Kontakt

Om du har några frågor om mig eller mina tjänster får du gärna kontakta mig på:

info@tasty-health.se

För onlinecoaching, kostrådgivning eller träningsupplägg, gå in på www.iformonline.se för information och priser.

129 kommentarer:

  1. Hej hej! Hittade din blogg igår och fastnade uppe halva natten, haha! Jätte fina bilder och recept som är lätta att följa! Åkte och handlade redan igår, och han testa baka frallorna! Super gott var det!

    Jag jobbar som PT och brukar skriva lite motivation och tips till kunder och andra. Länkade till din blogg idag då jag gärna vill att de skall förstå att nyttigt inte behöver vara tråkigt.
    http://www.facebook.com/#!/pages/PT-Sara/218818314854326

    Tack igen, och lycka till i tävlingen i höst! :)

    Mvh/ Sara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sara! Åh vad kul att du tycker om bloggen :-) Det är ju bl.a därför jag startade den, för att folk ska förstå att det inte är tråkigt att äta nyttigt och recepten är oftast enkla och snabba!
      Självklart går det bra att länka till min blogg :-)
      Lycka till med din träning och med kunderna!
      /Susanna

      Radera
  2. Jag är helt såld! Vilka otroligt läskande recept!! Går just nu på diet, MEN det är 2 dagar kvar, sen... SEEEN ska jag gå lös bland dina recept. (Himlans tur jag inte hittade din blogg tidigare under dieten, då vetti sjutton om jag hade klarat det haha!) Nu längtar jag till Onsdag då jag ska kocka och baka dina recept! Tack för en kaaanonblogg med sprudlande inspiration, precis i min träningsfreak-smak!! ;)
    Kraaam /Jessica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jessica!
      Ha ha, ja vissa recept är kanske inte helt optimala på diet, trots att de är nyttiga. Hoppas du gillar recepten lika mycket som jag gör!
      Tack så mycket för den fina kommentaren!!

      Radera
  3. Hej! Vad är det för märke DETTA? De skriver du många av produkterna? Ex proteinpulver, äppelmos osv.

    Med vänliga hälsningar A//

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej A!

      När jag skriver DETTA är texten markerad med lila och jag har gjort en länk till produkten jag använt. Så klicka på ordet så får du mer info om produkten.
      /Susanna

      Radera
  4. Hello Fever här!
    Jag har rekommenderat min 11 åriga dotter hit, så hon kan laga goa maträtter på kvällarna.
    Hon är precis som sin mamma (Åsa) en gottegris.
    Så om du träffar henne (även oss), så vet du vad du kan snacka om ;-)
    Ha det gott.

    mvh
    Familjen H!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Fever och familjen H!
      Jag är också en riktig gottegris (kanske märks på vilken typ av recept jag mest lägger ut ;) så då har vi massor att prata om!
      Vi ses väl i helgen i Göteborg?
      /Sanna

      Radera
  5. Tänk vad tiden gick :-(
    hann ju inte med att tjöta med dig.
    Har lite planer med dig (film) och kommer snart kontakta dig.
    Ha det gött så länge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja helgen bara flög iväg! Men roligt var det och det var kul att se er, även om det bara var en snabbis. Stort grattis till Åsa och hela familjen, vilken prestation!

      Låter mycket spännande, nu blir jag nyfiken. Vi hörs senare då!
      Ha det gött :)

      Radera
  6. Hello!! I write you from Spain. Very good blog, tasty and healthy recipes and easy to do!!!! I love them!
    Anyway, I know it's not a healthy recipe but it's not for me, my husband loves this Swedish Almond Cake and I don't find the recipe anywhere.

    Just like that ;)

    http://2.bp.blogspot.com/-u6Fz3T327Nw/T8tA4gDthJI/AAAAAAAACw0/8xPBtTnF5E4/s1600/Ikea-Almond-Cake.jpg

    Could you post the traditional recipe, please?

    Cris

    SvaraRadera
  7. Hello again!! I think it's called

    Almond cake chocolate and butterscotch

    Thank you very much

    Cris

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi Cris and thank you! I'm so glad you like my recipes. I think it's a secret recipe that IKEA uses ;) I can look for it and see if find it. If I do I can post the recipe here in the comment section :)

      Radera
  8. Thank you very much!! I have found the recipe without the "white cream" in the upper level...but my husband loves that cream... :/
    Not so healthy. Anyway I follow your healthy recipes and try to introduce him in the powder protein world ;)

    Thank you!!

    SvaraRadera
  9. Tack så mycket! Jag älskar din blogg, kan inte sluta läsa! Måste prova alla vegetariska recept/ Rebecca Schuss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Rebecca :) Hoppas du gillar recepten!

      Radera
    2. Hej! Dottern skulle baka "nyttigt" bröd (glutenfritt low carb med cashewnötssmör) och jag blev konsulterad när ingredienserna skulle mixas. Men snälla du, det blir ingen limpa på de sakerna. Hur tänkte du?

      Radera
    3. Hej!

      Jag och många fler har gjort detta recept med jättebra resultat. Om ni har följt receptet precis (använt orostat nötsmör, använt en liten brödform osv) så blir det en "bröd" av ingredienserna. Annars skulle jag självklart inte lägga ut receptet!
      Titta under kommentarerna på det inlägget så får du se att det är fler som lyckats med detta bröd...

      Radera
  10. Hej Susanne!

    Tack för en helt underbar blogg :)
    Jag försöker hitta dig på instagram också men lyckas inte hitta dig...
    Vad ska jag söka på för att hitta dig? :)

    //Sussi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sussi!
      Tack så mycket!
      Jag heter @tastyhealth på Instagram....finns även en länk på vänster sida av bloggen :)

      Radera
  11. Hej!

    vill börja med att säga att din sida är helgrym!

    jag har en fråga angående raspberry katone.har inget med din blogg att gör men tänkte att du kanske hade koll på denna product? jag ser denna produkt överallt, och tänkte att du kanske har någon åsik om den? tror du det är något att ha?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Jag har faktiskt aldrig hört talas om den men rent generellt tror jag inte på några "mirakelpiller". Skulle det funka skulle alla ta det och vara i sitt livs form. För att komma i bra form krävs träning och bra mat...inget annat. Jag tror hellre på att äta hela hallon än ett extrakt från hallon :)

      Radera
  12. Hej!

    Jag har en fråga om proteinpulver.
    Jag köpte nyligen mitt första pulver, det fick bli ett blandpulver (Mjölk och vassle. Star Nutrition Gourmet-Pro) som jag ville testa att baka med och samtidigt ha ett nyttigt mellanmål. Märkte ganska snabbt att magen inte gillade detta och läste på nätet att man lätt kan bli förstoppad av proteinpulver (är ju självklart individuellt hur man reagerar). Men undrar hur vanligt detta är? Tips på hur jag kan undvika detta och ändå kunna använda mitt pulver...den är ju himla god :)
    Har blandat det med kokosmjölk och sojamjölk, haft i psylliumfrön samt slängt ihop en brownie på svarta bönor(den blev sjukt god!).
    Så har du några tips??:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har aldrig hört att man kan bli förstoppad av proteinpulver, däremot kan man bli lite "gasig" om man äter för mycket. Ett tips kan vara att börja med en skopa per dag, vara utan en dag och sedan öka på dosen så att du vänjer dig. Man kan också vara känslig mot vissa märken på proteinpulver och jag vet många som inte klarar av casein. I vissa proteinpulver finns det xanthangum eller guargum som många kan reagera på.
      Kanske ska du testa ett annat proteinpulver, något som har matsmältningsenzymer i kanske? Kanske bör du testa ett vassle isolat, den renaste formen av vassle med minimalt med fett och kolhydrater...

      Radera
  13. Hej! Älskar verkligen din blogg, den är fantastisk och allt är supergott! Tänkte höra var du köper den grekiska youghurten (typ fage 0 %) samt ost som endast innehåller 10 % fett. Har letat på coop, ICA, ja typ hur många affärer som helst, men hittar inte det! =) Tack för en kanon-blogg! // Ottilia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack så mycket!! :)
      10% ost finns i stort sett i alla livsmedelsbutiker (beroende på vart du bor). Märket heter Wästan (Wästgöta klosterost) eller Billinge.
      Fage har jag hittat på Ica Maxi och Kvantum här i Stockholm men det funkar precis lika bra med kesella...de smakar i stort sett likadant :)

      Radera
    2. Tack! Då ska jag gå på jakt igen! En liten fråga till, vilket naturellt whey proteinpulver använder du? Whey Complete hittar jag bara i olika smaker, har inte funnit ngt som är naturellt! Tack på förhand

      Radera
    3. Hej igen :)
      Proteinbutiken har ett naturellt vassleprotein som heter Pure Whey...

      Radera
    4. Super! Tack !! =)

      Radera
  14. Stort tack för en inspirerande blogg :) de recet jag hittils provat har varit toppen! toppen för mig som dessutom får nt i magen av både mjöl,socker och en del andra saker :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack så mycket!
      Ja, mina recept är betydligt snällare för både formen och magen. Jag har själv inte haft några som helst problem med magen efter att jag börjat äta och baka gluten och sockerfritt :)

      Radera
  15. Hej Susanna och tack för bra sajt, keep it up! Mitt lilla problem är att jag får utslag av mjölkprotein(!) så jag undrar om man skulle kunna tillsätta kakao resp. vaniljpulver till något vegetabiliskt proteinpulver (t ex hampa) om man vill följa dina recept med Whey Complete choklad- resp. vaniljsmak?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Det dumma är att vegetabiliska proteiner agerar annorlunda än vassle och casin när man bakar med dem...de blir mer kompakta. Men du kan absolut tillsätta kakao och vanilj till pulvret men jag tror inte att resultatet kommer bli detsamma. Du kan däremot ofta ersätta proteinpulvret med havremjöl eller mandelmjöl och sedan äta något proteinrikt till :)

      Radera
  16. Hej hej,

    Har precis hittat till din blogg.
    Tack för många spännande recept, ska genast börja testa dessa :)Men innan det undrar jag över några saker.
    Jag är som du, att jag gärna vill undvika sötsaker. Men när jag ser hur mkt stevia du använder blir jag lite fundersam, då jag inte kan så mkt om detta. Hur är detta att ersätta med socker? Är det likt aspartam? För det anses ju inte vara så bra...
    och det här kapsyl vaniljessens, vad är det? Och vart kan man köpa det? Går det annars att byta ut mot något annat?
    Om man inte vill använda så mkt proteinpulver, hur kan man ersätta detta?

    Tacksam för svar:)

    /Ida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ida!
      Stevia strö (som jag använder) är ett naturligt sötningsmedel (steviaextrakt och erythirol) och jag har läst en hel del om sötningsmedel och inte hittat några bieffekter som man kan hitta med tex aspartam som kan ge cancer.
      Vill du inte använda stevia strö (som du kan byta rakt av mot socker i recept)så kan du ju använda honung eller liknande.
      Vaniljessens är vanilj i flytande form, finns i bakhyllorna i vanliga livsmedelsbutiker. Det finns romessens, citronessens, mandelessens osv. Du kan byta ut det mot vaniljpulver.
      Jag vet inte riktigt eftersom jag nästan alltid bakar med proteinpulver. Du kan testa att byta det mot havremjöl (som du maler själv i matberedare) eller mandelmjöl. Men jag kan inte garantera resultatet eftersom jag inte provat själv :)

      Radera
    2. vilket svevia strö använder du sanna?

      Radera
  17. Hej igen :)
    Okej, då förstår jag! Tack för snabbt svar, är ju jättesugen på att testa allt gott :)
    Vaniljesense, menar du tex den tillsatsen som man har när man gör Vaniljlatte?
    Mandel-och kokosmjöl, finns det också att köpa i vanliga mataffärer?
    Tack igen för bra svar:)

    /Ida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det du gör latte med har socker i. Detta finns i bakhyllan i en liten platsflaska. Googla på Dr Oetker och vaniljarom/vaniljessens.
      Ja det finns att köpa i vanliga butiker. Märket är Risenta eller Kung Markatta.

      Radera
  18. Jag bor i USA och som du säkert är medveten om eftersom du själv har bott där, så finns det inte att köpa kesella i mataffärerna. Jag skulle verkligen vilja pröva att göra dina smarriga recept, men vad skulle du rekommendera att substituta kesellan med ? Jag vill såklart att det ska vara nyttigt (helst med så få kolhydrater som möjligt).

    Jättetacksam för svar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Precis kesella finns ju inte i USA, däremot finns något mycket bättre: grekisk yogurt! Chobani eller Fage Total kan båda användas istället för kesella :)

      Radera
  19. Hej Susanna!!

    ÄLSKAR dina muggkakor och pannkakor nomnomnomnom...:-P
    Men en fråga...jag skulle vilja ha lite tips på hur jag kan hotta upp mina proteindrinkar, vill ha mer kcal i dem...har du nå bra tips?? Har vanilj smak hemma nu och jag är allergisk mot äpple och jordnötter....

    Tack än en gång för en toppen sida :-)
    Veronica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag brukar ha i havregryn, banan, mandelsmör och chockladprotein när jag vill ha lite mer kalorier och en lite mer mättande shake...mums!! :)

      Radera
  20. Hejsan! Härlig inspiration du bjuder på i bloggen, älskar det! Men jag har en liten fråga angående barsen du gör. Jag är tyvärr nötallergiker och det är ibland så frustrerande att så många recept, inte bara protein-bars utan nyttigare recept överlag, ofta innehåller nötter eller någon form av nötssmör. Så det jag undrar är om det finns något man kan ersätta nötsmöret med? :)

    /Sandra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Nötsmöret använder jag oftast för smakens skull, för att det ska bli lite saftigare samt för att bars och liknande ska klistra ihop bättre. Du kan oftast använda kokosolja istället och kanske eventuellt lite honung (om det behövs i barsen för att de ska hålla ihop). :)

      Radera
  21. Hej Susanna!!
    Tack för en toppen blogg!!
    Jag tänkte höra om du antigen kan videofilma eller beskriva dina övningar, vissa kan jag och vissa har jag aldrig hört talas om!!

    Kramar från Glada Hudik!!
    Veronica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Veronica!

      Det kan jag absolut göra, i alla fall lägga in ett klipp från you-tube som beskriver övningen :)

      Kram på dig :)

      Radera
  22. Hej Susanna!

    Vilken fantastiskt blogg! Har precis suttit och skrivit ut dina recept! =)

    Jag har själv stort intresse för näringslära och har bland annat gått utbildning till kostrådgivare mm... Det jag sitter här och funderar över är hur du ser på lightprodukter eftersom du använder dig mycket av det? Jag tänker på att det är sprängda fettmolekyler och massa tillsatser? Jag undrar också hur du resonerar kring micron med tanke på att näringsvärdet försämras?

    Ha det bra! Mvh Carro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carro!
      Tack, vad roligt att du gillar recepten.
      De lightprodukter jag använder mest är minikeso (för att jag gillar smaken bättre) och cream cheese light (de fetare varianterna växer i munnen på mig). Ur hälsoperspektiv är det absolut bättre att välja de "vanliga" varianterna (om vi inte pratar lättkesella som inte har några tillsatser), men ibland måste man äta sånt man gillar också.
      Jag äter inte dessa produkter jätteofta och det är ett val jag gör och känner mig bekväm med. I och med att jag är fitnesstävlande så tänker jag även på kalorier (under mina dieter) och då kan det ibland bli så att jag väljer lightvarianterna även om de innehåller fler tillsatser. Jag tycker det finns betydligt värre saker att äta än att välja light produkter då och då.
      Det är ett val man själv får göra :)
      När det gäller microvågsugnen så finns det teorier åt båda hållen. Jag har inte sett någon forskning på att näringsämnena försämras eller förstörs av att man micrar maten. I sånt fall skulle jag ha total näringsbrist för jag micrar min mat varje dag ;) Men återigen, det är ett val man själv får komma fram till....jag gillar micron och tycker det är smidigt :)

      Radera
  23. Kan du inte göra en cheesecake á la Sanna, i en lågkolhydrat variant, kanske med extra protein! Jag gjorde en precis och den blev jättegod, men jag är övertygad om att du kan göra en bättre variant som innehåller nåt spännande!

    tack för en bra blogg för övrigt!

    mvh Monica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Monica!

      Jag har recept på två stycken cheesecakes under fliken "Sött, bakverk, efterrätter". Båda är grymt goda ;)

      Radera
  24. älskar din blogg!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, vad roligt att höra!! :)

      Radera
  25. Härlig blogg underbara recept men jag är nöt allergiker och träna regelbundet så jag skulle vara tacksam om du har ngt recept på protein bars utan nötter till mig. Jag är väldigt trött på industribarsen man köper i affären.
    Roger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Roger!

      Jag har ett recept på en banan-proteinbar på bloggen utan nötter. Du kan också testa att bara ta bort nötter/nötsmör i de recept jag har på bloggen och då tillsätta mindre vätska. Du får testa dig fram med konsistensen helt enkelt, för torrt-tillsätt mer vätska...för kladdigt - tillsätt mer proteinpulver eller havregryn.

      Men jag kan testa att försöka få fram ett recept utan nötter :)

      Radera
  26. Hej! Jag älskar verkligen din blogg!! Den får mig super motiverad när jag känner att jag tappar focus. Jag är helt förälskad i dina banan choklad muffins dom har räddat både min man och mig många söndags fika dagar när främmande kommer förbi!
    Har en liten fråga, jag har för mig att du andvände sån där fett fri cooking spray från USA typ pam men jag kanske minns fel, men om det nu var så vart var det du köpte den? Tack på förhand

    Mvh Sarah

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sarah!

      Tusen tack ,vad roligt att du blir motiverad. Jag har massor med de muffinsen i frysen, de räddar mig när jag har mycket vissa dagar och inte hinner fixa andra mellanmål.
      Jag har testat den sprayen, men den är svårt att få tag på i Sverige. Den innehåller dessvärre en ohygglig mängd konstiga kemikalier så det är inget jag rekommenderar. Bättre att du använder lite kokosolja istället :)

      Radera
  27. Hej!!
    Vilken underbar sida du har!! Jag älskar dina recept och kan bli sittandes i flera timmar i sträck och kolla på alla fina bilder och goda recept!! Har gjort en del av dom och de är supergoda!! Jag är med i viktklubb sedan jan-13 och gått ner 18.5 kg och med dina recept kommer det bli ännu lättare att nå målvikt! Har även länkat till din sida i min blogg på viktklubb så fler kan njuta, om det är ok förstås!?
    Hälsningar
    Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helene och tack snälla!
      Härligt, riktigt bra jobbat. Nu är du inne i det och resten kommer gå galant!
      Det går jättebra :)

      Radera
  28. Hej Susanna.

    Tack för en fantastisk sida, jag har precis hittat hit =)

    Jag har fått ett extremt "sötsug" efter en gastric bypas och nu ser jag dina recept.
    Kanske de kan stilla mitt nya begär lite, men jag undrar lite...
    * vad är skillnaden mellan Whey Complete och typ Whey80/Whey100 och blir konsistensen olika i recepten?
    * du anväder vaniljpulver, är det samma sak som vaniljsocker?
    * kan man frysa pankakorna och barsen?

    Med Vänlig Hälsning
    Kristina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kristina!
      Tack så mycket :)

      1. Bara kvaliteten på proteinet (råvaran) och eventuellt smaken, men det går bra att baka med de du nämner också.
      2. Nej, vaniljpulver är mald vaniljstång, inget socker i. Finns i vanliga butiker, vid bakprodukterna.
      3. Barsen kan man frysa och det bör gå att frysa pannkakorna också men jag har inte testat...

      Radera
  29. Hej! Tack för all inspiration både på instagram och på din blogg! Jag har börjat ta tag i träningen på allvar sen några månader tillbaka och är ganska mycket av en nybörjare vad gäller allt som har med träning och kost att göra! Jag tänkte passa på att fråga dig en sak som jag har haft svårt att få något ordentligt svar på..Hur mycket protein måste man egentligen få i sig direkt efter träning (träning med vikter)? Jag läste någonstans att man skulle få i sig 1 gram protein per kg kroppsvikt, men jag tyckte det verkade mycket, speciellt eftersom jag har svårt att äta så mycket direkt efter träningen! :)

    Tack för all inspiration!!
    Mvh
    Mathilda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mathilda!
      ca 30 g brukar vara lagom för tjejer. Om man har svårt att äta så är ett vassleprotein lämpligt :)

      Radera
  30. Tack så jättemycket för svaret! :)

    SvaraRadera
  31. Hej! Jag vill bara säga att det är väldigt kul och intressant med dina recept. Hittade din sida för några dagar sedan och har besökt "dig" nästan varje dag för att kolla på dina recept och kollar i genom dem och ser vilka man kan/vill testa. Ser fram i mot att pröva dem utan vassle/protein pulver osv, eftersom jag inte tar protein pulver och det så det är väldigt bra att du iaf har några utan sånt eller att man kan ersätta det med annat, men som ändå är/verkar goda och är nyttiga och inte så kolhydrat/kalori rika.
    Det glädjer mig att det finns såna som du och att du vill dela med dig av dina nyttiga gottigheter. Själv så är jag en mat nörd och tycker det är väldigt kul att laga och äta gott (helst nyttiga saker). Tyvärr så är en av mina största intresse min bästa vän men ändå min värsta fiende eftersom jag tyvärr lider av anorexia, så mat är väldigt viktigt för mig men har svårt att äta tillräckligt men när jag väll lyckas så minskar jag på dem andra måltiderna :(. Tack vare dig så kan man äta god mat men i mycket nyttigare och hälsosammare version, TACK SÅ MYCKET! (:

    Hoppas du har haft en trevlig dag,
    kram Johanna! (:

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Johanna!
      Jag har en hel del recept utan proteinpulver och i de som har det brukar det (oftast) gå att byta ut proteinpulvret mot motsvarande mängd annat mjöl...en blandning av mandelmjöl och havremjöl brukar funka bra.

      Tack så jättemycket, det värmer att höra :)

      Radera
  32. Pernilla Lundberg22 juni 2013 13:43

    Hej Sanna!
    Googlade proteinbars och hittade på så sätt till din sida.
    Jag vill gå ner 15-20 kg i vikt och har börjat träna kondition och styrka (2-)3 ggr i veckan + att jag kör lite cirkelträning hemma och kör powerwalking som jag börjat varva med lite lätt jogging.
    Men det är lite svårt med maten. Blir lätt för stora portioner och lite fika.
    Nu har jag bara lite snabbt tittat runt på din blogg och kommer lägga den i mina favoriter för att följa dig. Gillar dina recept och ska absolut testa. Har ju köpt på mig proteinpulver och andra lchf-ingredienser utan att ha använt dom...
    Så med träningen och om jag kan skärpa till mig med maten med hjälp av din sida borde jag väl gå ner några kilon! (Ska ta mig tid att läsa noggrannare och testa dina recept).
    Önskar dig en skön sommar / Pernilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Det tror jag absolut att du kan. När sötsuget sätter in eller du tar en fika, gör något från min blogg istället som ger bättre näring så kommer det definitivt gå lättare.
      Sen gäller det att komma ihåg ditt mål. Vill du ner i vikt så kan det vara bra att hålla koll på portionerna och inte äta för mycket bara för att det är gott. Lägg upp en normal portion på tallriken och håll dig till den :)

      Detsamma! :)

      Radera
  33. Hej!
    Först och främst vill jag bara tacka för all inspiration du ger, om man känner sig lat en dag är det bara att kika in på din blogg och plötsligt får man ny energi.
    Jag tänkte bara höra med dig hur du ser kring träning när man har ont i halsen, för jag har haft det några dagar nu och har avvaktat när det gäller träningen, men hur farligt är det egentligen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emmy!
      Vad roligt att höra :)
      Du ska absolut inte träna om du har ont i halsen! Är du lite snorig brukar det gå bra om man tar det försiktigt (men det måste man känna själv, är du hängig ska du inte träna), men ont i halsen kan sprida inflammationen och kan leda till hjärtmuskelinflammation = ingen träning på väldigt länge! Så nej, du bör inte träna om du har ont i halsen :)

      Radera
  34. Hej Susanna,

    Tack för en fantastisk sida med så mycket inspiration! Jag undrar, du använder ganska ofta keso som Du mixar. Jag provade chokladbollarna och insåg snabbt att jag INTE gillar mixad Keso. Keso är ganska salt, medan kvarg inte är det. Finns det något skäl till att INTE byta mald Keso (t ex i morotskakagröten - eller chokladbollarna om det fungerar) mot Kesella eller annan kvarg?

    Hälsningar
    Gerti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Gerti!
      Vad roligt att du gillar min sida! :)
      Anledningen till att jag använder keso mer är att den har en "mildare" smak än kesella samt att kesella och kvarg kan vara ganska syrligt. Men har du inget emot det så kan du byta det mot keso i recepten.

      Radera
  35. Hej Susanna.
    Jag vill också tacka för en otroligt bra och inspirerande sida! Följer dig även på IG.
    Jag har precis börjat "mitt nya liv" och behöver massor med inspiration och motivation och mycket utav det får jag av dej.
    Jag har en fråga, hur gör du när du är bortbjuden eller ska på fest? Maten har jag inga problem med utan vet vad jag ska välja bort och vad jag kan äta. Men när det kommer till drickat har jag lite svårare. Jag kan uppleva det som jobbigt när man tackar nej till vin och annat alkoholhaltigt. Det blir ofta en massa tjat och tråkningar. Hur gör du?
    Mvh Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Malin!
      Vad roligt att du hittat hit och att du gillar mitt IG :)

      Det är jättetrist att det är så att man blir klassad som trist bara för att man inte dricker, men tyvärr är det ofta så. Jag skiter faktiskt i vad folk tycker och varför ska de lägga en stämpel på en bara för att man inte vill dricka alkohol, det säger mer om dem än om dig. Jag står för mina val och att dricka (även om jag tar ett glas vin ibland) går inte ihop med mina mål. Jag brukar gå på bjudningarna ändå och visa att man kan ha roligt trots att jag inte dricker. Det är viktigt att omge sig med folk som stöttar en istället för att döma eller trycka ner en!

      Radera
  36. Halkade in här som på ett bananskal. Hade några övermogna bananer och sökte recept på glutenfritt bananbröd. Tack för att du delar med dig av alla härliga recept.
    Jag har nått pensionsåldern, men arbetar fortfarande som kroppsterapeut för både människor och djur. Denna sidan kommer jag att besöka ofta.
    Om man som jag inte tål komjölksprodukter kan man använda hampaproteinpulver istället för vassleprotin.
    Hälsningar
    Carola

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carola!
      Välkommen hit :)

      Vassle och hampa reagerar olika och har olika konsistens när man bakar med dem. Men det beror lite på vilket märke du använder. Sojaprotein är det vegetariska proteinpulver som är mest likt vassle i konsistensen.

      Radera
  37. Hejsan!

    Jag har länge följt din blogg och tycker den är jättebra! :)
    Ville bara berätta att jag har tipsat mina läsare om bloggen. Du kan läsa inlägget här: http://janinas.vimedbarn.se/dagens-tips-tasty-health/

    Hoppas det är okej att jag lånade några av dina bilder :)

    Ha det bra! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Janina!

      Jag såg det, tack så mycket! Väldigt fin blogg du har.
      Det går jättebra och jag tackar ödmjukast att du tipsade om min blogg :)

      Radera
  38. Hej
    Tack för en kanonbra blogg,jag är inne & surfar på den varje dag för att hitta goda recept som jag kan använda mig av, gillar verkligen kokosmuggkakan men jag tror jag har för stor frukostskål den blir inte så hög & fin som din, vilka mått har din?? skulle vara jättetacksam för svar.
    nattstad.se/lyckoslanten

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag har relativt små skålar som jag köpt på ikea. Ca 10 cm höga och 8 cm i diameter.

      Radera
  39. I am a huge fan of your Instagram and would like to share this with you- My fiance and I are really into an all natural energy drink called Blue Frog. It's made by a company called Limu that produces several other health supplements and cleanses all made from seaweed that has tons of health benefits. You can check it out on our website! Would love to discuss it with you as your journey has influenced me to better myself as well!! Thanks for the inspiration!! Our website: alexandaddie.iamlimu.com

    SvaraRadera
  40. Hej Sanna! Dina recept är så coola vill jag bara säga först och främst. Sen undrar jag för du skrev att du hade besökt "the pump energy" när du var i NY och att de hade bytt namn...kommer du ihåg namnet? Du har kanske fler sjyssta ställen att rekommendera i NY som har "ren mat" ??Ska mellanlanda där och har några timmar så jag tänkte kolla upp det innan....Ta hand om dig Erika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Erika!
      Tack så mycket :)
      Den har bytt namn till Dig Inn (http://www.diginn.com/home/).
      Om du söker på bloggen på New York så har jag skrivit lite tips på bra ställen i inläggen jag gjorde då jag var i New York i somras :)

      Ha så kul i New York! :)))

      Radera
  41. hej susanna=).tycker verkligen om dina recept på allt du gör har själv testa några av dina bakverk helt fantastiska=)..eftersom jag själv är väldigt strikt med vad ja äter å att ja vill undvika årets dipp som man lätt kan få av massa fruktos innehåll mm så passar allt du gör perfekt för mig tack för att din blogg finns=).. PS. Grymt fin kropp du har där,hade nog inte gått in på bloggen din så fort om de inte va för profilbilden haha .mvh marcus.

    SvaraRadera
  42. Hej Susanna! Vill bara börja med att säga tack för all tid du lägger ned på att dela med dig av god mat och fina bilder och recept! Precis mumsat i mig en portion (eller två..) av din saffranostkaka!

    Jag har en fråga rörande köksredskap: Vilken typ av mixerstav-set använder du och från vilket märke? Jag ska flytta hemifrån strax och har önskat mig ett mixer-set i julklapp.. men vill gärna specificera märke och modell, så det blir bra :D Det vi har nu är från OBH Nordica, men tillhörande skål samt en mixerbytta med kniv man kan mixa nötter/kryddor i, men den är lite liten för smeter osv. Jag använder det främst för dina (och andra) recept på proteinpannkakor, muggkakor, glass osv. Därför är jag nyfken på vilken du rekomenderar!

    Tacksam för snabbt svar! :) Ses på workshopen i Stockholm 21 dec!

    //Klara

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Klara!

      Jag har två stycken, en stavmixer från Braun och ett stavmixer-set från Philips, som är som en matberedare. OBH Nordica är bra och jag vet att de har stavmixer-set med större burkar, vissa kommer ju bara med små burkar som man kan hacka lök och kryddor i. Jag använder nog mest min stavmixer, se till att det är minst 700 Watt så att den klarar av att mixa frysta bär mm.

      Ses snart!

      Radera
    2. Okej, tack så mycket, hoppas på att tomten är snäll i år! (;

      Yes, ses snart! :)

      Radera
  43. Hej!
    Underbar sida för oss som vill äta nyttigt men ändå gott!!
    Jag undrar om man kan byta ut äppelmoset på dina proteinbiscotti/saffran och pepparkaka, hittar inte osötat äppelmos i någon affär?? Nått tips?

    Tack för underbar inspiration:)
    //Erica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Jag vet faktiskt inte. Men önos har ett äppelmos som är sötat med sötningsmedel, det kan du använda, alt göra eget äppelmos genom att koka äpplen (utan vatten i kastrullen) och sedan puréa dem. Det finns recept på bloggen :)

      Radera
  44. Hej Susanna!
    Har testat göra dina småkakor bland annat banan och blåbärsproteinkakor. Men de blir aldrig krispiga utan sega, även om man låter de svalna helt på galler. Jag utesluter proteinpulvret som du har i, kan det ha någon betydelse?

    Mvh
    Emilia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Blåbärsproteinkakorna blir inte krispiga utan är mjuka :) Det är bara paranöt & choklad kakorna samt havre & russinkakorna som blir krispiga. Se till att ha dem i ugnen tillräckligt länge så att de torkar. Det borde inte ha någon betydelse om du utesluter proteinpulvret men ha i lite mindre vätska då, annars blir de för fuktiga....

      Radera
  45. Fyfan vilken bra sida! You rock!!

    SvaraRadera
  46. Hej! Jag har en vän som starkt misstänker att hon har fått candida (dvs i hela kroppen). Jag hittade din sida idag och den verkar grymt bra. Jag tror att hon kan använda många av dina recept??? Jag vore väldigt glad om du kunde komma med lite tips.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Menar du tips på vad man bör äta om man har candida, eller vad tänkte du på?

      Radera
  47. Hej!
    Finns mycket spännande här på din blogg.:) Tänkte satsa på vasan nästa år och har förstått att jag kommer att måsta börja äta bättre. Märker att du har proteinpulver i många av dina recept, men finns det inga alternativ? Jag har aldrig lyckats fastna för varken pulver, energidrycker eller barer utan skulle vilja kunna göra nyttiga, effektiva "efter-tränings-mål" själv utan allt sådant men det är inte så lätt att hitta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anledning att jag har proteinpulver i är ju för att protein är viktig för återhämtning och uppbyggnad av muskler. Om du inte vill äta kvarg, keso, kött/fisk/fågel/ägg till mellanmål, är proteinpulver ett smidigt alternativ.
      Du kan dricka aminosyror också för att ge din kropp det den behöver för att inte bryta ner musklerna under långa träningspass.

      Radera
  48. Hej! Måste bara berömma dig för en underbar sida med fantastiska recept! Du berättade om att du haft problem med lite för hårt dietande förut..tänkte ifall du kan svara på en fråga gällande, ja man kanske ska kalla det dietande.. Det här med att ligga på kaloriunderskott, hur länge bör man hålla på med det innan man bör återgå till det normala? Tar ämnesomsättning skada av att ligga på kaloriunderskott för länge? Bör det handla bara om x antal veckor, eller kan man hålla det längre, månader t o m? När man under deff ligger på underskott, orkar kroppen omvandla fett till muskler eller bränner den bara bort fettet? Tacksam för svar, om du förstår mina frågor ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket!
      Ja kroppen kan ta skada av att ligga på ett för lågt kaloriunderskott för länge. Ofta brukar en diet vara i mellan 12-24 veckor. Din ämnesomsättning kommer sjunka under en diet, det är normalt, men börjar du inte successivt äta mer kan kroppen ta stryk.
      Kroppen omvandlar aldrig fett till muskler, det är två helt olika sammansättningar. Däremot kan du bränna fett samtidigt som du behåller dina muskler, det är det man är ute efter under en diet.

      Radera
    2. Ok, har fått för mig att ´fett omvandlas till muskler´ men det stämmer alltså inte, utan man bygger muskler och bränner fett helt enkelt :) Men vad skulle du säga är det effektivaste sättet att ändra på kroppssammansättningen? Jag är ganska tränad och vill bli av med lite mer underhudsfett, ska man ligga på kaloriunderskott eller äta normalt och träna tungt såklart? :)

      Radera
    3. Nej det stämmer inte.
      Styrketräna, kör cardio (hiit) och ät bra. Vill du bränna fett måste du ligga på ett energiminus, men träna fortfarande tungt :)

      Radera
    4. Ok tack, fortsätter köra på då :)

      Radera
    5. Hej igen :) vet du jag kom på att jag tappade bort min ursprungliga fråga..det jag menade fråga var att efter hur lång deff bör jag avbryta för att återgå till att äta normalt? De flesta deffar väl inför en tävling tex men jag har ingen deadline utan vill bara se bättre ut ;) Och hur lång tid bör gå innan man påbörjar en ny deff?

      Radera
    6. Det beror ju lite på ditt mål och när det ska vara uppnått. Det kan vara bra att sätta upp ett konkret mål och ett slutdatum, annars är risken att man fortsätter för länge. Jag skulle inte rekommendera mer än 5 månader om du inte ska tävla. Du bör låta kroppen återhämta sig, men hur länge du bör värna beror på hur hårt du behövt köra. Det tar minst lika lång tid som du dietat för ämnesomsättningen att återhämta sig...

      Radera
    7. Ok tack så mycket för svaret! :)

      Radera
  49. Hej! Har precis börjat ett hälsosammare liv och idag hittade jag din blogg och vilken blogg sen! Så mycket inspiration till en nybörjare som mig =) Jag har skapat ett riktigt sockerberoende under min utmattningsdepression och det i samband med antidepressiva blev ju en rejäl viktuppgång närmare bestämt 25 kilo. Nu hoppas jag kunna vända detta med ett hälsosammare sätt att tänka. Vad är din erfarenhet att sockerberoende och ssri preparat i samband med viktnedgång?
    Återigen Tack för en bra blogg!
    // Karolina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vad jag förstår så kan ssri preparat göra det lite svårare att gå ner i vikt, men mycket handlar om den mentala aspekten. Om du bestämmer dig för att bryta ditt beteende och hittar nyttigare alternativ som du tycker är goda så går det absolut att gå ner i vikt. Tänk på att få in motion, hitta nyttigare alternativ och sätt mål och delmål. Du kommer klara det!!

      Radera
    2. Tack för svaret och peppningen =) Ser fram emot min nya livsstil =)

      Radera
  50. Ps. Jag lånade ditt recept på chokladbars till min profil på GI Viktkoll och länkade till dig. Dom var grymt goda by the way! Ska prova byta ut havregrynen mot rågflingor så det blir lite lägre GB =)

    SvaraRadera
  51. Hej Sanna

    Det är mkt prat om The Calorie Myth, rekommenderar verkligen att läsa boken. Tyckte det vore en bra tema för din blogg o veta vad du tycker om det, kanske kopplat till Metabolic Damage?
    Microsoft Research: The Calorie Myth & 6 Reasons …: http://youtu.be/e5ewexMZ1-o

    Ha det fint! David

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej David!

      Tack för tipset, ska genast kolla på den videon! :)

      Radera
  52. Hej, har precis hittat din blogg och testat några recept, gjorde dina wraps igår och blev väl mindre hållbara, men smakade som tur var bra! :)
    I alla fall så har jag en liten fråga, om du skulle kunna säga vilka hemsidor som du besätller från när du har lite mer ovanliga saker i maten? Har sett några när jag bläddrat igenom men inte hittat dem igen,, Tacksam för svar!

    Väldigt bra och inspirerande blogg förresten!

    Ha det!

    //Alex

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag beställer alltid från Iherb.com. Använder du koden TMC520 får du 10USD rabatt på ditt köp :)

      Radera
  53. Tack för en toppen sida :) jag har provat många av dina recept och har älskat dem allihopa :) en fråga, vart i Stockholm har du köpt nutella stevia?
    Mvh/patricia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :)
      På Coop Lidingö Centrum :)

      Radera
  54. Hej och tack för dina goda recept! Fastnar ofta och söker nya recept att pröva. Nu råkar jag ha en mamma som är allergisk mot havre, nötter, mandlar. Det känns tråkigt att inte kunna bjuda henne när jag testat ett nytt recept. Vad kan jag byta ut dessa ingredienser mot? Och hur mycket påverkas näringsinnehållet då? Mvh/ Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Det är svårt att säga och beror lite på vilket recept det är. Det finns sesammjöl (från Funksjonell mat) som är bra att baka med. Havregryn går att byta mot mjöl men både konsistensen och näringsvärdet blir annorlunda....det är svårt att säga generellt vad du kan byta mot när det beror lite på vilka andra ingredienser som är i receptet...

      Radera
  55. Hej !

    Hittade dig på linkd-in och så länken till din sida, fantastik underbar bra är den! Mycket inspiration, härligt!

    mvh / Lisen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lisen!

      Vad roligt att du hittade hit, välkommen :)

      Radera
  56. Fantastisk blogg!! Älskar själv att experimentera med nyttiga recept. Men jag har en fråga om muskel tillbyggnad. Speciellt i glucius maximus ( vet inte om jag stavade det rätt). i början de första 7 månaderna såg jag stor skillnad och tillökning men nu har jag slutat (har mätt) få tillökning de senaste 4 månaderna. jag tränar den två gnr i veckan. På varje tränings pass så försöker jag öka vikt, antal sett ,reps. och varierar övningar var tredje vecka. Jag äter ca 100 gram protein per dag. Jag blir hela tiden starkare vilket som är det viktigaste men undrar ändå. Mina andra muskler växer eller vad man nu säger ;) Är det möjligt att det inte går att utöka muskelns massa mer? Vet att det förmodligen är väldigt svårt att svara på men skulle vara glad för tips:) Tacksam för svar! Ännu en gång fantastiska recept!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket :)
      Ja det är lite svårt att svara på såhär på rak arm, men om du slutat se resultat på måttbandet, kan det vara så att du tappar fett samtidigt som att du format rumpan så att det på måttbandet ser ut som att det står stilla men att rumpan ändå blir större?
      Har du testat att byta övningar? Ändrat i kosten (mer protein kanske?)......

      Radera
  57. Hej Susanna,
    först och främst, tusen tack för att du skriver din blogg, den är verkligen inspirerande! Då du verkar kunna mycket om det här med träning och kost så har jag en fråga jag skulle vara så tacksam om du vill svara på.
    Jag jobbar som akrobat och har en stor utmaning framför mig, då jag tillsammans med min man ska åka från New York till Tyskland nu för att lära oss en ny akt, vilket är ett rullskridskonummer på ett bord. Hur som helst, jag måste gå ner till åtminstone 54kg och när jag började dra ner på kalorierna vägde jag 59kg. Jag gjorde den där beräkningen för att se mitt basala behov + hur aktiv jag är osv och drog sedan av 500 kcal. Jag är 162cm och har hållit i det här i snart en månad, men bara gått ner ett kg!! Så frustrerad. Jag tycker mig ha lätt för att bygga muskler och tränar tillsammans med min man 4-5 styrkepass i veckan. Jag ser en del skillnader kroppsmässigt, men då jag verkligen behöver tappa i vikt (förstås helst i fett) blir jag lika besviken varje gång jag nu ställer mig på vågen och det två veckor irad har stått helt stilla. Jag äter 1560kcal, varav 156gr protein(2.6gr per kg kroppsvikt), 117gr kolhydrater och 52gr fett. Vad gör jag för fel och vad kan jag göra för att faktiskt gå ner i kg (jag skulle i normala fall strunta i vad som står på vågen, men i det här fallet har det ju en betydelse)?? Vore så himla glad om du ville skriva en liten rad. Tusen tack igen för att du är en sådan inspiration! /Emelie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emelie!

      Det är jättesvårt för mig att säga vad det beror på, men om du står still i vikt (du borde helst mäta fett% inte enbart vikt) under en längre tid så är det ett tecken på att kroppen vant sig vid den mängd träning du gör och den kalorimängd du intar. Du bör göra någon form av ändring i antingen kosten och/eller träningsdosen.
      Kan det vara så att du tappar fett men att du byggt lite muskler eftersom du har lätt att bygga? Och att det är därför det ser ut som att det står stilla på vågen trots att du kommer i bättre form?

      Mvh Sanna

      Radera
  58. The LIMU Company is America’s Market Leader in providing a Liquid Nutritional Seaweed Supplement and we are proud Independent Promoters of The LIMU Company.

    Natural energy booster

    SvaraRadera
  59. Hej,

    Jag följer dina recept och träningsinspirerade råd. Blev galet glad nu när du hade recept för crockpot också. Jag hoppas att du framöver vill lägga upp fler goda, nyttiga och gärna träningsmässigt anpassade recept när man försöker hålla dieten lite också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Magnus!

      Jag kommer regelbundet lägga upp fler recept på bloggen för att underlätta matlagningen, även under diet ;)

      Radera
  60. Hejsan! Tack för en fantastisk sida. Det är lätt att känna sig hälsosam utan att det tar lång tid genom att följa dina råd o recept :)
    jag vill satsa mer på styrketräning o hittade på din sida följande måltidsförslag innan träning som ej involverar bröd. (Har jag bröd hemma äter jag det dygnet runt så vill sluta med det :) dock till min fråga. Skulle du vilja speca förslag på mängderna oxå? Jag är 1.74 väger ca 79 kg.
    - Gröt med mjölk och bär/frukt och en proteinsmoothie
    - Proteinsmoothie med havregryn, bär och proteinpulver
    - En fruktsallad med kesella

    Tack på förhand!
    Martina

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...