söndag 31 mars 2013

Pannkakssöndag: Banana chocolate chip protein pancakes

Igår blev det ingen träning men idag kände jag mig mycket piggare så jag och David åkte till Gävle Kraftsportsklubb och tränade.

Idag hade jag ben på schemat och passet idag blev:

Knäböj, 4 uppvärmningsset och 3 set 7 reps, 5 reps och 3 reps

superset
Glute bridges (bilden nedan) 4x12
Russian twist (mage) 4x50

superset
Glute ham raise 3x5
En bens squat, knee touch/knät ner och nudda golvet 3x15

Mage: mag-hjul 3x8

Avslutning: 50 hopp hopprep + 50 hopp på 1 ben + 50 hopp på andra benet + 50 hopp på båda benen.

Sen var jag slut!
Som tur var hade jag laddat rejält innan med dessa helt underbara proteinpannkakor!
Oj vad goda de blev. Var nästan som att äta efterrätt till frukost. Saftiga bananpannkakor med små bitar av sockerfri mörk choklad (som jag köpt på ICA, märke Carb Zone). Jag toppade pannkakorna med lite kesokräm och en chokladsås gjord på kakao, mjölk, vanilj whey complete och lite stevia strö. Enjoy!!
Banana chocolate chip protein pancakes
1 port, 5-6 små pannkakor

lite mer än 1 dl havregryn (40g)
1 skopa (20g) whey complete vanilj
0,5 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1,5 msk lättkesella
1 msk stevia strö
2 äggvitor
35 g banan
10 g 70% sockerfri choklad

1. Blanda ihop alla ingredienserna utom chokladen och bananen med en stavmixer.
2. Mosa bananen med en gaffel och vänd ner i smeten.
3. Hacka chokladen och blanda i smeten.
4. Om du inte har en väldigt stor stekpanna kommer du så steka smeten i två omgångar. Klicka ut 4 klickar av smeten i stekpannan, gärna i lite kokosolja. Stek ca 30 sekunder-1 minut, vänd och stek i ytterligare 30 sekunder. Överstek inte utan de är goda om de är lite kletiga i mitten. Gör likadant med resten av smeten.

Till topping använde jag ca 75 g minikeso som jag mixade med stavmixer tills den blev slät.
Jag gjorde en chokladsås på: 1/2 msk kakao, 2 tsk stevia strö, 2 msk whey complete vanilj och 2 msk mjölk.
Näringsvärde per portion utan topping:
369 kcal
32 g protein
38 g kolhydrater
9 g fett

Med topping:
467 kcal
47 g protein
41 g kolhydrater
12 g fett




lördag 30 mars 2013

Glad påsk!

Världens fulaste påskägg, ha ha!
Glad påsk alla fina vänner! Vi kom fram till Gävle i eftermiddags och tanken var att köra backintervaller innan påskmiddagen men kroppen känns inte helt 100 så det fick bli vilodag idag. Det blev en otroligt vacker promenad med hundarna istället och det var minst lika givande, om inte mer. Ibland måste man ta hand om själen också :)
Efter promenaden blev det påskmiddag och det bjöds på lammstek, varmrökt lax, sparris, sallad, tzatziki, skinka, hummus, janssons frestelse (som jag inte tycker om så jag tog ingen) och ägg såklart. Riktigt gott!
Till efterrätt hade svärmor gjort en sockerfri maräng med bär och lättglass. Mums!

Jag förstår att påsken, och alla andra stora högtider för den delen, kan vara svåra för många i och med att det finns godis, sötsaker och fet mat överallt. Det viktigaste av allt är att du bestämmer dig för vad som är viktigt för dig! Har du ett mål och vill gå ner i vikt, komma i form eller må bättre så gäller det att visualisera det målet då du utsätts för frestelser. Se det inte som ett straff att du inte äter godis utan att det är något du VÄLJER att inte göra för att du mår bättre av att avstå. Godiset finns kvar, du kan äta det senare....bara inte just nu :) Den njutningen som godiset ger varar i max 3 sekunder, medan njutningen av att klara sitt mål varar betydligt längre!
Väljer du däremot att ta en liten efterrätt, njut av den och återgå sedan till dina vanliga rutiner, låt det inte leda till en hel helg av frosseri, det kommer absolut att ta dig flera steg tillbaka. En liten chokladbit kommer inte att förstöra något....en hel chokladkaka däremot ;) Njut av att vara med nära och kära, det är ju sällskapet som är viktigast, inte vad du äter.

Glad påsk och ta hand om er!!!
Imorgon blir det pannkakssöndag och jag har redan klurat ut vad jag ska göra ;)
 

torsdag 28 mars 2013

Frukostparfait med pumpa & chia-havre, jordgubbsfluff och bär

Måste först bara tacka alla för de fina kommentarer och feedback jag fått på mitt senaste inlägg om min bakgrund och min historia, jag blir verkligen rörd!
Det är alltid lite läskigt att skriva personliga saker men samtidigt vill jag förmedla att allt är möjligt. Jag har själv varit där många av er är idag och jag vill berätta att det är fullt möjligt att förändra sitt liv, det gäller bara att bestämma sig. Jag vet hur det är att känna sig obekväm med sig själv, att vilja förändras men inte veta hur, att känna sig förvirrad av alla artiklar, dieter och trender som alla säger sig är DEN ENDA som funkar. Det jag hade behövt inse då är att det finns inga genvägar!
Det är egentligen hur enkelt som helst: ät naturliga råvaror som du lagar från grunden, inga halvfabrikat, inget socker, inga ätardagar eller ätarhelger (även om det är ok att ha ett "fuskmål" här och där så länge du äter bra minst 85% av tiden), regelbunden träning och det viktigaste av allt: TÅLAMOD!! Kroppen förändras inte på en vecka eller två. Äter du bra och tränar regelbundet i ett par månader kommer resultaten börja komma, det gäller bara att hålla i dina nya vanor och fortsätta trots att vikten kanske inte går ner varje vecka. Ge inte upp utan fortsätt!!
Innan jag bestämde mig för att starta den här bloggen velade jag i nästan ett år innan jag tog tag i saken och började skriva. Jag hade nämligen läst många andras bloggar och var lite förskräckt över hur många som fick negativa kommentarer och påhopp på sina inlägg. Det var inget jag tyckte verkade så lockande men samtidigt ville jag få ut mitt budskap och kunna hjälpa så många som möjligt. Sedan jag startade Tasty Health, både bloggen och Instagram, har jag förvånats och förundrats om hur fina och stöttande alla som är intresserade av träning och hälsa är! Jag får ständigt fantastiskt peppande och fina kommentarer, peppande ord och jag kan nog ärligt säga att jag tror inte jag fått en endaste negativ kommentar. Det är detta som gör det så roligt!! Vi måste hjälpa och stötta varandra att lyckas, pusha varandra när det är som jobbigast och motivera så gott vi kan så att alla lyckas nå sina mål!
Idag var sista dagen på jobbet och nu är jag ledig i hela 5 dagar!! Jag och David åker till Gävle på lördag och vi ska bara njuta av att vara lediga, träna mycket (ska bland annat köra backintervaller i ett grustag som ligger i närheten...huvva så jobbigt!), äta god mat och jag ska göra en massa nya recept så att jag kan börja skriva en bok (och en ebook). Dagens recept kanske hamnar där? Riktigt njöt igår morse när jag åt denna härliga parfait som blev riktigt luftig av fluffet samtidigt som den mättade riktigt bra. Och det bästa är att det tog mindre än 7 minuter att göra ;)








Frukostparfait med pumpa & chia-havre, jordgubbsfluff och bär
1 port

Gör detta kvällen innan:
Blanda ihop följande ingredienser i en platsbunke med lock och ställ i kylen över natten.
1 dl havregryn
0,5 dl pumpapuré (eller mosad banan eller äppelmos)
1 tsk chiafrön (linfrön funkar också)
1/2 msk stevia strö
1 tsk kanel
0,5 dl mjölk eller vatten

På morgonen:
1. Lägg 100 g frysta jordgubbar och 1 skopa (20 g) Whey complete vanilj i en hög bunke. Häll i 2-3 msk vatten och 2 msk lättkesella (kan uteslutas men gör det mycket krämigare och fluffigare). Mixa med stavmixer tills konsistensen blir som en sorbet. Ta fram elvispen och vispa i ett par minuter tills du får ett luftigt fluff.

2. Blanda 4 msk lättkesella med lite vaniljpulver och stevia strö.

3. Varva 50 g halvtinade valfria bär (jag använde hallon och blåbär), havreblandningen och fluffet. Lägg ett lager med kesella i mitten. Ät på en gång!
Näringsvärde per portion:
330 kcal
31 g protein
39 g kolhydrater
6 g fett

tisdag 26 mars 2013

MIN historia, och Expressen GI & Hälsa

Jag hjälpte för någon månad sedan Expressen GI & Hälsa att utforma ett "test" för hur mycket kolhydrater man bör äta för att må bra och hålla vikten. I går kom tidningen ut och jag kan inte annat än känna mig lite stolt över mig själv...även om det kanske inte är så "fint" att vara det, så är jag det!
Jag började fundera lite på hur mitt liv sett ut och hur jag egentligen hamnade här och jag tänkte berätta lite mer om mig själv och om hur jag faktiskt kommit dit jag är idag. Jag har nämligen inte alltid varit vältränad och ätit bra mat. Lite läskigt att titta tillbaka på gamla bilder men om detta lyckas motivera någon av er så är det värt det!

Jag har egentligen alltid varit "normalviktig" och spelade mycket fotboll när jag var liten men bytte sedan fotbollen mot dans. I gymnasiet blev det en hel del festande och jag och min bästa kompis hade en hemsk (o)vana att gå hem till henne på håltimmar och baka kladdkaka, äta godis, varma mackor och sova! Vi åt sällan skolmaten och gick hellre till Mc Donalds eller till pizzerian. Efter 3 år hade jag gått upp nästan 10 kg och det går inte att beskriva hur obekväm jag kände mig och mitt självförtroende sjönk i botten. Under ett par år (mellan 2000-2003)  försökte jag mig på alla möjliga dieter och "quick fix" för att gå ner i vikt: "Fruktdieten", "bara-äta-grönsaker-dieten", ta droppar som man skulle droppa i ett glas med vatten 12 ggr per dag och magiskt tappa 3 kg per vecka, jag testade i princip allt! Inget funkade och jag var förtvivlad. När jag ser tillbaka så ville jag hela tiden hitta genvägar, den MAGISKA dieten som skulle göra att jag tappade en massa kilon....utan att behöva göra något, och jag ville gärna kunna äta en massa godis samtidigt. Jag var en riktig gottegris! (Det är jag nu också men äter bara nyttiga godsaker).
   Till slut testade jag även Viktväktarna. Det funkade faktiskt för mig och jag gick ner ett par kilo men sedan tog det stopp. Det bör tilläggas att jag ändå tränade en hel del under denna period, jag dansade 5-6 ggr i veckan och började även att gå på gym. Jag körde framför allt spinning och konditionsträning men så småningom kom jag även in på styrketräning.
Jag kände att jag ville lära mig mer om kost och träning och jag lusläste alla tidningar, var inne på olika forum, läste artiklar och olika hemsidor. Jag beslöt mig för att anlita en personlig tränare som lade upp ett kost- och träningsschema åt mig. Det var styrketräning 4 dagar i veckan samtidigt som jag fortsatte att dansa nästan varje dag. Sakta men säkert började min kropp förändras och jag älskade det!! Mitt intresse för träning växte och jag kände mer och mer att jag ville förändra hur jag såg ut så att jag ville ha mer muskler.

År 2003 beslutade jag mig för att satsa på dansen. Jag sökte in till en skola i New York och kom in. Det var läskigt att flytta så långt bort men samtidigt kände jag att jag behövde en utmaning och jag ville testa att "stå på egna ben". Detta har jag aldrig ångrat! I och med att vi dansade från 8-17 varje dag behövde jag inte tänka så mycket på maten och vad jag åt men jag försökte ändå äta relativt nyttigt. Jag började träna på New York Sports Club 3 dagar i veckan som komplement till dansen och det tog inte lång tid innan jag insåg att fitness och träning var mycket roligare än dansen, och att det var det jag ville hålla på med.
Jag, andra personen till vänster, tillsammans med mina klasskamrater och balettlärare
Efter att jag gått ut skolan fick jag ett visum som gjorde att jag kunde jobba i ett år i USA. Jag sökte jobb på New York Sports Club och fick jobbet. Jag fick utbildning via gymmet och jag träffade en massa likasinnade vänner och jag kände verkligen att jag gjort rätt val! Jag fick syn på en poster som annonserade om ett fitnessläger med fitness-ikonen Monica Brant och jag anmälde mig direkt. Jag åkte iväg helt själv och upplevde tre helt fantastiska dagar och jag lärde känna otroligt mycket fina människor med samma intresse, många som jag fortfarande har kontakt med idag. En av föreläsarna var coachen och nutritionisten Kim Oddo, som bland annat hjälper Monica Brant och Nicole Wilkins Lee (Olympia-vinnaren i Figure/BodyFitness) och jag bestämde mig för att jag ville tävla.

Det var en tuff diet och jag ville ge upp många gånger, men envis som jag är var jag bestämd, jag skulle klara det!
16 veckor senare stod jag på scenen på Tournament of Champions i LA, ynka 47 kg tung, men jag vann!!
Jag var helt fast! Det var så kul att tävla! Detta var 2006 och jag har sedan dess tävlat 7 gånger, 4 tävlingar i USA och 3 i Sverige. Jag fortsatte att jobba som tränare i USA i 2 år men flyttade sedan hem till Sverige där jag vidareutbildat mig inom både kost och träning.
   Det har inte alltid varit en dans på rosor och precis som många andra tävlande har jag haft otroligt svårt att hitta en balans med mat och träning när man inte dietar inför en tävling. I början var jag väldigt mycket "allt eller inget" och efter min första tävling åt jag i stort sett allt jag kom över under ett par veckor och gick självklart upp väldigt mycket i vikt, väldigt snabbt. Det är inte så konstigt egentligen, man har svält sin kropp i många månader och både kroppen och huvudet skriker efter mat. Det tog mig MÅNGA år innan jag hittade balansen och motivationen att äta bra mat året runt, inte bara inför tävlingar. Det har krävts mycket självrannsakan för att komma dit jag är idag. Min sambo David har varit enormt stöd de senaste åren. Jag har äntligen hittat en livsstil som jag älskar och som jag kan hålla hela livet!! Jag har testat många olika dieter och träningssätt, jag har utvärderat vad som funkar och som inte funkar och jag har genom att utbilda mig, och av egen erfarenhet, lärt mig otroligt mycket om kost och träning. Jag känner mig stark, jag vet att jag klarar av det mesta, jag tror på mig själv och jag är stolt över det jag åstadkommit.
Från att ha varit en knubbig tonåring med dåligt självförtroende jobbar jag idag på heltid med att hjälpa andra hitta en hälsosammare livsstil. Jag får dagligen otroligt mycket fina mail och kommentarer om att jag inspirerar till bättre matvanor och till träning. Ni ger mig alla motivation att fortsätta hitta på recept, att blogga, att utvecklas och att försöka inspirera andra till ett hälsosammare liv. Tack!!!!!!

Kan jag, kan du!!!
Fick idag även hem ett beslut på att min ansökan om att Varumärka namnet Tasty Health godkänts!! Så kul, har mycket planer för framtiden :)


måndag 25 mars 2013

Creamy 4-layer butterscotch pie

För drygt två veckor sedan var den fantastiskt begåvade Fanny hemma hos mig och eftersom vi båda har en passion för att baka nyttiga och härligt goda bakverk, slog vi våra kloka huvuden ihop och började dra ut alla ingredienser i skafferiet och kylskåpet. Tiden bara flög iväg och vi hade nog kunnat hålla på hela natten om vi nu inte haft jobb att sköta. Vi lyckades få fram två underbart goda bakverk! Ett av dem var en supergod "Creamy 4-layer butterscotch pie" som vi båda blev helt sålda på, och det andra var en saftig och söt muffins som vi kallar"Vaniljfrostade gröna proteinbomber".

Nu är det hög tid att publicera resultaten! Jag börjar med "butterscotch-pajen" medan Fanny publicerar det andra receptet på hennes blogg. Jag kommer självklart publicera det andra receptet här så småningom också :) På tal om Fanny så har hon precis släppt en e-book som heter "Functional sweets and treats" och som hon säljer HÄR. Jag har såklart redan köpt den och den är helt fantastisk! Så vill ni ha en bok med nyttiga recept (innan jag ger ut en egen, ha ha) så kolla in Fannys bok.

I detta recept använde vi en sockerfri butterscotch-jello som jag köpt från Netrition. Har ni inte tillgång till denna skulle jag byta ut den mot ett chokladlager gjort på casein, kakao och mjölk eller kokosmjölk. Jag anger detta nedan i receptet. Jag har tyvärr inte kunnat räkna ut näringsvärdet på denna men det jag kan säga är att den är grymt god och gjord på bra ingredienser så detta är absolut ett jättebra alternativ till efterrätt om man vill lyxa till det lite på helgen. Jag menar, ven säger inte nej till en krämig men lite seg kola-paj?
Creamy 4-layer butterscotch pie
ca 6 portioner

Botten:
1,5 tsk kakao
1,5 msk nötsmör
3 tsk mandelmjöl
Eventuellt lite stevia strö eller Stevia droppar

Kokos-lager:
1/2 skopa vaniljcasein (vi använde Pure MPC från Proteinbutiken)
3 msk kokosmjölk (det tjocka lagret på kokosmjölken)

Banan-lager:
1/4 tunnt skivad banan

Butterschotch-lager:
2 msk sockerfri Butterscotch-Jello
5 msk mjölk
alternativt
1/2 skopa chokladcasein
1 tsk kakao
3 msk kokosmjölk eller vanlig mjölk

1. Blanda ihop ingredienserna till botten och tryck sedan ut den i en liten (ca 10 cm) rund pajform, med plastfolie i botten. Ställ in i frysen en stund så botten stelnar lite, ca 10 minuter.
2. Blanda ihop casein och kokosmjölk, ta ut pajformen ur frysen och bred ut smeten över botten. Skiva bananerna tunt och lägg ut dem över kokos-lagret.
3. Blanda ihop butterscotch-smeten och bred ut över bananerna.
4. Ställ in pajformen i frysen i ca 15 minuter, ta ut och servera.
Jag önskar er alla en härlig Våffeldag och vill ni göra nyttiga våfflor, kolla in på mitt Instagram där jag lade ut ett recept på Sötpotatis proteinvåfflor :) Gårdagens pannkakor kan ni också göra som våfflor och jag har också tidigare lagt ut ett recept på proteinvåfflor med kanelstekta äpplen.


söndag 24 mars 2013

Pannkakssöndag: Banoffee proteinpannkakor med toffeesås

Idag är det våffeldagen (edit: den är ju imorgon, den 25:e...jag blev lite ivrig, ha ha) men jag kan bara inte överge mina kära pannkakor. Och dagens pannkakor blev så otroligt goda och fluffiga att jag inte kan motstå att lägga upp dem på bloggen!
Jag köpte, som ni kanske såg i DETTA inlägg, Stevia droppar från Sweet Leaf med english toffee-smak och jag var bara tvungen att testa att göra ett recept med dessa. Jag hade en klase bananer hemma också, så självklart kom idén att göra banoffee-pannkakor upp i huvudet :)
Oj vad goda de blev!! Jag har testat en hel del stevia-produkter och om man använde "rent" steviaextrakt (dvs om det inte är blandat med något annat sötningsmedel som tex Canderel eller Stevia strö är) så har det ofta en bitter eftersmak. Rent stevia är ca 400 ggr sötare än socker så det är enormt små mängder man kan använda, medan Stevia strö från ICA är en blandning av stevia-extrakt och erythirol och doseras i samma mängd som socker.
Dessa droppar däremot var riktigt goda och jag kände absolut ingen bitter eftersmak. Tummen upp!! Har ni inte tillgång till dessa droppar går det bra att använda Sukrin Gold eller Stevia strö, men du får inte den där toffee-smaken som gör dem lite speciella :)
Banoffee proteinpannkakor med toffee-sås
1 port

Pannkakor:
1,25 dl (ca 40g) havregryn
lite mer än 1/2 skopa (15g) whey complete vanilj
1 tsk bakpulver
1 msk kokosmjöl
2 msk (ca 30g)  mosad banan
1 msk lättkesella
2 äggvitor
10-15 droppar english toffe sweet flavor drops

Toffee-sås:
2 msk lättkesella
drygt 1 msk (ca 10g) whey complete vanilj
3 msk Walden Farms pannkakssirap eller honung (kolhydratsvärdet kommer bli högre om du använder honung)

1. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer, det ska bli en tjock smet. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja i. Klicka ut smeten till fyra små pannkakor och stek ca 1 minut per sida. Överstek inte, då blir de lätt torra.
2. Blanda ihop ingredienserna till såsen, stapla upp pannkakorna och häll över såsen. Toppa med några skivor banan.
Näringsvärde per portion:
378 kcal
41 g protein
37 g kolhydrater
5 g fett

Om ni verkligen är sugna på våfflor går dessa utmärkt att göra i ett våffeljärn, jag har testat :) Här med jordgubbs- och blåbärsfluff, banan och hallon.
Ni kan även testa att göra mitt andra recept på proteinvåfflor jag gjort, som ni hittar HÄR.

lördag 23 mars 2013

Äppelpaj proteinbars (no bake)

Ibland tryter motivationen även för mig. Igår kände jag mig riktigt seg i kroppen hela dagen, hade ont i huvudet och bara tanken på att träna kändes otroligt jobbig. Det var nästan så att jag inbillade mig att jag höll på att bli sjuk och letade efter ursäkter att inte träna. När jag slutade jobba, satte jag mig ner, tog en kopp kaffe och bestämde mig för att släppa prestations-ångesten och bara köra ett lätt pass med övningar som jag tycker är roliga och bara få lite cirkulation i kroppen.
Efter 2 övningar hade huvudvärken släppt, energin började komma tillbaka och det slutade med att jag körde ett riktigt bra pass och motivationen var på topp!
Med andra ord, du kommer aldrig ångra ett träningspass....bara de som inte blir av. Det viktigaste är att göra någonting, släpp kraven och gör något du tycker om, det kommer att kännas så bra efteråt.
Lite flexande framför spegeln, bra tryck i armarna och en härlig skål med havregrynsgröt med banan och massor med kanel som påfyllning efter passet (tillsammans med en proteinshake) :)
Ett av de populäraste recepten på denna blogg är mina "Hemgjorda no bake proteinbars med chokladbollassmak", och det förstår jag! De är grymt goda och det är ju så smidigt att göra flera i förväg och sedan bara stoppa ner dem i väskan när man behöver ett snabbt men näringsrikt mellanmål. Jag fick för ett tag sedan en förfrågan om en proteinbar med äpple/kanel-smak och jag kan ju inte göra mina läsare besvikna :) Så här kommer receptet på en härligt seg proteinbar med riktigt bra näringsvärde och som är väldigt enkel att göra.











Äppelpaj Proteinbars (no bake)
4 bars

2 dl (70g) havregryn
2 msk (15g) havrekli
3 skopor (60g) whey complete vanilj
2 msk mandelsmör
3 msk äppelmos
2-3 tsk kanel
1 tsk kardemumma
4 torkade äppelskivor (10g) , hackade
1 msk vatten
Valfritt: sötning som stevia strö eller honung

1. Ha i alla ingredeinser i en bunke och blanda ihop allt med händerna. Tillsätt eventuellt mer vatten om de är för torra (eller mer proteinpulver om de blir för kletiga). Forma till 4 bars och slå in dem i aluminiumfolie. Förvara i kylen upp till 2 veckor eller i frysen i upp till ett par månader.
 Näringsvärde per bar (av 4):
205 kcal
16,5 g protein
18,75 g kolhydrater
6,75 g fett

torsdag 21 mars 2013

Paket från Iherb!

Jag, som ni kanske märkt, att beställa produkter på nätet och framförallt från Iherb. Dels för att de har många produkter som inte finns i Sverige, dels för att frakten och tullen är billig och beställer man ett par grejer blir det oftast billigare än om man köper det i Sverige.
Om ni är sugna på att beställa har jag en rabattkod TMC520 som ger er $10 rabatt på första köpet. Frakten baseras på vikt men jag har aldrig betalat mer än 200 kr och tullen brukar bli 100-200 kr. Frakten brukar ta ca 1 vecka.

Nu har jag varit i farten igen och idag fick jag hem mitt paket. Denna gången blev det både gamla favoriter och lite nya grejer.
PB2: Jordnötsmjöl som jag skrivit om tidigare. Torkade och avfettat jordnötsmjöl som man blandar med vatten och som du kan äta som jordnötssmör, som sås till pannkakor, i bakverk osv men är betydligt fettsnålare än riktigt jordnötssmör.

Sriracha-sås: En stark chilisås (utan socker såklart) som är grymt god att ha på maten.

Quest bars: Cinnamon roll-smak...behöver jag ens säga igen att jag älskar dessa bars?? :)

Gaspari Myofusion: Ett bland-proteinpulver (blandning mellan whey, mjölkprotein och micellar casein) som jag velat testa ett tag. Bra smak men Proteinbutikens Super Protein Complex är mycket godare!

Greens +: Ett "superfoods"-pulver som man blandar med vatten och dricker en gång per dag. Innehåller näringsrika gröna superfoods (bla spirulina, grönt te, vetegräs), alger, örtextrakt som bland annat sägs hjälpa immunförsvaret och öka energinivåerna. Jag gillar det!

Walden Farms Pannkakssiprap och chokladsirap: Jag gillar de här produkterna. De övriga Walden Farms-produkterna smakar riktigt illa men de här är kanon att ha på pannkakor och mugg-kakor.

Äppelfiber: Fiber från äpple helt enkelt. Ska testa att baka med det och tillsätta i gröt.

Sweet Leaf sweet drops: Stevia droppar i olika smker, jag beställde English toffe. Recension kommer senare.
Nu ska här experimenteras!! :)

onsdag 20 mars 2013

En portions 1 minuts morotskaka (low carb) och kiropraktikbehandling

När man tränar mycket och jobbar hårt med kroppen händer det väldigt ofta att muskler blir korta, spända och stela. Om en muskel blir för kort måste man oftast kompensera med en annan muskel eftersom rörelsemönstret ändras. Detta kan leda till överansträngningar och irritationer i musklerna och man kan få ont. Jag brukar ofta boka in massage-eller kiropraktikbehandlingar med jämna mellanrum för att massera bort spänningar och släppa på låsningar man kan få i lederna.
Idag hade jag en behandling bokad hos min kiropraktor Malin och hon började behandlingen med lite "koppning", dvs en sorts sugkopp som man drar över musklerna och som bland annat ökar cirkulationen och släpper på bindväven. Så här snygg blir man efter:
Ser illa ut men det känns riktigt skönt efteråt!
Har ni tröttnat på mina mugg-kakor än? Hoppas inte det! De är ju så fantastiskt goda och enkla att göra! Dagens mugg-kaka är nog min favorit hittills, jag menar vem gillar inte morotskakor? Och framförallt om de tar 1 minut att göra? :)
Den är otroligt saftig och smakrik och frostingen sätter verkligen pricken över i:t...allt för dryga 200 kcal och hela 25 g protein!
En portions 1 minuts morotskaka
1 port

Mugg-kaka:
1 äggvita
1 msk lättkesella
1.5 msk kokosmjöl
1 msk mandelmjöl (eller havremjöl eller jordnötsmjöl)
1 msk Whey complete vanilj (kan uteslutas)
0,5-1 msk stevia strö
0,5 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1 msk morotspuré (jag använde Semper barnmatsburk)
1 msk finriven morot
2,5 msk vatten eller mjölk

Frosting:
20 g 5% Philadelphiaost
50 g lättkesella
1/2 msk stevia strö
1. Smörj en normalstor mugg med kokosolja eller annan naturell olja.
2. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och häll sedan över i muggen. Kör på full effekt i 1 minut. Kolla efter att den är fast, kan behövas upp till 30 sekunder till beroende på microvågsugn.
3. Vänd muggen upp och ner på en tallrik, skär den på hälften och lägg lite frosting i mitten och på toppen. Strö över lite kanel och för mer smak, lägg till lite valnötter.
Näringsvärde per portion:
222 kcal
25 g protein
9 g kolhydrater
8 g fett

måndag 18 mars 2013

Mer Questbars och träning i Abborrbacken

En av mina kunder har varit i USA och innan han åkte frågade han om jag önskade mig något därifrån. Jag önskade (såklart) 1 låda av den nya Quest bar-smaken "Chocolate chip cookie dough". Imorse fick jag en stor kasse full med Questbars...inte mindre än 4 lådor i smakerna: Chocolate Peanut butter, Peanu butter supreme, Cinnamon roll och Chocolate chip cookie dough!! Jag svävar på små moln....tack Mark!!!
Jag testade såklart den nya smaken på en gång och den var helt underbar, den smakade precis som kakdeg! Farligt god ;)
För er som vill testa Quest-bars kan man köpa dem från www.mmsports.se men de har inte så många smaker, därför köper jag dem alltid från Iherb. Ni kan använda min kod TMC520 för rabatt på första köpet. Frakten är snabb och billig och tullen är beräknad på frakten, vilket oftast inte blir så mycket.
Mina favoritsmaker är nu: Coconut cashew, Chocolate chip cookie dough, cinnamon roll och Banana nut muffin.
Idag på lunchen bestämde jag och David oss för att åka till Abborrbacken här på Lidingö...ni vet den där omtalade backen som man springer uppför på Lidingöloppet och som alla tycker är så jobbig. Vi letar efter en brant backe där vi kan träna vovvarna (och oss själva) i sommar. Vädret var kanske inte det bästa och det var ishalt i backen men vi sprang ett par gånger upp och ner. Inte den bästa backen vi sprungit i så vi letar vidare :) Det finns en sandgrop i Gävle som är ca 40 grader brant och ca 200 m lång, där vi brukar köra intervaller på somrarna...sååå jobbigt men sååå kul! Hoppas vi hittar någon liknande backe i närheten. Någon som har några förslag??
Vovvarna blev trötta i alla fall.....
Nu på eftermiddagen fick jag väldens magknip så jag var tvungen att stanna hemma från jobbigt...konstigt och jag hoppas att det inte håller i sig. Det får bli myskväll i soffan med film :)
Trevlig kväll på er!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...