onsdag 20 mars 2013

En portions 1 minuts morotskaka (low carb) och kiropraktikbehandling

När man tränar mycket och jobbar hårt med kroppen händer det väldigt ofta att muskler blir korta, spända och stela. Om en muskel blir för kort måste man oftast kompensera med en annan muskel eftersom rörelsemönstret ändras. Detta kan leda till överansträngningar och irritationer i musklerna och man kan få ont. Jag brukar ofta boka in massage-eller kiropraktikbehandlingar med jämna mellanrum för att massera bort spänningar och släppa på låsningar man kan få i lederna.
Idag hade jag en behandling bokad hos min kiropraktor Malin och hon började behandlingen med lite "koppning", dvs en sorts sugkopp som man drar över musklerna och som bland annat ökar cirkulationen och släpper på bindväven. Så här snygg blir man efter:
Ser illa ut men det känns riktigt skönt efteråt!
Har ni tröttnat på mina mugg-kakor än? Hoppas inte det! De är ju så fantastiskt goda och enkla att göra! Dagens mugg-kaka är nog min favorit hittills, jag menar vem gillar inte morotskakor? Och framförallt om de tar 1 minut att göra? :)
Den är otroligt saftig och smakrik och frostingen sätter verkligen pricken över i:t...allt för dryga 200 kcal och hela 25 g protein!
En portions 1 minuts morotskaka
1 port

Mugg-kaka:
1 äggvita
1 msk lättkesella
1.5 msk kokosmjöl
1 msk mandelmjöl (eller havremjöl eller jordnötsmjöl)
1 msk Whey complete vanilj (kan uteslutas)
0,5-1 msk stevia strö
0,5 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1 msk morotspuré (jag använde Semper barnmatsburk)
1 msk finriven morot
2,5 msk vatten eller mjölk

Frosting:
20 g 5% Philadelphiaost
50 g lättkesella
1/2 msk stevia strö
1. Smörj en normalstor mugg med kokosolja eller annan naturell olja.
2. Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och häll sedan över i muggen. Kör på full effekt i 1 minut. Kolla efter att den är fast, kan behövas upp till 30 sekunder till beroende på microvågsugn.
3. Vänd muggen upp och ner på en tallrik, skär den på hälften och lägg lite frosting i mitten och på toppen. Strö över lite kanel och för mer smak, lägg till lite valnötter.
Näringsvärde per portion:
222 kcal
25 g protein
9 g kolhydrater
8 g fett

24 kommentarer:

  1. Ouch...ser hemskt ut, men känns underbart! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi hi...smakar underbart i alla fall ;)

      Radera
  2. Sanna! Har du provat walden farms olika siraper och dressingar/såser? Såg att både gymgrossisten, mmsports osv, har tagit in märket. Ätbart?

    SvaraRadera
    Svar
    1. oh, såg denna kommentar och kunde inte låta bli att svara!! Jag har precis testat några waldenframs-produkter. Pancakesyrup= VIDRIG! Smakar kemikalier. USCH! BBQ såser i olika smaker= JÄTTEGODA! (dock så blir iaf min mage inte så glad av dom)
      Majonäs= jättegod! smakar inte majonäs, men god ändå :)

      Radera
    2. Hej!

      Vad roligt LisaDex, jag tycket precis tvärtom!! :) Pancake syrup, chocolate syrup, caramel dip, chocolate dip är JÄTTEGODA!
      dressingarna och majonnäsen, ketchupen och "sylterna" är vidriga och smakar och luktar kemiskt.

      En smaksak tydligen ;)

      Radera
    3. Men, attans, delade åsikter! Då får det bära eller brista :)

      Radera
  3. Åååh det här ska jag testa o göra till kvällsmellis. Allt du gör är ju helt fantastiskt :) O allt jag har provat hittills är helt underbart gott. Men jag hade lite problem med den "Saftiga blåbär & kokoskakan", men tror att jag hade kanske lite för mycket blåbär, för jag hade den nog inne i en timme, men den blev god. Är det okej att jag lägger upp bilder o recept på instagram?
    @linobanan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja om du hade i för mycket blåbär blir den kanske lite blöt ;)
      Det går jättebra, så länge du taggar mig och säger att receptet är från mig :)
      Tack för att du frågar, det uppskattas!

      Radera
  4. Grymt spännande recept! Något hade provat på stubinen om det inte var att jag precis kom från affären o saknar ingredienser.
    Men det här receptet ska sparas. Helt klart :)

    Ser väldigt gott ut på bilderna.

    Mvh Martin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, rätt ingredienser underlättar ju en aning :) Den är riktigt god så jag rekommenderar dig att testa ;)

      Radera
  5. OJ. En sådan här gång är det dumt att jag inte har någon Micro :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Går att göra i ugnen, ca 175 C i ca 10-15 minuter ;)

      Radera
  6. Jag är INTE trött på dina koppkakor:) Älskar dem:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Viklen tur...jag är nämligen helt beroende av dem ;)

      Radera
  7. Om jag vill göra till flera samtidigt har du något bra tips? :)
    Superfin blogg btw ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :)

      Kanske tre-dubbla satsen och hälla i 3 muggar och köra i micron? Eller göra i en stor skål och dela den på 3? :)

      Radera
  8. 1 min morotskaka... vem säger nej till det. ska aboslut provas. Tack för tipset. Trevlig kväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du gillar den, jag tycker den är helt fantastiskt god :)
      Detsamma!

      Radera
  9. Hej! Jag undrar om det går att göra mugg-kaka i ugnen?:)

    SvaraRadera
  10. Made this as a snack with a frosting of greek yogurt and PB2 with dried currants on top instead... divine! An indulgence without actually indulging!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yum, that sounds delicious!
      I know right!? Feels like you're cheating, even though you're eating something really healthy ;)

      Radera
  11. Jag älskar den här! Gjorde den idag i finsk Runeberg-style :) http://theangelinkitchen.wordpress.com/2014/02/04/mugcake-runeberg-style/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Vad kul att du gillar den! Ser supergott ut! :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...