onsdag 6 mars 2013

Mini-chokladpannkakor med blåbär, kokos och kesellafyllning

Igår var jag ute på årets första joggingtur med David och våra hundar. Det var ordentligt halt men så skönt att jogga sådär på kvällen. Var inte alls sugen på det innan vi gick ut men väl igång så var det fantastiskt skönt...så skönt att jag nog ska testa att jogga hem från jobbet idag :) 
Svettigt...
Imorse gjorde en helt fantastisk frukost, måste bara dela med mig av den! Jag gjorde små mini-chokladpannkakor (utan proteinpulver! Hör och häpna, ha ha) som jag fyllde med en blåbär, kokos och kesellablandning. Så himla gott!! Pannkakorna blev jättesaftiga och kokosen i fyllningen gav det hela lite tuggmotstånd....mums! Det här skulle man faktiskt kunna ha till mellanmål också....
Mini-chokladpannkakor med blåbär, kokos och kesellafyllning
1 port

Pannkakor:
1 dl (ca 35g) havregryn
1 msk stevia strö
1/2 tsk bakpulver
2 tsk kakao
1/2 tsk kanel
1 msk pumpapuré (eller äppelmos/mosad banan)
2 äggvitor
3-4 msk valfri mjölk (jag använde lättmjölk).

Fyllning:
150g lättkesella
50 g färska blåbär
2 tsk stevia strö
1 krm vaniljpulver
1 msk rostade kokosflingor (eller 2 tsk riven kokos)

1. Ha i alla ingredienserna till pannkakorna i en bunke. Mixa med stavmixer tills du får en slät tunn smet. Häll ut 1/2 smeten i fyra små cirklar i en stor stekpanna och stek i ca 1-2 min, vänd och stek ytterligare i 1 minut. Gör samma sak med resten av smeten.
2. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och klicka ut lite av fyllningen på var och en av pannkakorna. Rulla ihop och njut :)
Näringsvärde per portion:
361 kcal
35 g protein
35 g kolhydrater
8 g fett

6 kommentarer:

 1. Hej! Här kommer en fråga som jag hoppas du kan svara på. Jag har svårt att få i mig tillräckligt med kcal, om jag inte äter godis eller annat onyttigt, då är det inga problem, men tomma kcal är ju inget att ha. Jag har fått för mig, och rätta mig om jag har fel, att eftersom jag äter ganska lite och med stora mellanrum hamnar min kropp i svält och vill spara allt jag stoppar i mig i form av fett. Därför antar jag att godiset på kvällen hamnar på magen. Jag är en helt normalviktig tjej, som tränar mellan sex till fyra gånger i veckan. Mitt mål med träningen just nu är att minska i fettprocent och slimma till mig. Jag försöker därför äta mer och mer regelbundet, och skippa godiset på kvällarna. Är detta ett bra sätt tror du? Använder shapeup för att se till så jag får i mig ordentligt och kämpar för att få i mig 1500 nyttiga kcal på en träningsdag. Borde jag äta ännu mer? Kan jag försöka cykla kolhydrater för att få igång förbränningen? Vet att det är svårt för dig att svara på då du har så lite info att gå på.. Förlåt att det blev så långt! /matilda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du är absolut på rätt spår...små måltider som du äter regelbundet och skippa godiset!
   Frågan är ju kanske mest varför du har svårt att få i dig kalorier?
   Om du vill bygga muskler och få igång ämnesomsättningen bör du absolut få i dig mer mat. Om du äter lite mer mat, regelbundet under dagen kommer du öka på din ämnesomsättning, jag tror inte att du behöver cykla kolhydrater.

   Radera
 2. Hejsan! Jag vill bara tacka dig för en fantastiskt bra blogg med många härliga recept. Jag är föredetta latmask med förkärlek till mackor, godis, läsk och bakelser (som intagits varje dag i flera års tid). "Som tur är" har detta inte lett till någon viktuppgång men kroppen inuti mår ju inte så bra. Nu har jag istället börja äta mer protein, mindre kolhydrater och börjat träna ca 3 gånger i veckan. Din blogg har inspirerat mig massor och jag har nog provat 6 stycken av dina recept än så länge. Nu ikväll blev det dina nyttiga semlor och OJ vad goda de var! Alla recept jag provat hittills har visat att man minsann inte alls behöver massa godis för att äta gott :) Så tusen tack, du får mig att vilja fortsätta min resa mot ett hälsosammare liv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Du anar inte vad glad jag blir av din fina kommentar!!
   Så roligt att höra att du vill fortsätta leva ett hälsosammare liv och att du verkligen känner att det inte bara handlar om vikt utan om att må bra...tummen upp!!

   Stort tack igen! :)
   Ps. kul att du gillade semlorna...jag blev riktigt nöjd med dem! ds

   Radera
 3. T.o.m snygg när du joggat, till skillnad från en annan flåsgris ;) haha!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...