onsdag 22 augusti 2012

No-bake chokladfudge med minttopping
Jag älskar att titta på film och igår kväll hyrde vi "Hunger Games". Om du inte redan sett den, hyr den! Riktigt bra film och den var så spännande så trots att tanken var att bara titta på halva filmen så att det inte skulle bli så sent, var vi tvugna att titta klart på hela. Så även inatt blev det lite för lite sömn, jag måste skärpa mig! Men det var det värt :-)


Träningen gick bra trots lite sömn och idag stod mina andra favoritmuskelgrupper (ben är favoriten) rygg & baksida axlar på schemat. Visst är man lite sliten efter snart 14 veckor på diet men man får helt enkelt ta i efter förmåga :-)

Middagen idag satt extra fint: Lax med ugnsbakad sötpotatis och grönsaker i tomatsås.

Snabbt och enkelt! Laxen i ugnen på 225 C i ca 15-20 minuter.
Sötpotatisen skär jag i stavar, droppar över lite olivolja, salt & peppar, timjan, rosmarin och in i ugnen på 225 C i ca 20 minuter eller tills de är mjuka.
Grönsakerna steker jag i teflonpanna. Jag hade champinjoner, zucchini, lök, vitlök och röd paprika plus lite kryddor.

Till "efterrätt" blev det de här :-) Lite seg proteinfudge-botten och frisk mintsmak på toppingen. Nästan inga kolhydrater, nyttiga fetter från nötmjölet/nötsmöret och protein från proteinpulvret, och endast drygt 100 kcal per bit.
No-bake chokladfudge med minttopping
4 st

Chokladfudge:
4 msk hasselnötsmjöl
1 msk mandelsmör
2,5 msk whey proteinpulver choklad
2 tsk kakao
1-2 msk stevia strö eller sukrin
1-3 msk vatten (beroende på proteinpulver)

Blanda alla ingredienserna i en skål. Tryck ut i botten på 4 st silikonmuffinsformar. Ställ in i frysen i ca 15 minuter.

Minttopping:
2 msk minikeso
2 msk cream cheese 5%
1 msk stevia strö
några droppar mint-extrakt
Valfritt: några droppar grön karamellfärg (gör det lite mer intrycksfullt :-)

Blanda ihop i en skål med en stavmixer till en slät massa.
Ta ut chokladfudgen och toppa med minttoppingen.
Näringsvärde per bit (av 4):
108,5 kcal
8g protein
3g kolhydrater
7g fett

7 kommentarer:

 1. alltså du är ju helt fantastisk!
  jag måste bara fråga, kommer du på recepten själv, eller hittar du dom någonstans och testar dig fram tills du får en version du själv tycker om? sedan undrar jag om det funkar att göra dessa med mandelmjöl? himla inspirerande blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!
   Det är lite olika, oftast står jag hemma och har i lite olika saker i en bunke och hoppas på det bästa, ibland får jag inspiration från andra recept och ibland gör jag efter någon annans recept men ändrar lite som jag tycker passar. Men då skriver jag alltid det i receptet, jag tycker man ska ge "credit" till den som gjort det ursprungliga receptet :-)

   Radera
 2. Måste man ha proteinpulvret i?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, du kan ta lite mer hasselnötsmjöl istället.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...