Ingredienser och redskap

Detta är de ingredienser jag använder mest när jag bakar och alltid har hemma (skrolla ner för info om proteinpulver):
HÄR hittar du en liten guide till butiker i Stockholm jag ofta handlar på.
Här finns ett inlägg om mjöl.

I skafferiet
Foto: SVT bild

Havremjöl: jag maler eget av havregryn i en matberedare eller med stavmixer
Rårismjöl/Rismjöl: Finns att köpa på Coop eller i hälsokostbutiker.
Kikärtsmjöl: Passar bäst till mer matiga bakverk samt till paj/pizzabottnar. Finns att köpa i hälsokostbutiker men har även hittat det på Coop bland mjöl (märket Biofood).
Kokosmjöl: Passar mycket bra till glutenfri bakning och innehåller i stort sett inga kolhydrater, har fullt med fibrer och smakar lite sött. Suger åt sig mycket vätska. Kokosmjöl hittar du i vanliga livsmedelsbutiker (Ica, Coop, Hemköp, CityGross) eller i hälsokostbutiker typ "Life". Både Risenta, Kung Markatta och Sevan har bra kokosmjöl.
Fiberhusk: Binder mycket vätska och "håller ihop" glutenfria bakverk. Innehåller nyttiga fibrer. Finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker i den glutenfria hyllan.
Xanthangum: Samma som fiberhusk, håller ihop glutenfria bakverk så att de inte faller sönder. Fungerar som gluten gör i mjöl. Jag hittade det på "Ecoist" i Stockholm men kan även beställas på Internet.
Mandelmjöl: Ger en nötig smak och lite krispig konsistens i bakverk, bra vid glutenfri bakning. Risenta har ett bra mandelmjöl som finns i vanliga livsmedelsbutiker. Man kan också mala eget av mandlar i en matberedare.
Stevia Strö: Jag använder mest ICAs och använder istället för socker (motsvande mängd som det ska vara socker i recept)
Sukrin: Används på samma sätt som Stevia strö
Sukrin melis: Som florsocker (men sockerfritt), jag använder det i bakverk och till frosting
Sukrin Gold: Sockerfritt brunt socker, smakar som farinsocker och ger fin smak till kakor och bakverk
Chiafrön/vallmofrön/linfrön Finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker
Kakao: Vanlig kakao (typ Fazer ögonkakao eller Icas/Coops) funkar utmärkt
Smakessenser, typ DENNA eller DENNA
Bönor: Kan verka konstigt men bönor ger bakverk en krämig konsistens utan att smaka bönor :-)
Kokos: Jag använder både flingor, kokosolja och hemgjort kokossmör
Nötsmör: Jag ÄLSKAR nötsmör och mina tre favoriter är Mandel/hasselnötssmör , vit mandelpasta och jordnötssmör. Finns ofta på Konsum och i vanliga livsmedelsbutiker men även i hälsokostbutiker.
Nötter: Favoriter i bakning och matlagning är pistage, valnötter, mandlar och paranötter
Äppelmos: Jag använder mest och helst DENNA

I kylskåpet

Bild från lchf.se

Kesella 1%
Keso
Grekisk yoghurt, typ Fage 0%
Ägg
Mjölk: Jag använder allt från vanlig mjölk till ris/havre/soja och mandelmjölk
Cream cheese: Funkar bra i cheesecakes och till frosting på muffins och mjuka kakor
Naturell lättyoughurt: Använder jag till såser/dressingar samt i bröd.

 



72 kommentarer:

  1. Hej! Varköper du ditt cocosmjöl?:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag köper det på hälsokostaffären, "Life" och "Hälsokraft" brukar ha det. Har även hittat det betydligt billigare på City Gross. Jag använder märket Aman Prana.

      Radera
  2. Hej.
    Har hört att alla proteinpulver inte tål värme, då "försvinner" proteinet. Tål det proteinpulver som du använder värme??
    Tack för trevliga recept

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag svarade på en liknande fråga i ett tidigare inlägg så jag kopierar det svaret :-)
      Det stämmer att det varit en del diskussioner om att proteinpulver denaturerar när det tillagas men att det denaturerar betyder bara att strukturen förändras. Det betyder INTE att näringen eller innehållet förändras. Samma sak händer med t.ex ägg och kött när det tillagas. Så länge du inte utsätter proteinpulvret för EXTREMT höga temperaturer (det ska man ju inte med något protein egentligen) så är det ingen fara.
      Det finns speciella "bakproteinpulver" men så vitt jag förstår är det bara så att de tål LITE högre temperaturer än andra proteinpulver. Jag bakar aldrig i mer än 175 C och då fungerar det proteinpulvret jag använder utmärkt :-)

      Radera
  3. Tack för recepten och ideér!
    Har funderat på om man kan göra egna barer för om man läser innehållsdeklarationen så kan man hitta en hel del socker i de som finn i affärerna, vilket jag ju inte vill.
    Sedan så hade jag en granne i studentkorridoren som gjorde fluff nästan varje kväll och det var gott så jag har funderat på vad man ska använda för att göra det. nu är det bara att handla och testa så kan man göra egna varianter och testa lite :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, jag gillar inte heller de fabriksgjorda proteinbarsen, mycket bättre att göra egna.
      Ja, bara att experimentera lite i köket, det är då man kan få fram mästerverk! ;)

      Radera
  4. Hej!
    Xanthan gum är slutsåld på den sidan som du har länkat i vissa recept. Vet du någon annan bra sida som säljer denna? Vart inne på goodstore.se men där var frakten dyrare än produkten och jag kunde heller inte finna några av de andra produkterna som behövs till dina recept. Vet du möjligtvis någon sida där man kan hitta xanthan gum men där man även kan hitta osötad äpplemos, kakaonibs, vit mandelpasta samt sockerfri vit choklad, så att jag slipper beställa från flera olika hemsidor.

    Tacksam för svar!

    Vänliga hälsningar,
    Sara.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sara!
      Jag köper själv xanthangum på Ecoist i Stockholm så jag vet inte riktigt om andra siter där man kan köpa det.
      Osötat äppelmos köper jag på Konsum (i hälsokosthyllan) men även hälsokostbutiker har det. Om du inte hittar det funkar det kanon med barnmats-äppelmos, den är osötad.
      Kakaonibs brukar också finnas i hälsokostbutiker, det är helt enkelt krossade kakobönor. Vit mandelpasta köper jag också på Konsum, även där hälsokosthyllan eller på hälsokostbutiker. Sockerfri vit choklad hittade jag på Hemköp men har sett det på andra butiker som Sabis och Ica.
      Hoppas det hjälper :)

      Radera
    2. Hej!
      Tack så jättemycket! :D Men jag tror nog att ni har lite större utbud i era livsmedelsbutiker än vad vi har här, i lilla Ängelholm, haha :)Men jag ska ge mig ut på nytt, hehe!

      Radera
  5. Hej!
    Jag har precis fått reda på att min gamla mandelallergi jag hade som yngre men gått över fått ett omtag = mandelmjöl blir ett stort nono för mig - kan man byta ut detta mot något annat nötmjöl? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, du kan använda vilket nötmjöl du vill och tycker om (hasselnötsmjöl, cashewnötsmjöl etc) :)

      Radera
  6. Hejsan, då du är insatt i det här så undrar jag om du har någon koll på proteinpulver som inte innehåller ägg eller nötter? Jag är nämligen allergisk och har inte stor koll på tillskott på något sätt, tycker det är svårt att hitta - speciellt när jag är allergisk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vassle, cesin, soja och i stort sett alla vegetabiliska proteinpulver innehåller varken ägg eller nötter. Vissa pulver produceras kanske i anläggningar där de även hanterar nötter men det är inga nötter i pulvrena.
      Vassle (whey) är ett bra proteinpulver att börja med tycker jag :)

      Radera
  7. Hej!

    Först och främst-sjukt bra blogg! är så inspirerad att jag vill pröva att laga allt!
    Jag bor i oslo och tänkte passa på att köpra med mig proteinpulver då jag är i sverige i helgen.
    Jag tänkte beställa de du tipsar om Whey complete choklad och vanilj. samt casein choklad och vanilj. Det enda problemet var att chokladsmaken verkar vara slut på hemsidan... Tänkte höra om det skulle funka lika bra med Super Protein Complex, eller om du har något tips på var jag kan whey-pulvret. Har gjort misstaget förr att ta andra smaker men choklad sviker ju aldrig...

    Mvh Linnea!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linnea!

      Tack så mycket för din fina kommentar :)
      Jag tror att gymgrossisten även säljer Proteinbutikens pulver whey complete. Super Protein complex är jättegott att dricka men det är inte lika bra att baka med och kakorna får inte samma konsistens om du använder en blandning av casein och vassle (som super protein complex är).
      Hoppas du får tag i pulvret, annars funkar det flesta Whey-pulver bra :)

      Radera
  8. Hej! Toppenblogg! Om man inte tränar alls, är det ändå smart att lägga proteinpulver i allt? Eller tillför det bara onödiga kalorier?
    /Lina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och tack!
      Absolut! Protein är det näringsämne som mättar bäst så att tillsätta protein till bakverk och liknande gör att du håller dig mättare och kan hjälpa till vid viktminskning eller om man vill behålla vikten :)

      Radera
  9. Hej Susanna,

    Jag är mega känslig mot laktos, soja, ärtor m.m och vill så gärna baka några av dina recept med proteinpulver men jag tycker det är en djungel! Så min fråga är om du kunde tipsa om något bra, som är både bra att baka med och fluff och shakes?

    Tusen tack på för hand :-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Det är definitivt svårare om du är allergisk. Det enda proteinpulver jag kommer att tänka på ägg äggprotein. Jag har själv inte bakat så mycket med det men jag tror att det ska funka istället för casein. Istället för vassle i min abakverk kan du prova att byta det mot en blandning av havremjöl och mandelmjöl.

      Tyvärr är det bara mjölkprotein som kan göra fluff :( Men du kan absolut ha äggprotein i shakes :)

      Radera
  10. TUSEN TACK för att du svarade så fort!
    Kommer absolut att pröva baka nu :-)

    Ha en super kväll :-D

    SvaraRadera
  11. Hej!
    Vilken kanonblogg du har, väldigt inspirerande! :)
    Min sambo är bl.a väldigt allergisk mot mandel, nötter och stenfrukter och i de flesta recepten ingår det något av ovanstående. Jag undrar om det går att byta ut mandel/kokosmjöl mot vanligt mjöl? Kanske har du tips på bättre alternativ än vanligt mjöl?

    /Ida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ida!
      Tack så mycket! Du kan byta ut mandelmjöl mot havremjöl (som du maler själv) och du kan även testa att byta kokosmjöl mot tex bovetemjöl eller en blandning av bovetemjöl och havremjöl. Jag har inte testat själv men det borde funka :)

      Radera
    2. Hej!
      Det fungerade alldeles utmärkt att byta ut mjölsorterna, blev riktigt gott. Tusen tack för tipsen!

      /Ida

      Radera
    3. Åh vad roligt att höra, toppen!

      Radera
  12. Hej. Jag tycker verkligen om din blogg.
    Jag går på en diet nu och samtidigt ÄLSKAR jag att baka. så man kan baka detta med gott samvete? :)

    Har inte testat nått av det än, men de kommer inom kort. Ska bli riktigt spännande :) och kul att det finns glutenfritt också, då kan jag baka lite till min lillebror.

    tack så jätte mycket!
    /Hanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Hanna!

      Tack så mycket. Ja du kan absolut baka med gott samvete. Beroende på avd du går på för diet kan du absolut hitta flera recept som passar dig :)

      Radera
  13. Hej Susanna!!
    Jag hörde dig på P4 Extra hos Lotta och blev så nyfiken på mugg-kakorna. Så jag måste berömma din blogg och alla recept.. Herregud hur kommer du på allt Leer!
    Jag tog en sväng till City Gross och inhandlade lite av ditt skafferi, så jag testade din Choklad mugg-kaka med kesella m.m. Å tänkte, ah jag gör två för jag var lite "sötsugen" men blev ju proppmätt ha ha!!
    Jag hittade inte pumpapuré men läste här nu efteråt att äpplemos går lika bra. Jag hade Önos lågkalori Jordgubbssylt hemma som jag rörde ihop med Kesella som topping på muggkakan och det funkade bra det med.
    Jo, det proteinet du använder Whey Complete är det snäppet bättre än Pure Whey Plus? Jag använder dxb:s produkter.
    Jag ska prova mer av dina recept fram över.

    Tack för en kanonbra blogg!

    /Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maria!
      Tack snälla, vad glad jag blir!!

      Visst är det häftigt att man bli så mätt!? Det gör ju att man inte kan äta hur många som helst ;)
      Jag har aldrig testat dbx produkter men de är säkert bra. Jag köper whey complete för att jag gillar smaken och att det är bra kvalitet. Så länge det smakar bra så kan du använda vilket pulver du vill :)

      Radera
  14. Har du testat några andra smaker av Whey Complete? Är lite nyfiken på tutti frutti och persika/mango, men tråkigt om man inte gillar smaken och har ett helt kilo att göra av med och det fanns inga kommentarer om smakerna på proteinbutiken...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Ja, jag älskar päron/vanilj och cappuchino!! De andra är goda men jag tröttnar ganska fort, så vanilj och choklad är klassikerna och sedan köper jag cappuchino och päron/vanilj för att variera mig :)

      Radera
  15. Hej! Jag funderade över ifall det går att byta ut whey vanilj mot cassein vanilj i dina morotsmuffins? Har bara cassein hemma.

    Alla recepten ser supergoda ut, vill baka alla!!

    Mvh Cecilia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Det går men konsistensen kommer bli HELT annorlunda, mer seg och inte luftig som en muffins :)

      Radera
  16. Hej!

    Vart hittar du Grekisk yoghurt 0%ig? Jag har letat och letar men mina butiker verkar bara ha vanliga 10%iga grekiska... Grekisk yoghurt är så mycket godare än andra naturella yoghurtar, den är så krämig och inte alls sur som de andra blir :(

    SvaraRadera
  17. Hej!

    Jag har hittills hittat den på Sabis på Karlaplan, Ica Esplanad och på Coop i Lindingö centrum. Den är svårt att få tag på ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kollade extra noga på ICA Maxi sist efter att ha läst någonstans att de brukar ha den (tror jag stod i mejeriavdelningen 10 minuter eller så och bara letade...) men icke! Får ställa mig 10 minuter i Coop också, annars får jag väl sätta mig på ett tåg och åka till Sthlm och handla, tar ju bara en timme dit... ;)

      Jättebra blogg förresten, tack vare dig och dina recept tar jag med mig en proteinbar till jobbet för att gotta på när sötsuget kommer på eftermiddagen (jobbet har nästan alltid godis framtaget...), funkar minst lika bra! :) Och mycket nyttigare också, mums! :)

      Radera
    2. Jag har som sagt bara hittat den på 3 butiker i hela Stockholm så den är svår att få tag i. Jag tycker däremot att den 0%-iga smakar nästan precis som kesella. Den 5%-iga (orginalet) är däremot sjukt krämig och god :)
      Du får kanske ta en sväng till Stockholm ;)

      Tack så mycket! Kanon att du planerar och tar med dig bars till jobbet...det är så man lyckas och klarar sig mot sötsug.

      Radera
  18. Vilken kanonblogg!!! Dina recept är helt fantastiska OCH lätta att göra!!
    Var och köpte "body science" whey 100%, men vet inte om det är "bra/dåligt" proteinpulver... Du kanske vet?
    Samt va är bäst att äta, lätt kvarg/kesella eller grekisk yoghurt? Blir helt snurrig på alla dessa valmöjligheter! :)
    Får köpa på mig mjölkprotein så att jag kan göra fluff också!! Tack för en superblogg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :)

      Det ska nog funka bra, det viktigaste är att det är god smak på pulvret.
      Lättkesella/kvarg innehåller mer protein än grekisk yoghurt (typ Lindahls) och är därför ett bättre alternativ. Däremot går det i vissa butiker att få tag i Fage Total, en grekisk yoghurt med mycket protein i.

      Whey 100% är ett mjölkprotein ;)

      Radera
  19. Hej. Jag har en liten fundering om poteinpulvret, Är alla smakerna glutenfria? Ska prova flera av dina recept i helgen men en i sällskapet är väldigt känslig mot gluten så det skulle va bra om jag hade svar på det innan jag bjuder på alla bakverk. :)

    MVH Petra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Ja det ska de vara, i alla fall det jag använder (Whey complete från Proteinbutiken). Vet dock inte om de tillverkas i fabriker där de även hanterar gluten men det tror jag inte, det borde stå på förpackningen.

      Radera
  20. tack snälla för ditt svar, det är det proteinpulvret jag beställde, hittade ingenting om gluten så jag tror det blir jätte bra!
    otroligt bra inspiration, tack!

    SvaraRadera
  21. Hej! Jag har beställt hem whey complete förr men har varje gång glömt beställa hem det naturell. Har hittat det på proteinbutiken.se förr men idagnär jag väl skulle beställa fann jag det inte! Skulle du vilja länka sidan för det naturella proteinpulver, för tror det kan vara jag som letar antingen dåligt eller har glömt bort vilket det faktiskt är! Tack på förhand!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här är länken :)

      http://www.proteinbutiken.se/Produkter/leverantorer/nutritech/pure-whey-750g

      Radera
  22. Hej Susanna, vad kör du för olika redskap när du bakar, tänker blendrar/mixers, något speciellt märke av formar och andra redskap. Min blender ifrån OBH nordica pallade inte av din cookiedough så motorn pajjade.... ;)

    Joakimw

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Det redskap jag använder mest är en stavmixer med tillhörande burk från Wilfa (700W). Den har hållt i över 1 år (peppar peppar) och den klarar till och med frysta bär.
      Sen använder jag elvisp (braun), matberedare (också braun) och micro....det är allt :)

      Radera
  23. Hej, jag köpte detta proteinpulver utan att riktigt tänka mig för, syftet var att baka och så, min fråga är om jag kan använda detta proteinpulver till bakning etc? :)

    http://www.iherb.com/Natural-Factors-Whey-Factors-100-Natural-Whey-Proteins-Natural-Strawberry-Flavor-12-oz-340-g/6661

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Ja det borde funka, det är ett whey protein så det ska funka fint :)

      Radera
  24. Har du någon information om sojaprotein?
    Helen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Soja är ett bra alternativ om man är känslig mot laktos eller är mjölkproteinallergiker. Det enda negativa är att det är väldigt processat och vissa påstår att det inte är bra för oss människor på grund av att det innehåller så kallade fytoöstrogener (liknar det kvinnliga könshormonet östrogen). Bröstmjölksersättningar baserade på soja har satts i samband med en tidigarelagd sexuell utveckling hos flickor och en senarelagd eller hämmad sexuell utveckling hos pojkar.
      Om man inte är vegetarian eller allergisk är vassle eller casein ett bättre alternativ.

      Radera
  25. hej, iställer för icas sötningsmedel som du använder ( jag tycker de får en kall och rätt äcklig smak)kan man använda Sucralose? har du testat de??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man får inte använda för mycket, någon msk brukar räcka. Har inte testat att köpa sukralos men det funkar säkert. Erythirol och stevia är dock bättre val av sötningsmedel (sukralos är ett sötningsmedel som naturen inte kan bryta ner).

      Radera
    2. okej tack :) går de lika bra att baka på PURE MPC som Whey Complete? ex kanelbullarna? tack så himla mycket för din blogg finns!! Mer recept!!

      Radera
    3. Nej, det är två olika proteinpulver som agerar olika när du bakar med dem. Whey är det enda som går i kanelbullarna.

      Radera
  26. Hej!

    Jag undrar om du har tips på vad man kan ersätta proteinpulver med när man vill göra proteinbars? Har nämligen en nöt, mjölk och soja allergi som gör det omöjligt att hitta något. Jag har även provat risprotein men det var ärligt talat oätbart även i proteinbars.

    Tacksam för svar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, då blev det genast lite knepigare ;)
      Det finns vegetariska/vegan-proteinpulver som du kan beställa från USA, märket heter Sun Warrior som ska smaka riktigt bra. De flesta hampa/ärt/risprotein som finns i Sverige smakar blä...

      Radera
    2. Hej anonym om du läser det här! Äter också mjölk-, nöt- och sojafritt (samt glutenfritt). Har du testat att använda hampaprotein i grejer med choklad (om du tål det)? Jag tycker att de fungerar jättebra ihop! Risprotein är inte så gott och varumärket är jätteviktigt. Jag har testat en del som har varit förskräckliga, men den jag gillar bäst är Growing Naturals. Finns på iHerb. Risprotein fungerar dock ganska OK att baka med.

      Radera
  27. Hej!

    Jag undrar om man kan använda Whey-80® från Star Nutrition istället för Nutritech Whey Complete (som du använder)?
    Respektive Gourmet-Pro från Star Nutrition istället för Nutritech Pure MPC?
    Eller har du tips på några andra märken för proteinpulver som man skulle kunna använda?

    Och stort tack för grymma recept! Fortsätt så ;) Med vänliga hälsningar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ja det borde gå. Jag har inte testat, men i stort sett vilket whey som helst funkar, så länge det smakar gott :)

      Radera
  28. Hejsan!

    Jag undrar vilket märke av kokosmjöl du använder i dina recept? Och vilket märke av kokosmjöl du utgår ifrån när du beräknar näringsvärdet i ett recept med kokosmjöl?
    För det är ganska stor skillnad i näring mellan olika kokosmjöl, ex. innehåller Kung Markatta och Risentas kokosmjöl ca 330 kcal och 17 g kolhydrater per 100g, medan kokosmjöl från AmanPranas batch eller detta http://www.bodystore.com/3/sv/artiklar/raw-kokosmjol-eko, innehåller ca 190 kcal och 4 g kolhydrater per 100g.

    Har du testat att baka med olika sorters kokosmjöl? Funkar vissa sorter bättre eller sämre än andra att baka med?

    Tacksam för svar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använder Sellton kokosmjöl.
      Jag vet att det är olika näringsvärde, men har svårt att tro att det kan vara så stor skillnad utan tror att de räknar annorlunda.
      Jag har testat att baka med de flesta märkena och jag tycker inte att det är någon större skillnad alls :)

      Radera
  29. I många av dina recept används vaniljarom/essens, finns det något bra ställe i Sverige där man köpa/beställa det? Ex. på Dr. Oetiker vaniljarom står det att den innehåller sockerkulör, då är den kanske inget bra alternativ. Är det bättre att köpa sweetdrops vanilj (stevia) och använda istället? Eller blir det annan smak eller annan mängd av det i recepten?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är de här aromerna bra ? http://www.lowcarb.rawfoodshop.se/aromer-c-148-288.html
      Använder man samma mängd av dessa som det står i dina recept?

      Radera
    2. Jag använder Dr Oetker och även om det är sockerkulör så är det så liten mängd man använder att det inte blir någon betydande mängd socker. Jag tycker det är enklast att köpa den i vanliga livsmedelsbutiker, men visst finns det andra märken man kan beställa.
      Stevia droppar kan du använda, men använd inte för mycket då de är väldigt söta.

      Radera
    3. Jag kan inte säga om de är bra, för det står ingen innehållsförteckning på dem :)

      Radera
  30. Hej! Jag är en 16(snart 17) årig tjej som tränar/gymmar ca 5-6 gånger/vecka. Mitt mål är att minska i fett och få fina muskler, jag försöker att äta rätt mycket protein, (äter rätt hälsosamt i övrigt) men vill även nu lägga till proteinpulver Jag har hittat massor, finns ju en hel uppsjö! Men har du något du tycker är bättre än andra får du gärna tipsa & ifall du har några du vet inte funkar. Jag har även tänkt ifall jag ska köpa ett kasein också och ha som mellanmål (då jag tränar med en gång efter skolan blir det oftast bara en frukt) och kvällsmål så att musklerna kan jobba även på natten, men måste man ta det varje dag (både vassle & kasein) eller bara när jag tränar, vassle när jag tränar men kanske kasein när jag även vilar? hur låter det, är jag inne på rätt spår? som du kanske förstår känner jag mig ganska lost och skulle vara jätte gulligt om du kunde tipsa om lite pulver?
    Kram från en trogen läsare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Johanna!
      När det gäller proteinpulver så gäller det att hitta något som man tycker är gott. Smaken är ju som baken men jag älskar Protienbutikens proteinpulver Whey Complete.
      Vassle är bar både efter träning och som mellanmål. Casein tar med fördel på kvällen, men det går att äta/dricka vassle också. Du måste inte ta det varje dag utan ät/drick det de dagar du känner att du inte får i dig tillräckligt med protein :) Jag äter protienpulver varje dag, men det är framförallt för att jag inte hinner äta en riktig måltid utan tar en proteindrink och frukt och lite nötter till mellanmål :)

      Kram

      Radera
  31. Hej! Tack för en underbar hemsida, har hittat många nya recept :)
    Jag undrar en sak. Har använd Stevia redan innan, men nu börjat använda det på allvar. Men jag tycker inte riktigt om eftersmaken, tyvärr. Tänkte pröva mig på Sukrin istället, men ger det en likadan eftersmak som Stevia?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :)
      Vilken sort/typ av stevia använder du?
      Jag tycker att stevia sötströ från Ica är riktigt bra, men det är en blandning av stevia extrakt och erythirol (sukrin är erythirol). Det ger inte samma eftersmak...

      Radera
    2. Det är denna jag använder: http://cdn.mat.se/product-images/30533-280.jpg
      Typ det enda man kan få tag på här var jag bor.

      Radera
    3. Det går u alltid att beställa på nätet ;) Kör på sukrin, det är bättre smak på det.

      Radera
  32. Hej. Tack för all inspiration!
    Var hittar du 0% Yoghurt i Stockholm? Bor själv i Vasastaden men hittar ingen butik som har det. 3% är det bästa jag hittar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har hittat den på Coop Lidingö och Ica Esplanad :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...