lördag 11 maj 2013

Tips på butiker och produkter

Goddagens!

Igår var jag med min mamma på söder här i Stockholm och efter att ha avnjutit en fantastiskt god lunch på Urban Deli (kan verkligen rekommendera den grillade tonfisken!! Dyr, men äter man inte ute så speciellt ofta är det definitivt värt det!).
Efter lunchen gick vi och strosade runt och det blev mest att vi hamnade i hälsokostbutiker och matbutiker (ni kan ju ana vilket mitt största intresse är). Jag hittade en massa roliga produkter så jag tänkte att jag kunde skriva ner några bra ställen där jag hittar många av mina ingredienser så att ni vet vart ni ska leta ;)

Saltå Kvarn, Renstiernas gata 27
Saltå Kvarns nyöppnade butik med ekologiska produkter (de finns i Järna också). Måste bara tipsa om att de har en ny produkt, nämligen Quinoaflingor och quinoamjöl. Glutenfritt såklart! Köpte med mig en förpackning av varje och ska definitivt testa att baka med dem. Köpte även frystorkade hallon som jag tror är riktigt gott att strö över gröten på morgonen.
Cajsa Warg, Renstiernas gata 20
En riktigt bra butik och de har både det ena och det andra. Fina grönsaker, kött och frukt men även roliga skafferi-produkter som man inte hittar någon annan stans.

Good Store, Skånegatan 92
Liten men naggande god! De har en massa produkter som jag använder i min bakning. Tex xanthangum (som ni behöver för att göra min "Nyttiga kanelbullar"), rårispasta, osötad mandelmjölk, och pasta gjord på sötpotatis och pumpa. De har  även en nätbutik där man kan beställa saker.
Ecoist, Sibyllegatan /Kommendörsgatan
Riktigt bra butik som har en massa bakprodukter, sockerfri choklad, glutenfri pasta, hemgjorda nyttiga muffins, GI/LCHF-luncher osv.
Blueberry Lifestyle, bland annat på Sibyllegatan
Har mycket bra produkter, egen müsli, vegetariska proteinpulver och även hälsosamma luncher.

www.proteinbutiken.se
Här köper jag ALLA mina proteinpulver! Älskar deras pulver och kosttillskott. Whey complete är det jag använder mest (choklad, cappuchino, vanilj och päron/vanilj är mina favoriter) men jag köper även Optimum Nutritions Caseinpulver, omega 3, BCAA och annat från dem.

Life-butiker, runt om i Sverige
Life har ett bra sortiment och har många butiker runt om i Sverige. Brukar finnas sukrin, kokosmjölk, mandelmjöl, olika proteinpulver mm.

Hälsokraft, runt om i Sverige
Även denna hälsokostbutik har ett bra sortiment.

www.usagodis.se
Här köper jag min pumpapuré. Finns även lite andra roliga produkter man kan spana in.

www.bodystore.com
De mesta ingredienserna som jag använder kan man köpa här. Sockerfri choklad, olika mjölsorter, smakessenser mm

www.iherb.com
Min favoritbutik på nätet. Jättebillig frakt (under 50 kr om paketet väger mindre än 4 kg) och tullen baseras ju på vikten av paketet så den brukar inte bli så mycket.
De har MASSOR av roliga produkter, tex Questbars, Ezekiel-granola, walden farms-produkter, kokossmör, olika nötsmörer, low carb-bakmixer osv.
Använd min kod TMC520 för $10 rabatt på ditt första köp.

Det finns fler butiker i Stockholm som är bra men detta är de jag oftast handlar på. Har ni några bra tips? :)

18 kommentarer:

 1. Heeej! Tack för tips! Jag gillar även källaren för Hötorgshallen:) Kommer du att hålla bakskola i Gävle? Jag vill gärna komma på en sådan och kan eventuell få ihop en grupp själv? Mvh Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta!
   Det är ingen omöjlighet. Kolla intresset och maila mig så ska jag se om jag kan planera in en workshop i Gävle :)

   Radera
 2. Vilka bra tips! En av mina favoritbutiker som du nämner är Good store, finns massor av härliga barer och vegetarisk mat där! Ecoist är jag väldigt sugen på att besöka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, Good store är riktigt bra!
   Du borde verkligen gå dit, riktigt roliga produkter!

   Radera
 3. Hötorgshallen och pieras livs är underbar! Och gryningen på söder :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gryningen har jag faktiskt aldrig varit på, måste jag verkligen besöka! :)

   Radera
 4. Åh måste fråga om quinoamjöl! Hur tänker man kring energivärdet? Okokt quinoa är ju ca 390 kcal / 100g medan kokt blir ju mindre energi. Resonerar man samma med mjölet?
  Tex 70g kokt vanlig quinoa är ca 100 kcal. Kan man då säga att 70g ''bakad'' quinoa mjöl är ca 100 kcal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det går inte riktigt att tänka så. Kokt quinoa innehåller ju mindre energi i och med att den svällt och det är mer vatten i den. Skulle du koka 100g rå quinoa så blir det en väldigt stor mängd kokt quinoa. All den quinoan är innehåller lika mycket som 100g rå mängd men tar du 100g kokt quinoa är det mer vatten i den = mindre energi.
   100g quinoamjöl innehåller 370 kcal men mjölet sväller ju inte och suger inte åt sig vatten som quinoa gör...

   Radera
 5. Hittade ett litet café en dag när jag promenerade.

  Glutenfritt, laktosfritt, sockerfritt, vegan, vegetariskt..
  Köpte en himmelskt god brownie och det fanns fler småkakor, bröd, lunch och frukost.
  Finns på flemminggatan 11
  http://whatsupsthlm.se/isthlm/sattva-cafe-sattvas-ekosmak/6539/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har varit där en gång, riktigt härligt café!
   Toppentips!!

   Radera
 6. Ni är allt bra bortskämda i Stockholm :) Önskar att jag hade hälften så bra butiker här där jag bor så hade jag varit överlycklig!
  http://fightfit.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi har faktiskt tur. Det är tur att det går att beställa mycket på nätet nu för tiden :)

   Radera
 7. Oh kan du inte be alla skicka in tips i sin egen stad så kan du göra en samling på olika bra affärer i olika städer, hade ju varit jätte roligt samt bra med tips när folk undrar vad man kan köpa de olika sakerna men inte bor i sthlm :)

  SvaraRadera
 8. hej!, jag har beställt från iherb en gång men fick betala väldigt dyrt i frakt och tull, finns det något sätt så man slipper dem kostnaderna? har nämligen hört något om att man slipper det om det man beställer väger under en viss vikt, stämmer detta? tack!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis, frakten beror på vad ditt paket väger. Väger det under 3 kg (tror jag att det är) så betalar du bara typ 50 kr. Det är därför många gör fler små beställningar så att frakten inte blir så dyr.

   Radera
 9. Åh, det var ett bra inlägg. Tack :)

  SvaraRadera
 10. Du måste kika in på www.rawfoodshop.se!! :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...