söndag 26 maj 2013

Pannkakssöndag: Peach Melba proteinpannkakor

Jag älskar verkligen den här årstiden! Vet inte om det har med åldern att göra (jag vet jag vet, sååå gammal är jag faktiskt inte), eller det faktum att vintern varit så lång och kall, men jag har nog aldrig upplevt en så vacker vår.

Igår trotsade jag och David vinden och köpte med oss lite mat och satte oss ute vid vattnet vid Bosön och åt lunch. Det var riktigt mysigt och det kändes nästan lite som vi hade semester.
Kycklingspett med sallad och ris (jag skippade riset eftersom jag inte skulle träna)
Tanken var att vi skulle träna efter men jag var så himla trött så vi åkte hem och vilade lite. Jag somnade och sov som en stock i 2 timmar! Har inte hänt på väldigt länge att jag sovit middag men det var tydligen välbehövligt. Så ingen träning igår utan jag tar igen det idag istället.
Denna söndag startade på bästa sätt, med härligt saftiga, smakrika och våriga "Peach Melba proteinpannkakor". Ju mognare persika desto härligare smak och jag lyxade till det med att köpa hem färska hallon. De här kommer jag göra om!Peach Melba proteinpannkakor
1 port, ca 4 pannkakor

1 dl (35g) havregryn
2 msk whey complete vanilj (kan uteslutas, ta ca 2 msk mandelmjöl eller havremjöl)
1 msk stevia strö
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
2 äggvitor
40 g lättkesella (ca 0,2 dl)
1/3 (ca 30g) persika
10 st hallon

Topping:
50 g lättkesella
75 g minikeso
1 krm vaniljpulver
2 tsk stevia strö

1/3 (30 g) persika i skivor
Några hallon

1. Mixa ihop alla ingredienser till pannkakorna , utom hallonen, med en stavmixer (persikan kan du bara hacka i lite mindre bitar, men den blir till en puré när du mixar smeten).
2. Stek på medelhög värme i lite kokosolja, ca 30-45 sekunder per sida.
3. Mixa ihop alla ingredienserna till toppingen. Varna pannkakorna med toppingen och lägg på några skivor persika och ett par hallon.
Näringsvärde per portion:
352 kcal
42 g protein
34 g kolhydrater
6 g fett

Endast pannkakorna:
250 kcal
27 g protein
27 g kolhydrater
4 g fett

8 kommentarer:

 1. Liknande gjorde jag, men på andra sidan ön.. Larsberg !! underbart i kvällssolen och sushi blev det :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Tur att man gjorde det igår...idag var det inte lika roligt väder ;)

   Radera
 2. Detta ska jag definitivt prova! Ser magiskt goda ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de blev riktigt somriga och härliga :)

   Radera
 3. Jag tror inte det har med åldern att göra utan snarare om att komma till insikten eller rättare sagt lära sig att kunna leva här att nu. Att kunna slappna av, vara tillfreds i både sig själv och sin plats i livet, att kunna njuta av allting runt omkring - stort som smått. Åldern kan kanske vara till fördel här då det kan ta några år (och bittra erfarenheter) att komma till denna insikt, men väl där är det en sådan otrolig befrielse!

  Det verkar ha varit en riktigt fin dag - perfekt på alla sätt och vis.
  Hoppas att även denna dag och vecka börjat bra och att du får en fortsatt fin måndag.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina och kloka ord och du har helt rätt. Man lär sig nog också uppskatta små saker mer ju äldre man blir i och med att man upplevt mer.

   Detsamma Ellinor, önskar dig en fin vecka!
   Kram

   Radera
 4. Hej Susanna. Det känns som att jag har gått in i en djungel här bland alla proteinpulver och jag känner att jag är tvungen att ta hjälp av en expert här;) Vad är det för skillnad på wheypulver och caseinpulver matlagningsmässigt? Jag har tillexempel sett att du bara har använt Whey när du gjort pannkakor men funkar det lika bra med Casein? Jag har inte råd att köpa på mig hur stort lager som helst, men ett inköp blir det, har suttit här och suktat efter dina vackra skapelser i flera dagarn nu. Enormt tacksam för svar, och enorm tacksam för att du vill dela med dig av all din kunskap och kreativitet! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin!

   Det är stor skillnad när man bakar med dem. Casein blir som en tjock pudding när man blandar det med vatten och när man bakar med det får bakverken en seg, nästan gummigaktig konsistens. Vassle funkar nästan som ett mjöl men torkar ut bakverk ganska lätt så man måste tillsätta mycket fuktgivande ingredienser och inte baka det på för hög värme eller för länge.
   Jag skulle satsa på ett vassleprotein om du bara kan köpa ett :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...