tisdag 6 november 2012

Frukost-parfait med havre, hallon-keso & granatäpple och Proteinbutikens UtvecklingsTeam

Vilken fantastisk träningsvärk jag har i min bakdel!! Jag har börjat köra lite tyngre senaste passen och har även fått ett nytt träningsschema av min fantastiska coach Shelby Starnes. Däremot saknades det lite bra övningar för rumpa så jag gjorde i söndags en av mina favoritövningar: Glute Bridges eller Hip thrusts. Suberb övning som tar precis där den ska! :-) Kolla på videon nedan för att se hur övningen ska se ut:

Jag har fått en hel del förfrågningar om kostrådgivning och träning av tjejer som är intresserade av att börja tävla i BodyFitness. Det är jättekul att fler och fler får upp ögonen för sporten och det är fantastiskt kul att tävla och man träffar mycket människor som har samma passion för träning som en själv. Jag kan verkligen rekommendera er som är nya inom BodyFitness att ta hjälp av en coach eller någon som tävlat tidigare. Det är mycket man ska tänka på och när det är som jobbigast är det ovärderligt att ha någon vid sin sida som kan pusha och peppa samt ge goda råd. Det hjälper också otroligt mycket att ta hjälp av någon med poseringsträning. Många glömmer denna viktiga bit och det kan faktiskt kosta en många placeringar om man inte framhäver sin fysik på rätt sätt. Så glöm för guds skull inte bort att öva posering!!

Jag tävlar själv för Team Proteinbutiken och jag är, tillsammans med min sambo David, ansvarig för Proteinbutikens UtvecklingsTeam. Det är till för dig som inte tävlat tidigare, eller tävlat men känner att du behöver mer hjälp. Du får bl.a. hjälp med kost- och träningsupplägg, poseringsträning, fettmätning, rabatterade kosttillskott från Proteinbutiken, coachning fram till och under tävling mm. Lär mer HÄR.

För dig som inte vill tävla men vill få hjälp med kost och/eller träning, kontakta mig på info@tasty-health.se.

Dagens frukost hade jag i stort sett helt förberett igår kväll, så direkt efter min morgoncardio tog det mig bara 3 minuter att komponera ihop denna och ytterligare 3 minuter innan jag hade slukat den! ;-) En fantastiskt uppiggande frukost med mycket protein, långsamma kolhydrater, nyttiga fetter och en massa vitaminer.

 Frukost-parfait med havre, hallon-keso & granatäpple
1 portion

Förbered kvällen innan:
1 dl (ca 30 g)havregryn
0,75-1 dl vatten eller mjölk
1 msk chiafrön
1 krm kardemumma
1 krm vaniljpulver
Varlfritt: 1/2 msk stevia

Blanda ihop ingredienserna i en plastburk. Sätt på lock och förvara i kylen över natten.
På morgonen tar du fram havregrynen som nu ska ha svällt, skrapar ur frukten/fröna ur 1/2 granatäpple och gör sedan hallon-keson:
Hallon-keso:
175 g minikeso
1 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
50 g frysta hallon

Mixa ihop allt med en stavmixer till en slät kräm.

Varvar havren med hallon-keso och granatäpple. Toppa med nötter eller min Protein granola.
Näringsvärde per portion (utan granola):
337 kcal
26 g protein
36 g kolhydrater
8g fett (från havre och chiafrön)


11 kommentarer:

 1. Åååå jösses vilken rumpövning!!!! Jätteroligt med lite träningsinspiration. Gärna mer sånt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den vistte vad den tog, grym träningevärk! :-)
   Mer träningstips utlovas!

   Radera
 2. hej! jag har så många bra hälsosamma bloggar som jag följer (bla din) och det ger mig motivation för tillfället, alltså när jag är inne på bloggen, men jag faller så lätt för frestelser! Jag vill gå ner i vikt och jag tränar bra och jag försöker hela tiden att stå emot, framförallt socker och bröd(kolhydrater), men det är så svårt! Jag har 1 ätardag i veckan, dock brukar det bli två.. Igår åt jag godis och idag har jag haft sånt enormt sug. Suget kommer alltid på kvällen!! Efter middagen idag gjorde jag en lchf kladdkaka som jag åt en stor portion av med grädde. Och även om jag är mätt så vill jag ha mer. Jag proppade i mig 3 skivor rågbröd också. Vad ska jag göra?? Jag har INGEN självdisiplin och jag får alltid ångest efteråt. Hjälp. Du får gärna maila mig. hejjbajbye@live.se Tack för grym blogg btw!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag förstår verkligen att det kan vara svårt att stå emot sockersug. Se Annas svar nedan för bra tips, jag kan även skicka dig ett litet mail med små tips.
   Kram och fortsätt sträva mot ett hälsosamt liv med god och nyttig mat, glädje och träning :-)

   Radera
 3. Hej, förlåt att jag lägger mig i men.....
  Tror att man ska äta sådant som kropp och själ mår bra av. I ditt fall kanske du bör undvika de mesta som är " dåliga kolhydrater" såsom vittsocker, vetemjöl och framförallt godis.
  Prova detta och vips så kanske du tillhör gruppen som blir av med sötsuget.
  Det finns så mycket gott att äta med bra ingredienser.
  Man ska nog inte förbjuda sig att äta det man tycker om, bara ändra sina vanor.
  Jag bakar enligt bl.a denna blogg,tränar och mår superb.Anser mig själv som en fd sickermisdbrukare.
  Med bra mat som man blir mätt av, orkar kroppen mer.
  Så sammanfattningsvis, börja med små egna mål, undvik skräpmat och socker, det kan trigga i gång sötsuget. Inga ätardagar, alla dagar skall vara bra matdagar och lite extra på helgen, se denna blogg för fantastiska recept.
  Du kommer att tacka dig själv:)
  Kram
  Mammissockerfria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra svar Anna!
   Jag kan inte annat än hålla med i allt du skrivit!!

   Radera
 4. Sockermissbrukare , attans iPhones val :)

  SvaraRadera
 5. Hej Susanna! Har nyss hittat hit och blivit helt frälst av alla dina inlägg.
  Funderar på det du skriver om kostråd och träningstider? Gör du nått personligt då? Skulle verkligen verkligen behöva hjälp! Jag e 167 cm lång, väger ca 68kg. Ser väl ganska normal ut. Men efter två barn så stannar allt på magen! Jag ser gravid ut fortfarande och minsta sonen är 2,5 år! Inte ok! Men vet inte hur jag ska göra, äta??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja det kan vara svårt att veta hur och vad man ska äta när alla tidningar bara pumpar ut budskap på vad som är rätt och fel och dieter hit och dit.
   Alla program som jag skriver är ALLTID individuella och utgår från dina mål och tidsperspektiv.
   Kontakta mig på info@tasty-health.se så kan du får mer info

   Radera
 6. Vilken lyxfrukost och ändå så snabb och enkel att göra. Perfekt då man snabbt behöver något efter morgonträningen.
  Tack för tipset, detta skall jag absolut prova!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!? Snabbt och lätt men ändå lite lyxigt sådär :-) Njöt av denna med en stor kopp kanel-thé, mums!

   Kram

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...