebells och de hade provsmakning på deras bars och Protein crisps vilket resulterade i ett antal av dessa bägare under dagen. Helt plötsligt är det inte så jobbigt att jobba, även fast det är helg, ha ha!
Man blir ganska sliten efter en sådan här helg då det är mycket folk på samma ställe, hög musik och mycket intryck och på måndagen var jag helt däckad! Min enda prestation den dagen var att fixa iordning dessa underbara pannkakor :)
 Receptet på pannkakorna hittar ni HÄR och blåbärskrämen är gjord av:

0,5 dl lättkvarg
2 msk minikeso
50 g blåbär
2 msk Philadelphia extra light
2 droppar Star Nutrition Vanilla flavor drops
0,5 msk stevia sötströ

Mixa med en stavmixer.
Toppa gärna med jordnötssmör och pancake syrup (sockerfri). Hur gott?!

Nu ska jag fortsätta jobba vidare med lite nya recept som kommer på bloggen framöver. Jag kan också hinta om att jag har storslagna planer för bloggen så även om jag inte varit så aktiv med inlägg på sista tiden så kommer det hända en hel del med bloggen framöver :) Det vore superkul att höra vad ni skulle vilja se mer av! Fler recept? Vad för typ av recept? Träning? Om Add Ice cream? Mer om mig? Vad vill ni se mer av helt enkelt? :)

måndag 10 april 2017

Skagencheesecake till påskbuffén

Jag hade tänkt lägga ut detta inlägg i helgen, men fredagens otäcka händelser fick mig ur balans och jag var tvungen att lägga sociala media åt sidan lite för att försöka "hitta tillbaka". Jag blev otroligt påverkad av händelsen och var helt sänkt hela helgen. Hur mår ni?

Nästa helg är det Tyngre classic i Solnahallen och Add Ice cream kommer självklart att vara där och bjuda på glass. Jag kommer vara där främst på lördagen och vi kommer ha med oss en massa glass och roliga aktiviteter i montern. Är det några av er som ska dit? :)
I och med att jag kommer jobba hela helgen så blir det inte så mycket påskfirande, men jag tänkte ändå bidra med ett recept som passar superbra till påskbuffén.
Jag kikade igenom Jennys matblogg i förra veckan och fastande för en cheesecake med ägg och räkor som såg otroligt god ut. Min hjärna började genast spinna på hur man skulle kunna göra den hälsosammare och resultatet ser ni här! En proteinrik och matig "cheesecake" som är superenkel att göra och som kan varieras efter smak. Den här kommer jag göra fler gånger!
Skagen-cheesecake
ca 8 bitar

Botten:
4 skivor osötat rågbröd (jag använde Kung Markattas linfröbröd)
1 msk smör

Fyllning:
400 g Philadelphia light
200 g lättkvarg
4 gelatinblad
150 g handskalade räkor
0,5 röd paprika, hackad
0,5 gul paprika, hackad
1 liten röd lök, hackad
0,5 kruka dill, hackad
1 tsk rivet citronskal
örtsalt & peppar

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 15 minuter.
2. Mixa brödet till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ner i brödsmulorna så att det blir lite degigt. Pressa ner brödet i en form med löstagbara kanter (ca 24 cm) och ställ åt sidan.
3. Blanda ihop Philadelphia och lättkvarg, tillsätt räkor, paprika, lök, dill, citronskal och smaka av med örtsalt och peppar.
4. Häll av vattnet från gelatinbladen och krama ur vätskan. Smält bladen i en kastrull och häll i den smälta vätskan i fyllningen. Rör om ordentligt och häll sedan fyllningen över botten. Ställ in i kylen och låt stelna i ett par timmar. Dekorera gärna med dill, ägg och citron.
Näringsvärde per bit:
162 kcal
10 g kolhydrater
11,6 g protein
8 g fett


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...