torsdag 28 mars 2013

Frukostparfait med pumpa & chia-havre, jordgubbsfluff och bär

Måste först bara tacka alla för de fina kommentarer och feedback jag fått på mitt senaste inlägg om min bakgrund och min historia, jag blir verkligen rörd!
Det är alltid lite läskigt att skriva personliga saker men samtidigt vill jag förmedla att allt är möjligt. Jag har själv varit där många av er är idag och jag vill berätta att det är fullt möjligt att förändra sitt liv, det gäller bara att bestämma sig. Jag vet hur det är att känna sig obekväm med sig själv, att vilja förändras men inte veta hur, att känna sig förvirrad av alla artiklar, dieter och trender som alla säger sig är DEN ENDA som funkar. Det jag hade behövt inse då är att det finns inga genvägar!
Det är egentligen hur enkelt som helst: ät naturliga råvaror som du lagar från grunden, inga halvfabrikat, inget socker, inga ätardagar eller ätarhelger (även om det är ok att ha ett "fuskmål" här och där så länge du äter bra minst 85% av tiden), regelbunden träning och det viktigaste av allt: TÅLAMOD!! Kroppen förändras inte på en vecka eller två. Äter du bra och tränar regelbundet i ett par månader kommer resultaten börja komma, det gäller bara att hålla i dina nya vanor och fortsätta trots att vikten kanske inte går ner varje vecka. Ge inte upp utan fortsätt!!
Innan jag bestämde mig för att starta den här bloggen velade jag i nästan ett år innan jag tog tag i saken och började skriva. Jag hade nämligen läst många andras bloggar och var lite förskräckt över hur många som fick negativa kommentarer och påhopp på sina inlägg. Det var inget jag tyckte verkade så lockande men samtidigt ville jag få ut mitt budskap och kunna hjälpa så många som möjligt. Sedan jag startade Tasty Health, både bloggen och Instagram, har jag förvånats och förundrats om hur fina och stöttande alla som är intresserade av träning och hälsa är! Jag får ständigt fantastiskt peppande och fina kommentarer, peppande ord och jag kan nog ärligt säga att jag tror inte jag fått en endaste negativ kommentar. Det är detta som gör det så roligt!! Vi måste hjälpa och stötta varandra att lyckas, pusha varandra när det är som jobbigast och motivera så gott vi kan så att alla lyckas nå sina mål!
Idag var sista dagen på jobbet och nu är jag ledig i hela 5 dagar!! Jag och David åker till Gävle på lördag och vi ska bara njuta av att vara lediga, träna mycket (ska bland annat köra backintervaller i ett grustag som ligger i närheten...huvva så jobbigt!), äta god mat och jag ska göra en massa nya recept så att jag kan börja skriva en bok (och en ebook). Dagens recept kanske hamnar där? Riktigt njöt igår morse när jag åt denna härliga parfait som blev riktigt luftig av fluffet samtidigt som den mättade riktigt bra. Och det bästa är att det tog mindre än 7 minuter att göra ;)
Frukostparfait med pumpa & chia-havre, jordgubbsfluff och bär
1 port

Gör detta kvällen innan:
Blanda ihop följande ingredienser i en platsbunke med lock och ställ i kylen över natten.
1 dl havregryn
0,5 dl pumpapuré (eller mosad banan eller äppelmos)
1 tsk chiafrön (linfrön funkar också)
1/2 msk stevia strö
1 tsk kanel
0,5 dl mjölk eller vatten

På morgonen:
1. Lägg 100 g frysta jordgubbar och 1 skopa (20 g) Whey complete vanilj i en hög bunke. Häll i 2-3 msk vatten och 2 msk lättkesella (kan uteslutas men gör det mycket krämigare och fluffigare). Mixa med stavmixer tills konsistensen blir som en sorbet. Ta fram elvispen och vispa i ett par minuter tills du får ett luftigt fluff.

2. Blanda 4 msk lättkesella med lite vaniljpulver och stevia strö.

3. Varva 50 g halvtinade valfria bär (jag använde hallon och blåbär), havreblandningen och fluffet. Lägg ett lager med kesella i mitten. Ät på en gång!
Näringsvärde per portion:
330 kcal
31 g protein
39 g kolhydrater
6 g fett

13 kommentarer:

 1. Du är så grym min fina vän! På ALLA sätt och vis, längtar tills vi ses! KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du med vännen! Ses snart igen! Kram :)

   Radera
 2. Halkade in på din blogg helt random efter att ha googlat runt på proteinpulver. Är verkligen här för att stanna. Din blogg är grym! Blir supermotiverad av att läsa alla dina texter och framförallt dina fantatiska recept. Tack, tack, TACK för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra!! Tack så mycket och ha en underbar påsk :)

   Radera
 3. Oj oj så gott =). Mums !!! Måste göras =) Glad Påsk fina du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sv. Sköt om ön till jag kommer tillbaka :) kraam

   Radera
 4. Hittade också din blogg av en slump, men är såå glad att jag hittade den! Ser framemot att testa många av dina recept och läsa det du skriver. Har aldrig tidigare tränat, men 1 januari i år började jag och tänkte fortsätta med det :) /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter riktigt bra, det är bara att hålla i träningen så kommer resultaten så småningom :)

   Radera
 5. Måste säga att du är en underbar inspirationskälla för olika maträtter också härligt att laborera med maten och dess smaker du är super duktig älskar din mat :-) Mvh ellie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ellie!

   Tack så mycket, vad glad jag blir! Så roligt att höra och det är så kul att jag kan hjälpa till med olika idéer på nyttig mat :)

   Radera
 6. Jätte inspirerande inlägg du skrev om dig själv och din resa tills nu!!!
  Dina recept är toppen!!!
  Ha det så bra // Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket, jättekul att du gillar dem :)

   Kram

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...