söndag 24 mars 2013

Pannkakssöndag: Banoffee proteinpannkakor med toffeesås

Idag är det våffeldagen (edit: den är ju imorgon, den 25:e...jag blev lite ivrig, ha ha) men jag kan bara inte överge mina kära pannkakor. Och dagens pannkakor blev så otroligt goda och fluffiga att jag inte kan motstå att lägga upp dem på bloggen!
Jag köpte, som ni kanske såg i DETTA inlägg, Stevia droppar från Sweet Leaf med english toffee-smak och jag var bara tvungen att testa att göra ett recept med dessa. Jag hade en klase bananer hemma också, så självklart kom idén att göra banoffee-pannkakor upp i huvudet :)
Oj vad goda de blev!! Jag har testat en hel del stevia-produkter och om man använde "rent" steviaextrakt (dvs om det inte är blandat med något annat sötningsmedel som tex Canderel eller Stevia strö är) så har det ofta en bitter eftersmak. Rent stevia är ca 400 ggr sötare än socker så det är enormt små mängder man kan använda, medan Stevia strö från ICA är en blandning av stevia-extrakt och erythirol och doseras i samma mängd som socker.
Dessa droppar däremot var riktigt goda och jag kände absolut ingen bitter eftersmak. Tummen upp!! Har ni inte tillgång till dessa droppar går det bra att använda Sukrin Gold eller Stevia strö, men du får inte den där toffee-smaken som gör dem lite speciella :)
Banoffee proteinpannkakor med toffee-sås
1 port

Pannkakor:
1,25 dl (ca 40g) havregryn
lite mer än 1/2 skopa (15g) whey complete vanilj
1 tsk bakpulver
1 msk kokosmjöl
2 msk (ca 30g)  mosad banan
1 msk lättkesella
2 äggvitor
10-15 droppar english toffe sweet flavor drops

Toffee-sås:
2 msk lättkesella
drygt 1 msk (ca 10g) whey complete vanilj
3 msk Walden Farms pannkakssirap eller honung (kolhydratsvärdet kommer bli högre om du använder honung)

1. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer, det ska bli en tjock smet. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja i. Klicka ut smeten till fyra små pannkakor och stek ca 1 minut per sida. Överstek inte, då blir de lätt torra.
2. Blanda ihop ingredienserna till såsen, stapla upp pannkakorna och häll över såsen. Toppa med några skivor banan.
Näringsvärde per portion:
378 kcal
41 g protein
37 g kolhydrater
5 g fett

Om ni verkligen är sugna på våfflor går dessa utmärkt att göra i ett våffeljärn, jag har testat :) Här med jordgubbs- och blåbärsfluff, banan och hallon.
Ni kan även testa att göra mitt andra recept på proteinvåfflor jag gjort, som ni hittar HÄR.

28 kommentarer:

 1. Oj så gott det såg ut, vill jag definitivt prova!
  Jag kan dessutom glädja dig med att våffeldagen inte är förrän i morgon så du kan både ha pannkaksdag och våffeldag :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, jag såg det nu...tack!
   Ja det skulle man ju kunna....vi får se ;)

   Radera
 2. Oh! Nu blev jag hungrig :-) ser jättejättegott ut. Fina bilder oxå! Ha en härlig söndag!

  SvaraRadera
 3. Jag tycks alltid missa pannkakorna på just söndagar. Denna vecka blev det istället lördagspannkakor, vilket inte är helt fel det heller. Det är något av det jag uppskattar mest med lediga helger - möjligheten till mer tid för frukostförberedelser och att sedan kunna äta den i lugn och ro.

  Fick häromveckan ihop ett riktigt, riktigt bra recept på våfflor på en bas av havremjöl. Även om det blivit några sådana på sistone ämnar jag ändå grädda ett gäng i morgon, Våffeldagen till ära :) Pannkakor och våfflor kan man aldrig få för mycket av ;)

  Önskar dig en fortsatt fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lördagspannkakor är inte fel det heller! Hade jag tid skulle jag göra pannkakor varje dag ;)
   Ja det blir nog kanske lite våfflor imorgon...vi får se om det hinns med :)

   Kram på dig!

   Radera
 4. Ojoj så gott. Det får nog helt klart bli målet efter Premiärmilen idag =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycka till! Hoppas det gick bra för dig!!

   Radera
  2. Det gick jättebra =) kom in på 49 min..

   Radera
 5. Åh, jag trodde ju det var våffeldagen idag! Nu måste jag ju vänta ända tills i morgon för komma undan med att äta våfflor. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag med :)
   Man kan ju äta våfflor båda dagarna ;)

   Radera
 6. Svar
  1. Tack, de blev RIKTIGT goda!! Mina favoriter hittills!

   Radera
 7. Kan man ersätta kokos mjöl med soyamjöl? :) tack för toppen recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det borde nog gå men ta lite mer soja mjöl, kanske 1,5-2 msk :)

   Radera
 8. Hej! Nu är de så att jag har en stor fundering jag hoppas du kan hjälpa mig med. Jag har alltid använt mig av risentas kokosmjöl, men nu fick jag en annan sort av en vän. När jag läser näringsvärdet står det kolhydrater 16,7g protein 15g fett 61g KCAL 2629. Vad i hela friden är detta?! TACKSAM FÖR SVAR :) / Lydia

  SvaraRadera
 9. Hej! Vad tycker du om holistics proteinpulver? Innehåller ju inga sötningsmedel.

  Mvh Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ok, även om jag tycker det är sjukt dyrt för ett protein Koncentrat. Vassleprotein innehåller antingen isolat (bästa kvaliteten), koncentrat (billigare protein) eller en blandning av båda. Holistic innehåller bara koncentrat och för det priset tycker inte jag det är värt det. men det är bra att det inte innehåller sötningsmedel!

   Radera
 10. Hej! Nu är de så att jag har en stor fundering jag hoppas du kan hjälpa mig med. Jag har alltid använt mig av risentas kokosmjöl, men nu fick jag en annan sort av en vän. När jag läser näringsvärdet står det kolhydrater 16,7g protein 15g fett 61g KCAL 2629. Vad i hela friden är detta?! TACKSAM FÖR SVAR :) / Lydia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lydia!

   Det står inte 2629 Kj då? Dvs kilo kalorier. Kokosmjöl innehåller drygt 335 kcal men 1390 Kj.
   Annars vet jag inte vad det betyder...kanske ett tryckfel?

   Radera
 11. tack för svaret. men det står kcal, dock ingwt värde i kj så kan ju va möjligt. lät helt otroligt! men att det står 61g fett, och i risentas 10g. låter också lite märkligt :S Få väl bara testa de o se om det är användbart! hehe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket konstigt. Det borde ju inte vara sådan stor skillnad mellan märkena så det är bara att testa och hålla tummarna ;)

   Radera
 12. Har du fler tips där man kan använda dessa droppar, köpte en flaska igår :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Du kan använda dem som sötning i vatten, kaffe, te eller istället för stevia strö i de flesta av mina recept :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...