måndag 27 augusti 2012

Två varianter på nyttiga chokladbollar

Vilken händelserik helg det har varit! Som jag nämnde tidigare har jag under helgen gått en utbildning till att bli Iso-dietencoach via Paulüns Näringscenter. Riktigt inspirerande föreläsare och jag kom därifrån med inte bara nya tankebanor kring beteendeförändringar, hur man föreläser och hur vi ser på mat, utan även nya kontakter och eventuellt lite nya spännande projekt i framtiden. Riktigt roligt!

Jag har nog glömt att nämna att "Tasty Health" har fått en egen domän och därigenom en ny adress: www.tasty-health.se. Samma blogg men lite enklare adress.
Tasty Health har även en sida på Facebook så gå gärna in och "gilla" sidan för att få uppdateringar från bloggen. Ni kan även följa mig på Instagram där mitt användarnamn är tastyhealth och där jag lägger ut bilder på min mat, träning och lite recept :-)

Igår när jag kom hem från kursen var jag sjukt sugen på chokladbollar så jag bestämde mig för att prova att göra två olika varianter: en utan proteinpulver men med lite mer kolhydrater från havregryn och en "low carb" med extra protein från proteinpulver.
Båda blev jättegoda, min sambo gillade konsistensen på den med havregryn bättre men tyckte smaken var bättre på den som innehöll proteinpulver. Jag gillade nog den med havregryn bättre, men jag är helt galen i havregryn så jag vet inte om jag är rätt person att fråga. En chokladboll med både havre och proteinpulver skulle nog vara min favorit. Det får bli nästa gång. Passar både till efterrätt, mellanmål eller om man bara är lite sugen.
Testa och prova båda vettja! :-)

Nyttiga proteinchokladbollar
10 choklad bollar per sats

Utan proteinpulver:
125g minikeso (hade bara mini hemma, 4% blir nog godare)
ca 1/2 dl (25g) havregryn
2,5 tsk, ca 10g kakao
1 krm snabbkaffepulver
2 tsk (5g) kokosmjöl
1 msk stevia strö eller sukrin
10g kokos att rulla i

Med proteinpulver:
125g minikeso
2 msk (10g) casein choklad (vanilj går säkert också bra)
1,5 tsk (5g) kakao
1 krm snabbkaffepulver
1 msk stevia strö eller sukrin
10g kokos + 5g kakaonibs att rulla i

1. För båda versionerna använder du en stavmixer för att mixa keson slät.
2. Ha sedan i resten av ingredienserna och blanda ihop väl.
3. Rulla 10 bollar per smet och rulla i kokos.
4. Ställ i kylen i ca 15 minuter och servera!
Näringsvärde för 10 chokladbollar:
Utan proteinpulver
293 kcal
21g protein
23g kolhydrater
12g fett

Med proteinpulver:
231 kcal
24g protein
6g kolhydrater
12g fett

64 kommentarer:

  1. Kika in hos mig och tävla om proteinpulver :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. I want to thank Dr Emu a very powerful spell caster who help me to bring my husband back to me, few month ago i have a serious problem with my husband, to the extend that he left the house, and he started dating another woman and he stayed with the woman, i tried all i can to bring him back, but all my effort was useless until the day my friend came to my house and i told her every thing that had happened between me and my husband, then she told me of a powerful spell caster who help her when she was in the same problem I then contact Dr Emu and told him every thing and he told me not to worry my self again that my husband will come back to me after he has cast a spell on him, i thought it was a joke, after he had finish casting the spell, he told me that he had just finish casting the spell, to my greatest surprise within 48 hours, my husband really came back begging me to forgive him, if you need his help you can contact him with via email: Emutemple@gmail.com or add him up on his whatsapp +2347012841542 is willing to help any body that need his help. 

      Radera
  2. Yammi, valde low carb bollen...
    Tack!

    SvaraRadera
  3. Är det alltså bara ca 30kcal per boll utan proteinpulver? :)

    Ser smaskigt ut, ska testas snarast!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stämmer bra det!
      Jag ska göra dessa ikväll, perfekt på kvällen när man är lite sugen :-)

      Radera
  4. Oj vad goda dom blev... Tack för receptet. Å vilken härlig blogg med massor av bra recept.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, visst är de perfekta när man är lite sugen?! ;)

      Radera
  5. Hej,

    Jag provade att göra bollar på kesella istället för keso och sen använde jag både havregryn och proteinpulver. Dessutom en liten gnutta salt i för att få mer "riktig" smak (smöret ger ju viss sälta i riktiga).

    De blev suveräna!

    Tack för underbar sida med massor av bra tips!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter suveränt gott, det ska jag testa! :)

      Radera
    2. Fast har man keson i så får man sälta från den :)

      Radera
    3. Absolut, håller med...men vissa gillar ju mer salt :) Vi i Sverige är riktiga saltälskare om man jämför med andra länder...bara vi som gillar saltlakrits (och Finländare) :)

      Radera
  6. Gjorde precis dom med proteinpulver, hällde dock i ett par msk havregryn också för konsistensens skull! Fy så goda :-)!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är de goda?! Keso är suveränt till så mycket olika saker :)

      Radera
  7. Måste prova! Tack för massor av bra recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det! Hoppas du gillar dem :)
      Tack så mycket och tack själv för att du tar dig tid att kolla igenom mina recept :)

      Radera
  8. Hej!

    Har bakat dessa till kvällen och dem är väldigt goda :)

    Jag hoppas det är ok om jag länkar till dig från min blogg?!

    Du är verkligen super duktig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Therese!
      Vad kul att du gillade dem, ett av mina favoritrecept! Det är absolut ok att länka till min sida :))
      Tack snälla!!

      Radera
  9. Hej!

    Dessa ska jag testa att göra!
    Ungefär hur mycket är 125 g keso om man ska mäta det i mått? Har nämligen ingen våg så att jag kan väga det.
    Om man har kallt kaffe istället för snabbkaffepulver, hur mycket tror du det behövs då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är 1.25 dl :) Om du tar vanligt kaffe kanske du måste ha i lite mer proteinpulver eller havregryn så de inte blir för kletiga. Men drygt 2 tsk kanske?

      Radera
    2. Tack för ditt svar! :) Jag får testa och se hur mycket mer av proteinpulver eller havregryn jag skulle behöva då. Bara lite mer än det som står kanske? 3 msk proteinpulver istället för 2?

      Radera
    3. Precis, testa dig fram och ha i lite proteinpulver åt gången. Blir konsistensen för kletig, ha i mer proteinpulver...för torra, ha i mer kaffe :)

      Radera
  10. Tror du att det skulle gå bra att använda Vasslepulver istället för Casein? Förstår att det blir skillnad, men tänkte att man kanske kan lägga till/ta bort något så att det går bra! Har bara Vassle hemma :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ja det går bra, det brukar jag använda ibland. För att de ska gå att rulla måste du ha i lite mer kokosmjöl (eller havregryn) så att det blir tjockare i konsistensen :)

      Radera
  11. Hej!
    Superbra recept. Bytte mot kvarg
    och hade i rivet apelsinskal som extra piffning.
    Blev supergott o lyxigt!

    Tack för en bra blogg!

    Mvh Elin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elin!
      Oj vad gott det låter, det ska testas :)

      Radera
  12. Jag behövde också röra ner en del havregryn (sportgryn) i smeten för att den inte skulle bli omöjlig att arbeta med! Tog dock i lite för mycket, tror jag, eftersom det dels blev lite svårt att få koksen att fästa när jag rullade dem, och dels var smaken liiite i det tamaste laget. Men det är verkligen ett suveränt grundrecept att jobba vidare från! Så jag tackar så mycket för tipset och ska baka fler imorgon med förnyat recept, när jag nu ändå har minikeso över :D

    SvaraRadera
  13. Ja konsistensen kan bli lite olika beroende på viket märke du använder. Man får testa sig fram lite och smaka av smeten så den blir som man vill ha den :)

    SvaraRadera
  14. Nu mera gör vi bara dina chokladbollar hemma. Alla gillar dom och det är så kul att bjuda på och se gästernas förvånade miner när vi berättar att det är keso i.
    Ett av mina favorit recept från dig.... Och banan brödet.... Och banan muggkakan med kanel... Och chokladbolls proteinbaren,,,, och hamburgebröden,,, och wrapsen. Svårt att välja bara en favorit. / Veronica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Veronica!

      Åh vad roligt att du (och familjen/vänner) gillar recepten. Det gör mig så glad att höra att du testat så många recept :)

      Tack för dina fina kommentarer!

      Radera
  15. jag testade att göra den med proteinpulver, fast jag körde utan kaffet ( är inte en riktigt kaffevän ) OCH de var omöjliga att rulla, var för lös smet. är det pga att jag skippade kaffet?

    //david

    SvaraRadera
    Svar
    1. Använde du casein och inte vassle i smeten? Casein gör smeten tjock medan vassle är med lättflytande.
      Det är absolut inte för att du skippade kaffet utan i sånt fall att keson var lite "blöt". Testa att ha i lite mer kokosmjöl om du hade i casein, då blir smeten tjockare.

      Radera
  16. hej! Jag är verkligen sugen på att prova de utan proteinpulver (fattig student så det finns inte i min budget). Sen försöker jag äta så "rent" som möjligt, det vill säga inga tillsatser, socker eller konstiga framtagna saker som tex, stevia, finns det något annat som förekommer naturligt som man kan ta istället? Antar att jag då måste ändra på måtten för andra saker om jag byter ut. Sen en fråga, till jag har inte kokosmjöl och det verkar inte finnas i mina affärer (antar även att det är dyrt?) finns det annat att ta istället även där som är billigare (förutom vetemjöl då)? Antar att det måste vara något torrt. Och till sista, om det går att ändra det jag nämnt ovan och fortfarande få goda bollar, tror du att kalorinivån blir mkt högre?

    Tack på förhand och för all inspiration!

    MVH
    MJ

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Istället för sötning kan du kanske använda honung?
      Kokosmjöl är inte dyrt (ca 30 kr för en påse) och det finns i i stort sett alla livsmedelsbutiker. Om du inte hittar det kanske du kan ta mandelmjöl?
      Det beror på vad du byter ut ingredienserna mot. Men så mycket mer kalorier borde det inte bli.

      Radera
  17. samma som skrev senast, glömde nämna att jag inte kan äta honung, så den sötningen går tyvärr bort =( hehe en utmaning blev det kan jag tänka mig ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då finns det inte så mycket mer sötning kvar...kokossocker eller björksocker kanske?

      Radera
  18. Något förslag på vad man kan ta istället för keso om man inte tål mjölkprotein? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, då blir det svårt. Silkes tofu kanske? Eller soja-cream cheese? Något med liknande konsistens....

      Radera
  19. Kan man ha något liknande caseinet i istället för det då, kanske något mjöl eller kanske whey? Jag har också ett annat pulver som heter Hydro Pulse, kan jag använda det i?

    Grym blogg, älskar recepten och träningstipsen!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa med whey och kokosmjöl eller havremjöl till önskad konsistens :)

      Tack :)

      Radera
  20. Hej!
    Jag hittade till din sida för några veckor sedan när jag tänkte att nu ska jag allt ta i tu med kosten på riktigt så jag orkar träna som jag vill! Detta recept och så många andra har hjälpt mig otroligt mycket i min vardag! Tack så mycket!
    Ps. använde gourmet pro (vassle) istället för casein och det blev riktigt bra ändå :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Vad kul att höra!! Kosten är ju enormt viktig om du vill få ut det mesta av träningen :)

      Radera
  21. Hej, hittade receptet på chokladbollarna och tänkte testa i helgen. Men vilken sorts stevia ska man använda? fanns många varianter i affären och jag vill ju helst ha bara naturliga råvaror, ingen konstgjord tillsats. Valde till slut ett strö som jag tror hermesetas tillverkat. Blev det helt fel?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder stevia sötströ från ica.
      Hermesetas strö (om det inte är det nya som ser ut som socker) innehåller tyvärr aspartam som inte är ett bra sötningsmedel.
      Jag använder antingen erythirol eller stevia eller en blandning av båda.

      Radera
  22. Tack för svaret, då köpte jag fel då..... attans, ville undvika aspartam men det stod inget om det på burken?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om det inte står att det är aspartam (fenylalanin) på innehållsförteckningen är det lugnt :)

      Radera
  23. Hej! Supertrevlig blogg och ett måste för en gottis/träningsälskare som jag!
    Så om jag fattat detta rätt så blir smeten kletigare/lösare om jag använder whey? Och då ska det till havremjöl eller kokosmjöl till önskad konsistens? Hade bara whey och smeten halvflöt haha. Det gick ner med sked också ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack! :)
      Ja precis, man måste ha ganska mycket kokosmjöl för att allt ska hålla ihop....men det blir ju en god smet med whey ;)

      Radera
  24. Hej! Vill först säga att dina recept är fantastiska och de har hjälpt mig mycket!
    Undrar om man kan byta ut sötströ mot agave sirap? Hur mycket skulle behövas isåfall? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack så mycket!
      Ja det kan du gör, ta 1-2 tsk men öka på proteinpulvret eller mjölet för att kompensera.

      Radera
  25. Much an accreditation of appreciation is all together for such stunning and key article on this at this time.Really your article is having all around usefull data which can help moving people by a couple of timetables. 24 hour locksmith sudbury ma

    SvaraRadera
  26. my personal fave is to cut up chicken to what ever sized bites you like throw it in a pan with some cut up peppers and tomatoes and you dont even need to season the chicken thats what the peppers and tomatoes are for but lime juice also is good with it.

    24 hour locksmith watertown ma

    SvaraRadera
  27. Räddade mig när sötsuget satte in! Tack för alla bra recept! /Maria som kör isodieten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varit min räddare i nöden många gånger också :)
      Tack Maria!

      Radera
  28. Hej,

    Har du provat att frysa in dem? Tänkte om de blev torra. När jag gör brukar jag nämligen göra mycket och frysa in?!

    MVH Marie

    SvaraRadera
  29. Jag heter Jehonna Bekteshi från Lund. Sedan den 21 mars 2019 var mitt kärleksförhållande stort kärleksfullt och förtroende, precis direkt efter Covid-19s utbrott har min make agerat så fruktansvärt fusk mot mig, det finns ingen öppenhet och sanning i äktenskapet från min kärlekspartner lurar och ser några andra kvinnor där ute, jag älskade honom så dyrt och jag vill att han ska älska mig på samma sätt, men han fortsätter att fuska, han är inte konsekvent och tar ansvar som hemman, inget barnstöd, vi har två barn tillsammans, Jane och Terry är så härliga barn, de frågar mig hela tiden när kommer pappa att återvända hem, jag måste övertyga dem om att deras far gudar ett jobb i västra länder och de har velat se sin far igen, Jag försökte allt mitt bästa för att söka hjälp för att få honom hem, min man lämnade hemmet för cirka 11 månader sedan, inga textmeddelanden och inga telefonsamtal från honom och han blockerade mig, jag kan inte kontakta honom igen, jag trodde aldrig på kärleksförtryck med ljus tänder a och andra material kan föra tillbaka min man hem, tills min mycket goda vän presenterade mig för en bra man som heter Dr.Oduduwa love spell channel, jag kontaktade honom och inom några minuter fick jag svar och han berättade för mig allt detta krävs och procedur för att delta i kärlek stava framgångsrikt. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och vägledning under bönprocessen för förtrollning av kärlek. det var enkelt och enkelt att förstå snabba svar är säkra. inom några timmar är det gjort och jag fick ett telefonsamtal från min kärleksman som har så länge inte kunde ringa mig på telefon och han ringde mig direkt omedelbart efter att all kärlek stavaktivering har lyckats. detta kan hända med någon om du tror att prova idag. Jag är väldigt nöjd med min familj tillsammans eftersom jag gör alla åtgärder för att få honom tillbaka. Jag älskar min man så mycket, jag var redo att göra allt mänskligt möjligt för att få honom tillbaka till mig. vi har båda framtiden tillsammans och jag kan inte släppa honom. Idag är jag väldigt glad att jag har honom mycket nära mig just nu med mer kärlek och förtroende för vårt kärleksförhållande mer än någonsin tidigare. Allt tack till Dr.oduduwa kärlekstempel för brådskande lösning för att få tillbaka ex kärlekspartner. han hjälper dig att lära dig och utveckla bättre sätt att hantera de frågor som står i vägen för dina kärlekslivsmål.
    kommunicera e-postmeddelande till Dr.Oduduwa nu dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

    SvaraRadera
  30. ,, Jag är Michelle, bor från Lund, jag vill tacka Oduduwa för att ha återfört min ex-kärlekspartner som älskar mig mer än någonsin tidigare, jag gifte mig med min man, vi hade två barn tillsammans eftersom vi har varit gift för mer än 5 år. Min man reste nyligen till Kanada för en affärsresa, där han träffade en annan ung dam, han flyttade till att bo i samma hus med den här damen och försökte sedan skilja mig, när min man återvände från resan sa han till mig att han inte vill träffa mig och mina barn längre så körde han oss ut ur huset. Jag var ledsen, deprimerad och kände mig så frustrerad och jag var så desperat att få tillbaka min kärleksman för våra barns skull, de kommer att sakna honom så mycket, jag sökte efter en lösning för att få honom att älska mig och våra barn. när jag surfar på min dator läser jag ett bloggkommentarvittnesmål från en dam Anna om hur hon fick tillbaka ex-kärlekspartner inom 3 dagar. med hjälp av en kärleksformulär Dr.oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) jag kontaktar oduduwavia hans personliga e-post, några ögonblick senare fick jag ett svar från Oduduwa han sa att jag skulle vara lugn i bara två dagar att min man kommer att ringa för att be mig om ursäkt. Jag följde noggrant alla Oduduwa-instruktioner sedan den andra dagen efter att lokalbefolkningen aktiverats fick jag ett telefonsamtal från min man, mannen Michael, och han sa att han är väldigt ledsen för att skada mig och han lovar att komma hem, just igår kommer min man tillbaka hem för att komma och se mig och mina barn, vi lever alla lyckligt idag.
    Jag vill att ni alla läser denna bloggkommentar ska gå med mig till tack till DR.Oduduwa för att återställa min kärlek tillbaka.
    Jag ger också råd till någon i sådana liknande problem med kärleksförhållanden att kontakta Dr.Oduduwa för omedelbar lösning för att få tillbaka ex-kärlekspartner oavsett hur många år från separation.
    få omedelbar lösning på följande relationsproblem ...
    1. Voodoo love Stava charm till förtroende och äkta kärleksförhållande
    2. Ta tillbaka ex-kärlekspartner efter skilsmässa
    3. hindra någon från att störa din relation.
    4. Ge medicin för stark och långvarig erektion
    5. Talisman kärleksring för domionn
    bra lösning på alla typer av familjeuppbrott eller frånskilda.
    dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

    SvaraRadera
  31. What a thrilling post, you have pointed out some excellent points, I as well believe this is a superb website. I have planned to visit it again and again.
    성인웹툰

    SvaraRadera
  32. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything similar to this before. So nice to get somebody by incorporating original applying for grants this subject.

    view my link now: 토토

    SvaraRadera
  33. I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. therefore, I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article :D 먹튀검증


    SvaraRadera
  34. The assignment submission period was over and I was nervous, majorsite and I am very happy to see your post just in time and it was a great help. Thank you ! Leave your blog address below. Please visit me anytime.

    SvaraRadera
  35. The assignment submission period was over and I was nervous, casino online and I am very happy to see your post just in time and it was a great help. Thank you ! Leave your blog address below. Please visit me anytime.

    SvaraRadera
  36. The assignment submission period was over and I was nervous, casino online and I am very happy to see your post just in time and it was a great help. Thank you ! Leave your blog address below. Please visit me anytime.male masturbation cup
    rotating masturbation cup

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...