söndag 12 augusti 2012

Choklad & cheesecake proteinbrownies

Igår hade jag en riktig skitdag! Jag har klarat av 12 av 20 veckor på denna diet inför SM i BodyFitness och hittills har det gått ganska smärtfritt. Men igår vet jag inte riktigt vad som hände, kroppen sa ifrån, jag var på dåligt humör, var otroligt känslosam, började ifrågasätta om det verkligen var värt det osv osv. Jag känner igen de här känslorna från tidigare dieter och jag har läst bloggar från andra tjejer som tävlar att de brukar känna samma sak någon gång under diet inför tävling.
För det går inte att komma ifrån, det är otroligt krävande att tävla i fysiksporter och det gäller att vara mentalt föreberedd på att det är tufft ibland. Man vaknar upp vissa dagar och vill inget annat än att somna om istället för att ge sig ut på en timmes promenad, eller bara ta en extra portion mat istället för det som man nogrannt mätt och vägt för att man exakt ska veta hur mycket kalorier man får i sig.

Men jag måste erkänna, i slutändan är det sååå värt det! Känna att man klarat av att pressa sig själv, att man förändrat sin fysik, nått den där formen som man drömt om och stå där på scenen och känna sig stolt över sig själv....det är inte mycket som slår det!

När jag känner mig nere och sliten brukar jag ofta ställa mig i köket, det får mig nästan alltid på bättre humör. Och igår resulterade det i dessa proteinbrownies. De blev så goda! Lite kakig och kladdig botten med en krämig vaniljcheesecake-topping! Mmmmmm....och som vanligt innehåller de mycket protein, långsamma kolhydrater, är fettsnåla och är sockerfria.


Choklad & cheesecake proteinbrownie
16 bitar

Brownies:
1,5 dl havremjöl (jag maler eget)
0,5 dl havregryn
1 rågad skopa (35g) vassleproteinpulver choklad (jag använde detta)
1,5 msk kakao
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
2,5 msk stevia strö eller sukrin
1 msk kokosolja (typ Kung markatta)
2,5 msk osötat äppelmos
1 dl havremjölk (eller annan valfri mjölk)
Cheesecake-topping:
70 g Philadelphia valfri fett%  (jag hade 12%)
75g lättkesella
1 msk vassleproteinpulver vanilj
1 krm vaniljpulver
1 msk stevia strö eller sukrin
1 tsk snabbgelatin

1. Blanda alla torra ingredienser och ha sedan i de blöta. Häll i en ungssäker form, ca 20x20, smord eller klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i ca 17 minuter. Kakan får gärna vara lite kladdig. Låt svalna helt.
2. Blanda ihop ingredienserna till chessecake-toppingen med en stavmixer. Smeta ut över den svalnade kakan och ställ in i kylen i ca 15-20 minuter. Ta ut och skär i 16 bitar. Servera!

Som "mönster" på browniesen har jag kakao, chokladproteinpulver, philadelphiaost och lite mjölk som jag rört ut till en slät kräm och ringlat över.
Näringsvärde per bit om du använder 12%-ig Philadelphia:
56 kcal
4g protein
4,4g kolhydrater
2g fett
22 kommentarer:

 1. Vad kul att jag såg ditt inlägg då jag häromdagen också gjorde brownie med cheesekacefyllning! Supergott!

  SvaraRadera
 2. Jag dör så gott!! Måste testa!! Minus gelatinet... (är vegetarian) :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den här är riktigt god!! Det funkar fint även utan gelatin ;)

   Radera
 3. What can I use in the US instead of quark?

  SvaraRadera
  Svar
  1. You can use non fat plain greek yogurt :)

   Radera
 4. Jag fick ett galet chokladsug efter middagen och testade dessa. De blev riktigt goda och stillade mitt sug! Tack för alla dina underbart goda recept. Jag har provat 5 olika recept på de tre dagar som jag vetat om denna blogg. Går ofta och småäter onyttiga chokladkakor, glass, grädde och godis, men sedan jag hittade hit har jag inte ätit nåt sånt alls! Tack, tack, tack=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra! Jag är likadan, förut kunde jag leta i skåpen här hemma efter något sött (som jag bara mådde sämre av efter), men sedan jag börjat baka med nyttiga ingredienser mår jag så himla bra :)

   Radera
 5. Hej,
  Hur kan jag ersätta vassleprotein vanilj i toppingen? (Har bara chokladpulvret hemma :-) )

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Din blogg är till fantastiskt stor hjälp! Detta gör så att jag kan tycka att det är roligt att fortsätta äta nyttigt och leva hälsosamt! Tack!!
  Jag har bara en fråga om alla whey produkter du använder, tex vaniljprotein pulver eller med chocklad smak. Jag har inget sådant hemma, vad kan jag ersätta det med? Du använder det i detta recept men även i många nadra muffins och liknande.
  Tack än en gång för en fantastisk blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lovisa!

   Du såg att jag svarade dig på Instagram va? :)

   Radera
 7. Heej! Vad har du ovanpå (chokladsås liknande)? Måste hem och baka (idag igen..) haha älskar din blogg :) Du är bäst

  SvaraRadera
 8. Nej men förlåt, jag hittade det nu!

  SvaraRadera
 9. Hej,
  Skulle jag kunna ersätta havremjöl med vetemjöl?
  Älskar din blogg förresten och jag vill säga att jag är väldigt tacksam för alla recept du gör :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag vet faktiskt inte, jag har inte provat.
   Tack så mycket :)

   Radera
 10. Dessa var ljuvliga! Bjöd min vän på dom igår. Hade i mer kakao i bottnen än det som stod och nästa gång har jag nog i lite kaffe också. Men däremot,16 bitar? Jag fick bara ut 9 bitar av min,lite smått irriterande så jag gör absolut dubbel sats nästa gång. Behövde mer philadelfiaost än det som stod,hade en förpackning i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillade dem!
   Jag gjorde mina bitar små men där får man ju bestämma själv hur stora bitar man vill ha.
   För mig räckte det med den mängd philadelhia som står i och med att jag blandade den med kvarg, men det beror ju på hur mycket frosting man vill ha ;)

   Radera
 11. Hur länge står dom Sig i kylen tro? Och går dem ev. Att frysa in?? :) /sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. De håller nog i alla fall 4-5 dagar i kylen. Ja de bör gå att frysas :)

   Radera

 12. Hey, this is genuinely a stupefying page, appreciative for telling.I need to surrender that I truly feel related to this specific point, and this is the reason I see together with the pioneer; nowadays individuals try to seek after down a splendid future and start considering a little while later shimmering new structures for continually making, Auto Locksmith Sudbury MA

  SvaraRadera
 13. Spread remaining portion onto the bottom of an ungreased 10-inch springform pan with sides removed. Place on baking sheet. Bake for 10 minutes. Let cool completely.
  When bottom crust has cooled, attach sides of pan. Press chilled dough onto sides to a height of about 1 3/4 inches. Set aside.

  Auto Locksmith watertown ma

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...