måndag 13 maj 2013

Tipsa mig om bra hälsokostbutiker i landet

Jag fick ett jättebra förslag av en läsare i förrgår efter mitt inlägg om tips på butiker i Stockholm där man kan handla roliga och bra produkter att baka med. Jag inser absolut att vi som bor i Stockholm har ganska tur i och med att det är lätt att få tag i olika produkter som kanske inte finns i resten av landet. Ju mindre stad man bor i, desto sämre är utbudet.
Det går självklart att beställa det mest på nätet nu för tiden men för att underlätta för alla er som bor runt om i Sverige och som har svårt att hitta produkterna jag använder, kan inte ni i kommentarsfältet nedan skriva:

1. Vilken stad du bor i
2. Din favoritbutik/er där det finns bra hälsokost/saker att baka eller laga mat med
3. Vad som är bra med butiken

Så sammanställer jag detta och gör en liten lista över bra butiker runt om i landet. Vad tror ni om det? Skriv ner förslag fram till fredag så sammanställer jag detta i helgen.
Igår fick jag hem lite prover på fler smaker på Sweet Leaf stevia dropparna som jag skrivit lite om tidigare. Vad sägs om: Hasselnöt, Cola (!?) och apelsin? Man kan tydligen använda dem som smaksättare i vatten och liknande och inte bara till att baka med så det ska jag definitivt testa. Återkommer med en recension snart.


13 kommentarer:

  1. Ser fram emot sammanställningen:)

    Bor i Malmö och de har äntligen hittat hit roliga affärer på senare år.
    Green matmarknad är den bästa, är som en Ica supermarket fast med bara ekologiska produkter - jag kan strosa där i timmar, livsfarligt!

    Astrid & aporna ekologisk och vegetariskt, liten men naggande god. Finns massvis med roliga saker, trevlig personal och alldeles för mycket roligt att välja på!

    RawFoodshop/lowcarbshop (.se på nätet) har sin butik i Malmö. Den är liten men har ett fantastiskt RawFood sortiment. Gillar att komma ut med en massa skumma pulver, torkade bär och saker med choklad i ;)

    SvaraRadera
  2. Herre min tid så goda pannkaksrullarna såg ut :)
    Åh, riktigt bra idé...ska fundera ut några ställen, återkommer =)

    SvaraRadera
  3. Vilken fantastiskt bra idé! :D
    Ska ju flytta till Göteborg om tre veckor (det närmar sig!) och skulle bli toppenglad om någon kunde tipsa om massa små guldgruvor jag inte får missa med hälsosamma råvaror som man kan gå runt i hur länge som helst, eller hälsosamma restauranger som Rawfoodbaren t ex?
    Mer sånt! :D
    Sweet drops med smak av hasselnöt låter bara så god,bara testat vanilj än så länge och Kung Markattas hasselnötssmör är det bästa jag vet! :)

    SvaraRadera
  4. Hej världens bästa blogg! Jag undrar om du vet nåt ställe i stockholm där man kan köpa sweet drops?? Eller nåt liknande? Kramar :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, vad gullig du är.
      Jag har sett att de finns på Hälsokraft på Karlaplan (Fältöversten) men finns också att köpa på nätet på olika butiker :)

      Kram

      Radera
  5. Toppen ide skulle gärna ha den listan utskriftvänlig ;0) kanske tipps om vilka produkter just du har handlat och hittat på de olika butikerna.

    mvh Jaenette
    tack för en toppen blogg!

    SvaraRadera
  6. Sweet drops= bästa som hänt since sliced bread, som de säger i USA:) Göööttt

    SvaraRadera
  7. Vad kul att du ville ta dig an mitt tips, ser fram emot en grym lista :)

    Mina tips i Malmö blir:

    Astrid och aporna Gustav Möllers Gata 2 211 51 Malmö - Säljer ekologiska/Vegetariska produkter. Kan ha världens bästa äpplemos gjord på enbart ekologiska äpplen :)

    Moroten och Annat som ligger vid Drottning Torget i Malmö - Säljer den populära bönpastan från Al Eco och massor av annat gott :)

    SvaraRadera
  8. Superbra idé, jag är en av dom som kommer dra nytta av listan då jag bor i smålands djupaste skogar, haha !

    SvaraRadera
  9. Stockholm
    -Gryningen på söder var den allra första hälsokostbutiken jag besökte. Fastnade direkt, gick nog runt i 1timme första gången :)
    -Här finns verkligen allt kände jag. Smink, hudvård, färska ekologiska grönsaker/frukt, massa mjölsorter, glutenfri pasta, nyttigare Nutella <3, choklad m.m. Finns även att köpa rawlunch, bröd, rawbollar.

    - Blueberry (nedreplan i PUB huset) en favorit när man är inne i stan och ska luncha ihop med en kompis.
    - Fräsch mat, sallader, soppor och wraps enkelt och supergott. Bra nyttig fika och en massa mumsiga smoothies som man kan boosta med t.ex extra vassle : )
    Dem säljer även en massa pulver, torkade bär och goda bars.

    - Sattva EKO Café (Flemminggatan 11) Deras stora fönster fick mig att stanna till med texten: Glutenfritt, sockerfritt, vegetariskt, vegan & laktosfritt! Är detta på riktigt? Har bara varit här en gång, men det kommer absolut bli stället man går till för att fika :)Tjejen som jobbade den dagen va super trevlig, pratade bara engelska och förklarade gärna vad allting innehöll :)
    - Här finns nyttig fika, supergoda brownies,kaffe, dem erbjuder även frukost, brunch och lunch. Säljer lite mjölsorter, te, och bröd.

    SvaraRadera
  10. Hejsan, Suverän idé från läsaren :)

    Malmö!
    Rawfood - Här finns det mesta du kan tänka dig i både Rawfood mat och LCHF :) Finns dessutom ett Rawfood/Lchf Café i direkt anslutning. Personalen är suveränt duktiga och väldigt intresserade av sina produkter och har mycket kunskap i ämnet.
    ICA Supermarket, Söder - EN hele vanlig Ica butik, men med en väldigt bra Ekologisk/Hälsokost avdelning. HIt går jag när man har ont om tid och behöver köpa både Basic varor och lite ekologiskt Kokosfett ! ! !

    Keep your mood up !
    // Emilia

    SvaraRadera
  11. Jag bor i lilla Värnamo och här har jag letat och letat och letat med föga framgång. Ica Kvantum har på två ställen lite grejjer men inte tillräckligt!

    SvaraRadera
  12. Ett litet tips i Göteborg: Gröna Boden på Vasaplatsen är toppen! Trevlig personal och brett utbud.

    Tack för en alldeles underbar blogg och massor av inspiration och mod till att våga experimentera själv!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...