måndag 25 mars 2013

Creamy 4-layer butterscotch pie

För drygt två veckor sedan var den fantastiskt begåvade Fanny hemma hos mig och eftersom vi båda har en passion för att baka nyttiga och härligt goda bakverk, slog vi våra kloka huvuden ihop och började dra ut alla ingredienser i skafferiet och kylskåpet. Tiden bara flög iväg och vi hade nog kunnat hålla på hela natten om vi nu inte haft jobb att sköta. Vi lyckades få fram två underbart goda bakverk! Ett av dem var en supergod "Creamy 4-layer butterscotch pie" som vi båda blev helt sålda på, och det andra var en saftig och söt muffins som vi kallar"Vaniljfrostade gröna proteinbomber".

Nu är det hög tid att publicera resultaten! Jag börjar med "butterscotch-pajen" medan Fanny publicerar det andra receptet på hennes blogg. Jag kommer självklart publicera det andra receptet här så småningom också :) På tal om Fanny så har hon precis släppt en e-book som heter "Functional sweets and treats" och som hon säljer HÄR. Jag har såklart redan köpt den och den är helt fantastisk! Så vill ni ha en bok med nyttiga recept (innan jag ger ut en egen, ha ha) så kolla in Fannys bok.

I detta recept använde vi en sockerfri butterscotch-jello som jag köpt från Netrition. Har ni inte tillgång till denna skulle jag byta ut den mot ett chokladlager gjort på casein, kakao och mjölk eller kokosmjölk. Jag anger detta nedan i receptet. Jag har tyvärr inte kunnat räkna ut näringsvärdet på denna men det jag kan säga är att den är grymt god och gjord på bra ingredienser så detta är absolut ett jättebra alternativ till efterrätt om man vill lyxa till det lite på helgen. Jag menar, ven säger inte nej till en krämig men lite seg kola-paj?
Creamy 4-layer butterscotch pie
ca 6 portioner

Botten:
1,5 tsk kakao
1,5 msk nötsmör
3 tsk mandelmjöl
Eventuellt lite stevia strö eller Stevia droppar

Kokos-lager:
1/2 skopa vaniljcasein (vi använde Pure MPC från Proteinbutiken)
3 msk kokosmjölk (det tjocka lagret på kokosmjölken)

Banan-lager:
1/4 tunnt skivad banan

Butterschotch-lager:
2 msk sockerfri Butterscotch-Jello
5 msk mjölk
alternativt
1/2 skopa chokladcasein
1 tsk kakao
3 msk kokosmjölk eller vanlig mjölk

1. Blanda ihop ingredienserna till botten och tryck sedan ut den i en liten (ca 10 cm) rund pajform, med plastfolie i botten. Ställ in i frysen en stund så botten stelnar lite, ca 10 minuter.
2. Blanda ihop casein och kokosmjölk, ta ut pajformen ur frysen och bred ut smeten över botten. Skiva bananerna tunt och lägg ut dem över kokos-lagret.
3. Blanda ihop butterscotch-smeten och bred ut över bananerna.
4. Ställ in pajformen i frysen i ca 15 minuter, ta ut och servera.
Jag önskar er alla en härlig Våffeldag och vill ni göra nyttiga våfflor, kolla in på mitt Instagram där jag lade ut ett recept på Sötpotatis proteinvåfflor :) Gårdagens pannkakor kan ni också göra som våfflor och jag har också tidigare lagt ut ett recept på proteinvåfflor med kanelstekta äpplen.


15 kommentarer:

 1. Sandra Eriksson25 mars 2013 kl. 14:23

  Hej!

  Har precis börjat följa din blogg och gillar den starkt!
  Jag har börjat försöka träna och äta nyttigare än vad jag har gjort förut. Men har ett problem med att jag är allergisk mot rätt mycket mat; så som alla nötter, all frukt och grönt osv. Blir så himla svårt att hitta några bra recept som jag kan äta. Kan dock äta dessa saker om dem är tillagade.
  Har du nå bra tips på vad det finns för recept som är nyttigare jag kan äta?

  / Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte riktigt frågan...Om du kan äta frukt och grönt om de är tillagade, varför lagar du då inte bara grönsakerna, det gör man ju ofta när man lagar mat ;) Woka grönsaker, ugnsbaka, gör soppor osv. Du kan ju även ugnsbaka frukt :)

   Radera
 2. Himla simpelt och verkar hur gott som helst =). Älskar att klicka mig in här =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra :)
   Pajen blev otroligt god...och man blev verkligen nöjd efter en liten bit!

   Radera
  2. =)
   Kan tänka mig det... saker som är mättande är bra grejer = )

   Radera
 3. Så kul att ha en bakdag/kväll med en kompis! Och vilka vackra skapelser det blev!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var jättekul!! Att bara få byta lite idéer med någon som har samma intresse är väldigt motiverande :)

   Radera
 4. Hej! Ser supergott ut:) Den där Jell-on so mdu köper från Usa, två frågor.. blir frakt tull dyrt? Har du provat flera smaker?
  // Jess

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror på vart ifrån du beställer, olika företag tar olika mycket i frakt. Det så säkert att få tag på i Sverige, Googla och kolla. www.netrition.com är dyra på frakt och tullen beräknas efter frakten. Jag beställer oftast från www.iherb.com och de har mycket billigare frakt. Jag har sällan betalat mer än 100-150 kr och tullen blir ungefär samma.Har provat alla smaker...alla är supergoda :)

   Radera
 5. Hej igen! Jo, jag tänker beställa från Iherb men jag hittar inte den där Jell-o där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej de kanske inte har den produkten eller så har de slut på den. Jag har bara köpt den från www.netrition.com men frakten från dem är väldigt dyr. Det finns säkert billigare någon annan stans. Googla och se :)

   Radera
 6. Hejsan! Har precis börjat läsa din blogg som verkar hur bra som helst! Problemet är nu att mitt skafferi inte innehåller en endaste ingrediens som du använder, kan inte du skriva ner en shoppinglista med de vanligaste sakerna jag behöver ha hemma för att kunna testa på alla godsaker? Tack för all inspiration! Emmy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emmy!

   Tack, vad roligt! :)
   Om du tittar under fliken ingredienser så hittar du de mesta sakerna jag använder och alltid har hemma, men jag kan absolut skriva en liten shoppinglista i ett inlägg :)

   Radera
 7. Hejsan :) Jag undrar bara hur mycket tullen tar om man beställer från netrition.com ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det är lite olika beroende på vad paketet du beställer väger (frakten baseras bla på vikt). Är det inte så tungt brukar det bli runt 100 kr, om det är tyngre kan det vara upp mot 400 kr...

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...