tisdag 21 augusti 2012

Hemgjorda no-bake proteinbars med chokladbolls-smak

bild från matfusk.nu
Jag får ofta frågan om jag kan rekommendera något mellanmål som är lätt att ta med sig och som håller bra en hel dag utan kylskåp. Jag kan av egen erfarenhet informera om att det inte är så populärt att plocka fram ägg eller en burk tonfisk när man är bland folk och keso/kesella kan man inte ha med sig en hel dag utan att det blir dåligt.
Bars fyller ofta en fuktion här i och med att de håller bra. Det har dykt upp många "bars" och måltidsersättare i butikerna men om jag ska vara ärlig så har jag inte hittat någon som jag tycker är bra.

Proteinbars, typ Supreme Protein bar eller Oh Yeah! smakar väldigt bra, innehåller mycket protein men listan över ingredienser som jag inte ens kan uttala är LÅNG och många innehåller ganska mycket kalorier. Om man äter dem får man vara medveten om att de är "förklätt godis", kanske något bättre än att äta en Snickers i och med att man får i sig mer protein men ingredienserna är långt ifrån naturliga.

Köper man en energibar typ Gainomax energy bar får man i sig snabba kolhydrater (en av de första ingredienserna är fruktos-glukossirap, bland det värsta man kan stoppa i sig enligt mig) och blodsockret kommer definitivt sjunka till en lägre nivå än det var innan inom en ganska kort tid efter att du ätit baren.
Det har också kommit en hel del Rawfood-bars typ Organic food bar och även om de är helt naturliga innehåller de inte mycket (om något alls) protein utan mest kolhydrater från torkad frukt och fett från nötter.

Det är här hemgjorda proteinbars är suveräna!! De behöver inte bakas och går supersnabbt att göra. Du vet vad som är i dem, du kan variera kolhydrats- och proteininnehåll efter dina behov och även variera smak och ingredienser efter vad du har hemma.
Jag gör ofta en stor sats bars som jag sedan packar in i aluminiumfolie och förvarar i frysen. Perfekt att ta med på resor, till jobbet/skolan eller på utflykter.

Det här receptet är ett av mina favoriter och det smakar nästan som att äta en chokladboll, men mycket nyttigare och med naturliga ingredienser som håller ditt blodsocker stabilt och som mättar bra på grund av de relativt höga proteininnehållet.


Hemmagjord no-bake proteinbar med chokladbollsmak
8 bars

4 dl havregryn (ca 140g)
2 dl Whey proteinpulver chokladsmak
0,5 dl hackade mandlar
2 msk riven kokos
1-3 msk kokosmjöl
0,5 dl osötat äppelmos
1 msk honung eller agave sirap
0,5 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)
0,5 dl valfri mjölk

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Rör ihop de blöta ingredienserna i en separat skål och häll sedan över de blöta. Blanda ihop allt ordentligt med en slev eller med händerna (om du som jag gillar att äta upp smeten på händerna :-).
3. Klä en rektanguljär bakform (ca 15-20x 15-20 cm) med plastfolie och gör folien dubbel så lång som bakfomen så att du kan vika den över formen. Lägg den tjocka smeten i botten, vik plastfolien över formen och tryck ut smeten till ett jämnt lager i botten.
4. Ställ in i kylen över natten eller minst 2 timmar och ta sedan ut och skär i 8 bitar.

Förvara i kylen i ca 1,5 vecka eller i frysen upp till 2-3 månader.

Näringsvärde per bar:
192 kcal
13g protein
16g kolhydrater
8g fett

150 kommentarer:

 1. STORT tack för denna! Jag är godisälskande vegetarian som sällan får i mig vad jag behöver så detta är toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen! Som vegeterian bör du ju verkligen försöka få i dig ordentligt med protein. Jag har fler proteinbars på lager, bara att kika in på bloggen då och då så ska jag föröka lägga upp fler recept :-)

   Radera
  2. Måste bara få säga att denna sidan är ju helt fantastisk. Så bra. Önskar jag var lika kreativ. Ska verkligen testa dina recept. :-)

   Radera
  3. Hej, jag är Theresa Williams Jag har för dig, jag gjorde allt för dig, jag gjorde allt Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag stavade till slutet av mitt liv och jag spionerade det tillbaka till slutet av mitt liv. han såg det, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var ungefär 4 pm. Jag blev så förvånad, jag sa att jag var så förvånad att jag var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom. Jag var så glad och gick för att vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet att du har ett förhållande med, skulle jag kunna hjälpa dig med den här personen. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad till ditt kontor / lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Radera
 2. Tack, de här var toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de bra?! Enkla att göra och håller bra i väskan som mellanmål. Och har man inte allt hemma kan man slänga i det man har hemma :-)

   Radera
 3. Åh vad glad jag blir att hitta hit! Jag är bra på att ha både ägg och kesella m bär i handväskan ;) Men hos dig finns en uppsjö a roliga mellanmål! Tack!
  Varma hälsningar
  Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Inger!
   Roligt att du hittat hit! Jag har en massa mellanmålsrecept på lager så håll utkik så kommer det mer tips :-) Ägg och kesella blir ju lätt lite tråkigt i längden...

   Radera
 4. Tack för en superhärlig sida! Plus i kanten för de underbara fotona!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, så roligt att höra att du gillar sidan!
   :-))

   Radera
 5. Hej! finns det något man kan ersätta proteinpulvret med? Eller det blir inte samma effekt då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, då blir det inte riktigt samma sak. Tanken är ju att det ska vara en proteinbar och att dessa bars ska vara enkla att ta med för att man ska få i sig protein till mellanmål. Utan proteinpulver blir det ju ingen proteinbar... :)

   Radera
  2. Jag är medveten om att det inte blir samma sak utan proteinpulver, men kan man ersätta pulvret med typ ägg om man av allergi skäl inte kan äta proteinpulver, nötter eller mandlar men ändå har ett behov av att få i sig mellanmål.

   Radera
 6. Var köper man Whey? Och finns mandelsmör att köpa eller måste man tilverka det själv?
  Toppenfin sida :9

  SvaraRadera
  Svar
  1. Whey/vassle finns hos de flesta kosttillskottföretag...du får helt enkelt välja ett som du gillar smaken på.
   Jag köper alltid mitt Whey på www.proteinbutiken.se och då pulvret Whey complete (choklad eller vanilj).

   Mandelsmör finns nu för tiden på de flesta hälsokostbutiker och även på Coop och Ica, märket heter Kung Markatta.

   :)

   Radera
 7. Svar
  1. Tack själv! :) Kul att du gillar det!! Så smidigt att ta med sig :)

   Radera
 8. Hejhej! jag har inget kokosmjöl hemma :/ går det att byta ut med något annat?
  Riktigt många bra recept du har!! skall börja göra massor av det ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ta lite mer havregryn eller proteinpulver, bara att du känner efter så att konsistensen blir bra (inte för kletig).

   Tack så mycket :)

   Radera
 9. Toppenrecept! Lånade en bild och receptet till min blogg (länkade såklart till dig), hoppas det var ok? Annars tar jag bort inlägget ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det går jättebra, tack för att du länkar tillbaka hit :)

   Radera
 10. Hej!
  Älskar verkligen din blogg! Blir superinspirerad varje gång jag tittar in! :)
  Jag följer dig på instagram också, och har märkt att du ofta använder osötat äppelmos. gör du det själv, eller går det att köpa? Vilket märke/affär i så fall?
  Tusen tack på förhand!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Fia!
   Vad roligt att du gillar min blogg, det gör mig så glad att höra :)
   Jag köper osötat äppelmos i hälsokostbutik men det går enkelt att göra själv genom att koka eller ugnsbaka äpplen och sedan mosa dem med en stavmixer. Förvara i kylen :)

   Radera
  2. Hej.

   Kanon trevlig sida. Gjorde dina protein bars by the number, men tyvärr så fick dom en seg och torr konsistens. Kan säga att dom inte blev som dina fina bilder :)

   Radera
  3. Hej!

   Tack så mycket. Vad trist, vad använde du för proteinpulver? Vassle eller casein? Lite sega blir de allt (jag gillar det ;)) men absolut inte torra. Kanske du behöver lite mer vätska då?

   Radera
 11. Älskar denna bar, har nu gjort den ett antal ggr men jag undrar på ett ungefär hur mkt varje bar ska väga? Tack för en inspirerande blogg!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad roligt!
   Jag har faktiskt inte vägt barsen så jag vet inte riktigt, jag utgår bara från receptet och delar det i 8 bars :)

   Radera
 12. Hej, i en stunds förvirring så köpte jag kokosfett istället för mandelsmör (har ingen aning om hur mandelsmör ser ut) hur skulle det funka att köra på kokosfettet istället? Vad blir skillnaden på näringsvärdet och är kokosfett "bra"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad är det för kokosfett du köpt? Inte det där hårda i silverförpackning va? (den är inte bra). Det kommer bli lite mer fett per par om du använder kokosolja istället för mandelsmör och barsen håller inte ihop riktigt lika bra...

   Radera
 13. Precis det hårda i silverförpackning...
  Vad skulle jag kunna använda istället? Som är lite lättare att få tag på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan nog använda jordnöttssmör utan några problem, mycket lättare att få tag på. Men vill du köra på mandelsmör hittar du den vid den ekologiska avdelningen i mat affären!

   Radera
  2. Du skulle också kunna göra eget mandelsmör genom att rosta mandlar i ugnen och sedan köra dem i matberedare tills det blir ett smör :)

   Radera
 14. Jag är en träningtokig tjej som hittade till din sida häromdagen. Har Ikväll provat dina kanelbullar och gör i skrivande stund proteinbars..okej, I LOBVE YOU! :) Tack för dina recept! Du är bäst!

  ps, jag penslade mina bullar med lite av ett vispat ägg, blev kanske lite mindre torra då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad roligt!! Välkommen hit :)
   Smart tips med bullarna, det ska jag testa ;)

   Radera
 15. Hej! Vart väldigt sugen på att testa på det här receptet, men jag käkar en ganska kalorisnål kost och undrar om du vet nått bättre alternativ som man kan ta istället för mandelsmöret(eller nötsmör) för att inte kalorierna ska springa iväg! :)

  Grymt inspirerande blogg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan skippa det men ha i mindre vätska då så att barsen blir kletiga och går att forma. Du kan även köpa PB2 (jordnötsmjöl) som endast har 35 kcal per matsked och som du kan baka och göra bars med. Finns bland annat på www.iherb.com :)

   Radera
 16. Kan man använda vatten ist för mjölk?:)

  SvaraRadera
 17. Hej! Måste säga att jag gillar din blogg enormt mycket! Mycket recept som jag verkligen vill prova!!
  Men har lite frågor! ;)

  1.vart kan jag köpa mandelsmör?
  2.vart kan jag köpa nyttigt jordnötssmör?
  3.vad är stevia? Och vart kan jag köpa det?
  4.om jag vill utesluta proteinpulver, vad kan jag ersätta det med?

  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad roligt att du gillar bloggen!
   1. På hälsokostbutiker, på nätet (Googla) eller på vanliga livsmedelsbutiker. Märket är Kung Markatta eller Monki.
   2. På Ica eller Coop, märke Green choice
   3. Ett naturligt sötningsmedel. Jag använder Icas egna märke som heter Stevia strö. Finns också på hälsokostbutiker, då heter det Sukrin.
   4. Det beror på i vilket recept. Du kan oftast byta vassleprotein mot havremjöl eller mandelmjöl. Casein är svårt att ersätta.

   :)

   Radera
 18. Gjorde dessa men på jordnötssmör som det är mindre fett i än mandelsmör och ändå så är det 39,2% fett i, 29,2% protein och 31,7% kolhydrater i...?? Kanske använde fel proteinpulver eller något som gav både fett och kolhydrater till barsen :/ dumt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju både fett protein och kolhydrater i barsen, men vet inte om energifördelningen är riktigt så som du skriver. Jag kan kontrollräkna. Vad använde du för proteinpulver?

   Radera
 19. hej, jag använder 100% Whey Gold Standard. Går den bra att använda i detta receptet? Jag vill åt mest protein o så mkt som möljigt.

  SvaraRadera
 20. Hej! Testade detta receptet idag :) Mina bars blev dock jätteljusa jämfört med dina och smakade inte likt chokladbollar... det ska möjligtvis inte vara kakao i? Dom blev inte äckliga men det kändes inte helt rätt bara, följde ändå receptet prick.

  Tack för massa bra inspiration! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Resultatet kan variera ganska mycket beroende på vilket proteinpulver du använder. Mitt pulver är väldigt chokladigt och smakar riktigt bra. Har du ett pulver som är lite "blaskigare2 så kommer baren inte smaka lika mycket choklad. Du kan absolut ha i kakao om du vill :)

   Kram

   Radera
 21. Hej!
  Är grymt sugen på att testa att göra dessa bars, men ett litet problem finns. Jag är mandel & nötallergiker. Har du tips på något jag kan använda ist för mandeln och mandelsmöret?
  Tack för en superdupergrym sida!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör så att du utesluter mandelsmöret (och mandeln såklart) och blanda ihop allt utan att tillsätta mjölken. Blir det för torrt ha du i lite mjölk åt gången. Det borde funka. Blir det för kladdigt har du i mer vassle eller havregryn :)

   Radera
  2. Tack för ditt svar! Ska testa det :)

   Radera
 22. och om man inte har proteinpulver finns det inget man kan ha istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir det ju ingen proteinbar, men du kan testa att ha i lite dadlar, det brukar "binda ihop" baren :)

   Radera
 23. Hej!
  Jag tänkte prova ditt recept men har lite frågor innan jag sätter igång. Jag vill ha så fettsnålt och proteinrikt som möjligt så tänkte hoppa över mandelsmöret, läst i tidigare kommentarer att det skulle funka bara man tar lite mindre vätska! :) Kan man ha i lite mer proteinpulver och mindre havregryn? Du skrev i inlägget att man kunde variera kolhydrat- och proteininnehållet, är det på det viset du menar eller ska jag ändra några andra mängder om jag vill ha högre proteininnehåll och lägre kolhydratinnehåll?

  Tack på förhand o tack för inspiration!

  /Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna!
   Om du vill ta bort eller byta ut ingredienser får du testa dig lite fram så att du får till en bra konsistens. Tar du bort mandelsmöret så ta mindre vätska. Du kan testa att ha i mer proteinpulver och mindre havregryn men blir inte lika "matiga" i konsistensen.
   Det är precis så jag menar. Vill du ha högre proteininnehåll, har du i mer protein, mindre kolhydrater så tar du mindre havregryn :) Men som sagt får su testa dig fram så att du får en bra konsistens :)

   Radera
  2. Tack för ditt svar!
   Du inspirerar verkligen till att äta bra OCH gott!!
   Jag provade att ha i cashewnötter och det blev superbra! Hur länge håller de sig utanför kylskåpet?

   Radera
  3. Oj mitt svar hamna helt fel!! ; )
   Skulle svara på ditt svar på min fråga om vad man kunde byta ut mandel och kokos mot men de kom på villovägar : D

   Med vänlig hälsning, Ida

   Radera
  4. Ingen fara, jag hittade kommentaren ändå :) Kul att det blev bra!

   Radera
 24. Hej
  Trevlig blogg du har. Det är mycket jag vill testa!
  Dessa bars känner jag absolut för att testa, men du vet inte om man kan byta ut havregrynen mot något med färre kolhydrater eller om du kanske har något annat recept på lager?
  Jag äter lågkolhydratkost, fuskar en del med bär och annat, men havregryn vet jag inte om jag vill äta.

  //Jeanette :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jeanette!

   Tyvärr har jag inget low carb recept på denna typ av bars, men det är bara att testa att blanda ihop lite ingredienser och experimentera så att konsistensen blir bra. Det gäller ju att ha något i (typ havregryn) som binder ihop barsen. Men du kanske kan testa att ha i proteinpulver (kanske en blandning av casein och whey), kokosmjöl, nötsmör, kokosflingor osv :)

   Radera
 25. Ser supersmarrigt ut! Dock undrar jag om det funkar (och blirgott!) att ersätta äppelmoset mot en halv mosad banan eller mer? Vill inte att det blir torrt eller smakar konstigt bara... Har nämligen ingen äppelmos hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja det tror jag går lika bra. Börja med 1/2 banan och tillsätt mer om det behövs :)

   Radera
 26. Hej, jag undrar vad som händer om man ersätter Vassle proteinet med Casein - har bara det hemma just nu - fitnessguru One Casein.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste använde betydligt mer vätska och barsen blir inte lika "sega". Har inte testat men är ganska så säker på att det inte blir lika bra....

   Radera
 27. Ok tack för snabbt svar, då ska jag får jag skaffa ett choklad vassle, eller vanilj.

  SvaraRadera
 28. Hej, är detta även något min son på 6 år kan smaka på vid behov eller ska man undvika proteinpulver till barn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det är inte farligt, men du måste själv bestämma om du tycker det är ok att han äter sötningsmedel (det är dock en väldigt liten mängd sötningsmedel per skopa proteinpulver). Men själva proteinpulvret i sig är inte farligt för honom att äta.

   Radera
 29. Tack för ditt svar, då vet jag :-) Inget jag kommer ge honom varje dag, men om det skulle hända nån gång är det kanske inte hela världen.

  SvaraRadera
 30. Ska testa dessa i helgen! Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du gillade dem!
   Det är bara roligt ;)

   Radera
 31. Alltså whaaat.. Det höll ju inte ihop alls :(
  Vad gjorde jag för fel? Följde receptet till punkt och pricka..
  Men kändes som det inte var tillräckligt mycket vätska?!
  Får använda det som nån slags proteinmüsli istället ;P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som att du använde casein eller en blandning av casein/vassle?

   Radera
 32. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 33. ÅÅÅH VILKET BRA RECEPT, TACK!!
  Har provat många proteinbars-recept som jag efter första tuggan slängt bort. Men gav det här en chans och FYFASIKEN så gooda. Jag rullade dock ihop mina till 8 bollar och rullade dem i mörk smält choklad, sedan strödde jag lite cocos på!
  Tusen tack för receptet!

  SvaraRadera
 34. Hej!
  Jag är nyfiken på dina energy bars recept då jag söker nåt att knapra på bussen på väg hem eller liknande då jag blir tokhungrig och trött.
  Men jag jobbar även på att gå ner i vikt, är detta ett recept du skulle rekommendera då eller bör jag leta efter ett med mindre kalorier i?

  Mvh Sovande Grodan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Det beror helt på hur mycket kalorier du äter resten av dagen. Det handlar om att du ska hamna på ett kaloriunderskott och då spelar det du äter under hela dagen störst roll, inte enstaka måltider. Men jag tycker absolut att detta är något du kan äta trots att du vill gå ner i vikt.

   Radera
 35. Hej!
  Tycker som många andra att din sida o dina recept är mycket bra och inspirerande :)
  Jag undrar dock hur du räknar ut näringsvärdet per bar. det är ju ett hästjobb att kolla alla förpackningar och skriva ner hur mycket man tar osv ...hur gör du? har försökt med appen(shape up) som du rekommendera i ett annat inlägg men får inte kläm på det med antal gram. i appen får man bara antal kalorier... viket jag inte alls får (exempel barsen ovan)samma resultat som du.

  Mvh
  Heidi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag lägger in allt i appen shape up. Jag väger upp (i gram) alla ingredienser och sedan lägger jag in dem i appen. Då får du fram (högst upp i appen) antal gram protein, fett och kolhydrater du använt.

   Radera
  2. tack för snabbt svar :) men jag får bara fram antal procent inte i gram måste man betala för appen då kanske?
   /heidi

   Radera
  3. Det låter konstigt. Om du lägger in i dagboken och sedan kollar högt upp i appen (inte under information) så borde antal gram komma upp.

   Radera
  4. hittat...tack så mycket.:)

   Radera
 36. Hej!

  Tänkte testa detta recept men om man inte äter proteinpulver, vad kan man ha i då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Då blir det genast svårare, utan proteinpulver blir det ju inte en proteinbar och det tappar liksom hela syftet :)
   Du måste ha i något som binder ihop baren som tex torkad frukt, men då blir det plötsligt en energibar (med bara kolhydrater och fett) och inte en proteinbar....

   Radera
 37. Hej!
  Då blir det lite svårare, tanken med en proteinbar är ju att det ska vara protein i, annars förlorar den lite av syftet :) Jag vet faktiskt inte vad du skulle kunna ha i, det måste ju vara något som binder ihop baren som tex torkad frukt. Men då blir det helt plötsligt en energibar (med bara kolhydrater och fett) och inte en proteinbar....

  SvaraRadera
 38. Jag gjorde de här för första gången idag, och smaken är ju iaf gott. Jag undrar lite över vilken konsistens de får när du gör dem? jag är väldigt oerfaren i köket (försöker bli bättre) och jag medger att jag igår när jag gjorde dem inte kunde avgöra vad "för kletiga" är, eller "för torra". Om smeten sitter fast i handen och inte lossnar när man bakar ihop allting - är det för kletigt då? jag försökte ha i mer havregryn men det blev bara ännu värre (jag hade haft i 4dl redan som i receptet, men det var bara 120g så tänkte att det kanske var för lite...) i panik hävde jag i mer mjölk, då lossnade de lite från handen iaf :P de smakar som sagt bra iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, när de är för kletiga, då går det inte att forma dem till bars. När de är för torra smular degen sönder och vill inte hålla ihop. Lite kletiga är de ju men de ska gå att forma till bars utan att vara rinniga om du förstår vad jag menar. Det bör vara 140 g havregryn, annars blir de nog för kletiga.

   Radera
 39. (fortsättning på tidigare kommentar)
  Eller ja, goda och goda. De smakar whey choklad. Jag använder samma märke som dig, och de smakade endast som det. Inte en hint om att det är annat i. Det går ju att få ned, men var väl inte superroligt. När jag läste andra kommentarer där folk skrev att det var "supergott" så funderade jag på om jag gjorde ngt fundamentalt fel när jag mätte upp mängderna? eller ska det smaka bara whey choklad? jag letar desperat efter bars att ha i skolan, kvarg i skolan är ingen hit :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vad jag ska säga, smaken är som baken :) Jag tycker de smakar både jordnötssmör och havregryn och choklad från proteinpulvret.
   Prova någon av mina andra bars då kanske, om du inte gillar dessa?

   Radera
  2. Det var inte menat som kritik på något vis, mest en fråga om hur de smakar så att jag visste ifall jag hade gjort något fel eller inte :) min sambo tyckte att de var supergoda, så det var nog bara mina smaklökar som inte hängde med. Tycker din blogg är fantastisk och har provat nya recept varje vecka som, hittills iaf, allihop varit fantastiska =)

   Radera
  3. Ingen fara, jag tog det inte som kritik, jag bara försökte förklara varför resultatet blev som det blev :)

   Tack så mycket :)

   Radera
 40. Hej! Jag undrar om jag kan byta ut mandlar och kokos mot något annat? Det råkar tyvärr vara två saker jag inte gillar : ( men vill så gärna prova att göra dessa ändå!!
  Har du nåt förslag?

  Tack för den bästa bloggen i sin genre!!
  Mvh ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mandel kan du byta mot valfria nötter och kokosen kan du bara skippa, kanske byta mot någon torkad frukt?

   Tack snälla! :)

   Radera
 41. Eftersom mitt proteinpulver är lite "svagt" i chokladsmaken så har jag haft i två msk kakao. Men nu bytte jag ut en till pepparkakskrydda. Och hjälp! Det smakar pepparkaksdeg!!! Hur gott som helst! :)
  Tack för en himla bra sida med mycket inspiration! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mums, det måste jag testa nästa gång :)

   Radera
  2. Hej Sofie! Hade du 1 msk kakao och 1 msk pepparkakskrydda då? Lät mycket med en hel msk krydda, men det kanske det inte är? :)

   Radera
 42. Hej!

  Ser jättegott ut! :) Hur kan jag göra för att få dem lactosfria? Kan man byta ut nötsmöret mot lactosfritt margarin? Kan man hitta lactosfritt proteinpulver? Jag är lite skeptisk till proteinpulver (då det inte känns naturligt) och undrar om man kan skippa det helt och hållet i dessa bars och typ ha lite kakao ist och eventuellt ha i något annat som gör dem proteinrika? Tacksam för svar! :) Mvh Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nötsmör är ju laktosfritt, varför skulle du byta ut det? Det är bara malda nötter.

   Det finns laktosfria proteinpulver (sojaprotein, risprotein, äggprotein osv). Casein och vassleisolat är också i princip laktosfria (<0,2 g per 100g).

   Jag tror inte att det funkar utan proteinpulver tyvärr.

   Radera
 43. Hej jag undrar om mandelsmör är det samma som mandelpasta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Om jag minns rätt så är mandelsmör gjort på rostade mandlar som mals till ett smör, medan mandelpasta är råa mandlar utan skal som man mal till en vit pasta.

   Radera
 44. Måste man ha kokosmjöl eller går det bra med vanligt mjöl? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kokosmjöl suger åt sig mer vätska än vanligt mjöl så om du använder annat mjöl än kokosmjöl måste du antagligen ha mer för att konsistensen ska bli lika.

   Radera
 45. Tusen tack för detta underbart goda recept!! Gjorde en sats förra veckan o ännu en igår. Det svåra är väl att låta bli dem.. Den igår blev ännu bättre då jag hackade mandlarna lite grövre. Har använt mosad banan eftersom jag inte hittat någon osötad äppelmos men funderar på att prova göra egen. Tror jag ska testa pankakor, våfflor, pizza o glass recepten i helgen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar dem :)
   Osötat äppelmos finns på www.bodystore.com (sök på äppelmos), det underlättar om man inte orkar göra eget :)

   Radera
 46. Gjorde dessa förra helgen och denna helgen var det dags för nya igen. Den här gången rullade jag dem som chokladbollar i kokosen istället samt hade i lite kaffe. Blev minst lika gott. Tack för receptet!
  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmm, bollar är nästan godare att äta :)

   Radera
 47. Hej! Undrar om man kan byta ut äppelmoset mot något annat och om man kan göra med ägg protein istället?

  SvaraRadera
 48. Hej! Undrar om man kan byta ut äppelmoset mot något annat och om man kan göra med ägg protein istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Du borde kunna använda banan eller pumpapuré istället. Har aldrig testat äggprotein :)

   Radera
 49. Hej!
  Blev inspirerad av ditt recept! Vill gärna testa och har nu allt hemma förutom choklad proteinpulver! Har proteinpulver med smak av hallon/vit choklad, cookies and cream och lemon yoghurt, kan man testa receptet med en av dessa sorter istället tror du?
  Och vilket märke har du på ditthokladpulver?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag använder Proteinbutikens whey complete. Cookies and cream låter som att det skulle kunna passa :)

   Radera
  2. Ska göra ett test och se hur det blir med cookies and cream! Jag återkommer med resultat ;)

   Radera
 50. Hej Susanna, undrar om jag kan köra med bara protein pulver istället för havregryn eftersom vill ha mer andel proteiner per 100g än kolhydrater eller har du någon bra recept på proteinbars med mer proteiner? /tack mvh alain

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tveksamt, de kommer nog inte hålla ihop så bra då. Casein fudge brownies med havssalt är low carb och så har jag ett recept på low carb bars i min ebok :)

   Radera
 51. Hej!
  Tack för inspirerande recept! Kan man öka på mängden proteinpulver för att öka halten utan att förlora kolhydraterna?
  Med vänlig hälsning
  Sanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men då måste du antagligen ha i mer vätska, annars blir det för torrt....

   Radera
 52. Hej!
  Kan man ersätta äppelmoset med något? Ett mixat äpple? Ett ägg? Eller kan jag bara minska på mjöl och havregryn?
  Tacksam för svar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Om jag var du skulle jag värma ett äpple i en kastrull eller i micron och mosa det och använda som äppelmos :)

   Radera
  2. Tack för snabbt svar! Din blogg är verkligen bra och inspirerande! :)

   Radera
 53. Hej

  Vilken superbra blogg du har, här finns ju allt :-)
  Kan man byta ut kokosmjöl mot mandelmjöl? Och havregryn mot havrekli?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Carolin!

   Tack så mycket, jag försöker lägga upp varierande recept :)
   Nej, inte rakt av då kokosmjöl suger åt sig mer vätska än mandelmjöl, så du får antingen ta mindre eller ha i mer vätska.
   Havregryn går bra att byta mot havrekli :)

   Radera
  2. Tack för ditt svar :-)
   Provade dessa igår med fiberhavregryn och lite kakao, säger Mums! Tycker även att de dämpade sötsuget, så tummen upp från mig :-)

   Radera
 54. Har precis gjort dessa och tycker tyvärr inte det blir så mycket chokladsmak som jag hade velat... Tror du det kan vara en idé att ha i en viss mängd kakao och hur mycket tror du skulle vara lagom i såna fall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur mycket chokladsmak det blir beror lite på vilket proteinpulver du använder, men du kan absolut ha i kakao om du vill att de ska smaka mer choklad. 1 msk kanske är lagom?

   Radera
  2. Har "lekt" vidare lite i köket och testat en variant på ditt recept nu och tycker det blev ganska lyckat även om det knappt kan kallas för proteinbars (det är mer fett o kolhydrater än vad det är protein i dom) :P

   175g havregryn
   100g jordnötssmör
   50g proteinpulver
   50g agave sirap
   25g kakao
   25g jordnötter
   20g kokos
   10g kokosmjöl
   1,2dl mjölk

   Per 100g: Fett 17,7g - Protein 17,3g - Kolhydrater 30,1g - 365 kcal

   Detta recept är väl inte alls lika nyttigt som ditt med tanke på alla kolhydrater och använder ju förhållandevis liten mängd proteinpulver (tyckte inte så mycket om "choklad"-smaken på pulvret så målet med receptet var att dölja denna vilket det också gjorde). Chokladbarsen var dock helt klart smarriga enligt mig! :)

   Radera
  3. Hej!

   Det låter smaskigt! Precis som du säger är det mer kolhydrater och fett, men en energibar är inte fel det heller :)

   Radera
  4. Senaste skapelsen har vi här (kul att experimentera)!

   50g havregryn
   50g proteinpulver
   50g jordnötssmör
   25g choklad (ljus)
   25g kakao
   Ca 0,5dl mjölk

   Ett lite enklare recept med få ingredienser men blev väldigt lyckat måste jag säga och trots att det är betydligt mer proteinpulver i denna än det förra så döljer det eftersmaken från sötningsmedlet väldigt bra! Vet inte om detta är "onyttigare" än det jag skrev om ovan...det är ju trots allt ljuschoklad i men bestämde mig för att ta det istället för mörk eftersom jag inte hade i någon sirap/honung denna gång och för att få lite mer sötma i mixen!

   Ett tips är att att ta jordnötssmöret och chokladen (hackad) i en kastrull och sätta på minsta värme på plattan och bara låta det smälta ihop i några minuter och sen hälla det tillsammans med havregrynet, proteinpulvret och kakaon för att enklare blanda ihop det hela!

   Per 100g: Fett 18,8 - Protein 26g - Kolhydrater 24g - 376 kcal

   Hur mycket onyttigare skulle du säga dessa recept är i förhållande till ditt? =)

   Radera
  5. Spännande!

   Det är inte så stor skillnad i kalorimängd, det är kanske en aning mer fett men det skiljer inte så mycket :)

   Radera
 55. We have Indian escorts,pakistani escort in dubai (Uae).We provide Cheap Sexy Desi Night Call Girls in Dubai.For Contact,Rates Call +971552244915. Indian Escort In Dubai // Pakistani Escort In Dubai // Arab Escort In Dubai // Russian Escort In Dubai //

  SvaraRadera
 56. Åå har du inga fler recept på bars?? alltså något nytt du provar förutom dom som är här nu :) /Erika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller på att ta fram lite nya recept....har några fler i min app också :)

   Radera
 57. Hej är proteinbarsen med chokladbollsmak rimliga att ta med på festival? Det är ju alltså tre dagar utan kylskåp! / Elvira :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ja det tycker jag. Jag har haft dem i väskan i flera dagar, men är det väldigt varmt är det klart att de kan bli dåliga :)

   Radera
 58. Hej, kan man byta ut proteinpulvret mot gainer pulver istället?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Konsistensen blir nog lite annorlunda så du kanske få ha i lite mer vatten/mjölk eller liknande....

   Radera
 59. Hej Susanna! Jag undrar ifall du har prövat Myprotein almond butter? Den ska vara 100% gjord på mandlar och är väldigt prisvärt om man jämför med Kungmarkatta eller Monki mandelsmör. Jag kan inte låta bli o undra ifall även smaken är "billig" men samtidigt är det gjort på 100% mandlar kan det väl inte smaka annorlunda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag har aldrig testat det själv, men det ska vara precis som vanligt mandelsmör så det är bara att "go for it" :)

   Radera
 60. Har slut på havregryn :( finns det någonting man kan ersätta med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Svårt...någon annan form av gryn kanske?

   Radera
 61. Hej, jag är Theresa Williams Jag har för dig, jag gjorde allt för dig, jag gjorde allt Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag stavade till slutet av mitt liv och jag spionerade det tillbaka till slutet av mitt liv. han såg det, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var ungefär 4 pm. Jag blev så förvånad, jag sa att jag var så förvånad att jag var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom. Jag var så glad och gick för att vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet att du har ett förhållande med, skulle jag kunna hjälpa dig med den här personen. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad till ditt kontor / lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera
 62. Get the Digital Marketing and Website Designing Services by OGEN Infosystem in Delhi, India. Like- SEO Services, PPC Services and also creative Website Design for your website.
  Web Design Company in Delhi

  SvaraRadera
 63. Thank you for the post and the info you wrote . I think I could use it in my essay grade calculator .

  SvaraRadera
 64. Keep it up for more information about this related blog. Visit OGEN Infosystem for the best web designing and development also get SEO Services in Delhi, India.
  Website Design Company

  SvaraRadera
 65. Hello! I have got great news for people who have no time for writing papers. I found one cool writign service that contatins an information about argumentative essay topics

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...