torsdag 2 maj 2013

Artikel i Hälsa & Fitness, "Matiga Zoats med kyckling" och sneak peak på sommar tårta

Om ni köper nya numret av tidningen "Hälsa & Fitness" och slår upp sida 46 så kommer ni se ett ansikte ni kanske känner igen :)
Det är en artikel med en massa proteinrika mellanmål, som ni som läser min blogg kanske redan provat, men som är nytt för många andra.

Hälsa & Fitness är för övrigt en riktigt bra fitnesstidning, något som jag tycker har saknats i Sverige. Jag köper oftast de amerikanska/kanadensiska tidningarna "Oxygen", "Fitness RX women" eller "Muscle & Fitness Hers" som har mycket bra inspiration, artiklar och bilder. Vad gillar ni för tidningar?
Idag när jag kom hem på lunchen var jag VRÅLHUNGRIG!! Jag hade precis tränat och kände inte för att ställa mig och koka ris eller potatis. Räddningen blev "Matiga zoats med ärtor och kyckling" (jag skrev om zoats för några dagar sedan) och det var fantastiskt gott!!! Och så snabblagat!! Grunden är som de Zoats jag gett recept på tidigare men istället för att göra dem söta så hade jag i morotspuré, örtsalt, oregano och toppade med ärtor och kyckling. Krämigt och gott, nästan som risotto och riktigt mätt blev man.

Matiga Zoats med ärtor och kyckling
1 port

1, 25 dl (ca 45 g) havregryn (du kan självklart ta mer eller mindre men näringsberäkningen är gjord på denna mängd)
50 g finriven zucchini
50 g morotspuré (Semper barnmatsburk)
1 äggvita
1 krm örtsalt
2-3 dl vatten (beroende på hur rinnig du vill ha den)
1 tsk oregano
svartpeppar

Tillbehör:
50 g gröna ärtor
1 färdiglagad kycklingbröstfilé

1. Ha i havregryn, zucchini, morotspuré och kryddor i en kastrull. Tillsätt vatten och koka upp. Rör om och koka på svag värme i ca 3-4 minuter.
2. Ha i äggvitan och rör om ordentligt så det inte blir några klumpar, det ska bli en krämig gröt.
3. Värm ärtorna, skär kycklingen i bitar. Häll zoatsen i en skål och toppa med ärtor och kyckling.
Näringsvärde för zoatsen (utan ärtor och kyckling):
215 kcal
10 g protein
32 g kolhydrater
5 g fett

Igår på min och Davids 4-års förlovningsdag bakade jag en nyttig tårta och den blev grym!! Det är annars lite klurigt att försöka sig på en nyttig variant till den klassiska gräddtårtan men den här blev så himla bra! Davids mamma gav den 5+ och både jag och David åt nog upp 2/3 av den, ha ha!

Receptet kommer på lördag :)

11 kommentarer:

 1. Jag gillar Iform, men vet inte om det beror på chefredaktörens roliga krönikor :)

  Den är lite lagom och har lite söta tips här och var, och har inte överdrivet med reklam. Hälsa och Fitness har jag inte hört om förut, den måste jag spana in :) Vad kul att du får vara med på så mycket skoj :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte läst Iform så mycket, ska kolla in den :)

   Radera
 2. Gud så kul :) Måste kika in den..

  SvaraRadera
 3. Är trogen prenumerant av Hälsa & Fitness sen 1,5 år. Passar mig ypperligt! Så jag såg dig allt- kul! :)

  SvaraRadera
 4. Gjorde detta till lunch idag och var jättegott :) tyckte bättre om denna matiga variant än frukostvarianten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, detta smakar nästan som en krämig risotto...mums!

   Radera
 5. Jag gillar mat&hälsa, men blir lite sugen på en lite mer träningstidning! Kul att få vara med i tidningen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja mat & hälsa är en riktigt bra tidning...du har väl varit med i den va? :)

   Radera
 6. Den ska jag slå till och fira med på min 25-årsdag i sommar och att jag fixat tre och en halv månads diet! :D
  Tusen tack för alla underbara recept och tips, och som sagt, imorgon är det Hälsa&Fitness som åker med ner i kundvagnen! ;)

  SvaraRadera
 7. Åh längtar :D du är bäst!!

  SvaraRadera
 8. den tårtan ser ju inte ut att gå av för hackor, direkt... tur att inte jag var med (på er 4-års förlovningsdag...? haha, KONSTIGT att jag inte var med?!) för då hade jag nog ätit upp den snabbare än ni hunnit säga gräddtårta! hihi. Kram hörs senare idag, misstänker jag..

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...