torsdag 30 augusti 2012

No-bake proteinkokostoppar

 Jag brukar ofta surfa omkring bland andra hälso- och matbloggar för inspiration, framförallt bloggar från USA. Ibland kan jag fastna i timmar med att sitta och leta recept och nya saker att prova. Jag var för ett tag sedan inne på en av mina favoritbloggar Running to the kitchen (jag älskar hennes fina bilder!) och fastnade för ett recept på No-bake coconut almond macaroons...mums! Var bara tvungen att prova men med min egen lilla "touch" på dem.
No-bake proteinkokostoppar
8 st
orginalreceptet hittar ni här

0,5 dl riven kokos
1 msk mandelmjöl
1 msk mandelsmör
2 msk whey proteinpulver vanilj
1 msk hackade mandlar
1/2 tsk vaniljextrakt (flytande)
1/2 krm salt
1/2 msk kokossmör (jag gör eget. Kokosolja typ Kung Markatta funkar säkert också)
1/2 msk stevia strö eller sukrin
1 msk vatten

1. Blanda alla ingredienserna väl med händerna så det formas till en smulig massa.
2. Tryck ut en del av massan i ett matskedsmått tills det fylls och ta sedan försiktigt ut kokostoppen. Gör likadant tills du fått 8 st.
3. Låt stå kallt i kylen ett tag så de stelnar lite, ta sedan ut dem och njut :-)
Näringsvärde för 4 st (av 8):
213 kcal
11,5g protein
3,5g kolhydrater
17g fett
Lilla Dexter surar för att han inte får smaka :-)




5 kommentarer:

  1. Goda!!!
    Går även bra att platta till något , grädda i 175 grader ca 10 minuter.
    Tack för fina , goda och nyttig bakverk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, det låter spännande. Har inte testat att baka dem, men kommer garanterat att göra det nu :-)

      Radera
  2. Gör ditt egna kokossmör? Hur? Jo man borde väl kunna byta ut mandelsakerna mot kokosmjöl och caschewnötter/jordnötter?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har recept på det på bloggen, det första receptet jag publicerade faktiskt ;)
      Ja det borde gå, bara du använder ungefär samma mängd så att konsistensen blir samma :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...