måndag 6 augusti 2012

Frozen peanutbutterfudge cups och hemgjord Frappuchino


En vecka kvar av semestern och det är konstigt att man alltid får lite panikkänslor när man tänker på att sommaren snart är slut. Jag älskar mitt jobb och det ska bli skönt att komma in i lite rutiner igen men jag saknar INTE att gå upp kl 04.30 för att hinna köra min förbränningsträning innan jobbet som börjar kl 7. Nu får man njuta av sovmornarna sista veckan!

Mina jordgubbsplantor på balkongen har börjat ta sig i alla fall...kanske till och med blir så många så man jag göra någon liten efterrätt av dem :-)

Det blev en lyxvariant av eftermiddagskaffet idag: Frappuchino.
Eller, en liten enklare variant av Starbucks grymt goda (och kaloririka, om man inte väljer light-varianterna förstås) Frappuchinos. Den här innehåller bara:
2 dl kallt kaffe
6 isbitar
1 tsk kakao
1 tsk stevia strö
Häll allt i en sån HÄR burk (tillbehörsburken till stavmixern) och mixa i ca 1 minut. Häll upp i ett glas. Det går säkert lika bra med en vanlig stavmixer men det blir inte lika skummigt.

Till kaffet blev det ett mellanmål som var så gott att jag bara ville ha mer när det var slut! :-) Jag försökte komma på vad jag skulle döpa dem till men allt lät så konstigt på svenska så det fick bli engelska. De smakar nästan som snickersglass men innehåller bara 4 ingredienser (om man inte räknar vatten) och de är så enkla att göra. De blir lite sega om man äter dem direkt från frysen och det känns verkligen inte som att man äter något nyttigt!! Man kan äta dem både som mellanmål eller som en liten godbit efter maten :-)


Frozen peanutbutter fudge cups
4 st

1 msk naturellt jordnötssmör (helst creamy)
25 g vassleproteinpulver choklad
1 tsk kako
1 tsk stevia strö eller sukrin
3 msk vatten

1. Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Häll sedan i dem i silikonmuffinsformar och ställ in i frysen i minst 15 minuter (eller tills de stelnat). Ta ut och ät på en gång.


Näringsinnehåll för 4 stycken:
232 kcal
25g protein
5g kolhydrater
12 g fett



12 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marja!
      Allt på din blogg ser så fantasktiskt gott ut att jag knappt vågar gå in och kolla ;-) framförallt inte nu när jag går på diet inför min nästa Fitness-tävling och inte får äta vad som helst. Men när klar är klar med tävlingen ska jag provbaka dina recept!

      Radera
  2. Låter ju himla gott! Vet du om man kan göra det utan proteinpulver?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det kan man säkert. Jag använder proteinpulvret för att få bättre näringsvärde (och bättre mättnad). Utan proteinpulvret blir de nog inte riktigt lika sega, men testa att ha i kakao och kanske lite kokosmjöl (1/2-1 tsk).
      Om du testar får du gärna meddela hur det blev :-)

      Radera
  3. Testade att göra det här med vaniljproteinpulver och de blev verkligen supergoda! Perfekt som godbit om man är sötsugen eller så ju! :)

    SvaraRadera
  4. Jag snodde lite vaniljsproteinpulver från karln min och hade i lite extra kakao, gott, gott :} tror dock att hans proteinpulver kan vara det som gav en lite skum bismak, så ska testa med annat någon gång. Tack snälla för receptet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja smaken beror lite på vad man har för pulver...men bra att de blev goda ändå :)

      Radera
  5. Helt fantastiskt gott detta är! Måste verkligen passa mig så inte alla slinker ner på en gång :) Tack för att du delar med dig av alla recept, har testat på hur många som helst och allt smakar super :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja man får passa sig, smakar nästan precis som snickers ;)
      Tack, vad roligt att höra! :)))

      Radera
  6. Tack Sanna!!
    För dessa supergoda Frozen peanutbutterfudge cups. Än så länge har jag bara provat dina sötsaker och några pannkakor Ha ha!! Men ska även baka något av dina bröd m.m.
    Dessa kommer jag göra många gånger till kaffet :)

    /Maria C.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo bloggen innehåller ju mest sötsaker :) Bröden och wrapsen är grymt goda de också :)

      Radera
  7. Hej,
    Undrar om barn kan äta det?
    Alltså bakelser som innehåller proteinpulver i sig... eller är det klockare att baka något annat till dem separat?

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...