fredag 3 maj 2013

Vilken härlig dag! och Crazy weekend på Proteinbutiken

Oj vilken härlig dag det har varit idag! Vilket väder! Man kan inte annat än vara glad :)
Dagen började med en härlig skål med jordgubbshavregrynsgröt (havregryn, psylliumfrön, jordgubbar i bitar, några vanilla creme Sweet leaf stevia droppar och vatten som kokas i en kastrull i ca 4-5 min) med banan och proteinfluff (recept på fluff finns på bloggen). Det var till och med så varmt i morse att jag kunde gå ut på balkongen och fota min frukost....ja jag vet, jag är galen och fotar typ allt jag äter, ha ha!
Jag cyklade till Djurgården för att möta upp min första kund 06.45 och sprang en 5 km-vända längs med kanalen. Vilket underbart sätt att starta dagen....behöver jag säga att jag älskar mitt jobb??!!
Vidare till gymmet för lite fler kunder och när jag slutade så var det dags att provsmaka lite kakor. Några av tjejerna på jobbet (inklusive jag) har en lite utmaning där en av oss varje vecka ska baka något till det tema som vi valt. Just nu har vi en "små kakor-utmaning" och denna vecka hade min kollega Carola gjort två sorters kakor, en raw food-variant med kokos/citron-smak och en annan kaka med havregryn, nötter, dadlar och lite annat smått och gott.
Efter betygsättning var det dags att cykla hem och det är så långt jag hunnit hittills :)

Tänkte passa på att tipsa om att Proteinbutiken har en "crazy weekend" denna helg och säljer "Super Protein Complex" (jättegott pulver att både ha till mellanmål och att baka med, det är en blandning av vassle och casein och passar jättebra till muffins och gör dem lite extra kletiga och goda) till priset 389 kr (ord pris 598 kr).
Passa på!!

Trevlig kväll på er, imorgon kommer receptet på tårtan ;)

13 kommentarer:

 1. Otroligt bra dag verkar du ha haft =) Härligt ! vart jobbar du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en riktigt härlig dag :)
   Jag jobbar på ett gym som heter Master Training.

   Radera
 2. Nu har även jag nominerat er! :)
  Jag har en liten fråga. Om man önskar att gå ner i vikt men inte alls bryr sig om muskler, varken om att förlora eller behålla eller bygga mer muskler, hur ska man då gå tillväga? Är gym verkligen nödvändigt då? Och om gym är nödvändigt, hur tränar man för att gå ner i vikt utan att bygga muskler?

  Tacksam för svar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, hoppsan, nomineringen var till en annan blogg! Vet inte hur den kom med... :/

   Radera
  2. Ja det tycker jag. En kombination av styrketräning och konditionsträning är det som är mest effektivt för fettförbränningen :)

   Kör lite högre repetitioner men ändå så tungt du kan. Ligger du på energiminus (vilket du bör om du vill gå ner i vikt) så är det i princip omöjligt att bygga muskler.

   Radera
  3. Tack för att du tog dig tiden att svara! :)
   Är det kondition dagligen som gäller och gym 3 gånger i veckan? Eller vad hade du rekommenderat? Hur länge bör varje konditionspass vara? Ja, jag ligger på -500 kalorier/dag.

   Radera
  4. Det där ändras hela tiden allteftersom kroppen vänjer sig. Du kan kanske börja med 4-5 ggr per vecka + styrka 3 ggr per vecka. Slutar du gå ner i vikt så måste du göra någon ändring (öka träning eller minska på kalorierna).

   Radera
 3. Hoppas receptet på gröten kommer också :)

  //Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så mycket mer än det jag skrev i texten :) 1 dl havregryn, 2 tsk psylliumfrön, 2 hackade jordgubbar, valfri sötning, ca 2 dl vatten som kokas i kastrull i ca 4-5 minuter...superenkelt men så gott :)

   Radera
 4. Åh, vad det ser ut som vaniljdrömmar! När kommer recepten? :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte mitt recept utan min kollega Carola som gjort dem, men jag kan höra om jag får publicera receptet ;)

   Radera
  2. JA, vad snällt! Hoppas hon godkänner! :D

   Radera
 5. Vilken underbar dag!
  Helgen har verkligen bjudit på fantastiskt vackert väder och även jag har haft möjlighet att njuta av det i vår vackra huvudstad. Underbart!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...