måndag 6 maj 2013

Tips på grymt god sushi!

Det är inte så ofta jag äter annan mat än det som står på mitt kostschema...mest för att jag älskar maten jag äter och för att den får mig att må så bra. Men något som jag är riktigt svag för är sushi! Inte den där sushin (nigri) som är en risboll med en bit fisk på utan riktigt härliga, smakrika, sushirullar....mums!

Jag åt ofta sushi när jag bodde i New York (spicy tuna rolls med brunt ris från Whole Foods är en favorit) men en av de godaste rullarna jag ätit beställde jag och David när vi var på Hawaii för 3 år sedan. Vi var på ett ställe som heter Durako Sushi och beställde bland annat in en rulle som hette "Dragon roll". Oj vilken smakexplosion!! Het chili, massa olika fisksorter, pozy-sås, tempura flakes....allt man kan tänka sig!
Sushi på Durako
Nu äter jag inte så ofta sushi (om jag inte gör egen, HÄR har ni ett recept på low carb sushi). Det är ganska mycket socker i sushiriset, relativt lite protein och äter man maki-rullar (de rullarna jag gillar i alla fall...california roll är lite väl trist) är det ofta friterade grejer i, eller någon form av majonnäs. Men ibland är det bara så värt det!!

Jag och David var i Hornbergs strand igår på ett ställe som heter Katana sushi. Helt fantastiska rullar men roliga smakkombinationer. Är ni där i krokarna, testa det stället!! Det är faktiskt värt omvägen att åka dit för att testa deras "special rolls".
Tre olika rullar på Katana Sushi
Vad brukar ni äta om ni ska lyxa till det, och när ni ska äta något som ni normalt inte äter? :)


17 kommentarer:

 1. Hej! Du skulle inte kunna försöka dig på nyttigare kebabsås? =) Är så sugen på kycklingrulle...men pizzerians variant känns inte så fräsch..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej absolut! det ska jag försöka göra :)

   Radera
  2. Jag har gjort en som är riktigt god!
   Kan vara något för dig att prova Elin? Eller för Susanna att modifiera och bli ännu bättre :)

   1dl turkisk yoghurt
   2msk mild lättyoghurt
   3 pressade vitlöksklyftor
   1 msk ketchup
   1,5tsk sambal olek
   1 msk oregano
   salt,peppar,Cayennpeppar

   Radera
  3. Låter som en riktigt bra sås tycker jag!
   Om ni har tillgång till yogurten Fage total så är den som har 5% fett otroligt god och krämig till dressingar. Den blandat med vitlök och örtsalt och lite chili smakar precis som kebabsås :)

   Radera
  4. Toppen, detta ska provas! tack =)

   Radera
 2. För min del blir det nog något Thai/kina-ställe med nudlar, jordnötssås och tyvärr friterad kyckling :) Det är såååå gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kycklingspett i jordnötssås är riktigt gott :)

   Radera
 3. Hej! Jag har en fråga jag länge grubblat på, kan man räkna popcorn som ett bra "snack". På google hyllar dom popcorn och de låter som de är helt okej att äta det. Stämmer det?

  Jätte tacksam för svar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så länge du poppar dem själv så är det ett bra snacks. Men som med allt annat, ät med måtta :)

   Radera
 4. Jag har aldrig förstått mig på Sushi, tycker mest att det är slajmigt och konstigt. Min matlast är nog sås, allt blir så mycket godare med sås. När jag "fuskar" gör jag gärna en gräddsås, eller en kall baserad på cremefraiche så som romsås till fisk. Mums! Och mjukt bröd med smör, ost och paprika. Eller varma mackor... Det är ju så gott, mums! Och taccos såklart, med guaccamole, taccochips, salsa och mjuka bröd. Mums igen! Kanke går det att nyttifiera det? Nu får jag gå och lägga mig, blev sugen på mat av att skriva det här..;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte heller "vanlig" sushi, men rullar är något helt annat :)
   Tacos är en favorit hos mig också men jag brukar göra egna wraps (har även recept på glutenfria nachos på bloggen).
   Varma mackar gör jag också ofta men med low carb bröd, fettsnål ost och kalkon och grönsaker...mums!

   Radera
 5. Kanelbullar, älskar verkligen kanelbullar!! Och massa andra bakverk och kakor.. Tur dina nyttiga finns som en räddning!!! Sen kommer nog olika pastarätter och bröd!

  Kan du kanske göra en nyttig version av marängswisch, currysås, kladdkaka, kolasnittar, havreflarn, cookie dough?

  Sen undrar jag även om knäckebröd exempelvis husman är nyttigt eller onyttigt? Hur tänker du om det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmm, kanelbullar är ju grymt gott! (men jag gör bara mina egna nyttiga, ha ha).
   Jag har recept på både kladdkaka och cookie dough på bloggen ;) Ska ge mig på havreflarn och marängsviss.

   Knäckebröd är inte jättebra. Det består ju mest av mjöl och är relativt snabba kolhydrater med lite mättnad...

   Radera
 6. Hej! Jag läste detta på en annan blogg och undrar vad du tycker om det, stämmer det? :)

  "Antalet reps är upp till dig! Men:
  1-4 rep = styrka
  5-8= styrka/ökad muskelvolym
  9-12 = ökad muskelvolym
  12-15+ uthållighet"

  En annan fråga; hur tränar man för att bli smalare och "mer tight" utan att få synliga muskler. Inget 6pack liksom hehe. Tacksam för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det stämmer. Självklart kan du även bli starkare och bygga muskler på 13 reps, framförallt om du är nybörjare, men de repsantal du skrev är i princip det du bör följa för de olika målen.

   En kombination av styrketräning och konditionsträning kommer göra att du blir tightare :)

   Radera
 7. Sushi är det bästa som finns. Men tyvärr bor jag i en liten stad med ganska taskig sushi :( så om du har några bra recept på hemmagjord sushi, helst inte allt för komplicerat. Jag testade att göra det en gång o det var gott. Men det var laxrullar med wasabikräm. Mums!! Med en sallad till

  Vill också tacka för en bra blogg. Har precis upptäck t den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter kanongott!
   Jag har ett recept på en low carb sushi, men det är ju inte samma sak. Jag brukar koka riset med stevia strö istället, ha i lax, chili cream cheese (chili, cream cheese), salldslök och eventuellt lite avokado...mums!

   Tack :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...