söndag 2 juli 2017

Nyttig Key lime pie

Hemma från Österrike och det är skönt att ha en dag på sig att landa innan det är dags att börja jobba igen imorgon.
Jag tänkte som sagt skriva ett inlägg om resan med lite tips och så om ni skulle vara intresserade? Jag har länge funderat på att göra en sådan här resa och jag är verkligen glad att det blev av, det var så magiskt vackert!

Men nu till dagens recept som jag faktiskt sparat på ett tag. Jag gjorde detta recept inför midsommarafton men det var så mycket annat som hände så det hanns inte med. Men vad gör det när man har hela sommaren på sig att göra detta recept?! För detta är verkligen ett sommarrecept, fräscht, lite syrligt och lagom sött.
Det är lätt att göra också, jag tror de flesta av er har alla dessa ingredienser hemma! Det enda som kanske är lite ovanligt är Arrowrot-pulver men det finns att köpa i kryddhyllan i de allra flesta livsmedelsbutikerna. Här kommer receptet!

Key Lime Pie
ca 9 bitar

Botten:
1,5 dl havregryn (60g)
2,5 dl mandelmjöl (110g)
2,5 msk smör (25g) (kokosolja går också bra)
1 msk stevia sötströ eller sukrin
ev någon tsk vatten om botten är för torr

Fyllning:
300 g Philadelphia extra light (eller light om du vill ha ännu mer smak)
150 g naturell lättkvarg
3 äggulor
1,25 dl färsk lime juice
1 tsk limeskal
3 tsk arrowroot
6-7 msk stevia sötströ eller sukrin

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Ha i alla ingredienser till botten i en mixer/matberedare och mixa tills det blir en smuldeg. Pressa ner degen i en smord pajform och grädda i ugnen i ca 8 min. Ta ut och låt svalna medan du förbereder fyllningen.
3. Ha i alla ingredienser till fyllningen i en mixer/matberedare. Blanda i någon minut och häll sedan fyllningen över botten. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Grädda inte för länge, då blir den torr, den kommer stelna när den svalnar.
4. Dekorera och servera!
Näringsvärde per bit:
189 kcal
10,6 g kolhydrater
10,3 g protein
11,8 g fett



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...