söndag 8 juli 2012

Blåbär/havre-pannkakor


Söndag och vid en första titt genom fönsret såg vädret ganska tråkigt ut så istället för att gå/jogga ute fick det bli en "date" med den kära trappmaskinen....min bästa vän när det är tråkigt väder ute och konditionsträningen måste bli gjord.

Nu inför tävlingen i oktober blir det en hel del förbränningsträning och jag försöker att variera träningen så mycket som det går för att undvika förslitningsskador och för att det inte ska bli så tråkigt :-)
Efter träningen skrek magen efter frukost och idag var jag sugen på pannkakor. Jag älskar pannkakor och de går verkligen att variera i oändlighet, både med eller utan kolhydrater i. Jag hade lite blåbär i frysen och blåbär funkar fenomenalt med havre och vanilj. Så idag blev det Blåbärs/havre-pannkakor.

Resultatet blev riktigt bra, lagom söta, saftiga med en härlig blåbärsexplosion i var och varannan tugga. Havregrynen ger långsamma kolhydrater som stabiliserar blodsockret, det är fullt med antioxidanter i blåbären  och den höga proteinhalten håller en mätt länge samtidigt som det ger kroppen byggstenar för muskler, naglar och hår....perfekt kombination! Jag hade på lite agavesirap för sötman men honung skulle passa lika bra.

Blåbär/havre-pannkakor, 1 portion
3 äggvitor
1 skopa vassle proteinpulver (jag använde vanilj)
30 g havremjöl (jag malde eget i matberedare)
1/2 tsk bakpulver
1 msk kokosmjöl
1 kapsyl vaniljextrakt
1/2 msk stevia strö (valfritt)
1/2 dl blåbär

 1. Blanda ihop alla ingredienser och stek på medelhög värme i en stekpanna. Jag stekte i lite kokosolja för att de inte skulle fastna. Jag fick 4 st ganska tjocka pannkakor. Häll på lite extra blåbär och eventuellt lite honung eller agavesirap.


Nu bär det av mot gymet för att träna ben, mitt favorit muskelgrupp att träna :-))
8 kommentarer:

 1. Hej! Jag har gjort många av dina pannkakor och samtliga är supergoda! Dock så har jag ett problem, mina fastnar i pannan innan jag hinner vända dem.. Kanske använder jag för lite kokosfett, men jag tycker det är lagom, kanske för hög värme men jag gör på medium.. Hjälp mig! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm konstigt. Kan det kanske bero på din stekpanna? Jag hade en gammal som gjorde att allt fastnade hur mycket olja jag än använde. Jag köpte precis en ny, en Jamie Oliver och det är den BÄSTA stekpanna jag någonsin haft!! Inget fastnar, jag behöver inte ens använda olja...ett tips kanske? :)

   Radera
 2. gammla och slitna stekpannor går ej att göra pannkakor i.. man ska egentligen ha en man bara har till pannkakor och liknande..

  SvaraRadera
 3. Jääävlar vilken bra hemsida du har! Stort tack för alla recept och tips! /Glad träningsamatör

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack så mycket! :)
   Det var så lite så, det är bara roligt :)))

   Radera
 4. Hej Susanna!!

  Blev de här till frullen imorse, hade inget kokosmjöl men tog lite fiberhusk och så körde jag med choklad whey och hallon, riktigt göttigt! Tack så mycket! :) En fråga bara, hur ser det ut på app fronten, tror du det blir någon för android? :)

  //Alex

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Alex!

   Kul att det blev bra med whey.
   Vi håller på att kolla på en androidversion men just nu är det en kostnadsfråga.... :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...