onsdag 1 augusti 2012

Choklad & mandelproteinmuffins med apelsinkräm


Jag har testat att göra dessa i 3 olika versioner. Den första versionen gjorde jag utan bakpulver men den blev på tok för kompakt, inte söt nog och aningen torr. Skulle passa bra som mellanmål men jag ville ha något sötare och mjukare.

I den andra versionen hade jag i mer mandelmjöl, lite rapsolja och bakpulver. Smaken blev kanon men konsistensen blev även den lite för kompakt.

Den tredje och sista versionen blev jag riktígt nöjd med! En fluffig och saftig muffins med god havre och mandelsmak. Det jag gjorde var att jag hade i ett helt ägg och malde havregrynen till ett mjöl samt hade i lite mer sötningsmedel. Den fick tummen upp av mina provsmakare där hemma!

Här kommer receptet...

Choklad & mandelproteinmuffins med apelsinkräm
4 st

Muffinsen:
1 dl havregryn, malet till ett mjöl
1 msk hela havregryn
2 tsk kakao
1 msk vassleproteinpulver choklad
2 msk sukrin el stevia strö
1/2 tsk bakpulver
1 ägg
1 msk osötat äppelmos
1 msk vatten

Apelsinkräm:
1/2 burk lättkesella
1,5-2 msk caseinproteinpulver vanilj
1 msk apelsinsaft
2 tsk rivet apelsinskal
1/2 msk sukrin el stevia strö

1. Blanda alla torra ingredienserna. Ha i de torra och blanda väl.
2. Grädda i aluminiumformar (vanliga muffinsformar går säkert också bra) i 175 C i 12-15 minuter. Grädda inte för länge! Låt svalna.
3. Blanda ingredienserna till apelsinkrämen, spritsa ut en klick på varje muffins och servera på en gång.
Muffinsen går bra att frysa utan frostingen.

1 muffins utan apelsinkräm innehåller:
100 kcal
6 g protein
6.75 g kolhydrater
4.5 g fett

12 kommentarer:

 1. Å vilken härlig blogg med inspiration i köket =) =)

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag blir! Det är precis därför jag startade bloggen, att inspirera till att laga hälsosammare mat :))

  SvaraRadera
 3. Hej! Bakade just choklad protein muffinsen! Jag hade ingen äppelmos hemma och så tog jag mint choklad protein från topformula istället. Jag hade inte alla ingredienser hemma till frostingen så jag tog mörkchoklad innan ja gräddade dem super gott! Nästa gång ska ja ha inne dem lite kortare tid för de var en liten tendens att vara torra! Tack för super inspirerande recept! / Hille

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter riktigt gott med mörk choklad :) Ja har man dem inne för länge blir de lätt lite torra, hoppas de blir bättre nästa gång :)
   Tack själv för att du provar recepten :))))

   Radera
 4. Tack för dina underbara recept! Jag undrar dock över dessa, vart kommer mandelsmaken ifrån när det inte ingår någon mandel i receptet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga :) Det är nog faktiskt så att jag glömt att skriva 1 msk mandelmjöl i receptet...sorry! :)

   Radera
 5. Hej! JAG SKULLE BARA VILJA TACKA DEJ, vilken fantastisk sida och vilka underbara recept. DU ÄR SÅ DUKTIG. Jag bakar och testar mej fram för fullt nu. Längtar efter utgiven hälso/kokbok. Ha det så gott! / jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jennie!

   Tack så mycket, det värmer :)
   Jag har börjat dra i lite trådar för att en kokbok ska kunna bli verklighet :)

   Radera
 6. Vilken underbart inspirerande blogg!!
  Man blir ju bara så sugen på att ställa sig i köket och börja fixa! Svårt att välja bland allt gott du delar med dig recept på... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! :) Ja det finns ganska många recept nu ;)

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. After getting higher marks in the finals assignment submission with the help of MBA Assignment Writing Service my classmates and teachers asked me to give them a treat so I visited your blog here and decided to make these cakes at home for them.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...