måndag 20 augusti 2012

Middagstips: Lax & blomkålsmos

Dagen började som vanligt med morgoncardio och imorse fick jag kämpa rejält för att hålla motivationen uppe. Det var inget roligt på tv (klockan var 05.15 så det kanske inte var så konstigt) och jag var trött och seg. Men då gäller det att bara bita ihop och köra ändå :-)
Vid lunch började jag känna att halsen gjorde ont så det blev ingen styrketräning för mig idag, riktigt synd för idag stod dips på schemat, en av mina favoritövningar.

Middagen idag blev snabbt och enkelt: Lax med blomkålsmos.

Laxen (färsk) ugnsstekte jag på 200 C i ca 15 minuter.

Blomkålsmos: kokade jag 150g blomkål i ca 10 minuter. Sedan hällde jag över i en stor skål, tillsatte 1/2 vitlöksklyfta, lite färsk persilja, några droppar olivolja, örtsalt & peppar och mixade till ett mos med en stavmixer.

Till "efterrätt" idag blev det mina Frozen peanut butter cups. Receptet hittar du här.
Önskar er alla en trevlig kväll! Nu ska jag strax hoppa i säng så att halsontet går över.

3 kommentarer:

 1. Hur är näringsvärdet på en portion !:)

  SvaraRadera
 2. På laxen och blomkåls moset då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på hur mycket lax coh blokål du äter ;)
   Men äter du 125 g lax (en fryst portionsbit) + 150 g blomkål och 1 tsk olivolja blir det:
   305 kcal, 26 g protein, 3 g kolhydrater och 20 g fett

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...