lördag 23 mars 2013

Äppelpaj proteinbars (no bake)

Ibland tryter motivationen även för mig. Igår kände jag mig riktigt seg i kroppen hela dagen, hade ont i huvudet och bara tanken på att träna kändes otroligt jobbig. Det var nästan så att jag inbillade mig att jag höll på att bli sjuk och letade efter ursäkter att inte träna. När jag slutade jobba, satte jag mig ner, tog en kopp kaffe och bestämde mig för att släppa prestations-ångesten och bara köra ett lätt pass med övningar som jag tycker är roliga och bara få lite cirkulation i kroppen.
Efter 2 övningar hade huvudvärken släppt, energin började komma tillbaka och det slutade med att jag körde ett riktigt bra pass och motivationen var på topp!
Med andra ord, du kommer aldrig ångra ett träningspass....bara de som inte blir av. Det viktigaste är att göra någonting, släpp kraven och gör något du tycker om, det kommer att kännas så bra efteråt.
Lite flexande framför spegeln, bra tryck i armarna och en härlig skål med havregrynsgröt med banan och massor med kanel som påfyllning efter passet (tillsammans med en proteinshake) :)
Ett av de populäraste recepten på denna blogg är mina "Hemgjorda no bake proteinbars med chokladbollassmak", och det förstår jag! De är grymt goda och det är ju så smidigt att göra flera i förväg och sedan bara stoppa ner dem i väskan när man behöver ett snabbt men näringsrikt mellanmål. Jag fick för ett tag sedan en förfrågan om en proteinbar med äpple/kanel-smak och jag kan ju inte göra mina läsare besvikna :) Så här kommer receptet på en härligt seg proteinbar med riktigt bra näringsvärde och som är väldigt enkel att göra.Äppelpaj Proteinbars (no bake)
4 bars

2 dl (70g) havregryn
2 msk (15g) havrekli
3 skopor (60g) whey complete vanilj
2 msk mandelsmör
3 msk äppelmos
2-3 tsk kanel
1 tsk kardemumma
4 torkade äppelskivor (10g) , hackade
1 msk vatten
Valfritt: sötning som stevia strö eller honung

1. Ha i alla ingredeinser i en bunke och blanda ihop allt med händerna. Tillsätt eventuellt mer vatten om de är för torra (eller mer proteinpulver om de blir för kletiga). Forma till 4 bars och slå in dem i aluminiumfolie. Förvara i kylen upp till 2 veckor eller i frysen i upp till ett par månader.
 Näringsvärde per bar (av 4):
205 kcal
16,5 g protein
18,75 g kolhydrater
6,75 g fett

31 kommentarer:

 1. Hej! Det här ser smaskens ut! Går de bra att ersätta äppelmos med mosad banan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går bra, men då smakar de inte äppelpaj utan mer banan-paj :)

   Radera
 2. Vilka fina. Såg smaskens ut också :).
  Vart tränar du ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite olika, antingen på mitt jobb (inne i stan) eller på Bosön :)

   Radera
 3. Och så var det någonstans jag hörde " Hellre ett kort och enkelt träningspass än inget alls." Så brukar jag tänka när jag inte känner att jag orkar eller har motivation. "Jag går till gymmet och gör mitt bästa, så får vi se hur det blir." Och så brukar det ju faktiskt bli bättre än vad man förväntat sig, för det är ju så kul! ;)

  Och så hoppas jag det blir våffelrecept imorgon eftersom det är våffeldagen, även om du brukar köra pannkakssöndag! :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller verkligen med! Bättre att sänka kraven och göra sitt bästa än att inte göra något alls.

   Det blir nog pannkakor imorgon...men även lite våfflor ;)

   Radera
 4. Så glad att jag hittat din blogg! Älskar att baka nyttigt och får massor med inspiration och ideer av dig! Ska göra dessa bars idag och testa att göra zucchinichips till kvällsmyset! Tusen tack för all inspiration! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Vad roligt att höra!! Ja zucchinichipsen är ett mycket nyttigare alternativ till vanliga chips...även fast de kanske inte blir riktigt lika knapriga ;)

   Radera
 5. Åh herre jäklar vad gott det där såg ut

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset. Lät mycket goda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är riktigt goda och lite sega...mums som mellanmål eller om man blir lite sötsugen :)

   Radera
 7. Vad roligt att du tog dig tid och klurade ut något, när jag frågade om protein bars med äpple tänkte jag att det kanske är svårt eftersom att jag inte har hittat någon som har gjort egna bars med just äpple! Ibland blir man så trött på choklad, banan och vanilj i bars och mellanmål, vilket faktiskt verkar vara vanligast.

  Riktigt avundsjuk på dina ådror som poppar fram, har du recept på dom också? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl klart, gillar utmaningar och lyssnar på förfrågningar :)
   Ha ha, nja inte direkt...eller hård träning och bra kost om man nu kan kalla det recept ;)

   Radera
 8. Prövade göra dessa idag och dom blev verkligen jättegoda! Hade lite mindre proteinpulver då jag tycker mitt är så sött och lite mer torkade äpplen! Konsistensen blev verkligen jättebra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Jag blev riktigt nöjd över dem själv :)

   Radera
 9. Jag fullkomligt älskar dessa bars! Perfekta som kvällsgodis, återhämtningsbar eller uppladdning! Jag har nog gjort en sats i veckan sen receptet kom upp, haha. Tack för härlig inspiration och underbara recept!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra!! Jag gör dem själv väldigt ofta, de är så smidiga att ha med sig :)

   Radera
 10. Tackar dig så himla mycket för dina recept, hittade din hemsida för några dagar sedan. De här är så otroligt goda, smakar gott och så nyttiga. Har bara problem med att dom brukar bli jättekletiga, körde nu med tre scoops proteinpulver som det står i receptet och satt till även mer men det blev inte bättre. Som proteinpulver har jag star nutritions whey, vet ej beror det på detta. Jag har dock också ersatt mandelsmör med jordnötsmör, kan det beror på det?

  Frågar en ung studentkille..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack! :)
   Låter konstigt, det är ju inte så mycket vätska i receptet. Testa att utesluta vattnet eller ta ännu mindre vatten. Om du har ett väldigt rinnigt jordnötssmör kan det ju också göra att de blir kletiga. Man får prova sig fram lite, märkena på proteinpulver kan göra att resultatet varierar.

   Radera
 11. Förlåt dryg fråga, men tror du man kan byta ut havrekli mot vetekli? Jag ska flytta om en vecka och vill inte köpa på mig mer mat, men oj vad det där såg gott ut. Perfekt att man inte behöver ugn. Är så lycklig att jag hittade din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inga frågor är dryga ;)
   Ja det går lika bra så länge du inte är känslig mot gluten.

   :)

   Radera
 12. Du är sjukt duktig och inspirerande!!!! Mycket beröm! :)
  tänkte fråga om det finns något substitut till mandelsmör? svårt att hitta vissa av dina "special-ingredienser" :)

  Tack för en grym sida med superbra tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!

   Mandelsmör kan du lätt göra själv genom att rosta mandlar lätt i ugnen och sedan köra dem i matberedare tills det blir till ett smör, häll eventuellt i några tsk naturell olja. Mandelsmör finns annars i hälsokostbutiker, på nätet och i många Coop, Ica butiker. Märket heter Kung Markatta.

   Radera
 13. Hej Susanna!

  Jag älskar verkligen alla dina recept på proteinbars! Dessvärre har jag nu börjat på en skulle där det finns elever som har nötallergi, så det råder totalt förbud på nötter på hela skolan. Så min fråga till dig: har du tips på vad jag kan använda istället för nötter/mandlar?

  Tack för en väldigt härlig blogg!

  Kram

  Hanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Hanna!

   Jag har inte testat själv men jag tror att det funkar lika bra med honung. Om du använder flytande honung kan du skippa vattnet till en början för att se hur konsistensen blir.

   Kram

   Radera
 14. Hej, jag undrar om du kan rekommendera ett alternativ till mandelsmör då min sambo är allergisk mot mandel? Tack snälla!

  SvaraRadera
 15. Hej, jag undrar om du kan rekommendera ett alternativ till mandelsmör då min sambo är allergisk mot mandel? Tack snälla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Honung borde funka, eller något som har liknande konsistens. Solrosfrö-smör kan funka också :)

   Radera
 16. Hur lagar du dina torkade äppelskivor? :) MVH Maricel Eriksson

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...