tisdag 14 maj 2013

Nödlösnings-lunch: "Oatmeal cookie pizza"

Även om jag lagar VÄLDIGT mycket mat hemma (jag tycker det är så himla roligt samtidigt som jag vill veta vad jag får i mig) så får det då och då bli nödlösningar även för mig. Ibland har jag ingen mat hemma eller så är jag helt enkelt för hungrig för att laga något ordentligt. Aldrig att jag skulle gå och köpa en låda fryst färdigmat, utan nödlösningarna för mig är enklare och betydligt nyttigare (och till och med snabbare!) än så.
Man MÅSTE ju faktiskt inte äta "traditionell" lunchmat med kyckling/kött/fisk tillsammans med ris/quinoa/potatis och grönsaker. För mig spelar det ingen roll om jag äter havregryn eller quinoa (kolhydrater som kolhydrater så länge de kommer från bra källor), kyckling eller keso...bara jag får i mig långsamma kolhydrater, protein, lite fett och grönsaker eller bär.
Idag var en nödlösningsdag. Jag var vrålhungrig när jag kom hem från jobbet på lunchen och all mat i kylskåpet var slut. Panik!! (jag kan nämligen bli riktigt otrevlig om jag inte får mat när jag är hungrig och det vill jag inte utsätta min kära sambo för). Tittade i skafferiet: havregryn, check! Tittade i fruktskålen: banan, check! Tittade i kylen: keso, kesella, färska bär och lite pumpapuré, check!
Resultatet av detta: En "Oatmeal cookie pizza" med vaniljkrämstopping och färska bär...mums! Jag skulle egentligen kunnat skriva stekt gröt med keso/kesella och bär, men det låter inte lika roligt ;)
"Oatmeal cookie pizza" med vaniljkrämstopping och färska bär
1 port

1,25 dl (45g) havregryn
1/2 banan, ca 50g
50 g pumpapuré (eller 50g banan eller äppelmos)
1 tsk kanel
1 msk stevia strö
1/2 tsk bakpulver
2 msk vatten eller mjölk (jag använde vatten)

Topping:
100 g minikeso
75 g lättkesella
1/2 tsk vaniljpulver
1-2 tsk stevia strö

50 g hallon och blåbär

1. Mixa ihop ingredienserna till havrepizzan med en stavmixer. Stek i lite kokosolja i en stekpanna, ca 1 minut per sida. Smeten är ganska tjock så bred ut den lite i stekpannan med en sked.
2. Mixa ihop toppingen med en stavmixer. Bred på pizzan och toppa med färska bär.
Näringsvärde per portion:
366 kcal
29 g kolhydrater
48 g kolhydrater
6 g fett

Glöm inte att ge tips på bra hälsokostbutiker och/eller nyttiga restauranger i staden där du bor (skriv tipsen i kommentarsfältet på gårdagens inlägg). Jag kommer i helgen göra en sammanställning så att man lätt kan titta på den och hitta bra butiker och restauranger om man besöker andra städer eller om man vill ha tips på var man kan köpa bra produkter :)

13 kommentarer:

 1. Låter farligt gott också! Håller med om att målen inte måste vara sådär "traditionella", som många tycks tro. Det är ju perfekt att svänga ihop mer frukostliknande måltider lite då och då, bara man får i sig det man behöver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Och i och med att frukosten är mitt absoluta favoritmål så är det lite lyxigt att äta frukostmat till lunch :)

   Radera
 2. Alltså den här var brutalt god! Skippade sötningen och slängde i lite vaniljessens istället och my god det smakar ju kanelbulle! Tacktacktack för ännu ett killer-recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det gott!? Och så enkelt. Den här kan man ju till och med förbereda dagen innan och ha med i matlådan :)

   Radera
 3. Gjorde detta recept idag, fyyy dundrans vad gooott det var! :D:D
  Gud bless you for this! (inte religiös men ändå) ^^
  Tack för detta lovely recipe, kommer att skrivas ner i mina lila recept bok som dem flesta andra recepten jag prövat av dig! ;)

  STOOR kram! :) (a)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, ja ibland känns det nästan som man kan bli religiös när man provar saker man gillar ;)
   Så himla roligt att du testar mina recept!

   Kram

   Radera
 4. Idag har jag haft ett riktigt sötsug så detta passade perfekt till lunch efter gymmet! Tack för underbara recept! :-)

  SvaraRadera
 5. ser jätte gott ut :) men när jag kollade på näringsvärde så fanns det 2 olika kolhydrater & inge protein. ska de va så el är det fel skrivet?

  SvaraRadera
 6. Såg att det står kolhydrater ev gånger

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...