tisdag 17 juli 2012

Proteinfudge-bollar

Receptet kommer nedan...

Dagen började (som vanligt under diet inför tävling) med morgoncardio. Var inte så sugen att ställa mig på trappmaskinen när jag vaknade men när jag satte på tv'n var det "Biggest Looser" och deltagarna skulle cykla 4,2 mil på en motionscykel....helt plötsligt kändes mina 40 minuter inte så farligt ändå så det vara bara att hoppa upp och börja trampa!
Dagens frukost: ägg-muffins
Jag köpte för ett tag sedan sockerfri Jell-O som bara har legat i skåpet. Det är egentligen lite för mycket konstiga tillsatser i den för att jag ska tycka den är ok men ibland när man dietar och kalorierna är begränsade är det kul att testa något nytt som inte innehåller så mycket kalorier.

Resultatet: Nja jag vet inte riktigt. Limesmaken var ganska god men jag gillar nog helt enkelt inte riktigt Jell-O konsistensen. Blir nog ingen mer Jell-O för min del men det var kul att testa.

Nej tacka vet jag mina Proteinfudge-bollar. Jag har sett liknande recept på andra hälso bloggar (framförallt i USA) så det finns säkert en massa olika varianter på dessa med torkad frukt, nötter osv. Så jag vet inte riktigt vem som kommit på det ursprungliga recpetet och vem jag ska ge "credit" till. Det här är i alla fall min version och proteinpulver-älskare som jag är har jag haft proteinpulver i dessa.
De funkar jättebra som mellanmål eftersom de håller bra och är lätta att ha med sig. Jag brukar ofta göra en stor sats och ha i kylen el frysen och ta ett par när jag behöver.


Proteinfudge-bollar
2 port, ca 10 små bollar

1 skopa (30g) vassleproteinpulver vanilj, jag använde DETTA
1 dl havregryn (glutenfria funkar bra)*
1 msk mandelsmör
1 msk riven kokos
1 msk mandelmjöl
1/2 msk hela linfrön
0.25 dl vatten
Ev sötning (1/2 msk stevia strö el 1 tsk honung) Jag tycker att sötningen från proteinpulvret räcker men det är vafritt.

*Kan säkert göras "kolhydratsfria" genom att använda ca 2 msk kokosmjöl men jag har inte testat.

1. Blanda alla ingredienserna i en bunke och använd händerna för att forma ihop en seg massa. Om det är för smulig ha i några droppar i taget för att få ihop degen.
2. Forma till små bollar och förvara i kylen om du inte äter dem med en gång (som jag har en tendens att göra!).
Näringsvärde per portion (ca 5 bollar):
225 kcal
17 g protein
12,5 g kolhydrater
11 g fett

Bollarna är lite sega med härligt tuggmotstånd från havren och linfröna men med en mild smak av vanilj och mandel. Självklart går det bra att ha i valfria frön/nötter, kanske lite kanel el kakao. Låt fantasin flöda!
De håller bra under dagen om du har med dem som mellanmål men ha dem i kylen om du ska spara dem ett par dagar.

Trevlig dag på er!

7 kommentarer:

 1. Mums, älskar liknande bollar/barer! Har dock inte något proteinpulver, det kanske jag borde skaffa mig!

  http://bakasockerfritt.blogg.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det gott!! Och man kan ju blanda i det man är sugen, lime&kokos är grymt. Jag tycker absolut du ska skaffa proteinpulver, det är jättebra att öka på proteinintaget (både för viktminskning och för de som tränar) och istället för att dricka tråkiga shakes kan man ju baka med det :o)

   /Susanna

   Radera
 2. Jag köpte för ett tag sedan sockerfri Jell-O som bara har legat i skåpet. Det är egentligen lite för mycket konstiga tillsatser i den för att jag ska tycka den är ok men ibland när man dietar och kalorierna är begränsade är det kul att testa något nytt som inte innehåller så mycket kalorier.white kurta , black kurta pajama , kurta pajama style for man , white kurta pajama for men online shopping , embroidered lawn suits , pakistani printed suits , pakistani lawn suits with chiffon dupatta , white kurta design , black kurta for men , boys kurta style

  SvaraRadera
 3. Resultatet: Nja jag vet inte riktigt. Limesmaken var ganska god men jag gillar nog helt enkelt inte riktigt Jell-O konsistensen. Blir nog ingen mer Jell-O för min del men det var kul att testa. wholesale t shirts near me , buy bulk t shirts canada , wholesale shirts usa , wholesale shirts and sweatshirts , order plain shirts bulk , bulk mens shirts , bulk childrens clothing suppliers , baby designer clothes wholesale , baby dress clothes , where to buy wholesale baby clothes

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...