söndag 10 mars 2013

Teamträff med Team proteinbutiken och pannkakssöndag: Peanut Butter & Jelly Proteinpannkakor

Vilken fantastiskt roligt dag det var igår! Vi hade Teamträff med medlemmarna i Team Proteinbutiken och nästan alla hade möjligheten att komma. Vilket härligt gäng!! Vi träffades kl 12.30 för att gemensamt gå till gymmet Balance som ligger på Lästmakargatan. Där delade vi ut teamtröjor och lite andra grejer från Proteinbutiken, gjorde fettmätningar på alla och gick igenom och övade posering på för Body Fitness och Bodybuilding. Sedan var det dags för träning för de som ville medan jag och David var tvungen att smita hem till hundarna (annars hade de ju kissat på sig).
Efter träningen gick vi till Texas Longhorn på Östermalmstorg och åt en efterlängtad middag. Gissa om man var hungrig! De proteinmuffins jag hade bakat till fikat mättade för stunden men jag var riktigt hungrig när vi satt där och väntade på maten. För mig blev det kycklingfajitas (utan tortillabröd, riktigt gott!).
Jag är fortfarande helt lyrisk efter gårdagen!! Alla var så trevliga och det går inte med ord att beskriva hur kul det är att umgås med människor som brinner för träning och som vill lära sig mer. Jag har inga tvivel om att alla kommer att lycka nå sina mål! Både jag och David somnade som stockar igår kväll efter en helt fantastisk dag.

Ni kan läsa mer om medlemmarna på Proteinbutikens hemsida (där finns även länkar till deras bloggar).
Idag är det söndag och ni vet vad det betyder, pannkakssöndag! Dessa testade jag faktiskt att göra redan igår men jag gjorde om receptet lite imorse. De här pannkakorna blev grymma! Saftiga pannkakor med en lätt smak av jordnötssmör, en härlig jordgubbssylt och en krämig jordnötssås till. För er som inte har PB2 (jordnötsmjöl som bl.a. finns att köpa HÄR) så går det lika bra med vanligt jordnötssmör. Tänk då bara på att kaloriinnehållet bli lite högre.
Peanut Butter & Jelly Proteinpannkakor
1 port

1 dl (35g) havregryn
2 tsk PB2 (eller 1 tsk jordnötssmör)
1 skopa (ca 20g) whey complete vanilj
1 tsk bakpulver
1 msk stevia strö
1 kapsyl vaniljessens
2 äggvitor
3 msk lättkesella
2 msk osötat äppelmos

Jordgubbssylt:
75 g frysta jordgubbar
1/2 kapsyl vaniljessens
Valfritt: stevia strö

Jordnötssås:
1,5 msk PB2 eller 1/2-1 msk jodnötssmör
2-3 msk mjölk (eller vatten), eller till önskad konsistens
1. Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer.
2. Häll ut smeten till ca 6 st små pannkakor i en stekpanna (gör 3 åt gången). Stek i lite kokosolja, ca 1 minut per sida (steker du för länge blir de lätt torra).
3. Micra jordgubbarna i ca 45-60 sekunder. Mosa med en gaffel eller med en stavmixer. smaka av med vanilj och eventuellt lite stevia strö.
4. Blanda ihop ingredienserna till jordnötssåsen.
5. Lägg upp pannkakorna på en tallrik och toppa med jordgubbsylten och jordnötssmörssåsen.
Näringsvärde bara pannkakorna (gjorda med PB2):
299kcal
33 g protein
31 g kolhydrater
4 g fett

Med jordgubbssylt och jordnötssås (gjord på PB2):
391 kcal
41 g protein
42 g kolhydrater
6 g fett



12 kommentarer:

  1. Ser gott ut :)
    Ville bara säga att jag hitta din blogg för några månader av en slump o är så glad för det! Massor med mumsiga recept, o igår åt jag lösviktsgodis o kom på mig själv o sitta o tänka att jag lika gärna kunde ha gjort nått av dina (nyttiga) recept o det hade smakat bättre än den onyttiga chokladen jag satt o knapra på. Vinst!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej My!

      Vad roligt att höra! Ja ta och baka något från bloggen nästa gång istället föt att äta godis, det kommer du må bättre av :)

      Radera
  2. Kan inte fatta att jag har missat din sida helt. Är såå kär i dina otroliga recept till både utseende o smak. Har redan under helgen hunnit prova flera av dina recept o jag säger bara oj, oj OJ va gott! Att nyttigt kan va så gottigt. Enda jag saknar på din sida e lite mer träningstips eller ditt träningsupplägg. Du e grym!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Tack snälla! :)
      Kul att du hunnit testa flera recept redan, hoppas du gillar de andra du testar också.
      Mer träningstips kommer :)

      Radera
  3. Oj oj... dessa pannkakor får mig att komma till himmelriket =) mums !! Detta receptet, blir det lika många som du har på tallriken ungefär?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja precis, tror jag fick 5 eller 6 stycken ganska små pannkakor :)

      Radera
  4. Hej!
    Har en liten utmaning till dig, hoppas du vill anta den :) En som jag känner via en träningssajt (fitocracy.com) är glutenintollerant och allt hon vill ha är "gluten-free, moist sponge cake recipe that doesn't taste gritty and dry. I want to make a strawberry shortcake. That is like finding the holy grail, it seems."
    Vad säger du? :D
    Kram på dig från majabergstrom74 på Instagram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart jag vill, kommer inte vara några problem (säger jag lite kaxigt...kanske är jättesvårt, ha ha). Återkommer...var det något speciellt datum som det måste vara klart till?

      Radera
  5. Hej! Måste tacka för detta receptet. Testat att göra proteinpannkakor många gånger tidigare och har alltid fått samma torra, tråkiga resultat på dem. Dessa blev riktigt goda och jag slapp den torra konsistenen (är dessutom galen i jordnötssmör). Många goda recept här här, blir till att testa fler nu. Kram :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Kajsa!

      Vad roligt att höra! Jag höll själv på och experimenterade för ett par år sedan och de blev alltid torra men jag tror jag lyckats hitta den rätta "balansen" mellan ingredienserna nu :)
      Kram

      Radera
  6. Hej,
    måste bara säga att dessa pannkakor är kanon goda. jag har ingen äppelmos så mosar lite lite banan och blandar det med lite mjölk och använder glutenfritt havremjöl (men tar mindre då än en dl), blir kanon, mjuka och underbara!

    Tack för alla fina recept, kanon för mig som inte äter gluten.


    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Emmy!

      Låter jättegott det med! Det är det som är så perfekt, att man kan äta dessa (och faktiskt alla mina recept) även om man är glutenkänslig/intolerant :)

      Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...