Eftersom jag har varit dansare och använt kroppen som verktyg i så många år kan jag ibland sakna att använda kroppen på andra sätt än genom styrketräning i gymet. Efter år av "pointande" och "flexande" av fötterna, pliéer, piruetter, rytmer och att känna energin av rörelser ända ut i fingerspetsarna känner jag mig ibland ganska stel och orörlig. Jag har kör lite yoga tidigare, både i USA och här hemma och har även provat pilates vilket var riktigt kul. Jag älskar att känna att man har "kontakt" med musklerna och att minsta ändring av en vinkel kan göra att det känns på ett helt annat sätt.
Igår tog jag yoga för en av mina vänner Desirée Rosborg, som är dansare, sångerska, designer och yogalärare. Hon har klasser på flera olika ställen i Stockholm men igår var vi på mitt jobb, Master Training, där även hon jobbar.
Det var helt fantastiskt! Jag fick testa på lite nya grejer, bland annat att stå på händerna, och det var riktigt utmanande (och svettigt!)! Det är verkligen ett roligt komplement till min vanliga träning och jag tycker att det är viktigt att träna lite olika saker så att man hela tiden utmanar kroppen så den inte vänjer sig. Det är också bra att variera sin träning för att undvika överbelastningsskador. Jag kommer försöka yoga 1 gång i veckan ett tag framöver :)
Är ni sugna på att börja med yoga så kolla in Desirées hemsida www.minpersonligayoga.se.
Bild på Desirée, från www.minpersonligayoga.se |
Moccachino mugg-kaka med kesokräm och färska blåbär
1 portion
0,5 dl havregryn
1 msk whey complete choklad (kan uteslutas)
1,5 msk lättkesella
1 äggvita
1 msk pumpapuré (eller mosad banan eller osötat äppelmos)
1 tsk bakpulver
1/2-1 msk stevia strö
1 tsk kakao
2-3 msk kallt bryggkaffe/espresso
Kesokräm:
1 dl (100g) minikeso
1 tsk vaniljessens
1/2 msk stevia strö
1. Blanda ihop alla ingredienserna med en stavmixer så du får en slät smet. Häll smeten i en smord mugg eller skål (jag använde kokosolja) och ställ in i micron**. Kör på högsta effekt i ca 1,5 minut, den ska vara fast om du känner på den. Ta ut och vänd upp och ner på en tallrik.
2. Mixa keso med en stavmixer tills du får en slät kräm. Tillsätt stevia strö och vanilj och rör om. Servera med mugg-kakan och toppa med lite färska blåbär och eventuellt lite rostade kokosflarn.
**Har du ingen micro går det bra att göra den i ugnen på 175C i ca 10 minuter.
Näringsvärde per portion, bara muggkakan:
133 kcal
15 g protein
13 g kolhydrater
2 g fett
Med kesokräm och 10 g blåbär:
209 kcal
26 g protein
16 g kolhydrater
4 g fett
=) Oj, vad gott. Tack för tipset !!
SvaraRaderaDet var så lite så :)
RaderaTrevlig helg!
Asså.. jag finner typ inga ord! Jag hitta din blott nu i kväll, och mitt liv har fått en helt ny mening! :) Jag letar hela tiden efter nya, goda och nyttiga recept. På allt i från proteinbars till matrecept och allt där imellan! Jag tränar mycket och är trött på att dag ut och dag in äta kvarg, lycklig, ris och broccoli! Haha missförstånd mig inte nu, för jag älskar det! Men det blir sjukt tråkigt i längden! Din blogg är inte bara inspirerande, utan den har här med blivit min bibel! Har i timmar här nu bara gått igenom alla goda recept! Sjukt bra att du även skriver upp näringsvärdet! Du får aldrig lägga ner denna sidan! Hahaha. TACK för en grym blogg!! :D
SvaraRaderaHej Therese!
RaderaÅh, tack så mycket...gud vad glad jag blir! :) Jättekul att du gillar mina recept. Jag, precis som du, tröttnade ganska snabbt på kyckling och broccoli och jag mår mycket bättre nu när jag äter mer varierat.
Jag lovar, jag ska inte lägga ner den ;)
Kram på dig!
Denna kaka har blivit min favvo:) tror det kan beron att det är lite mer tuggmotstånd mättar också mer. Tack för alla dina super inspirerande recept dina recept är magiska // L8
RaderaDet här är nog min favorit också...den är lite seg liksom :)
RaderaTack Lotta!
Kram