fredag 31 juli 2015

Resultatet av Martin "Fitnessmat"s diet

Hej från en tokvarmt New York!! Det är enormt fuktigt och i förrgår var det hela 32 grader kl 23.30 på kvällen. Jag kanske inte ska klaga när vädret varit så dåligt i Sverige princip hela sommaren men det är väldigt svårt för kroppen att anpassa sig till värmen och det är tungt att träna och äta när det är så fuktigt.

Även fast jag är på semester så tar jag aldrig semester från mina online-kunder och uppdateringarna fortsätter rulla in under veckorna. Några kunder som jag coachat en längre period har nått sina mål och vi har börjat runda av och utvärdera. En av de kunderna är Martin Gustavsson aka "Fitnessmat" som driver den välbesökta Facebook-sidan med samma namn där han delar med sig av recept, inspiration och motivation. Det jag gillar med Martin är att han inte är rädd för att säga vad han tycker och han är väldigt rak och ärlig i sin approach till hälsa och träning. Gå in och kika på hans sida, ni kommer säkerligen hitta en massa bra inspiration!

Martin planerade en diet med start i början av året med målet att hamna runt 5% fett och komma i sitt livs bästa form inför en fotografering. Dieten varade i 18 veckor och jag är grymt imponerad över Martins driv! Han satte upp ett mål, gjorde det som behövde göras och resultatet är fantastiskt:
Fotograf bild till höger: Jimmy Petersson
Här är några ord från Martin kring dieten:

"Var från start ganska nervös inför hur upplägget skulle se ut både med kost och träning, men när jag fick se mina scheman lugnade sig dom känslorna och ersattes med fullt fokus. Kosten var inte helt olik mina egna gjorda scheman förutom en ökning av fett och ett något bättre upplägg av måltiderna för att inte behöva gå tom speciellt länge.

Träningsschemat presenterade för mig några nya övningar vilka jag absolut kommer ta med mig i framtida träning, däribland liggande lårcurl på boll vilken jag underskattade rejält. Även Hiit har numera en given plats på schemat oavsett träningsperiod, och jag föredrar att köra mina intervaller på Wattbike.

Allting flöt på helt enligt plan i femton veckor utan några större motivationssvackor. Det gick kanske lite för bra eftersom jag då med fyra veckor kvar enligt Sanna var "snudd på klar" vilket gjorde att jag tappade kämparglöden lite grann. Inte helt lätt att på pricken följa ett schema varje dag, varje gram i en månad när jag nästan var klar kroppsmässigt. Med fokus på målet och tankegångar kring varför jag startade lyckades jag fullfölja dieten. 

Stort tack till Sanna som coachat mig dom här veckorna. Tack Proteinbutiken som levererat kvalitativa kosttillskott relaterade till min målsättning. Tack till Jimmy på Växer gym för x antal kalipermätningar. Tack till fotografen Jimmy Petersson. Tack till min fighter och livskamrat Josefina som på egen hand genomförde sin deff med bravur.

Startvikt 79kg
Slutvikt 67,3kg
Fettprocent 9,6% - 5,4%
ecka!

Tack!"

Apropå Proteinbutiken så dyker det upp en tävling under nästa vecka där ni kommer kunna vinna mina favoritprodukter från Proteinbutikens sortiment så håll utkik!
Jag har begränsat med platser för coaching under hösten så är du intresserad, skicka ett mail till info@iformonline.se och berätta vad du behöver hjälp med.

lördag 25 juli 2015

Hälsningar från New York

Hej mina vänner och hälsningar från ett underbart somrigt New York!

New York är sig likt och varje gång jag åker hit påminns jag om hur mycket jag älskar den här staden. Precis som förra och förförra året bor jag i en kompis lägenhet (hon är på semester) och det är perfekt att ha tillgång till ett kök så man kan laga mat och inte behöva äta ute varje dag, det skulle bli dyrt då dollarn ligger så högt just nu. Lägenheten ligger på Upper East Side och det tar 3 minuter att gå till Central Park och det första jag gjorde i onsdags då jag vaknade av jetlagen kl 04.00 var att snöra på mig skorna och ta en joggingtur runt reservoaren.
Så vackert!!! Det första jag gjorde var också att trampa snett eller något sådant (jag kände faktiskt inte när det hände, foten började helt plötsligt göra ont senare på dagen), så foten blev blå och jag haltar runt i stan samtidigt som jag knaprar Ipren för att lindra smärtan. Hoppas verkligen det blir bättre snart, jag hade ju planerat att promenera eller springa i parken varje dag.

Maten är i vanlig ordning gudomlig och det är inga problem att hitta bra och nyttig mat, på alla restauranger kan du göra specialbeställningar (grillat istället för friterat, mer grönsaker istället för pasta/ris, balsamvinäger istället för dressing, fullkornsbröd istället för vitt bröd osv). Frukosten äter vi hemma och idag blev det favoritfrukosten: Fage grekisk yoghurt (samma proteinhalt som kvarg), färska jordgubbar och blåbär, valnötter, Ezekiel english muffin med kalkon, ost, tomat och avokado. Så gott!!
Jag har en vän som jobbar på gymet Equinox och hon har satt oss på gästlistan så igår var vi och tränade ett pass och det blev ett helkroppspass med efterföljande HIIT (high intensity Interval Training) på min favoritmaskin Step Mill. Den funkar faktiskt att köra trots att min fot är paj. Det blev det vanliga upplägget på HIIT:

10 min uppvärmning
20 sekunder ALL OUT (så fort och hårt det bara går, MAX prestation!)
1 min och 40 sek nedvarvning (långsammare och lugnare)

Upprepa 8-10 ggr

Post workout lunchen blev en Kale ceasar salad (grönkålssallad) med cashew/miso-dressing, grillad kyckling och ugnsbakade krutonger på "Le Pain Quotidien". 
Annars har vi varit uppe i Empire State buildning (jag blir alltid så hänförd av utsikten, även fast jag varit uppe i byggnaden över 5 gånger), varit på stranden (Long beach), gått runt i stan och strosat och ätit gott. Jag kommer i vanlig ordning självklart göra en lista på favoritställen i New York när jag är hemma, det dyker ju upp nya ställen varje år, så jag håller ögonen öppna hela tiden efter bra ställen att äta på och besöka.

Har ni några favoritställen får ni gärna lämna en kommentar nedan! :)
Ha en fin dag!

måndag 20 juli 2015

Hemgjord Coconut Lemon "Questbar"

Vid det här laget är det väl ingen som missat fenomenet IMO fiber aka Vitafiber eller Fiber sirap som  den versionen som lanserats i Sverige heter. IMO fiber är huvudingrediensen i Questbars och ger barsen den speciella konsistensen samt ökar fiberinnehållet.
Huvudbeståndsdelen är 70% prebiotisk fiber (som är bra för magen) och den smakar som en söt sirap. Den är gjord av en växtfiber kallad isomalto-oligosackarid (IMO) och Sverige har Fiber sirapen lanserats i två versioner:
Fiber Sirap Clear, som är en användbar ingrediens för att ersätta socker och traditionell sirap i kakor och bakverk och kan ge kex och kakor en mjuk kärna och krispig exteriör. Framför allt är Fiber Sirap suverän i hemlagade barer, eftersom den ger både sötning och perfekt mjuk konsistens samt en god dos av fiber. Fiber Sirap Clear är 60% så sött som socker. Perfekt att använda tillsammans med Stevia eller Sukrin för att nå 100% sötning.
Fiber Sirap Gold har en liten mängd av maltextrakt och stevia tillsatt, vilket ger en mörkare färg och en rik sötma. Fiber Sirap Gold är ett hälsosammare alternativ till honung och sirap, och idealet för pannkakor, yoghurt, gröt, glass och efterrätter. Sötma 1: 1.
Jag har haft sirapen hemma ett tag men har inte fått tummen ur att testa, men eftersom jag flyger till New York på tisdag så var det hög tid att testa den då jag vill ha med mig hemgjorda proteinbars på flyget. Jag blev inte besviken!!! Konsistensen på barsen blir kanon och i och med att den binder ihop allt så bra så behövs det inte så många ingredienser för att det ska bli riktigt bra. Jag testade också att ringla lite Fiber sirap på kvargen i morse och det blev supergott!!
Den här baren blev supergod och jag har en känsla av att det kommer komma mycket recept med Fiber sirap på bloggen framöver :)
Hemgjord Coconut Lemon Questbars
1 bar

0,5 dl  (ca 25g) Whey complete vanilj
2 msk Fiber sirap
1 tsk rivet citronskal
2 tsk riven kokos
Ev 2 tsk sukrin

1. Häll sirapen i en kastrull och koka upp tills sirapen bubblar. Det går också att värma den i en skål i micron.
2. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop allt tills du får en formbar deg. Forma till en deg och lägg på bakplåtspapper på ett plant underlag. Ställ in i kylen i minst 1-2 timmar.
Näringsvärde per bar:
204 kcal
4 g kolhydrater (21 g fiber)
20 g protein
8 g fett

måndag 13 juli 2015

Snabb och enkel jordgubbs- och rabarbersmulpaj

Finns det något bättre än att sitta på en veranda i kvällssolen och äta en varm smulpaj med vaniljglass? Det finns det säkert, men det är ändå inte mycket som slår en krispig smulpaj med vaniljglass!
Vi hade en liten veranda på stugan i Sälen och även om vädret inte var så bra större delen av veckan så fick vi några solglimtar en av kvällarna. Vi gick till utegymet och rev av ett pass med efterföljande intervaller och självklart passade vi på att grilla på kvällen och jag gjorde en paj som vi njöt av till efterrätt. Jag önskar jag hade med mig en pint med Add icecream vaniljglass, den hade passat perfekt till den här pajen eftersom den inte innehåller så mycket protein (det gör nämligen Add icecream-glassen), men lättglass fick duga för den här gången.
Jag har gjort en jordgubbs- och rabarberpaj tidigare, men i det här receptet har jag inget proteinpulver utan blandade ihop de få ingredienser jag hade packat med mig i väskan. Den är superenkel att göra och när till och med barnen tar två gånger och mumsar högt och ljudligt, måste det vara ett bra betyg!
Jordgubb- och rabarbersmulpaj
ca 8 portioner

Deg:
2 dl havremjöl
2 dl mandelmjöl
0,5 dl riven kokos
0,5 dl Sukrin eller stevia sötströ
2 msk osötat äppelmos
0,5 dl kokosolja (fast form)

Smuldeg: Halva satsen deg +1,5 dl havregryn

Fyllning:
500 g färska jordgubbar
1 stjälk rabarber
1.5 tsk potatismjöl
2 msk Sukrin eller Stevia sötströ

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser till degen och dela degen i två delar. Tryck ner halva degen i botten av en lite mindre pajform.
3. Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och strö över sukrin och potatismjöl, rör runt. Häll blandningen över botten.
4. Blanda ner havregrynen i den andra halvan av degen tills du får en smuldeg. Strö smuldegen över frukten och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills toppen är gyllenbrun och krispig. Ta ut och låt svalna lite. Servera med lättglass eller för en proteinrikare efterrätt: hemgjord vaniljsås (lättkvarg, vaniljpulver, sukrin).
Titta vad krispig toppingen är!
Näringsvärde per bit:
259 kcal
19 g kolhydrater
6 g protein
17 g fett

torsdag 9 juli 2015

Hälsningar från Sälen och provsmaka Add Icecream

Hej på er och hälsningar från ett regnigt Sälen!
Vädret är som sagt inget vidare men det går att hitta på en massa saker ändå. Det har hittills blivit kanotpaddling, äventyrsbad, backintervaller och träning hemma i stugan med TRX. Om någon är intresserad kan jag lägga upp lite förlag på olika pass man kan göra när man inte har tillgång till gym, det går att få till riktigt bra pass ändå :) Det ska finnas ett utegym i närheten också men vi har inte hittat det än så än så länge får vi nöja oss med TRX och backarna utanför stugan.
Eftersom vi har eget kök i stugan är maten inga problem. Det blir den vanliga frukosten med kvarg, bär, fruktsallad och nötter och trots att köket är trångt och litet har vi lagat kycklingfajitas, tacos (på mager nötfärs med massa grönsaker och jag hade med mig low carbs wraps) och igår gjorde vi en helt fantastisk jordgubb- och rabarberpaj som jag kommer lägga upp recept på nu i dagarna. Den enda gången det inte gick att få tag i någon bra mat var på badhuset, det enda som fanns var korv med bröd eller korv med mos. Jag hade som tur var med mig ett äpple och en Questbar i väskan och åt bara ett större mellanmål när vi kom tillbaka till stugan så det löste sig :)

Jobbet med Add Ice cream fortsätter även under semestern och vi kan glatt meddela att vi nu finns på Svarta Lådans två butiker i Stockholm: Lindhagen och Hötorgsgången. Vi finns på plats idag (torsdag) och imorgon för att dela ut smakprover samt svara på frågor om glassen. Idag är vi på Lindhagen och imorgon på Hötorgsgången, båda dagarna är vi där från kl 11.30. Välkomna!!!
Vi återkommer med fler återförsäljningsställen inom kort, håll utkik på Instagram (@add.icecream), hemsidan och här på bloggen :)

lördag 4 juli 2015

Semesterplaner och Kajsas somriga potatissallad

Sitter i skrivande stund på kontoret och försöker svalka mig med en Add Ice cream-glass och med fläkten på högsta nivå! Vilket väder!!
Idag är sista dagen på jobbet innan semestern och jag försöker få det mesta gjort innan jag tar ledigt. Nu går det ju inte att ta hel-ledigt när man är egenföretagare utan jag kommer självklart att finnas tillgänglig för mina online-kunder hela sommaren samt fortsätta jobba med lanseringen av Add Ice cream, men det ska bli skönt att kunna ta lite sovmornar och få mer tid till träning.
Första veckan av semestern kommer spenderas i Sälen med killen och hans 2 barn och det kommer bli mycket backintervaller, kanotpaddling, mountainbike och träning med trx....det ska bli så kul!!

Efter Sälen blir det min "årliga" resa till New York där jag och killen kommer vara i ca 2,5 vecka. Han har aldrig varit i New York så det kommer bli mycket sightseeing men även självklart mycket glass-research (aka provsmakning av alla nyttiga glassar som finns...hi hi) och inhandlande av massa roliga livsmedel. Ni känner ju mig vid det här laget och mina väskor är till 90% fyllda med mat när jag åker hem och jag hoppas på att hitta massa nya grejer som jag inte sett tidigare.
Innan semestern ska alla recept till uppdateringen av Tastyhealth-appen vara klara och det kommer bli fler matiga recept men även några nya frukostar och bakverk som inte finns på bloggen. Ett av recepten som jag först tänkte lägga upp i appen är en "somrig potatissallad" som min vän Kajsa inspirerat mig till....eller rättare sagt, hon gjorde den här potatissalladen på midsommarafton och jag blev helt kär i den, så god! Men jag vill hellre dela receptet med er så att ni kan ha det som grilltillbehör i sommar så här kommer det:
Somrig potatissallad
ca 4 portioner

500 g delikatesspotatis eller mandelpotatis
1/2 msk olivolja
250 söta körsbärstomater
1 knippe sparris
1 röd lök
1 liten påse machésallad
3 msk mini fraîche eller lätt turkisk yoghurt
2 tsk dijonsenap
1-2 tsk citronjuice
salt och peppar

1. Sätt ugnen på 200 C.  Skär potatisen i halvor (eller klyftor) och lägg på en plåt. Ringla över olivolja, salt och peppar. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
2. Stek sparrisen i en stekpanna tills den är mjuk men fortfarande krispig.
3. Hacka alla grönsaker och lägg i en stor skål. Ha i potatisen och machésalladen. Ha i crème fraîche/yoghurt, dijonsenap, citronjuice och salt & peppar.

Näringsvärde per portion:
156,5 kcal
25,25 g kolhydrater
5,75 g protein
2,75 g fett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...