torsdag 1 november 2012

Enportions-microkaka á la chokladbomb & Fitnessfestivalen

Just nu är det många tjejer (och killar) som kämpar med sina dieter inför den största nybörjartävlingen i Sverige: Luciapokalen. Tävlingen går samma helg som Fitnessfestivalen äger rum på Svenska mässan i Göteborg, den 7-9: december. Mässan är otroligt stor och det är verkligen en samlingsplats för alla som är intresserade av träning, kost och hälsa. Årets mässa ser ut att bli större än någonsin och det är i stort sett fullbokat på alla hotell i Göteborg!

Jag kommer att stå i Proteinbutikens monter och bjuda på proteinpannkakor, proteinfluff, proteinbollar och lite annat smått och gott så är ni på mässan så kom gärna förbi och säg hej! :-)
Jag kommer självklart att kolla på BodyFitness-tävlingarna och heja på alla fina tjejer som ska tävla.
Vilka av er läsare ska dit?

Jag fick här i dagarna ett smakprov på bilderna jag tog efter tävlingen. Det var roligt att ta bilder med lite annat ljus än vad jag annars fotats med. Detta är en mer "fitness-tidnings-look" och ger en lite mjukare look än de bilder jag tagit tidigare. Kul med något annorlunda!

Såhär ett par veckor efter tävlingen har jag slappnat av mer med maten och äter betydligt mer (och mer varierat) vilket känns jätteskönt. Kroppen börjar bli fylligare och jag blir starkare och starkare i gymet. Jag har fått en hel del förfrågningar om hur en vanlig matdag ser ut för mig och ett sånt inlägg kommer snart.

På kvällarna (efter middagen) äter jag i alla fall ofta något proteinrikt för att mina muskler ska ha något att "jobba med" under natten. Ibland blir det något matigare som kokta ägg eller en omelett men ibland vill man bara ha något sött som stillar suget man kan ha ibland. Det ska smaka gott men ändå vara nyttigt. Då är receptet nedan helt perfekt!! En saftig kalorisnål chokladkaka, för en person (dig såklart) och den tar max 2 minuter att göra. För bra för att vara sant?! Nej då :-) Chokladkakan i sig innehåller nästan inget protein så jag brukar göra en keso- eller kesellakräm till eller vispa upp casein proteinpulver till ett fluff (jag beskriver nedan hur man gör det) och äter till.
Enportions-microkaka á la chokladbomb
1 portion

1 äggvita
2 msk pumpapuré**
1,5-2 msk kakao
1 msk valfri mjölk (jag använde lättmjölk)
1/2 msk stevia strö
1 krm vaniljpulver
Valfritt: 1 tsk kokosolja (ger en saftigare kaka), kryddor som kanel etc.

1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Ställ in i micron på full effekt i ca 1,5-2 minuter. Tiden varierar beroende på micro men håll koll så kakan inte blir torr. Ta ut skålen och vänd den upp och ner på en tallrik så att du få en "chokladbomb" på tallriken :-). Toppa med valfria toppings.

**har inte testat men mosad banan eller äppelmos borde funka lika bra.
 Caseinfluff:
1 skopa caseinpulver (micellärt casein är bäst, typ det här)
Kallt vatten
Valfritt: bär

1. Blanda pulvret med så lite vatten som det går för att få ihop en tjock och geggig massa. Ställ in i kylen i ca 10 minuter.
2. Ta ut och tillsätt här bären om du vill (det blir fluffigare om du tillsätter bär). Vispa med elvisp eller ballongvisp ett par minuter tills du får en gräddliknande konsistens.
 Näringsvärde för chokladkakan (med 1 tsk kokosolja), 1 portion:
128 kcal
8 g protein
5 g kolhydrater
8 g fett
24 kommentarer:

 1. Vad roligt att du också ska till fitnessfestivalen. Jag ska dit för första gången och få inspiration till min träning och viktnedgång. Följer din blogg och kommer försöka kika förbi vid montern för att heja lite. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Petra!
   Du kommer definitivt bli inspirerad av att besöka Fitnessfestivalen! Hoppas vi ses! :-)

   Radera
 2. Hej!

  Jag och några träningsvänner bokade biljetter till Luciapokalen idag, ska bli så roligt! :D Var nere även förra året och man får så himla mycket träningsinspiration av hela mässan, och alla grymma tävlande! :)
  Roligt att du ska stå i Proteinbutikens monter, hoppas vi ses!
  Tack för en underbar blogg! :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!

   Kul att du ska dit igen, och roligt när man är ett gäng som åker ner. Kom gärna förbi montern och säg hej om du hinner :-)

   Kram

   Radera
 3. Jag håller på att försöka ta mig till scenen. Just nu är det tungt men jag underhålls av att läsa din blogg och har tagit mig igenom den stora delen av min diet med lördags bak, dock så är det slut med det nu men jag lovar att jag kommer fortsätta efter tävlingen att baka dina recept och då äta ännu mer ;) you rock girl... keep up the good blogg. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer klara det galant!! Har du kämpat på i x antal veckor, kommer du lätt kunna köra på i 5 veckor till...du kommer glänsa på scen och ha så roligt! Jag brukar också baka på mina dieter, mest för att "få det ur systemet", man behöver inte äta av det man gör, bara att baka brukar räcka :-)

   Tack Matilda, jag håller tummarna för dig!

   Radera
 4. Jag kommer absolut att besöka Fitnessfestivalen och även kika förbi Proteinbutikens monter. Hittar alltid så många goda recept och inspiration här så kan tänka mig att det du bjuder på kommer att bli succé!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt, då ses vi förhoppningsvis där! :-)
   Ska fundera lite på vad jag ska bjuda på förutom Proteinbutikens proteinpannkakor (deras protein pancake mix är grym) och fluff...men något gott blir det :-)
   Kram

   Radera
 5. Vilken fantastisk blogg du har! Hittade den precis! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Linn, så roligt att höra att du gillar bloggen :-)

   Radera
 6. Varför använder du inte hela ägg? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I vissa recept använder jag hela ägg, och jag äter oftast hela ägg till frukost (såå gott med en lite krämig gula!). I recept däremot använder jag ofta bara vitan i och med att den enbart innehåller protein och att man får ner kalori- och fettinnehållet i bakverken. Skulle jag använda hela ägg skulle kalorierna dra iväg ganska snabbt.
   Däremot ska man absolut inte vara rädd för att äta hela ägg! Det är ju i gulan alla näringsämnen finns :-) Ägg är ett fantastiskt livsmedel!

   Radera
 7. Hej! Vill bara säga tack så mycket för din fina blogg! Hittade hit för några veckor sedan och är inne varje dag och får inspiration och intressant läsning. Din blogg är precis vad jag letat efter då jag vill äta nyttigt men gillar "gogrejer" hihi. Idag har jag testat chokladbomben och den blev kanonbra! Gjorde den med cream cheese protein frostingen från kanel-mandel muggkakan med hallon och en hackad paranöt på. Så smaskigt!! Kommer definitivt att göras om :) Har även testat dina pumpapannkakor och banan-nöt proteinbarsen som även de blev helt perfekta. Jag ser fram emot att läsa och testa fler av dina recept. Tusen tack!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack så mycket för din fina kommentar! Blir alldeles glad i magen när jag läser den :)
   Så glad att du gillar recepten och kul att du (precis som jag) gillar att äta go'saker men ändå nyttigt och att recepten passar.
   Tack!

   Radera
 8. Finns det nåt som motsvarar kokosolja? Köper man det i flaska såsom olivolja? Tack för grym sida :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kokosolja finns i glasburkar, det är fast form i rumstemperatur med blir flytande när man hettar upp det. Det finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker, märket är Kung Markatta eller Renée Voltaire. Även hälsokostbutiker har det.
   Du kan testa en naturell olja som rapsolja om du inte får tag i kokosolja.

   Tack :)

   Radera
 9. Jag använde banan i min, smakade ganska mkt banan, vilket kan va gott men ville hellre ha chokladsmaken.. Lite mjöl i hade nog oxå gjort den godare, men funkade helt klart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja pumpa ger inte alls lika mycket smak utan det blir mer chokladsmak. Mjöl hade säkert varit godare men då blir det ju en vanlig kaka, och det är ju det jag inte vill äta ;)

   Radera
 10. Det här kan vara bland det godaste jag ätit på länge! körde med äppelmos istället för pumpa och slängde i ½ tsk bakpulver för lite fluffighet, men som sagt helt gudomligt!! Tack för härligt inspiration i köket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter kanongott!
   Kul att du gillade kakan, enkelt och snabbt ska det gå ;)

   Radera
  2. Jag har hört lite olika, men är inte stevia rätt så sötsugstriggande? Jättebra blogg!!

   Radera
  3. Det är olika för alla. Jag blir inte triggad av det, men många blir sötsugna av sötningsmedel och då kan det ju vara bra att undvika det :)
   Tack så mycket!

   Radera
 11. Gjorde denna för första gången nu ikväll(använde dock äppelmos) men herregud vad gott!! Hade hallon och vaniljkvarg som tillbehör, passade perfekt! Tusen tack för detta och alla andra dina recept :)

  SvaraRadera
 12. Hej Sanna! Det här är ju ett gammalt inlägg men jag hoppas att du har möjlighet att svara ändå.
  Jag har väldigt nyligen blivit intresserad av att baka sockerfritt och lågkalori.
  Jag vill inte bygga muskler utan jag vill behålla min slanka löparkropp och då är det lite svårt att sortera i all information.
  Jag googlar mycket och hamnar på tasty-health.se hela tiden. :) GRYMT bra sida!

  Vad jag är intresserad av i just det här inlägget är Caseinfluff. Länken till det rekommenderade caseinpulvret är inte längre aktuell.
  Ska jag välja ett 100% kasein-protein?

  När jag googlar på casein så står det mycket om atikatabola effekter. Vad betyder det? Är det dåligt för en sån som mig som inte direkt vill bygga muskler utan behålla en slank kropp?

  Ha det bra!

  Hälsningar Filijoxan :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...