Jag fick till en massa bra recept och vill dela med mig allt på en gång, men jag ska försöka hindra mig! En sak i taget...
Efter ett pass på gymet blev åkte grillen fram och vi gjorde älgfärsburgare. Så gott!
Vi använde:
Burgare: Älgfärs, chili, vitlök, timjan, svamp, salt & peppar.
Tillbehör: Sallad med tomat, röd lök, paprika och guacamole gjord på avocado, vitlök, salt & peppar.
Som bröd använde jag isbergssalladsblad.
Till efterrätt gjorde de andra blåbärspaj, men jag försökte vara lite kreativ med min dietmat och knåpade ihop en proteinbakelse :-) Jag blev riktigt nöjd med den!
Till botten använde jag:
2 äggvitor (en vispas till ett hårt skum)
2 tsk sukrin (1 tsk tillsammans med äggvitan som vispas)
1 msk caseinproteinpulver vanilj
1 msk kokosmjöl
ca 3 msk vatten
1 tsk fiberhusk
1 krm kardemumma
Blanda 1 äggvita med de torra ingredienserna, späd med vatten. Vispa den andra äggvitan till ett hårt skum. Blanda ihop försiktigt, bred ut till 3 lika stora cirklar på ett bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 160 C i ca 20 min. Ta ut och låt svalna.
Fyllning 1:
1 msk hasselnötssmör
1 msk vatten1/2 tsk kakao
1 tsk sukrin
Blanda ihop till en krämig smet.
Fyllning 2:
15 g caseinproteinpulver vanilj
15 g caseinproteinpulver choklad
1 tsk kakao
1 tsk rivet apelsinskal
1 tsk sukrin
ca 1 dl vatten
Blanda caseinet med vattnet och låt stå i kylen i ca 10 minuter. Vispa med en elvisp till en gräddliknande konsistens och ha sedan i resten av ingredienserna.
Varva botten, nötkräm och casein"grädde". Servera på en gång.
Hela bakelsen innehåller:
306 kcal
42 g protein
7 g kolhydrater
12 g fett
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)