torsdag 26 juli 2012

Cappuchino & choklad proteintryfflar


Jag och min sambo är på en liten "Sverige-turné" nu på semestern och idag är vi i Gävle. Och man kan ju inte vara i Gävle utan att besöka Thomas som är ägare på Proteinbutiken och hans butik som ligger på Norra gatan 1 :-)
Alltid när jag kliver in där blir jag som ett barn i en leksaksbutik! :-)) Så kul att testa nya kosttillskott och proteinpulver och jag fick med mig några prover på ett nytt proteinpulver som kommer ut snart. Det ska tydligen vara krämigare i konsistensen än deras whey complete som jag annars oftast använder, och smakerna ska vara jättegoda. Jag ska testa och återkommer med en recension senare!

Nu är i alla fall proteinlagret där hemma påfyllt och då måste man ju bara hitta på något skojigt recept med mitt nyinköpta proteinpulver. Och idag var jag sugen på choklad så det blev proteintryfflar! Det här receptet blev riktigt bra, krämig och proteinrik chokladfyllning med kaffesmak och sockerfri mörk choklad som överdrag...mmm! Det är viktigt att du har ett proteinpulver som verkligen smakar gott då resultatet påverkas av kvalitén och smaken på ditt pulver.

Cappuchino & choklad proteintryfflar
ca 12 st

1 skopa (30g) Super protein complex chokladsmak (en blandning av casein och vassle).*
1 dl keso
1 tsk kakao
1 tsk Stevia strö (eller mer om du är på det humöret)
1 msk + 2 tsk  kokosmjöl
3 msk kallt kaffe
50 g sockerfri mörk choklad

*Har du bara vassle hemma går det också bra men öka då mängden kokosmjöl så att tryfflarna går att rulla och inte blir för kletiga. Det går också att ta 15g vassle och 15g casein. 

1. Ha i alla ingredienserna utom chokladen i en bunke. Mixa med stavmixer så gott det går och för att keson ska bli "slät", men använd sedan händerna för att blanda ihop allt. Smeten ska vara tillräckligt fast så att det går att rulla till bollar, är den för kletig, ha i mer kokosmjöl.
2. Rulla till bollar och lägg på lite aluminiumfolie.
3. Smält chokladen i micron på högsta effekt och doppa sedan bollarna, en i taget med hjälp av en sked i chokladen. Lägg tillbaka på folien.
4. När alla tryfflarna är täckta med choklad, ställ in i kylen tills chokladen stelnat helt.

Näringsvärde per tryffel (av 12 st):
44 kcal
3,8 g protein
1,4 g kolhydrater
2,5 g fett4 kommentarer:

 1. Åh, en sådann vill jag ha! De ser himmelska ut! Vill också besöka den där butiken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. De blev himla goda, stillade chokladsuget rejält vill jag lova :o) Om du inte har vägarna förbi Gävle så har de en webbshop där du kan köpa deras proteinpulver. Kan varmt rekommendera dem, framförallt till bakning!

   Radera
 2. Jag äter inte stevia eller sukrin så jag har testat din caseinfudge utan det, den smakar jättegott ändå! Så du vet. :)
  Ska testa dessa också, men med vanlig 75- eller 80% choklad. Återkommer om det resultatet, men det lär ju också bli bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt :)
   Jag har testat att göra dessa med 86%-ig choklad och det blev jättebra :) Hoppas du gillar dem :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...