söndag 25 november 2012

Saffransproteinmuffins med vit choklad

Kunde inte riktigt sova inatt så jag gick upp ganska tidigt imorse och började pyssla. Först körde jag såklart  min morgoncardio men hade inte lust att stå och trampa 1 timme i långsamt tempo (1 timme är det jag kör just nu för att hålla formen till Fitnessfestivalen, sedan kommer jag minska för att kunna fokusera mer på styrkan i gymmet) så imorse körde jag intervaller på trappmaskinen istället och de såg ut som följer:

Uppvärmning 5 minuter.
45 sekunder på maxbelastning (så snabbt jag kunde)
30 sekunders vila
Upprepa 20 ggr
Varva ner några minuter
Sen var jag trött och frukosten satt fint vill jag lova :)

Idag blir det benträning på gymmet och sedan ska jag och David (min sambo) på brunch på Nacka J, ska bli väldigt trevligt! Och efter det blir det en lugn joggingtur med våra två hundar så de får lite motion också :)
Dagens recept är min egna nyttiga variant av ICA's saffranslängd med vit choklad som många brukar baka nu inför jul. Min kollega Lina (väldigt duktig kiropraktor förövrigt) brukar baka den varje år och jag brukar alltid få en bit, en tradition som kommit efter att jag dietade inför en tävling första året hon tog dessa till jobbet. Hon sparade då en bit till mig som jag fick när jag dietat klart...och oj vad god den var!!
Dessa tycker jag är minst lika goda, saftiga med en mjuk saffranssmak och sedan lite riven (sockerfri) vit choklad på toppen. Mums!! Ett nyttigare alternativ som är givet till lussefikat hemma hos mig i framtiden.
 Saffransproteinmuffins med vit choklad
8 muffins

2 skopor (ca 40g) Whey complete vanilj
2 dl (60g) havregryn
0,5 dl (20g) mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1/4 tsk vaniljpulver
3 msk Stevia strö
2/3 paket saffran
2 små äggvitor
1,25 dl havremjölk eller valfri mjölk
0,75 dl (ca 75g) osötat äppelmos
4 rutor (30g) sockerfri vit choklad.

1. Sätt ugnen på 175C.
2. Häll alla ingredienser i en skål och mixa med en stavmixer tills du får en slät smet.
3. Riv eller hacka chokladen.
4. Häll smeten i muffinsformar (jag använde silikonformar) eller i en muffinsplåt, strö över vit choklad och grädda sedan i ca 20 minuter.
5. Ta ut och låt svalna, muffinsen stelnar till sig lite när de svalnar så ta inte ut dem för sent. Går bra att frysa.
Näringsvärde per muffins (av 8):
88 kcal
6 g protein
8 g kolhydrater
3,5 g fett 

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3969754/?claim=8gvbay9n4w8">Följ min blogg med Bloglovin</a>

26 kommentarer:

 1. låter hiiimla gott :D ska jag garanterat prova! vilken choklad använder du? jag har inte hittat någon bra vit ännu, men det är ju så gott och passar fint i många bakverk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa, de blev så goda! Jag köper märket Cavalier, hittade den på Hemköp men tror den går att beställa på nätet också. Vissa hälsokostbutiker har den också :)

   Radera
 2. Kul recept :)
  Jag var inne på proteinbutikens hemsida nu i helgen och hittade en hel del bra erbjudanden. Hur mycket ur deras sortiment har du testat? Hittade bla en pre workout produkt, Orange Speedball. Vet du något om den? Effekter vs bieffekter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag har testat det mesta :)
   Orange speedball är ganska bra i uppiggande syfte och jag blir ganska varm av den. Motsvara ungefär 2 koppar kaffe.
   Som pre-workout gillar jag rage, push och berzerk. Jag använder alltid pre-workouts som inte har några kolhydrater i. Man svarar lite olika på olika produkter så man får testa några stycken för att se vad man gillar. Det finns inga direkta bieffekter mer än att man kan bli lite darrig och illamående om man tar för mycket (precis som om man dricker för mycket kaffe).
   Pre-workouts är uppiggande och, mer mental fokus, vidga blodkärlen och ge bättre pump. :)

   Radera
 3. Haha, vad roligt att du la upp detta recept, hade nämligen tänkt experimentera fram egna protein-saffransmuffins med inspiration från ett recept jag hittade på en annan blogg (fast där hon inte använde sig av proteinpulver). ändringarna jag ville göra var bland annat att ha i vaniljproteinpulver och havremjölk (älskar havremjölk). Nu kan jag ju bara följa ditt recept och vet redan i förväg att det kommer att bli smaskens :)
  Ska som sagt var göra en sats och frysa in, alltid bra att ha hemma. Bara att plocka fram vid behov.
  Ps. när kommer resultaten på tävlingen där man kan vinna proteinpulver? Jag vinner aldrig, men är så spänd ändå, en vacker dag så, haha.

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, vad lustigt :) Då var vi inne på samma spår ;)
   Resultatet kommer i slutet på denna vecka, bara att hålla tummarna!

   Radera
  2. Haha, javisst :) Ska ta och försöka att hitta lite tid mitt i allt tentaplugg för att baka dem nu i veckan. Mums. Hehe.

   okej, då ska jag hålla tummarna för mig själv, haha. även fast jag vet att vem det än är som vinner, så kommer den personen att uppskatta det :)
   Förresten, hur funkar det egentligen om man har kommenterat anonymt (som jag har), hur vet du då vem det är som har vunnit. Detta slog mig nämligen nyss, det är därför jag kom tillbaka till bloggen så snabbt igen, hehe. Såg att jag inte är ensam om att ha kommenterat anonymt för att vara med och tävla...

   Radera
 4. Svårt att misslyckas med saffran ;) Både låter och ser fantastiskt gott ut! Även detta recept läggs till favoriterna som skall provas framgent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!? De här blev riktigt goda :) Kommer definitivt att bakas fler gånger!

   Radera
 5. tror du man kan byta mandelmjöl mot kokosmjöl o vilka mängder då då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm, tveksamt. Kanske att du kan byta ut mandelmjölet mot mer havremjöl (motsvarande mängd) men vill du ha kokosmjöl i så blir det nog kanske 1 msk mot 0,5 dl mandelmjöl. Jag har inte testat själv så jag kan inte garantera att det funkar :)

   Radera
 6. En allmän fråga! Kan man använda ex cocosfett i stället för smör? Är det nyttigare i så fall?
  OBS - går bara att skriva under anonym - gör inget men undrar // Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går bra. Kokosfett tål högre temperaturer än de flesta andra oljor och fetter och det innehåller nyttiga MCT-fetter. Jag gillar att använda det istället för smör när jag steker eller bakar.

   Radera
 7. Kan jag ersätta proteinpulvret med något annat eller ta bort de helt? Du har väldigt fina muffinsformar! //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda!

   Du kan ersätta proteinpulvret med lite mer havremjöl eller annat valfritt mjöl, ca 2 msk.
   Tack, har köpt dem på Åhléns :)

   Radera
 8. ÅH bakade dem idag, SÅ GODA!! Gjorde en dubbelsats men bytte ute 1 dl havregryn mot ca 1 dl fibrex! Dock hade jag ingen sockerfri vitchoklad så istället gjorde jag en "lchf-forsting" med apelsinsmak :) Rekommenderas varmt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad kul att de blev bra!
   Apelsin och saffran låter klockrent, ska absolut testas! :)

   Radera
 9. Suuuupergoda blir dem! Saftiga med crusty yta. Perfekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, det knapriga på ytan är pricken över i:t :)

   Radera
 10. Hej! Älskar dina recept men ibland undrar jag lite vad det är för produkter. T.ex. i detta när du skriver vaniljpulver... Var hittar man sånt? Har kikat i din ingredienssida men hittade ingenting där... Undrar också om man kan göra eget mandelsmör då det är väldigt dyrt i butiken hos mig iaf, och jag är bara en fattig student ;) tacksam för svar älskar dina inlägg men speciellt din Instagram

  Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hittar vaniljpulver på vanliga livsmedelsbutiker, i hyllan med bakprodukter. Det brukar vara en liten glasburk, heter ofta ekologiskt vaniljpulver - burbon vanilla. Det är helt enkelt mald vaniljstång.
   Ja det kan du göra. Rosta mandlarna lite lätt i ugnen (200C i ca 5-10 min). Kör dem sen i en matberedare tills du får ett smör :)

   Radera
 11. en fråga bara, är chokladen du använder mjölkproteinfri?
  /Maj-Lis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Nej det tror jag inte att den är, den är bara sockerfri.

   Radera
 12. Supergoda!!! Hittar inte den vita chokladen, hittade cavalier men bara smaksatt choklad. Använde nutri-nick mjölkchoklad på, blev jätte bra!! Tack för dina underbara recept!

  SvaraRadera
 13. Supergoda och lätta att göra. Jag tog ärtproteinpulver från Pulsin i mina då jag måste hålla nere intag av animaliska livsmedel. Funkade jättebra. Så gott med äkta saffranstrådar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att de blev bra även utan vassle! :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...