fredag 1 mars 2013

Bästa lunchen, nya kläder och Kung Markatta

Åh vilken härlig fredag jag har haft! I och med att det är sportlov är många av mina kunder bortresta så idag slutade jag redan kl 11. Jag och David strosade runt lite på stan och tittade i affärer men efter ett tag blev vi riktigt hungriga så vi gick in på Mood-gallerian och satte oss på Icha Icha, ett grymt bra matställe! Man komponerar sin egen meny och man har följande val:
1. Kolhydrater: Ris, low carb (zucchini"pasta") eller nudlar
2. Protein: Kyckling, lax, nötkött (Black Angus) eller tofu
3. Sås: Teriyaki, ingefära, sweet & sour eller red curry
(Deras meny hittar du HÄR)

Jag valde low carb (för att jag inte ska träna idag så jag håller ner kolhydraterna lite), nötkött och teriyaki och blev först lite smått chockad över det dyra priset men så fort jag tog första tuggan kan jag verkligen säga att det var värt det! Jättemört och smakrikt kött och krispiga fräscha grönsaker. Kan verkligen rekommendera er att gå dit om ni bor i Stockholm eller är här på besök.
Efter lunchen gick vi vidare till Adidas på Hötorget och de har fått in en massa nya snygga kläder så det var verkligen svårt att hålla i plånboken ;) Efter lite provande gick jag därifrån med ett par nya walking/joggingskor, tights, träningströja och en ryggsäck. Alltid lite motiverande att köpa nya träningskläder!
När jag kom hem hade jag ett kuvert från Kung Markatta i brevlådan. I det låg det ett brev och värdecheckar för 200 kr! Man kan skicka in sitt favoritrecept till dem och har man tur väljer de att publicera ditt recept och denna gång valde de mitt recept, riktigt kul! Mitt recept (som också finns på bloggen) hittar ni HÄR och sidan med mer info om hur ni skickar in era favoritrecept finns HÄR.
Nu är det dags för en promenad med hundarna, sedan hämta ett paket från Iherb på Posten. Jag misstänker att det kan vara 2 lådor Questbars som jag vann på en tävling på Instagram för ett tag sedan. Ska prova två nya smaker som jag självklart kommer recensera här på bloggen.
Vilken perfekt fredag! :)

Ha en underbar kväll alla fina läsare!

16 kommentarer:

 1. Oj det stället har jag missat...måste besökas snarast =). Härligt med sådana tips ! Åh värdecheckar på Kung Markatta, Ja tack hehe:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tycker jag verkligen att du ska besöka. Dyrt men verkligen värt pengarna!
   Bara att skicka in ett recept till dem och hålla tummarna! ;)

   Radera
 2. Så skönt att sluta tidigt! åh, vilket bra tips! Även fast jag bor i Nacka, har jag inte varit där...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste verkligen testa!! Gott och fräscht (hur stavar man till fräscht egentligen? ha ha):)

   Radera
 3. Åh vilken härlig fredag :)! Hoppas resten av din helg blir lika bra!

  SvaraRadera
 4. Wow vilken mysig lifestyle dag du har haft! Det är du värd! Stor kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var riktigt mysigt, inte ofta man hinner med sånt. Man måste verkligen ta sig tid till annat än jobb och träning ibland...det ger verkligen energi! :)

   Radera
 5. Hejsan! Jag undrar om det går att beställa från iherb och isåfall hur långt tid det tar innan det kommer fram till sverige ? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går, jag beställer ofta därifrån. Det brukar ta ca 1 vecka om man bestället mer det billigaste alternativet för frakt. Superbillig frakt!! Om du ska beställa därifrån kan du använda koden TMC520 så får du lite rabatt på orden första gången du beställer från dem :)

   Radera
 6. En sak jag funderat på... Hur är det med bananer och deras kolhydratsinnehåll? Kan värdet förändras? De smakar ju sötare ju mer mogna de blir. Ändras kolhydratvärdet med smaken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är faktiskt inte helt säker men jag tror inte kolhydratsvärdet förändras. Däremot kanske vi bryter ner stärkelsen snabbare eller nåt sånt men det är en marginell skillnad :)

   Radera
 7. Hej!
  Du har ju haft några recept på saker som kan göras snabbt och kvickt i micron - tror du att du skulle kunna klura ut ett snabbt och kvickt recept typ mugg-kaka eller som micro-kladdkaka fast för ugnen? Vi har nämligen väldigt litet kök och har valt bort att ha micro för att få lite mer bänkyta.. Och ibland så vill jag så gärna ha något "bakat" och sött men bara en portion liksom.. och kladdkaka och morotskaka är mina två stora svagheter ;o)

  Mvh,
  Johannah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Johanna!
   De flesta mugg kakor och micro kladdkakor går att göra i ugnen. Kör då på 175 grader i ca 10 minuter :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...