torsdag 9 augusti 2012

Hemgjort low carb wrap-"bröd" & lövbiffwrap

Wraps måste ju bara vara den enklaste rätten att göra när man har bråttom. Dessutom är det lätta att ha med sig om man är på språng och innehållet kan man ju variera i oändlighet.
Det är däremot lite svårare om man av någon anledning vill dra ner på kolhydraterna i kosten, inte tål gluten eller har tröttnat på salladsblad som "bröd". Jag har expreminterat lite för att få fram något tortilla-liknande som är hållbart nog att fylla men inte smakar som en omelett. Jag tror jag har hittat det!

Självklar är smaken inte alls som ett tortilla-bröd baserat på vete men helt klart ett godkänt substitut. De funkar bra att fylla och rulla ihop och tillsätter man salt och lite kryddor får man bort den lite söta smaken av kokosmjölet.


Low carb wraps-"bröd"
3 st

4 äggvitor
2 msk kokosmjöl
2 msk vatten
1 msk naturellt vassleproteinpulver
1 tsk hela linfrön
1 krm bakpulver
1/4 tsk salt
1/4 tsk timjan
1/2 tsk oregano
peppar

1. Blanda alla ingredienser väl med en visp eller liknande.
2. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja eller kokosolja. Häll 1/3 av smeten i pannan och stek på medelvärme, ca 2-3 minuter per sida eller tills "tortillan" ser färdig ut. Forsätt med resten av smeten och låt svalna. Fyll sedan med valfria ingredienser.

Näringsvärde per tortilla:
60 kcal
9g protein
1g kolhydrater
1g fett

Jag hade lite lövbiff hemma så dagens lunch blev lövbiff-wrap med hackad sallad och hemgjord pesto.
Jag stekte lövbiff och puljolök i lite olja och kryddade med salt & peppar, vitlök och timjan.

Till salladen:
Isbergssallad
Röd & orange paprika
Rädisor
Röd lök

Jag finhackade allt och blandade med 1/2 msk hemgjord pesto (basilika, olivolja, rostade pinjenötter, vitlök, salt & peppar som jag mixade ihop).

Lägg allt på tortillan, rulla ihop och ät på en gång eller vira in i aluminiumfolie och ha med till lunch eller mellanmål :-)Vad gillar ni att fylla era wraps med?

17 kommentarer:

 1. hittade din blogg bara idag! såg lemon curd receptet och eftersom jag inte hade något bättre för mig försökte jag mig på det!
  det ville inte tjocka dock så tog en tsk maizena i.
  blev perfekt! måste tipsa om att ha den till kesellan ;) kesella och lemoncurd... mmmh....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Kul att du testade lemoncurd-receptet. Den tjocknade på en gång för mig men jag kan tänka mig att maizena funkar bra.
   Mmmm, kesella och lemoncurd...låter jättegott, ska jag testa. Keso och lemoncurd är nog inte heller fel :-)

   Radera
 2. Hejsan!
  Jag hittade din blogg idag och såg receptet på Wraps som jag genast vill prova. Dock tål vi inte kasein så jag undrar vad ditt vasslepulver har för syfte i receptet? Kan man kanske byta ut det mot hampaprotein? Mvh AJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag använder vassleproteinet som "mjöl" för att wrapsen ska hålla ihop bättre. Jag har inte provat med hampaprotein så jag vet inte hur det håller ihop wrapsen men jag kan tänka mig att det går lika bra att använda motsvarande mängd kikärtsmjöl/rismjöl eller glutenfri mjölmix.
   Jag har inte testat själv så jag kan inte garantera resultatet, men bästa sättet att lära sig på är att expremintera lite :-)

   Radera
 3. Kan man använda samma mängd fiberhusk istället för proteinpulver? Vet du något om att byta ut linfrön mot ex chia eller sesam?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan använda fiberhusk men jag skulle minska mängden till 2-3 tsk. Går att byta ut mot chiafrön (kan kanske behövas lite mer vätska då) men inte sesamfrön. Jag använder linfröna för att håll ihop smeten (det bildas en geléliknande yta runt linfrön, psylliumfrön och chiafrön då de blandas med vätska), det gör det inte med sesamfrön. Men använder du fiberhusk går det nog att ha sesamfrön :)

   Radera
  2. Tack så mycket! Ska testa i veckan :)

   Radera
 4. Går det att förvara i fryssen?
  Receptet låter gott.

  /Marjo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Tveksamt, vet inte hur bra äggvitor håller sig i frysen. Fast pannkakor går ju i och för sig att frysa så dessa borde också gå bra. Kan inte garantera det men värt att testa :)

   Radera
 5. Hej hej! Gjorde dessa wraps idag fast med havregryn istället för kokosmjöl som jag sett i ett annat av dina recept, jättegott! Jag undrar om du tror det går att göra med kikärtsmjöl istället för havregryn/kokosmjöl/proteinpulver?

  Mvh Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör det säkert. Har inte testat men det borde funka :)

   Radera
 6. Dem här var jättegoda!

  SvaraRadera
 7. åh . älskar din blogg!

  SvaraRadera
 8. kan man utesluta vasslepulvret?

  SvaraRadera
 9. It becomes necessary for students to identify companies that offer Cheap Term Paper Writers, to assist them in their assignments and Custom Dissertation Writing Help. The most convenient issue is that you can access the Custom Research Paper at any time and location as long as you have Internet connectivity.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...