Hej mina vänner!
Det är mycket fokus på Add Ice cream just nu och vi är så glada över den enormt positiva feedback vi får på glassen!! Vi växer så det knakar och på vår nya hemsida www.addicecream.com hittar ni alla de återförsäljare vi finns hos i nuläget.
Vi är nu på jakt efter ett gäng supersköna ambassadörer och säljare (deltid) i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Norrköping, Lund, Umeå, Gävle, Borås och Eskilstuna.
Som ambassadör är du en del av team Add Ice Cream, deltar vid olika event och pratar med kunder. Du är glad, driven och tycker om att träffa nya människor. Du brinner för träning och hälsa och vill inspirera och motivera andra att leva mer hälsosamt. Du kommer vara en del av ett riktigt härligt gäng den riktigt stora bonusen är att du får äta i princip så mycket glass du vill ;)
Vi ser fram emot din ansökan!!
torsdag 31 mars 2016
fredag 25 mars 2016
Glad påsk!
Bild: Sportamore Magazine |
Hoppas ni får en underbar påskhelg med lite ledighet och god mat :) Jag ska precis sätta igång och baka min "Nyttiga kladdkaka", en stående klassiker på påskbordet numera.
Jag får många frågor om vilken mat man ska äta av och vilken man ska undvika på påskbordet och på Sportamore Magazine kan du läsa mina tips för en hälsosammare påsk.
Här kommer lite andra tips på påskgodis och efterrätter:
Etiketter:
bakning,
efterrätt,
GI,
glutenfritt,
hälsa,
LCHF/LCHQ,
sockerfritt,
tips
måndag 21 mars 2016
Plätt-lätt och nytt inslag på bloggen
Alltså, jag är så glad! Jag har hur länge som helst försökt få tag i ett plättjärn som funkar på induktionshäll och jag har äntligen fått tag i ett!!
Det kan vara om träning, kost, kroppen, ämnesomsättning, recept, om mig, tävling...vad som helst. Maila dina frågor till info@tasty-health.se så väljer jag ut en fråga per vecka som jag besvarar på bloggen.
När min mamma fyllde år fick hon en spa-helg på Kosta Boda art hotel av mig i födelsedagspresent och i helgen åkte vi dit. Det var verkligen jättemysigt och och vi var på chokladprovning, tränade (de hade ett jättebra gym där!), spaade och kikade på de outlets som finns bredvid hotellet. I en av butikerna fanns det en massa hushållsredskap och där hittade jag plättjärnet (märke Nordkök)...
Älskar frukostbuffé!! :) |
Jag provade såklart plättjärnet direkt när jag kom hem och det var verkligen superbra! Perfekt stora plättar och inget som fastnade i pannan. Det blev plättar gjorda på bakmixen av Proteinpow som jag tipsat som tidigare med fruktsallad och hemgjord glass som jag gjorde i min nya glassmaskin. Lyxfrukost!
Jag tänkte börja med ett ny-gammalt inslag på bloggen där jag en gång i veckan besvarar era frågor. Jag får mycket frågor på mail och i kommentarerna på bloggen men tänkte att det är lite roligare att besvara dem så att alla kan läsa, många av er har säkert liknande frågor.Det kan vara om träning, kost, kroppen, ämnesomsättning, recept, om mig, tävling...vad som helst. Maila dina frågor till info@tasty-health.se så väljer jag ut en fråga per vecka som jag besvarar på bloggen.
onsdag 16 mars 2016
Föreläsning och workshop
Det var väldigt länge sedan jag höll en workshop, det måste vara nästan 1,5 år sedan, så jag blev väldigt glad när Jessica och Slejman, grundarna av KörBaraKöör, frågade om jag ville vara med som föreläsare på deras hälsocamp i slutet av april.
Slejman har varit med i Biggest Loser och Jessica bloggar och föreläser om sin resa och båda vill motivera och inspirera till en mer balanserad och hälsosam livsstil. Jag kommer föreläsa om hur man hittar balans och berätta om mina erfarenheter kring tävling, diet och metabolic damage/adaptation. Jag kommer också hålla en workshop i hälsosam bakning och det ska bli så kul! Campet kommer vara på Bosön på Lidingö så det är i mina "hoods" :)
Det händer en massa spännande saker nu och det är knappt att jag hinner med själv! Igår var jag och Add Ice cream på möte på Mathem.se och diskuterade samarbeten som involverar både nyttiga recept och glass.
Apropå glass så blev jag nog världens lyckligaste igår. Jag fick hem en grym glassmaskin som kommer vara min bästa kompis nu framöver då nya smaker till Add Ice cream ska provas. Jag tänkte börja redan i helgen, har ni några förslag vad jag ska testa för smaker? :) Så taggad!!
Slejman har varit med i Biggest Loser och Jessica bloggar och föreläser om sin resa och båda vill motivera och inspirera till en mer balanserad och hälsosam livsstil. Jag kommer föreläsa om hur man hittar balans och berätta om mina erfarenheter kring tävling, diet och metabolic damage/adaptation. Jag kommer också hålla en workshop i hälsosam bakning och det ska bli så kul! Campet kommer vara på Bosön på Lidingö så det är i mina "hoods" :)
Det händer en massa spännande saker nu och det är knappt att jag hinner med själv! Igår var jag och Add Ice cream på möte på Mathem.se och diskuterade samarbeten som involverar både nyttiga recept och glass.
Apropå glass så blev jag nog världens lyckligaste igår. Jag fick hem en grym glassmaskin som kommer vara min bästa kompis nu framöver då nya smaker till Add Ice cream ska provas. Jag tänkte börja redan i helgen, har ni några förslag vad jag ska testa för smaker? :) Så taggad!!
torsdag 10 mars 2016
Tävlingssuget sätter in
Hej på er!
Nu har veckan gått sådär oförskämt snabbt igen! I morse var första morgonen på länge jag kunde sitta i lugn och ro och äta frukost och jag kom in i mitt gamla "mode" jag hade för något år sedan där jag alltid gjorde en massa olika saker till frukost. En frukostparfait blev det gjord på kokoshavregrynsgröt, hallon och hallonkvarg. Riktigt gott och lite roligare än den vanliga kvarg-frukosten.
Havregrynen kokade jag med vatten och 0,25 dl kokosmjölk och lite vaniljpulver och lät den svalna innan jag varvade allt i ett glas.
Det var väldigt längesedan jag tävlade nu och även om jag själv antagligen aldrig kommer tävla igen så tycker jag om att coacha tävlande och kolla på tävlingar.
I lördags gick Better Bodies Challenge av stapeln i kongresshallen Folkets hus i Stockholm City Conference Center och jag var där och coachade en vän till mig som tävlade i Body fitness.
Johanna ringde mig för 4 veckor sedan och undrade om jag kunde hjälpa henne med upplägget inför tävlingen samt hjälpa till backstage och självklart sade jag ja! Det var längesedan jag var på en tävling och jag måste säga att jag saknar lukten av brunfärg och riskakor, ha ha! Tävlingssuget gjorde sig påmint men inte tillräckligt för att börja planera en tävlingssatsning. Just nu är det mycket roligare att coacha andra :)
Uppladdningen gick kanon och vid registreringen på fredagen såg hon kanon ut och det blev bättre och bättre på kvällen och lördagsmorgonen.
Tävlingen var ganska liten men väldigt välorganiserad och det var faktiskt bra att det inte var så mycket folk som det kan vara på andra större tävlingar. Klasserna gick ganska fort och det blev inte så utdraget och mycket väntan som det kan bli på större tävlingar
Johanna kom 3:a i sin klass och jag är så glad för hennes skull. Jag tycker att det varit jobbigt att dieta och då har jag inte direkt haft någon annan att ta hänsyn till, men kan inte ens tänka mig hur det är att dieta och vara ensamstående 3-barnsmamma! Hon har verkligen lyckats pussla ihop allt inför tävlingen, riktigt bra jobbat!
Nu är det åter igen full fokus på Add Ice cream och jag sitter just nu och jobbar med en massa spännande projekt som kommer framöver. Bland annat håller vi på med att skriva ihop ansökningsformuläret till vårt ambassadörsteam så håll utkik på bloggen och Add Ice Creams Instagram om det är något du skulle vara intresserad av :)
Nu har veckan gått sådär oförskämt snabbt igen! I morse var första morgonen på länge jag kunde sitta i lugn och ro och äta frukost och jag kom in i mitt gamla "mode" jag hade för något år sedan där jag alltid gjorde en massa olika saker till frukost. En frukostparfait blev det gjord på kokoshavregrynsgröt, hallon och hallonkvarg. Riktigt gott och lite roligare än den vanliga kvarg-frukosten.
Havregrynen kokade jag med vatten och 0,25 dl kokosmjölk och lite vaniljpulver och lät den svalna innan jag varvade allt i ett glas.
Det var väldigt längesedan jag tävlade nu och även om jag själv antagligen aldrig kommer tävla igen så tycker jag om att coacha tävlande och kolla på tävlingar.
I lördags gick Better Bodies Challenge av stapeln i kongresshallen Folkets hus i Stockholm City Conference Center och jag var där och coachade en vän till mig som tävlade i Body fitness.
Johanna ringde mig för 4 veckor sedan och undrade om jag kunde hjälpa henne med upplägget inför tävlingen samt hjälpa till backstage och självklart sade jag ja! Det var längesedan jag var på en tävling och jag måste säga att jag saknar lukten av brunfärg och riskakor, ha ha! Tävlingssuget gjorde sig påmint men inte tillräckligt för att börja planera en tävlingssatsning. Just nu är det mycket roligare att coacha andra :)
Uppladdningen gick kanon och vid registreringen på fredagen såg hon kanon ut och det blev bättre och bättre på kvällen och lördagsmorgonen.
Tävlingen var ganska liten men väldigt välorganiserad och det var faktiskt bra att det inte var så mycket folk som det kan vara på andra större tävlingar. Klasserna gick ganska fort och det blev inte så utdraget och mycket väntan som det kan bli på större tävlingar
Johanna kom 3:a i sin klass och jag är så glad för hennes skull. Jag tycker att det varit jobbigt att dieta och då har jag inte direkt haft någon annan att ta hänsyn till, men kan inte ens tänka mig hur det är att dieta och vara ensamstående 3-barnsmamma! Hon har verkligen lyckats pussla ihop allt inför tävlingen, riktigt bra jobbat!
Nu är det åter igen full fokus på Add Ice cream och jag sitter just nu och jobbar med en massa spännande projekt som kommer framöver. Bland annat håller vi på med att skriva ihop ansökningsformuläret till vårt ambassadörsteam så håll utkik på bloggen och Add Ice Creams Instagram om det är något du skulle vara intresserad av :)
Etiketter:
BodyFitness,
frukost,
glutenfritt,
klienter,
sockerfritt,
Tävling,
vegetariskt,
äggfritt
torsdag 3 mars 2016
Frukostmuffins med bär och valnötter
Nyss hemkommen efter en vecka nere i Skåne med Add Ice cream och det har varit en hektisk, rolig och mycket givande vecka! Inom kort kommer vår glass finnas i fler städer och butiker nere i Skåne, riktigt kul!
Förutom en massa olika möten hann vi bland annat med att testa sushi som belönats med guldmedalj i sushi-SM (Rå Epok i Lund), bli bjudna på en brakfrukost hos en vän i Trelleborg samt promenera i Västra hamnen i solen (så vackert!).
Det var mycket resande och flängande hit och dit och något som jag märkte ganska snabbt var att det är mycket svårt att äta lika bra och regelbundet som när jag är hemma och jag insåg verkligen hur viktigt det är att planera sina dagar för att det ska funka, något som jag har varit mycket bättre på innan det blev så mycket jobb. Questbars och frukt i väskan är obligatoriskt, men luncher är svårare samt att äta regelbundet när det är stressigt. Jag känner direkt när det blir för oregelbundna måltider att jag blir sötsugen och min mage gillar inte alls att äta för stora och för få måltider (har haft problem med IBS tidigare men som varit under kontroll senaste åren). Så jag får helt enkelt säga skärpning till mig själv och börja planera mina dagar bättre, samt förbereda lite enkla frukostar och mellanmål som jag kan ha med mig.
En av de första grejerna jag gjorde när jag kom hem var att baka frukostmuffins, en superbra och enkelt grej om man har bråttom på morgonen men ändå vill ha något mer än en smoothie eller liknande. De här muffinsen är supersaftiga, fulla med långsamma kolhydrater, protein och bra fett. Jag gjorde en rejäl sats och frös in allt så att det bara är att plocka fram ett par när man behöver. De passar såklart jättebra till mellanmål också :)
Jag gjorde faktiskt två versioner av det här receptet, där en version inkluderade ett ägg och där jag mixade havregrynen till ett mjöl och den andra utan ägg och med hela havregryn. Muffinsen med ägg blev lite fluffigare, som en riktig muffins medan de utan ägg blev mer kompakta. Jag gillar den kompakta versionen bättre så här kommer den!
Frukostmuffins med bär och valnötter
6 st
2,5 dl havregryn
1 dl (40g) whey complete vanilj
0,75 tsk bakpulver
1 banan (115g)
0,75 dl osötat äppelmos
0,75 dl mjölk (jag använde kokosdryck)
75 g blåbär (jag använde färska)
50 g jordgubbar (färska, frusna blir så vattniga)
20 g valnötter
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Mixa bananen med en stavmixer (eller mosa med en gaffel). Blanda i de övriga ingredienserna med en slev. Häll över smeten i formar och baka i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna.
Näringsvärde per muffins:
134 kcal
15,6 g kolhydrater
8 g protein
4 g fett
Etiketter:
bakning,
fettsnålt,
frukost,
GI,
glutenfritt,
kalorisnålt,
proteinpulver,
sockerfritt,
vegetariskt,
äggfritt
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)