onsdag 29 maj 2013

Favvolunchen just nu: Grillad kyckling"panini" med grönsaker och keso

Något jag uppskattar när det kommer till lunch är att det går snabbt. Eftersom jag och David har två stora hundar som kräver ganska mycket motion, åker vi hem varje lunch för att gå ut med dem. Jag hinner liksom inte stå och laga en massa mat när jag kommer hem (vem gör det egentligen?) så jag brukar alltid på helgen göra i ordning ca 1 kg kycklingfilé i ugnen, som jag sedan antingen fryser in eller har i kylen. Jag brukar också koka ris, göra ugnsrostad sötpotatis och göra någon form av grönsaksgryta eller wok som jag sedan värmer på. Allt för att underlätta när det är stressigt i veckorna. För att lyckas hålla sig till ett kostschema, eller för att äta hälsosamt överhuvudtaget, krävs det planering och förberedelse. Det gäller att se över sin vecka, förbereda matlådor och ta med sig mat så att man inte helt plötsligt hamnar i en situation där det inte finns någon bra mat att äta och man är vrålhungrig...risken att man gör sämre matval då är väldigt  överhängande.
Till dagens lunch kom den färdiglagade kycklingen bra till hands. Jag gjorde mitt hemgjorda wrapbröd (recept nedan), lade kyckling, tomat, spenat, röd lök och keso (som smälter när man värmer den) och lite riven parmesanost på ena halvan av brödet. Jag vek över den andra halva och lade wrapen i grillpannan och värmde den tills keson smält...skulle antagligen funka ännu bättre i en smörgåsgrill, men jag har ingen hemma. Ta da! En kyckling-panini! :)

Grillad kycklingpanini med grönsaker och keso
1 port

Tortillabröd:
3 äggvitor
20 g havregryn
1 tsk fiberhusk
1/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Valfritt: oregano och timjan

1. Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer. Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka). Stek ca 45 sekunder-1 minut per sida.

Bred 1 msk philadephiaost på wrapen (jag använde 5%). Lägg ca 80 g färdiglagad kycklingfilé på ena sidan av wrapen med 50 g tomat i skivor, lite bladspenat, lite röd lök, 50 g minikeso och ca 2 g riven parmesan. Vik över andra sidan och grilla i grillpanna eller i ett smörgåsjärn tills den fått färg och keson har smält lite.
Näringsvärde för hela paninin (med den fyllningen jag skrivit):
277 kcal
42 g protein
15 g kolhydrater
6 g fett

14 kommentarer:

 1. Isabella Nordin30 maj 2013 kl. 07:01

  Åh vad mumsigt! Detta bröd ska jag minsann göra till helgen. Har gått och suktat efter tacos ett par dagar nu och detta måste ju passa alldeles ypperligt till det. :-) jag måste också tipsa om ett "recept" jag kom på här om veckan i en såndär panikstund då man lätt stoppar i sig chipspåsen hemma istället för att laga mat för man är så panik-hungrig just du. Hur som helst brukar jag ha fulladdat med minikeso hemma och så såg jag att jag hade färska jordgubbar vilket börjar bli riktigt smaskigt nu när det börjar bli varmt. Så jag tog en näve jordgubbar och typ 1 dl minikeso och tänkte äta. Sen smaksatte jag keson med lite vaniljpulver och stevia. Mums säger jag bara!! Blev ju som vaniljglass och jordgubbar! Och ännu bättre blir det om man mixar keson till en slät kräm och ställer in i frysen en kort stund så den blir riktigt kall. :-) gjorde även denna kesokräm till ett blåbärskakerecept som jag arbetat fram med hjälp utav en utav dina recept. Fullpoäng från mamma och familjen som fick detta till morsdag. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt!
   Det där mellanmålet äter jag nästan varje dag, med färska blåbär och lite riven kokos på....mums! Jag håller med, det är så himla gott!!
   Och mixad keso (och kanske lite kesella i) är nästan standard till mina pannkakor nu för tiden....mums! Förstår att din mamma gav tummarna upp ;)

   Tack för fina tips! :)

   Radera
 2. Tror du att man kan byta ut havregrynen mot bakepro? I vilken mängd isåfall? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte provat men de borde nog gå...kanske 3-4 msk.
   Jag har ett low carb recept på wrap med kokosmjöl på bloggen annars.

   Radera
 3. Hej! Jag har precis börjat läsa din blogg (hittade hit för någon vecka sedan) och är verkligen sjukt glad över alla underbara recept som du lägger upp! Jag har experimenterat hejvilt med dem de senaste dagarna och har aldrig känt mig gladare, mättare eller mer inspirerad till att laga god, hälsosam mat/mellanmål. Tack för att du visar att bra mat inte behöver vara tråkig!

  Paninin ska jag förövrigt testa till middagen ikväll :) Längtar redan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Liselott!
   Vad härligt att höra! Det betyder verkligen mycket att du tar dig tid att kommentera och jag är innerligt glad att jag lyckas inspirera dig :)

   Tack!

   Radera
  2. En snabb fråga: vet du vart man kan köpa äggvitor på burk? Jag har kollat runt lite bland vanliga sidor för kosttillskott (proteinbutiken, mmsports, gymgrossisten osv), men jag hittar det ingenstans. Eftersom jag principiellt är emot att slänga mat så vore det väldigt skönt att kunna ha en burk äggvitor stående i kylskåpet och slippa höfta med hela ägg (för att inte tala om hur vansinnigt mätt man blir med ett helt ägg i smeten!) ;)

   Radera
  3. Hej!
   Det finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Jag köper mina på Coop :)

   Radera
  4. Då ska jag höra mig för där, tack så mycket! :D

   Radera
 4. Hej. Tack för bra inspiration!! :-) Ang. Wrappen så undrar jag om man måste ha bara äggvita lr om det går m hela ägg? O hur många isf?
  Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det går med hela ägg men jag har inte testat så jag vet inte exakt mängd...kanske 1,5-2 st. Eller 1 helt ägg och 1 vita :)

   Radera
 5. Detta var min lunch idag och det får verkligen alla tummar upp! Snabbt, enkelt och sååå gott! Tack för recepten och inspirationen - din blogg är bäst :)

  SvaraRadera
 6. Åh vad god den var, o lätt att göra. Den kommer vi göra många gånger. Tack för en fantastisk sida, där man kan få otroligt många bra tips när man vill göra något åt sin vikt och träning. Här finns det många recept som jag kommer prova. Har redan provat en del o är supernöjd./ Maria

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...