onsdag 14 november 2012

Proteinfluff: Casein fluff vs whey fluff

Proteinfluff, denna underbara kreation! Många av er som tränar och äter en hel del proteinpulver har säkert redan stött på detta men jag tänkte ändå förklara hur man gör och skillnaden mellan ett proteinfluff gjort av whey eller casein.

Fluff är helt enkelt proteinpulver som man med en elvisp vispar till en gräddliknande konsistens, med eller utan bär, och av relativt lite pulver kan man få en hel skål full med fluff. Man blir med andra ord ganska mätt på väldigt lite kalorier, något som kan vara bra om man av någon anledning vill hålla sitt kaloriintag nere.

Fluff av caseinpulver:
Casein kan man "fluffa" med eller utan bär. Det finns en massa sätt att göra det på men så här bukar jag göra.
Utan bär blandar du bara pulvret med tillräckligt med vatten eller mjölk för att få en tjock grynig massa. Ställ in geggan i kylen i minst 10 minuter. Ta ut och vispa med en elvisp eller ballongvisp i ett par minuter tills det blir fluffigt. Tillsätt eventuellt mer vatten allteftersom om det behövs.
Med bär mixar du bara frysta (eller lätt tinade bär) med stavmixer tillsammans med geggan innan du vispar med elvisp.
Fluff av whey:
När man använder whey måste man använda sig av bär för att få bästa resultat. Du mixar helt enkelt proteinpulver och frysta bär med en stavmixer till en geggig massa. Tillsätt därefter vatten eller mjölk medan du vispar med elvisp. Ju längre du vispar desto fluffigare blir det. Du kan också tillsätta lite xanthan gum för att fluffet ska hålla sig lite bättre.
Ett fluff på whey får med "substans" om ni förstår vad jag menar och mixar du mycket bär blir resultatet nästan som glass :-)

Fluff kan man ha som topping på gröt, pannkakor, våfflor, proteinbakelser, som fyllning i rulltårtor/crêpes eller helt enkelt äta det som det är direkt ur skålen.



Min vän Anna från Proteipow har gjort en jättebra artikel med en guide och recept på proteinfluff på Bodybuilding.com's hemsida. guide till proteinfluff. Den artikeln hittar ni HÄR.

Vad brukar ni göra med proteinfluff?


55 kommentarer:

  1. Jag har försökt mig på fluff med kasein utan bär ett antal gånger, men lyckas aldrig få upp det speciellt mycket. Har fått en liten luftig konsistens men inget så där jätte gottit fluff. Har provat alla konstens regler. Undra vad jag gör för fel?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hmmm, kanske du använder för mycket vatten? Det brukar göra att det inte blir så fluffigt. Använder du frysta bär? Kolla in länken i slutet av inlägget, där finns recept. Om du följer det så ska det nog funka :-)

      Radera
  2. Nu har jag handlat så jag kan baka en del av dina recept. Men jag saknar ännu mandelsmör. Har för mig att du skrivit någonstans att man kan mixa mandel i mixern och sedan tillsätta lite vatten. Stämmer detta?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mandelsmör gör du genom att först rosta nötterna lätt i ugnen. Sedan köra dem i en matberedare tills det blir ett smör :-) Du kan nog Googla på det för att se instruktioner på hur man gör...

      Radera
  3. Svar
    1. Eller hur! Love it....använder det på typ allt :-)

      Radera
  4. haha, jag är så lat så jag orkar aldrig vispa mer än en minut. men gott blir det ju ändå, borde kanske prova att vispa längre så man "får mer" att stoppa i munnen när det är dags för kvällsmålet. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det, framförallt om du vispar vassle med bär och lite mjölk...det blir världens fluff!!

      Radera
  5. Blir en tur till proteinbutiken i helgen ser jag. Måste prova fluffet. Använder du samma smet till pannkakor som till våfflor?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det tycker jag du ska göra :)
      Ja det brukar funka att använda samma smet. Kolla mina havre/blåbärs-pannkakor, den smeten funkar bra till våfflor. proteinbutiken har äben en pannkaksmix som jag ofta gör våfflor av :)

      Radera
  6. Har gjort två försök, men lyckas ändå inte få till något stort gottit fluff. Du får komma hem till mig o visa hur man gör=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad trist :( Vad har du för proteinpulver?

      Radera
  7. Jag har Body Science från mmsports.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du Diet Fuel eller 100 % Casein? Diet fuel kommer inte funka, det ska helst vara micellärt casein. Kolla på innehållsförteckningen :)

      Radera
  8. Det är Casein jag har. Ser så gott ut att få till ett sånt riktigt fluff. Har försökt idag med, men tror jag ger upp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad trist...prova en gång till :) Mixa 100 g frysta bär med casein och någon matsked vatten tills det blir geggigt. Ta sedan en elvisp och börja vispa, häll på någon tsk vatten åt gången och fortsätt vispa tills det blir fluffigt. Jag håller tummarna!

      Radera
  9. Måste bara säga att dina recept är helt magiska och ger massor av inspiration!! Har provat att fluffa enligt ovan och det funkar kanon - provade också att när man fluffar caseinet andra gången att blanda ner ca: 3/4 dl lättkvarg i och vispa --> mouse ^^ Hett tips för lite mer "lyxkänlsa".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Cecilia!

      Tack så mycket!! Jag testade faktiskt också härom dagen att ha i lite kesella....score! Gud vad gott det var!!! Vi tänkte lika ;)

      Radera
  10. Ha ha ja tänk vad som hänt sedan jag pillade ihop detta för snart 13 år sedan.
    Har haft säkert 100 klienter från hela Sverige som varit och lärt sig detta recepts.
    Idag när jag stöter på så ler jag bara :-)
    Kul.
    Det var dessutom innan internet gjorde sitt riktigt intrång :-)
    All heder till dig som fortsätter att utveckla konsten att äta gott och hålla god form.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är ett geni, det är allt jag kan säga :)
      Det är sjukt vad detta "receptet" har spridit sig...nu finns det till och med artiklar på www.bodybuilding.com om fluff :)
      All heder till dig 8och din familj) för att ni är så fina förebilder!

      Radera
    2. Tackar ödmjukt:-)
      Men skall hedra dig och dina kunskaper så snart jag kan, med ett matlagningsprogram ;-)

      Radera
  11. Tack för tipset! Har alltid velat göra fluffet och det funkade super bra om man följde dina steg :) Var riktigt gott på gröten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det gott? Jag brukar äta det till kvällsmål med lite riven kokos över, eller som du gjorde, ha det på gröten eller muggkakor :)

      Radera
  12. Måste bara tipsa om att fluffa på äggvita - det blir gigantiskt :D
    *Vispa 100g/3 st äggvitor tsm med ca: 100 g hallon (frysta)& stevia m elvisp
    *Blanda i 1 skopa (30 g) whey och 2 tsh funlight och ca: 1 msk vätska och vispa vidare

    Grymt gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har hört flera som gjort så, men jag har inte testat själv, ska absolut testas! :)

      Radera
  13. Hej!
    Vad motsvarar en skopa casein i dl? Och hur många gram är en skopa? Hur mycket casin/frukt/vatten brukar du ha i en portion fluff?
    Tacksam för svar, älskar dina recept!
    Med vänlig hälsning, Rebecca

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det beror på pulver, men 1 skopa är väl drygt 0,6 dl.
      Skoporna är olika beroende på märke och pulver men i det jag använder är 1 skopa ca 25 g.

      Jag kör 25-30 g casein, ca 100 g bär och börjar med 0,5 dl vatten och tillsätter mer vid behov :)

      Radera
  14. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  15. Do you know if its possible to substitute the casein with a thickening agent like lecithin or glucomanna? Or something else?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi! I don't think this will work without any type of protein powder....

      Radera
  16. All suggestions are very useful for health because proteins are essential for our health, but we have to eat raw vegetables to increase vitamins in our body.

    buy dissertation online

    SvaraRadera
  17. Jag heter Jehonna Bekteshi från Lund. Sedan den 21 mars 2019 var mitt kärleksförhållande stort kärleksfullt och förtroende, precis direkt efter Covid-19s utbrott har min make agerat så fruktansvärt fusk mot mig, det finns ingen öppenhet och sanning i äktenskapet från min kärlekspartner lurar och ser några andra kvinnor där ute, jag älskade honom så dyrt och jag vill att han ska älska mig på samma sätt, men han fortsätter att fuska, han är inte konsekvent och tar ansvar som hemman, inget barnstöd, vi har två barn tillsammans, Jane och Terry är så härliga barn, de frågar mig hela tiden när kommer pappa att återvända hem, jag måste övertyga dem om att deras far gudar ett jobb i västra länder och de har velat se sin far igen, Jag försökte allt mitt bästa för att söka hjälp för att få honom hem, min man lämnade hemmet för cirka 11 månader sedan, inga textmeddelanden och inga telefonsamtal från honom och han blockerade mig, jag kan inte kontakta honom igen, jag trodde aldrig på kärleksförtryck med ljus tänder a och andra material kan föra tillbaka min man hem, tills min mycket goda vän presenterade mig för en bra man som heter Dr.Oduduwa love spell channel, jag kontaktade honom och inom några minuter fick jag svar och han berättade för mig allt detta krävs och procedur för att delta i kärlek stava framgångsrikt. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och vägledning under bönprocessen för förtrollning av kärlek. det var enkelt och enkelt att förstå snabba svar är säkra. inom några timmar är det gjort och jag fick ett telefonsamtal från min kärleksman som har så länge inte kunde ringa mig på telefon och han ringde mig direkt omedelbart efter att all kärlek stavaktivering har lyckats. detta kan hända med någon om du tror att prova idag. Jag är väldigt nöjd med min familj tillsammans eftersom jag gör alla åtgärder för att få honom tillbaka. Jag älskar min man så mycket, jag var redo att göra allt mänskligt möjligt för att få honom tillbaka till mig. vi har båda framtiden tillsammans och jag kan inte släppa honom. Idag är jag väldigt glad att jag har honom mycket nära mig just nu med mer kärlek och förtroende för vårt kärleksförhållande mer än någonsin tidigare. Allt tack till Dr.oduduwa kärlekstempel för brådskande lösning för att få tillbaka ex kärlekspartner. han hjälper dig att lära dig och utveckla bättre sätt att hantera de frågor som står i vägen för dina kärlekslivsmål.
    kommunicera e-postmeddelande till Dr.Oduduwa nu dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

    SvaraRadera
  18. If you are looking for a Daycare center that can help your child to learn. Feel free Visit Little Assets to know more about our Services.

    SvaraRadera
  19. Sky experience provide cash loans from € 5000 to € 50000, and we also finance projects from € 50000 to € 300,000 at an annual rate of any person or company needing a loan. money to meet some of their needs.

    If you need help, please tell us how much you need and the desired

    repayment period. Fast credit and endless stress of payment.

    visit our website

    ( https://skyexperienceloan.com) ili e-poštom. contact@skyexperienceloan.com

    Quick Reply

    SvaraRadera
  20. Get 30% Off On Labor Takeoff Services In USA. https://www. realestimateservice.com/labor-takeoff/

    SvaraRadera
  21. Construction businesses take a lot of time to grow and deliver their intended profits. During this time different factors come together to provide for the business. Among them is writing the required business plan. This plan consists of a number of different documents such as the business goals and road maps. It helps with various manners to facilitate managing a construction company and its overall growth. The article includes 12 of them while many more also exist.
    https://www.realestimateservice.com/blog/cost-estimation-services/

    SvaraRadera
  22. Thanks for sharing beautiful content. I got information from your blog.keep sharing

    SvaraRadera
  23. Just checkout our new blog post about SEO Services

    SvaraRadera
  24. Thank you for this interesting post
    Are you a UK university student and Tensed about your Case Study Help Online in UK? Don’t worry; we offer all college and university students the best case study writing services. Get top-quality Assignment Help UK services from Casestudyhelp.com now!

    SvaraRadera
  25. Thank you for this Article, It's really very useful for me. Click Here Foot Doctors Podiatrist

    SvaraRadera
  26. I like your all post. You have accomplished uncommon work. Grateful to you for the data you give, it helped me an exceptional plan. I need to have essentially more sections or so from you. Also get our

    SvaraRadera

  27. Health refers to the overall state of well-being, encompassing physical, mental, and social aspects. It involves the absence of illness or injury, the ability to cope with life's challenges, and the pursuit of a balanced and fulfilling lifestyle. Achieving and maintaining good health requires a holistic approach, including proper nutrition, regular exercise, mental well-being, and positive social connections.
    virginia uncontested divorce
    virginia personal injury settlements
    uncontested divorce in va
    uncontested divorce in virginia






    SvaraRadera
  28. I agree with you. Get online Writing Case Study Assignment Help services from casestudyhelp.com. We offer the best online case study help for college and university students. We help you achieve the best score on your assignments. We provide 24/7 support. Contact us now!

    SvaraRadera
  29. Get no 1 case study help free in UK from casestudyhelp.net today! At Case Study Help, We Help You Ace Your Assignments with the Best Case Study Writing Service. We are available 24/7 for college and university students. Hire your excellent experts from us! Visit us today!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...