tisdag 28 maj 2013

Blåbär & jordgubbs fro-yo pops med granola och MBT-skor

Idag var jag på John Pelle sport på söder och provade ut ett par MBT-skor. Jag har fått nöjet att prova dem ett tag och se hur de påverkar min hållning, leder och fötter. Många som jag känner har minst ett par MBT-skor men jag har aldrig själv testat. Jag måste erkänna att de inte är de mest diskreta skorna jag någonsin sett (även om de ser betydligt bättre ut nu än de första modellerna som kom ut), men kan de stärka upp stabiliseringsmuskler och förbättra hållningen, så är jag "all for it". Får se hur det känns om ett par veckor. Har ni någon erfarenhet av MBT-skor?
Idag var det riktigt varm ute och när jag kom hem från stan så var jag sugen på något kallt och svalkande. Jag kom ihåg att jag köpte "glasspinne-formar" förra året men jag har bara använt dem en gång och då till att göra isglass. Jag letade fram dem och bestämde mig att göra frozen-yoghurt pops. Hade lite Pauluns granola hemma och lite knaprig müsli i glassen är ju aldrig fel.
Det blev riktigt gott och verkligen läskande en varm sommardag. Nästa gång ska jag nog testa mango och kokos, eller kanske banan-choklad....mmm :)

Blåbär & jordgubbs fro-yo pops med granola
4 st

250 g lättkesella
2 msk mjölk
ca 1 msk stevia strö
2 msk whey complete vanilj (kan uteslutas)
25 g blåbär
1/2 tsk citronskal
25 g jordgubbar + 1 till "dekoration"

20 g (ca 2 msk) Pauluns granola

1. Ta fram två skålar. Dela de 4 första ingredienserna på hälften och lägg hälften i den ena skålen och hälften i den andra. Lägg blåbären och citronskalet i en skål och jordgubbarna i en skål. Mixa med stavmixer tills det blir en slät kräm.
2. Ta fram formarna till glasspinnarna (finns att köpa i de flesta kökstillbehörs-butiker). Dela upp jordgubbssmeten i formarna. Skiva jordgubben och tryck ner en bit i varje form, längst med kanten. Ställ in i frysen till det stelnat något.
3. Ta ut formarna och häll i lite granola i varje form, häll sedan över blåbärssmeten. Sätt dit "locket" och ställ in i frysen tills yoghurtglassen stelnat.
Näringsvärde per fro-yo pop:
82 kcal
11 g protein
5,5 g kolhydrater
2 g fett

12 kommentarer:

 1. Jag har också varit sugen på att testa sådana skor, men ännu inte kommit mig för. Ska bli spännande att höra vad du tycker om dom! Vilka härliga glassar, kul med musli i :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska bli kul att testa men det tar nog ett tag innan man känner någon skillnad :)

   Radera
 2. Jag har använt MBT-skor i 5-6 år nu. Jobbar på sjukhus och där är de guld värda. :D
  Min kraftiga svank är inte lika ond vid arbetspassens slut som den var tidigare. Finns ju flera roligare modeller på dem nu också. Hade inga problem med träningsvärk eller nåt sånt heller när jag började med dem, skulle kännas jättekonstigt att gå i ett par vanliga skor på jobbet nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande! Har själv en väldigt hög svank så hoppas det kan hjälpa med ryggproblemen jag har till och från :)

   Radera
 3. Mmm låter gott!

  Jag undar har du något tips på casein pulver som är sötat med stevia (eller nått annat naturligt)? Jag vill kunna göra fluff men äter inte konstgjorda sötningsmedel! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att det finns naturella whey-pulver och de som är osötade (men ändå har smak), men jag har faktiskt inte sett något casein här i Sverige som är sötat med stevia eller liknande.
   Då får du nästan beställa från utlandet (typ www.iherb.com).

   Radera
 4. :) Ser väldigt gott ut. Var hittade du dom fina glasspinnarna?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte dem på en butik på Gamla brogatan i Stockholm...kommer inte ihåg vad den heter. Men tror de finns på Åhléns också.

   Radera
 5. Hej,
  Tror du man kan använda turkisk yoghurt istället för kesella?

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...