söndag 17 mars 2013

"Pannkakssöndag: Citron och kokos proteinpannkakor" och träningstips


Igår när det var dags för att åka och träna var jag inte så jättesugen och hade David sagt att han ville stanna hemma hade jag inte varit sen att stanna hemma. Men oj vad glad jag är att vi åkte och tränade!!! Vilket roligt pass det blev. David var lite seg så han valde att hjälpa mig att träna och vi började med att testa min 3 reps max (den mesta vikten jag klarar på 3 reps) i stående axelpressar med skivstång, marklyft och bänkpress. Vad resultatet blev håller jag för mig själv :)
Sedan tyckte han att jag skulle få jobba lite så vi gick till löparbanorna på Bosön och drog fram en "släde" man kan ladda på med vikter och som man kan dra, putta och släpa. Jisses vad jobbigt!!
Passet blev:

40 m rodd (vi lade på 50 kg på släden)
40 m dra släden bakom mig, framlänges
40 m dra släden baklänges
40 m, två utfallssteg fölt av 1 squat (knäböj), upprepa alltså detta i 40 m
100 m sprint

Detta upprepades 3 ggr

Sen var jag helt slut!
Det är så kul att verkligen ta ut kroppen på det här sättet och man blir verkligen trött. Det här brukar jag ibland göra efter ett pass som en form av cardio, istället för att stå och trampa på någon maskin.
Idag var det återigen dags för pannkakssöndag! Jag hade lite kokosmjölk hemma och blev sugen på att göra pannkakor som var lite friska och "lätta" i och med att det kändes så vårigt ute idag. Resultatet blev dessa:
Saftiga, fluffiga och fräscha pannkakor med en fin men ändå mild smak av kokos och citron. Passar perfekt så här på vårkanten och jag riktigt njöt när jag åt dem samtidigt som solen sken in genom fönstret :)
Citron och kokos proteinpannkakor med vanilj- och kokossås
1 port

Pannkakor (ca 5-6 st små):
1 dl (35g) havregryn
1 skopa (20g) whey complete vanilj
1 tsk bakpulver
1 msk stevia strö
1/2 kapsyl vanilkessens
1 msk kokosmjöl
2 tsk riven kokos
1 tsk citron zest/skal
2 äggvitor

Vanilj- och kokossås:
1/2 dl lättkesella
1/2 msk stevia strö
1/2 kapsyl vaniljessens
1 msk kokosmjölk (full fett)

1. Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer så att det blir en tjock slät smet. Stek i en stekpanna, ca 1 minut per sida. Grädda inte för länge, då blir de torra.
2. Blanda ihop ingredienserna till såsen. Lägg upp pannkakorna i en hög och häll över såsen. Toppa med lite rostade kokosflarn och lite rivet citronskal.
Näringsvärde per portion:
381 kcal
39 g protein
30 g kolhydrater
11 g fett

10 kommentarer:

 1. Hej, jag har en fråga! Äter du enbart dessa pannkakor till lunch?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till lunch? Frukost menar du? Jag äter mest pannkakor till frukost och då mest på helgerna då jag har mer tid att sitta och njuta :) Men de funkar till lunch också ;)

   Radera
 2. Härligt när man får den känslan av grymt träningspass som kommer från ingenstans! (snygg pannkakstårta också)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, sååå skönt!! Framförallt när man inte har några förväntningar på passet innan :)

   Radera
 3. Alltid lika fina och lockande matbilder!
  Jag gjorde också en variant på citron- och kokspannkakor i förra veckan, vilka också blev fantastiskt goda. Känns rätt i tiden nu när våren så smått börjar smyga sig på (bortser från envisa minusgrader och visst snöfall).
  Önskar dig en fortsatt fin måndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Ellinor :)
   Ja idag kändes det ju knappast som vår, knasigt när det växlar sådär. Längtar så till våren så man kan komma ut och röra på sig mer utomhus :)
   Detsamma!
   Kram

   Radera
 4. Dessa var ju "gör-goa"!!!! Efter en långpromenad med maken så gjorde vi dessa goa pannkakor. Nu har dagen fått en perfekt start :) Tack för tipset!!
  Mvh Faye

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra!! Vilken mysig start på dagen men promenad och pannkaksfrukost! Det är livskvalitet :)

   Radera
 5. Testade dessa pannkakor idag, fast med casein istället för whey, och gud vad goda de blev! helt himmelska! :)
  Behövde dock tillsätta lite mer vätska till smeten men annars blev de perfekta. Till hade jag en kesokräm blandat med lite lemon curd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad gott det låter! Det ska jag nog testa i helgen :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...